Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   A 2010-es év legjobb Hódítósa (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4070)

Bobesz bá 03-23-2010 00:15

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 245998)
Nekem Arénában már csak pár köröm van

Ennek annyiban örülök, hogy leszerelhetek majd pát tolvajt akkor még :)
Abban is örülök, hogy kiesik egy célpont, aki amúgy se üthetek. :)

De összességében nem örülök, hogy kevesebben leszünk:confused:

Iron 03-23-2010 00:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 245961)
Úgyhogy innen már nem érdemes kiszállni, csak megnyerni a párbajsorozatot! :)

:)

Ha nem lennék minusz -3 pontba az elsőktől, lehet azt mondanám még nincs veszve semmi, de igy már azért sokkal nehezebb a helyzet, meg amúgy se tudok már sokáig játszani, mert az angliai "külhonban" még a netelérés is fos, szóval...max gratulálni tudok majd a győztesnek :)

Ati 03-23-2010 01:12

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 246003)
az angliai "külhonban" még a netelérés is fos

Meglepően sokan játszanak angliai külhonból, és senki nem panaszkodott még a netelérésre. :) Úgyhogy csak nem lesz az oyan rossz, mint amilyenre készülsz. :)

Iron 03-23-2010 01:26

Legyen igazad :):)
Amúgy van közülük aki párbajozik is? :) Mert tartok a lassú nettől :)

Tuvalu (#3490) 03-23-2010 17:24

jövöre ötlet

Most, hogy Attila lélekben "fel akarja adni" az egész párbajsorozatot mert vesztett 1 pontot, meg kiindulva a tavalyi történésekből (nyártól kezdve kb 4en versengtünk), van egy ötletem a jövő évi párbajsorozatra.

Minden forduló után "kiesik" a játékból az alsók egy része. Tehát az első forduló 6 párbaja alapján a legkevesebb pontot szerzett 10% kiesik a további játékból.
A második fordulóban a bennmaradtak újabb 10%-a kiesik és így tovább, a vége felé már kevesebben maradnak, de minden forduló tiszta lappal indul a továbbjutók között. A döntő lehet 2-3-4 fős (ahogy szerintetek jó). Persze lehet, hogy a részvevők számának csökkenésével az egy fordulóban lejátszott párbajok száma is csökkentésre kerül, a döntő pedig egyfordulós (amikor a 2-3-4 döntősnek jó az időpont).

Hátrányok: Aki kiesik, az nem tud játszani az év további részében (miért, tavaly akart egyáltalán játszani, aki pár pont hátrányba került? idén Attila hozzáállása nem ugyanezt mutatja?).
Aki nyáron nincs 1 fordulót az kiesik (miért aki tavaly kihagyott egy fordulót, az érdemleges eséllyel indult bármire?)

Előnyök: Ha egy fordulóban nem vagy első, még továbbjuthatsz (bár a végefelé már nem).
Akár egy-két hónapos párbajsorozat is rendezhető így.
Aki továbbjutott, az a 2.-3. fordulótól kezdve komolyan is fogja venni, mert a kiesés pillanatáig teljesen esélyes a végső győzelemre, nem lesz ilyen "Pool már elhúzott pár ponttal, nincs esélyem nyerni" érzés.
Egy-egy fordulón belül egy 4. hely is jó lehet a továbbjutásra, de nem lehetsz benne biztos, tehát akiknek még nincs 1.-2. helyük, azok jönni fognak minden párbajra a fordulóban.

Tsobi 03-23-2010 17:28

Forma 1 rulezz, nekem tetszik. :)

J.Ati 03-23-2010 17:35

Jó ötlet!

Bár írhattad volna Iront is, mert ő is feladta :D

Egyébként én már tavaly úgy voltam, hogy kéne valami ilyesmi, de most jó, hogy te kitaláltad.

Megfűszerezhetnénk még azzal, hogy egy fordulóban kétféle párbajtípus legyen.
Az is kicsit színesítené a játékot.

Elfi 03-23-2010 21:49

Quote:

Originally Posted by Tuvalu (#3490) (Post 246066)
Most, hogy Attila lélekben "fel akarja adni" az egész párbajsorozatot mert vesztett 1 pontot, meg kiindulva a tavalyi történésekből (nyártól kezdve kb 4en versengtünk), van egy ötletem a jövő évi párbajsorozatra.

Minden forduló után "kiesik" a játékból az alsók egy része. Tehát az első forduló 6 párbaja alapján a legkevesebb pontot szerzett 10% kiesik a további játékból.
A második fordulóban a bennmaradtak újabb 10%-a kiesik és így tovább, a vége felé már kevesebben maradnak, de minden forduló tiszta lappal indul a továbbjutók között. A döntő lehet 2-3-4 fős (ahogy szerintetek jó). Persze lehet, hogy a részvevők számának csökkenésével az egy fordulóban lejátszott párbajok száma is csökkentésre kerül, a döntő pedig egyfordulós (amikor a 2-3-4 döntősnek jó az időpont).

Hátrányok: Aki kiesik, az nem tud játszani az év további részében (miért, tavaly akart egyáltalán játszani, aki pár pont hátrányba került? idén Attila hozzáállása nem ugyanezt mutatja?).
Aki nyáron nincs 1 fordulót az kiesik (miért aki tavaly kihagyott egy fordulót, az érdemleges eséllyel indult bármire?)

Előnyök: Ha egy fordulóban nem vagy első, még továbbjuthatsz (bár a végefelé már nem).
Akár egy-két hónapos párbajsorozat is rendezhető így.
Aki továbbjutott, az a 2.-3. fordulótól kezdve komolyan is fogja venni, mert a kiesés pillanatáig teljesen esélyes a végső győzelemre, nem lesz ilyen "Pool már elhúzott pár ponttal, nincs esélyem nyerni" érzés.
Egy-egy fordulón belül egy 4. hely is jó lehet a továbbjutásra, de nem lehetsz benne biztos, tehát akiknek még nincs 1.-2. helyük, azok jönni fognak minden párbajra a fordulóban.

Nekem nem tetszik az ötlet.

Szerintem ezzel csak még kevesebb játékos lesz, aki még a kezdő kategóriába sorolható az első forduló után nagy eséllyel kiesik, és ezzel megy majd el a kedve, nem pedig azzal, hogy van egy kis lemaradása az elsőtől. Aki az első forduló után feladja, mert nem sikerült max pontot szereznie, az meg is érdemli, és nehogymár ezek az emberek miatt vegyük el a lehetőséget másoktol, akik lehet még nem olyan jó játékosok, de kitartóak és fejlődni, játszani akarnak.

Továbbá ha megnézitek az első forduló eredményeit kiderül, hogy vannak akik akár 4-5 párbajon is el tudtak indulni, azonban csak egyszer sikerült kimagaslót nyújtaniuk a többi esetben lényegesen gyengébben játszottak (még csak pontot sem szereztek, vagyis az első 5-ben sem voltak), mégis a legjobb eredményükkel megelőznének, kiejtenének olyanokat, akik sokkal kiegyensúlyozottabban szerepeltek, de csak 1-2 párbajon tudtak elindulni.

Pool 03-23-2010 21:57

Pali, most is az első fordulóban 22 játékos van asz összesítésben, ha jól emléxem
gondolj bele, mennyien lennénk a legvégére, ha 9 forduló van...

Numer@ most csak durcizik, hogy 4 pontja van, ha majd nyerni fog párat, helyreáll az önbizalma...
Pont azért jó ez a pontozás, mert lehet, hogy a 2 óráson nyerni fog, mi meg nem és máris behozta a -1 pontját...
Elfi hozzászólásával egyetértek...
Sztem...

Pool 03-23-2010 21:59

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 246094)
Továbbá ha megnézitek az első forduló eredményeit kiderül, hogy vannak akik akár 4-5 párbajon is el tudtak indulni, azonban csak egyszer sikerült kimagaslót nyújtaniuk a többi esetben lényegesen gyengébben játszottak (még csak pontot sem szereztek, vagyis az első 5-ben sem voltak), mégis a legjobb eredményükkel megelőznének, kiejtenének olyanokat, akik sokkal kiegyensúlyozottabban szerepeltek, de csak 1-2 párbajon tudtak elindulni.

Én 3 párbajon voltam, 3 párbajt nyertem :)

Pool 03-23-2010 22:01

Jah, ha lehet, ne itt "beszéljünk" már erről a jövőre ötletről, nyissatok rá esetleg új topicot(bár sztem tök felesleges 9-10 hónapra előre dumálni róla), ez a 2010-es Parbajsorozat topicja, az meg már 2011-re vonatkoz(ik)na...
Köszönöm!

J.Ati 03-23-2010 22:32

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 246095)
Numer@ most csak durcizik, hogy 4 pontja van, ha majd nyerni fog párat, helyreáll az önbizalma...
Pont azért jó ez a pontozás, mert lehet, hogy a 2 óráson nyerni fog, mi meg nem és máris behozta a -1 pontját...
Elfi hozzászólásával egyetértek...
Sztem...

Ha te mondod, akkor úgy van, te vagy a tavalyi év bajnoka.

Tavaly se adtam fel, pedig ott is tudtam, hogy reális esélyem nem sok van...
Most is csökkentek az esélyeim, de ha már 500 vipkört kifizettem, akkor játszani fogok.
Max kevesebbet :)

Ati 03-23-2010 22:37

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 246103)
Most is csökkentek az esélyeim, de ha már 500 vipkört kifizettem, akkor játszani fogok.
Max kevesebbet :)

Minél többet játszol, annál olcsóbb összességében egy-egy párbaj. Úgyhogy tessék csak jönni, és legyőzni Pool-t! :)

J.Ati 03-23-2010 22:37

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 246095)
Pali, most is az első fordulóban 22 játékos van asz összesítésben, ha jól emléxem
gondolj bele, mennyien lennénk a legvégére, ha 9 forduló van...

Ez pedig nem nekem szól, de nézd már meg a tavalyi részvételi arányokat arany csillag bogárkám :)

36 ori indult az első fordulóban.
A 9. fordulóban 8 ori játszott, összesen pedig 66 ori vett részt.

De nézd csak meg a hosszú párbajokat. Volt, hogy kettesben játszottunk.

Na, aztán el lehet gondolkodni, hogy jövőre mi lesz így :)

J.Ati 03-23-2010 22:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 246104)
Minél többet játszol, annál olcsóbb összességében egy-egy párbaj. Úgyhogy tessék csak jönni, és legyőzni Pool-t! :)

Megyek persze.
Amin tudok részt fogok venni!:)

Valezius 03-24-2010 00:13

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 246106)
Megyek persze.
Amin tudok részt fogok venni!:)

Nyerd meg a 3fős hosszú párbajt. Pool meg örüljön, hogy tudott nyerni 5db 2főset, és máris behoztad a lemaradást :D

Ati 03-24-2010 00:30

SouthPark nagyon szeretne játszani. Én szívem szerint még akár vissza is venném a kiesés után. Ki ellenezné, hogy újra jelentkezhessen a párbajsorozatra?

Dynosaur 03-24-2010 00:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 246114)
SouthPark nagyon szeretne játszani. Én szívem szerint még akár vissza is venném a kiesés után. Ki ellenezné, hogy újra jelentkezhessen a párbajsorozatra?

szívesen látnám újra a párbajozók között! Legalább igyekszik, próbálkozik! :)

Pool 03-24-2010 07:19

Quote:

Nem akarok ünneprontó lenni, de a hosszabb párbajokon csak +1 üthető oriként szerepelne...
én ellenzem...

Elfi 03-24-2010 07:42

Quote:

Én azzal a feltétellel támogatnám a visszahelyezését, hogy amennyiben a 2. fordulóban egyetlen egyszer is a lila országok alatt végez, azonnal kizárásra kerüljön.

Pool 03-24-2010 09:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 240591)
A forduló végén -3 ponttal, vagy rosszabb összesített eredménnyel záró ország kizárásra kerül a párbajsorozatból, lejátszott párbajonként 100 VIP kör levonása mellett a maradék körök visszakapásával

Azzal, hogy vki jelentkezett, elfogadta a Párbajsorozat szabályait, amelyek közül ez az egyik...
Szóval sztem nincs is miről beszélni...

Ati 03-24-2010 11:30

Ma délután 18 órától 2 órás gyakorlópárbaj. Az eredmény nem számít bele az összesítésbe.

Valezius 03-24-2010 11:50

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 246139)
Azzal, hogy vki jelentkezett, elfogadta a Párbajsorozat szabályait, amelyek közül ez az egyik...
Szóval sztem nincs is miről beszélni...

Idézek a szabályokból:
Quote:

A jelentkezett, de nem játszó országok helyezéstől függetlenül nulla pontot kapnak.

Ha valaki egy fordulón belül több párbajon is indul, akkor a legjobb eredménye számít.

A forduló végén -3 ponttal, vagy rosszabb összesített eredménnyel záró ország kizárásra kerül a párbajsorozatból.
Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy ő 0 ponttal zárta az első fordulót, úgyhogy nincs miről beszélni.

Ati 03-24-2010 11:55

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 246154)
Idézek a szabályokból:

Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy ő 0 ponttal zárta az első fordulót, úgyhogy nincs miről beszélni.

Zavaró a "nulla" kifejezés. Ha valaki nem lép be arra a párbajra, amire jelentkezett, az nem ér többet annál, mintha utolsó helyen végzett volna, így ez bár az összpontszám tekintetében nulla pontnak számít, a negatív pontokat nem javítja fel.

Elfi 03-24-2010 11:55

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 246154)
Idézek a szabályokból:

Szerintem ez a sor elkerülte a figyelmedet:

Az indulóérték alá ütött országok az elért pontszámukból még egy pontot elveszítenek, és elért helyezéstől függetlenül maximum -1 pontot kapnak.

Tehát aki utolsó a párbajon az -5 pontot kap, plusz ha az induló érték alatt fejezi be kap még egy minusz pontot, az már összesen -6.

Aki utolsó előtti az -4 pont, ha ő is inuló érték alatt fejezi be, az összesen -5 pont az adott párbajon.

Neki kétszer sikerült összeszednie a -6 pontot, ha jól emlékszem, de ez nem biztos.

De most már abban sem vagyok biztos, hogy én jól értem a szabályokat. .:D

Valezius 03-24-2010 12:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 246155)
Zavaró a "nulla" kifejezés. Ha valaki nem lép be arra a párbajra, amire jelentkezett, az nem ér többet annál, mintha utolsó helyen végzett volna, így ez bár az összpontszám tekintetében nulla pontnak számít, a negatív pontokat nem javítja fel.

A korábban elhangzottak alapján gondoltam, de ezt úgy látom elfeledted (időben) leírni.

Úgyhogy ha vissza akarod venni, meg van rá a jogalapod, ha meg nem akarod, akkor megvan rá az elvi magyarázat. Nekem igazából mindegy. :)

Ati 03-24-2010 12:11

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 246163)
A korábban elhangzottak alapján gondoltam, de ezt úgy látom elfeledted (időben) leírni.

Nem logikus, hogy ha valakit 5 párbajban utolsó helyre vernek, akkor indul a hatodikon is, be se lép, és máris "nyert" 6 pontot.

J.Ati 03-24-2010 12:14

Részmeről is mind1 SP sorsa.

Az utolsó párbaj előtti általam rendezett gyakorló párbajon már nem volt célpont, mert bevédte magát szépen.

Első körben csinálta a védőket, amikkel fogta a katis ütést, aztán gyártott rendesen varit/tolit, és tömte az oriját íjakkal.
Megfoghatatlan volt.

Igaz így nem sok esélye lesz győzni, de neki szerintem még sok-sok párbaj kell, hogy megtanuljon rendesen játszani.
Talán egy lehetőséget még kaphatna, mert a gyakorló párbajokkal együtt jó pár lehetősége lenne.

Ati 03-24-2010 13:01

SouthPark, nyilatkozz valamit Te is! :)

Ati 03-24-2010 13:07

Quote:

Originally Posted by Tuvalu (#3490) (Post 246066)
Minden forduló után "kiesik" a játékból az alsók egy része.

Ezzel a rendszerrel nekem az a fő problémám, hogy nagyon véges jelentkezési határidőt szab. Az első kiesések után már nem lehet bele jelentkezni, hiszen a kiesőkkel szemben nem lenne fair.

A tavalyi évben voltak olyanok, akik az év második felében csatlakoztak csak. Idén is van olyan ország, aki az első forduló után jelentkezett. És ameddig matematikai esély van arra, hogy elöl végezzen valaki, addig akár év közben is nyugodtan lehet jelentkezni. Erre mind nem lenne lehetőség egy kiesésre épülő versenyben.

Pool 03-24-2010 13:11

Az első 2 párbajon is -6 pontos lett, a többin meg el sem indult, hogy esetleg javítson vmit a pontjain.
Sztem egyértelműen le lett írva, mi történik az ilyen pontszámú orikkal.
Menet közben ne változtassunk a szabályokon, amikor én kifizettem az 500 kört, ezeket a szabályokat elfogadtam, akkor tartsuk is be.
Következő majd az lesz, hogy vki nem tudott lenni a forduló 6 párbaján, de olyan szépen kéri, csinálunk neki 7. párbajt is?
Szeretném, ha az előre leírt és jelenkezésekkel elfogadott szabályok szerint zajlana a Párbajsorozat...
Köszönöm!

J.Ati 03-24-2010 13:16

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 246184)
Az első 2 párbajon is -6 pontos lett, a többin meg el sem indult, hogy esetleg javítson vmit a pontjain.
Sztem egyértelműen le lett írva, mi történik az ilyen pontszámú orikkal.
Menet közben ne változtassunk a szabályokon, amikor én kifizettem az 500 kört, ezeket a szabályokat elfogadtam, akkor tartsuk is be.
Következő majd az lesz, hogy vki nem tudott lenni a forduló 6 párbaján, de olyan szépen kéri, csinálunk neki 7. párbajt is?
Szeretném, ha az előre leírt és jelenkezésekkel elfogadott szabályok szerint zajlana a Párbajsorozat...
Köszönöm!

Rossz napod van?
Nyugi :)

Pool 03-24-2010 13:23

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 246187)
Rossz napod van?
Nyugi :)

Mitől lenne, mikor mára már végeztem?
Csak örülnék, ha nem kezdődne máris el a kivételezés, főleg nem olyannal, aki semmit sem mutatott, semmi jele nem volt 2 párbaj után, hogy akarna javítani a helyezésén, csak a fórumra írkált...
Szal játszunk csak a szabályok szerint...
Köszönöm!

vityu 03-24-2010 13:40

Quote:

Ellenzem. Megkerestem, írtam neki, hogy hogyan védje be magát durván, hogy sikerüljön egy 0 pontotst csinálnia, hogy ne essen ki. Gyakorlatilag nem érdekelte. Attila is írt neki, ha jól emlékszem. Innentől nem érdekel a sorsa. Rendezzen párbajokat, amin ingyenföldet ad a környéknek, ne egy versenyen, ahol a szabályok azt az elején kizárták egyértelműen.

Princ 03-24-2010 17:40

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 240696)
Ha az összesített eredmény úgy értendő, hogy fordulónként a legjobb számít, akkor ezek a büntik legfeljebb jelzésértékűek, mivel elegendő 1 olyan nevezés ahol valóban nem lép be az illető és megvan a nulla pont.

A szabályokból eddig ezt lehetett érteni, jó hogy mégsem így van.
Visszamenőleg lenne érvényesítve a mostani kiegészítés, ha SP ki lenne zárva. :(
Ha továbbra sem védi be magát, továbbra is bárki ütheti, nyilván nem előre megbeszélt a megjelenése, aminek kiküszöbölésére ez a negatív pontozás feltételezem leginkább életbe lépett.

Pool, te ellenezted leghangosabban a maluszos rendszert. Most meg hogy vki tényleg megkapná a tiltást, többször is a negatív pontok mellett vagy. Ki lehet magyarázni, de valamelyik fele nélkül könnyebben tudnálak követni. és.. Szívesen!

Elfi 03-24-2010 18:10

Mint mondtam részemről visszajöhet egy újabb esélyt kapva, de azért nehogymár el kezdjük keresni a kiskapukat a kiírásban, mert akkor játszhattok nélkülem, én nem szeretném minden fordulót követően ezt látni, van egy kiírás, nyilván lehet majd rajta még finomítani a jövőben.

Olasz 03-24-2010 20:27

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy a párbajon a be nem lépő orik is beleszámítanak a csoportlétszámba tolvajakció sikerességének számításánál?

Princ 03-24-2010 20:35

Egyébként elég fura hogy a lilák nem fognak helyezést kapni, de a többiek pontjaiba mégis számítanak. Most evvel nem tom kinek mondtam jót/rosszat csak észrevettem. :)

Ati 03-24-2010 21:01

Quote:

Originally Posted by Olasz (Post 246237)
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a párbajon a be nem lépő orik is beleszámítanak a csoportlétszámba tolvajakció sikerességének számításánál?

Igen, a csoportlétszám a teljes létszám, amit a helyezésed mellett látsz.

Pool 03-24-2010 21:09

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 246225)
Pool, te ellenezted leghangosabban a maluszos rendszert. Most meg hogy vki tényleg megkapná a tiltást, többször is a negatív pontok mellett vagy. Ki lehet magyarázni, de valamelyik fele nélkül könnyebben tudnálak követni. és.. Szívesen!

Ugye, ugye, én már akkor szóltam, hogy nem biztos, hogy jó lesz a negatív pontozás. De ha így alakult, akkor tartsuk is be, SP gyengének találtatott, ezért számára befejeződött a Párbajsorozat.

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 246228)
Mint mondtam részemről visszajöhet egy újabb esélyt kapva, de azért nehogymár el kezdjük keresni a kiskapukat a kiírásban, mert akkor játszhattok nélkülem, én nem szeretném minden fordulót követően ezt látni, van egy kiírás, nyilván lehet majd rajta még finomítani a jövőben.

Egyetértek Elfivel, kivéve a mondata első részét, ne kapjon új esélyt.
Ha ez megtörténik, akkor az az elfogadott párbajszabályokkal ellentétes, lehet elgondolkozom én is a folytatáson.

Számomr a téma innentől end, majd az illetékes kimondja a végső szót.

All times are GMT +1. The time now is 09:03.