Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1/A-ból való fordulás könnyítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4200)

csabi 06-02-2010 21:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254793)
No ennyire ez nem egyszerű azért.

Van egy harmadik nyomvonal is: ne legyen semmi változtatva.

Akármelyik verzió is a nyerő, ott van még kérdésként -- talán sokkal fontosabb kérdésként -- a B-ből való fordulás, hiszen az A bolygatása (j?) a B csoportot is borítja.

408.852 2010-05-23 12:21:16
410.151 2010-05-30 11:58:23
412.186 most

másfél hét alatt ennyit nőtt durván a top alja.

ezzel nagyon nehéz a lépést tartani és játszani is közben. hogy valaki 2400 hektárról utolérje az meg még nehezebb, ha nincs megfelelő pénzmennyiség mögötte. szerintem mindenféleképp könnyíteni kell. a %os módosítások, vagy túl bonyolultak, vagy csak időleges megoldások. a fix hektáros tetszik.

Pool 06-02-2010 22:01

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 254795)
408.852 2010-05-23 12:21:16
410.151 2010-05-30 11:58:23
412.186 most

másfél hét alatt ennyit nőtt durván a top alja.

ezzel nagyon nehéz a lépést tartani és játszani is közben. hogy valaki 2400 hektárról utolérje az meg még nehezebb, ha nincs megfelelő pénzmennyiség mögötte. szerintem mindenféleképp könnyíteni kell. a %os módosítások, vagy túl bonyolultak, vagy csak időleges megoldások. a fix hektáros tetszik.

persze, hogy nő, ha vki kikerül a topból, rögtön befedez pár hekit, ezzel kitolva vki mást, aki szintén befedez, aki kitol vkit, aki szintén....
így szépen megy felfelé a tophatár értéke...

none 06-03-2010 00:07

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 254797)
persze, hogy nő, ha vki kikerül a topból, rögtön befedez pár hekit, ezzel kitolva vki mást, aki szintén befedez, aki kitol vkit, aki szintén....
így szépen megy felfelé a tophatár értéke...

ez nem is fog változni mivel a többség, aki ott van a bből forgat..:)

Pool 06-03-2010 06:25

Quote:

Originally Posted by none (Post 254805)

Egy fix hektárnál viszont lehetne pl. 300 ori is 6001 hekin, nem számítana, ha 6k heki felett lehetne lépni

Rob 06-03-2010 06:45

Quote:

Originally Posted by none (Post 254805)

egy év múlva, mikor a 15k hekisek is kiesnek a topból lehet, hogy jobban fogják szorgalmazni ők is a változást:)

Pool 06-03-2010 10:04

Quote:

Originally Posted by Rob (Post 254812)
egy év múlva, mikor a 15k hekisek is kiesnek a topból lehet, hogy jobban fogják szorgalmazni ők is a változást:)

Emiatt kellene elfelejteni a %-os dolgot és a fix terület mentén haladni tovább...
feltéve, hogy kell változás

Paliking 06-03-2010 10:20

Engem személy szerint most nem érint ez a dolog, ennek ellénere úgy gondolom, hogy kell változás, és a fix hektáras verziót támogatom.
A B-ből való foduláshoz is a fix hektáras verzió lenne jó szerintem, csak ott magasabb. Pl. 6000 normál fordulásnál, és 9000 minimum heki a B-s forduláshoz

Remedy 06-03-2010 10:33

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 254819)
Engem személy szerint most nem érint ez a dolog, ennek ellénere úgy gondolom, hogy kell változás, és a fix hektáras verziót támogatom.
A B-ből való foduláshoz is a fix hektáras verzió lenne jó szerintem, csak ott magasabb. Pl. 6000 normál fordulásnál, és 9000 minimum heki a B-s forduláshoz

Nekem meg mindig az lenne a kerdesem, hogy miert akarjatok ennyire elertekteleniteni a kis kek szamokat? :)

Ati 06-03-2010 10:43

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 254820)
Nekem meg mindig az lenne a kerdesem, hogy miert akarjatok ennyire elertekteleniteni a kis kek szamokat? :)

Én ezt a kérdést sokkal tovább vinném, hiszen itt nem a kék szám értékéről van elsősorban szó, hanem arról, hogy olyanok is több személyiséggel fognak rohangászni, akik semmivel nem tudnak többet, mint a két hete játszó kezdők, viszont a több személyiség miatt sokkal erősebbek. Ezt nem tartom szerencsés helyzetnek.

Tsobi 06-03-2010 10:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254821)
Én ezt a kérdést sokkal tovább vinném, hiszen itt nem a kék szám értékéről van elsősorban szó, hanem arról, hogy olyanok is több személyiséggel fognak rohangászni, akik semmivel nem tudnak többet, mint a két hete játszó kezdők, viszont a több személyiség miatt sokkal erősebbek. Ezt nem tartom szerencsés helyzetnek.

Azért egy két hete játszó kezdő nem hiszem, hogy hipphopp teljesítené pl. a 6k hekit. :)

Ati 06-03-2010 10:54

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 254822)
Azért egy két hete játszó kezdő nem hiszem, hogy hipphopp teljesítené pl. a 6k hekit. :)

A 2 hete játszó kezdő 200 hektáron van. A vele egy tudásban lévő, könnyen fordult 2-3 személyes ország is. Egyértelmű, hogy ebben a felállásban a 2-3 személyes ország az erősebb, holott tudásban egyáltalán nem biztos, hogy előrébb van.

Persze most se, de most legalább kitartást beleadott.

Tsobi 06-03-2010 11:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254823)
A 2 hete játszó kezdő 200 hektáron van. A vele egy tudásban lévő, könnyen fordult 2-3 személyes ország is. Egyértelmű, hogy ebben a felállásban a 2-3 személyes ország az erősebb, holott tudásban egyáltalán nem biztos, hogy előrébb van.

Úgy beszélsz, mintha a fórumozók elsöprő többsége támogatná azt, hogy ha minden csoportban eltölt a játékos x kört, akkor kap egy kék számot. Itt nem erről van szó, ahogy én nézem. Azt a verziót én kifejezetten ellenezném.

Ati 06-03-2010 11:16

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 254824)
Úgy beszélsz, mintha a fórumozók elsöprő többsége támogatná azt, hogy ha minden csoportban eltölt a játékos x kört, akkor kap egy kék számot. Itt nem erről van szó, ahogy én nézem. Azt a verziót én kifejezetten ellenezném.

A friss fórumozók (akik gondolom főként emiatt a beszélgetés miatt regisztráltak) jelentős része ilyen jellegű változást szeretne. A leghevesebb hangvételű üzenetek javarésze is mind ezt szorgalmazza.

Ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni azt, hogy ennek milyen hatásai lennének.

Remedy 06-03-2010 11:26

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 254824)

A 6k hekis javaslat is kb ugyanaz. Barkit fel lehet hozni par klanutessel addig, es kb semmit sem kell tennie erte. :)

Paliking 06-03-2010 12:07

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 254827)
A 6k hekis javaslat is kb ugyanaz. Barkit fel lehet hozni par klanutessel addig, es kb semmit sem kell tennie erte. :)

Azért nem úgy tűnik, hogy ez most is így működne. Az, hogy 1-2 nagyobb klánba beszáll valaki és azt tápolják, hogy fordulni tudjon, még egyelőre nem általános az A-ban, és szerintem a jövőben sem lesz az.

A játékosok nagy részének igenis nehéz lesz összeszedni a 6/9k hekit, de biztosan egyszerűbb, mint a mai követelményeket teljesíteni.

Mellesleg nem kell a 6/9k hekihez ragaszkodni, lehet 10/12k is, sokkal lényegesebb szerintem a fix határ, mint ennek a mértéke (persze ne legyen 35k :)). A folyamatosan felfele mozgó tophatár szerintem nem jó, mert a fordulni kívánó játékosokat előbb utóbb ellehetetleníti, míg a topban országot tartó és B-ből forgó játékosoknak gyakorlatilag nem változik az életük, ha fedezgetnek.

vityu 06-03-2010 14:38

Quote:

Originally Posted by Rob (Post 254812)

Akik jelenleg 15k hektáron vannak, hidd el, meg tudják oldani, hogy ne essenek ki a top-ból. Jelenleg nem véletlenül vannak ott. :)

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254823)

Ati, ugye ezt nem gondoltad komolyan. Ha tényleg akkora lenne a tudása, akkor lenne pár piac minden 6000hektár előtti A-s országba, akkor nem tudnának egy épkézláb, jó éplistát összerakni...

Ati 06-03-2010 14:42

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 254839)
Ati, ugye ezt nem gondoltad komolyan. Ha tényleg akkora lenne a tudása, akkor lenne pár piac minden 6000hektár előtti A-s országba, akkor nem tudnának egy épkézláb, jó éplistát összerakni...

2-3 személyiséget említettem. Valóban van 4 személyiségű ország is, akinek vannak piacai. Nem is egy ilyen ország van.

Merengő 06-03-2010 14:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254840)
2-3 személyiséget említettem. Valóban van 4 személyiségű ország is, akinek vannak piacai. Nem is egy ilyen ország van.

és mi a baj a piacokkal? :)

Tsobi 06-03-2010 14:57

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 254841)
és mi a baj a piacokkal? :)

Az a piac nem paci akart lenni? :D

vityu 06-03-2010 15:01

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 254844)
Az a piac nem paci akart lenni? :D

szerintem nem. :)

vityu 06-03-2010 15:05

Ati, persze nem megoldás, hogy sokkal könnyebben lehessen több személyiséges országot szerezni, de az sem lehet cél, hogy aki most került fel az A-ba, vagy most fog az A-ba kerülni, annak 5x addig tart.

csabi 06-03-2010 15:08

csak halkan jegyzem meg, hogy én az első A-s fordulásomat 5000 hektárról csináltam. annyival nem lett olcsóbb és könnyebb semmi A-ban, hogy kevesebbet érjen mondjuk a 7-8k-s, de fix fordulás. erre egy Bből fordulásos 10-11k hektár teljesen jó lenne.

Merengő 06-03-2010 15:18

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 254849)
csak halkan jegyzem meg, hogy én az első A-s fordulásomat 5000 hektárról csináltam. annyival nem lett olcsóbb és könnyebb semmi A-ban, hogy kevesebbet érjen mondjuk a 7-8k-s, de fix fordulás. erre egy Bből fordulásos 10-11k hektár teljesen jó lenne.

akkor te láma vagy, mert úgy lett 2 szemed, hogy 5k hekiről fordultál csak :) és persze ingyen is kaptad azt a szemet :)

Ati 06-03-2010 15:20

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 254851)
akkor te láma vagy, mert úgy lett 2 szemed, hogy 5k hekiről fordultál csak :) és persze ingyen is kaptad azt a szemet :)

Visszatérve a témához, merthogy megbeszélésekben vagyunk, és itt nem viselem jól a szétoffolást...

vityu 06-03-2010 15:21

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 254851)

Ez így van, Csabi. :D

Hogy ne legyen off, SEMMIVEL SEM lenne könnyebb megszerezni egy 6k hektárt, mint annak idején nekem 4,5k-t a forduláshoz.

Ati 06-03-2010 15:22

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 254855)

ISMÉT visszatérve a témához.................

vityu 06-03-2010 15:26

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 254855)

Hogy ne legyen off, SEMMIVEL SEM lenne könnyebb megszerezni egy 6k hektárt, mint annak idején nekem 4,5k-t a forduláshoz.

Őszintén, én nem láttam a piacon sem olyan olcsóságot, hogy nehezebb legyen hektárban. Amiben változott a piac, az a tekercs ár, így még a tartalék is kisebb méretű, ha felviszik tekercsben.

Összességében, hogy ez legyen az utolsó hozzászólásom a témában:

Nem érzem úgy, hogy nem teljesíthető a csoport. DE azt hiszem, hogy jóval drágábban, és nehezebben, mint 2 éve. Indokolatlanul nehezebb. Nem baj ez annak, aki már járt arra többször, mert nagyjából sejti, hogy mi lesz ott, de nagy baj ez a friss országoknak.

Sok az a lassan 8,5k hektár.

Pool 06-03-2010 15:28

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 254858)
Nem érzem úgy, hogy nem teljesíthető a csoport. DE azt hiszem, hogy jóval drágábban, és nehezebben, mint 2 éve. Indokolatlanul nehezebb. Nem baj ez annak, aki már járt arra többször, mert nagyjából sejti, hogy mi lesz ott, de nagy baj ez a friss országoknak.

Egyetértek ezzel a résszel, de pont az utolsó sor miatt kellene egy kis könnyítés...

De ezt csak A-ból forduló orinál tudnám elképzelni, kapcsolt B-s orit ne lehessen könnyebben levinni

Pool 06-03-2010 15:29

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 254858)
Sok az a lassan 8,5k hektár.

Ami egyre csak kúszik felfelé, korábban leírtam, miért...
Talán, ha majd 12-13k sem lesz elég, akkor többen fogják helyeselni a témát, mint ellenezni...

Ati 06-03-2010 15:31

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 254861)
De ezt csak A-ból forduló orinál tudnám elképzelni, kapcsolt B-s orit ne lehessen könnyebben levinni

Ez viszont semmit nem változtat az "elf mocsáron", ahogy sokan nevezik az elfek top30% körüli zónáját.

Merengő 06-03-2010 15:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254863)
Ez viszont semmit nem változtat az "elf mocsáron", ahogy sokan nevezik az elfek top30% körüli zónáját.

viszont a A-s kezdők miatt változtatnánk. aki meg nem kezdő az szenvedjen a "mocsárral"

Pool 06-03-2010 15:33

Quote:

Más fajjal is lehet nehezen haladni, ha nem értenek hozzá...
Az elf mocsár egy másik téma, most inkább beszéljünk arról, hogy legyen-e könnyítés azoknak, akik csak fordulni szeretnének A-ból vagy sem és ha igen, milyen formában...
ne offolj át más témába :)

Pool 06-03-2010 15:34

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 254865)
viszont a A-s kezdők miatt változtatnánk. aki meg nem kezdő az szenvedjen a "mocsárral"

Az elfek a mostani top30% körül vannak, de ha lentebbről le lehet koccolni, akkor csak azoknak lesz bajuk velük, akik magasba törnek
de azok meg bírkózzanak is meg a problémával

Ha lesz egy fix föld, amit el kell érnem, akkor nem hiszem, hogy ott lesz összetorlódva az elf banda, főleg ha az a fixet nem egetverően nehéz megoldani

Ati 06-03-2010 15:35

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 254867)
Más fajjal is lehet nehezen haladni, ha nem értenek hozzá...
Az elf mocsár egy másik téma, most inkább beszéljünk arról, hogy legyen-e könnyítés azoknak, akik csak fordulni szeretnének A-ból vagy sem és ha igen, milyen formában...
ne offolj át más témába :)

Ez nem más téma, hiszen pont ők tolják a top határát egyre feljebb, létrehozva egy nehezebben üthető részt a top határán. EZEN nem változtatna semmit a javaslat.

Más kérdés, hogy kell-e rajta változtatni, de szem előtt kell tartani, hogy nem fog.

Merengő 06-03-2010 15:36

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 254868)
Az elfek a mostani top30% körül vannak, de ha lentebbről le lehet koccolni, akkor csak azoknak lesz bajuk velük, akik magasba törnek
de azok meg bírkózzanak is meg a problémával

ugyan ezt írtam én is. ha 6k-ról lehetne fordulni, akkor a mocsár elkerülhető a "kezdőknek".

vityu 06-03-2010 15:39

Quote:

Azért nekem van olyan halvány gyanúm, hogy nem olyan egyszerű ezt a gyors fedezést sem tartani. Vannak, akik feladnák, hogy akkor oké, most lefordítok még B-ből egyet, de aztán ez is megy le, és mindig az aktuálissal térek vissza...

none 06-03-2010 16:41

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 254828)
..
A játékosok nagy részének igenis nehéz lesz összeszedni a 6/9k hekit, de biztosan egyszerűbb, mint a mai követelményeket teljesíteni.
..

tényleg cél az, hogy az elfek még jobban betonozhassanak és bből foroghassanak? miért lenne pozitív, ha 9k-hoz lenne kötve a b-s fordulás? miért kéne megszüntetni ezt a kicsi versenyt is.. aki bből akar forgatni dolgozzon már meg érte.. legalább egy kicsit..
egyáltalán mi a bajod a bből való fordulással? (tudtommal az Aban magasra törő/aktív játékosoknak lett kitalálva, nem a fedezgető elfek miatt..:))
6k-rol fordulással kapcsolatban továbbra sem tetszene, ha szétszakadna a mezőny és lyuk lenne 6k és 9k között..

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 254511)
Ennek az éles szakadéknak a létrejövetelének elkerülésére javasoltam az Xezer környi játékidővel rendelkező országok kiszűrését, ami elvileg kb ugyanabba a zónába esne, de mutatna némi szórást is, valamint valamennyire rugalmasan igazodna az aktuális játékosokhoz. Néhány fölfelé mutató ujjacskán kívül semmi reakciót nem sikerült vele kiváltanom... esetleg valaki írhatna róla véleményt is :)

tehát X ezer játékidő után kiesnének a topba számításról a játékosok.. ami azt eredményezné, hogy hosszabb távon a jelenlegi top30 kiesne ebből a számításból..
az új top30 viszont nagy valószínűséggel fordulni akarna, mivel hatalmas különbség van az új és a régi top30 között (3-4-5k heki, ha kiesik a mostani top:)).. ami azt eredményezné, hogy ezek az orik lefordulnának, ami a távolságot még tovább növelné.. végül elérnénk oda, hogy bből 2400on lépve A topjába érkeznél.. nem tudom, hogy ez cél-e..:)
jól értelmeztem a javaslatod?
szóval szerintem nemhogy csökkenne a "szakadék" ezáltal, inkább sokkal nagyobb lenne:)

Pacsi 06-03-2010 17:36

Szerintem kétféle játékos van 1A ban. Az egyik tipus úgy szeret(ne) játszani, hogy a személyiségekért teljes kört írjon le a játékban: tehát 1A ból forog. Most a tophatár kitolódása miatt ezek a játékosok eltünedeztek, mivel bazira nehéz 8-9k hekit összekaparni. Ezért a legtöbb ilyen hajdanvolt játékos szintén marad a fenekén és a többi országát forgatja.
Vannak viszont azok a játékosok akik szeretnének 1A ban maradni, mert jól érzik magukat vagy ott szeretnének valamit felmutatni és egyre feljebb kerülni.
Javaslat: a forduláshoz alacsonyabban húzzuk meg a határt TOP 40% pl., aki elérte ezt, és letöltötte a kötelezőt az foroghasson le. Aki meg marad, annak ugyanúgy mint más csoportokban, hogyha túl sok időt töltött legyen büntetés: morálromlás stb. Itt viszont a maradáshoz nem le kell forogni, hanem feljebb menni pl a TOP 30 ba, ahol már békésen élhet.

Paliking 06-03-2010 17:39

Quote:

Originally Posted by none (Post 254874)
tényleg cél az, hogy az elfek még jobban betonozhassanak és bből foroghassanak? miért lenne pozitív, ha 9k-hoz lenne kötve a b-s fordulás? miért kéne megszüntetni ezt a kicsi versenyt is.. aki bből akar forgatni dolgozzon már meg érte.. legalább egy kicsit..
egyáltalán mi a bajod a bből való fordulással? (tudtommal az Aban magasra törő/aktív játékosoknak lett kitalálva, nem a fedezgető elfek miatt..:))
6k-rol fordulással kapcsolatban továbbra sem tetszene, ha szétszakadna a mezőny és lyuk lenne 6k és 9k között..

1. ennél jobban nem hiszem, hogy bárki is be tudná betonozni magát az elf mocsárba, mint amennyire most be van
2. szerintem még nőne is a verseny, mert ha egy fix hekit kell elérnie, lehet, hogy jópáran a tuti fedezgetés helyett az ütögetést is kipróbálnák, hiszen nem kellene annyira féltenie a földjét, mivel a fordulási határ nem tolódik felfelé. Plusz van egy olyan motiváció is, hogy ha ütöget, akkor lehet, hogy 1-2k kör alatt összeszedi a szükséges hekit, szemben a fedezgetős 3-4-5k körrel szemben, ami még növekszik is
3. a B-s forduláshoz kötött hekiszám - legyen akár 9 vagy 12k vagy akármennyi - szerintem az a méret lenne, amivel azért meg kell dolgozni most is, és a későbbiekben is
4. a B-ből való jelenlegi fordulási rendszerrel két problémám van: az egyik, hogy tolja felfelé a top30-at és benne az elf mocsarat, a másik - de ez nem ide tartozik, hogy k**** hosszú a 2k kör, amit a B-ben kell eltölteni, és ennek nagy részét csak semmittevéssel töltve
5. a 6 és 9k heki az egy felvetés volt, nem kell feltétlenül ebben a pillanatban a számokhoz ragaszkodni, inkább először az elvben kéne dűlőre jutni. Ráadásul erre a módosításra is be lehetne vezetni - akár egy hosszabb - tesztidőszakot, ugyanúgy, mint a hullára, és ha nem működik, akkor elvetni, vagy módosítani rajta
6. az, hogy a B-ből való fordulás is fix hektárhoz van kötve, nem jelenti azt, hogy a játékosok nagy része nem szeretne efölé menni. Ebből a szempontból szerintem nem változna semmi a versenyben

Kubbi 06-03-2010 18:21

Nekem a fix hektár tűnik hosszútávon célravezetőnek. Az nem igaz hogy nem kell felmutatni semmit, ugyanis 2400hekiről kell feljutni 6-8-10k hekire. Szerintem aki ezt megteszi megérdemli a kék számot.
Nem hiszem hogy gond lenne a megmaradó elf mocsár a top 30-ban. Egy része úgyis le fog fordulni.

Szerintem változtatni kell, mert elfogynak az új játékosok.Pár éve nem így működött és nézett ki a hódító.

tehát ami nekem tetszene:
-aki A-ból akar fordulni, annak fix 6 vagy 8k hektár (inkább 6k), cserébe B-ből nem fordulhat,
Aki B-ből is szeretne forgatni, annak
megmaradna a top 30%, de minimum a 6k vagy 8K heki
Csak mert ki tudja hova csökkenne a top 30%

All times are GMT +1. The time now is 07:34.