Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Hollószárnyak (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Hollószárnyak (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=360)

Chris 10-20-2006 08:45

Pettyes: a te karaktered is felébredt már. Mi a tervei mára?

Massza Rex 10-20-2006 08:54

Grennek:
-Júl van, nyugi vagyuk má. Itten űrködök az ajtúban, Te mönj csak szörvezkedni, hugy el tudjunk indúlni ha köll rügvest.

VérGyöngyTyúk Z 10-20-2006 09:04

Bólintok Farkas felé és odaszólok Morel-nek is:
-Maradjatok itt. Ha Stancil visszajön mondjátok meg neki, hogy amint visszajövök rendezzük a dolgokat. Legfeljebb egy órát leszek távol.
Felkapom a folyosóról a három erszényt meg a sajátomat és egyenlőre elteszem. Bemegyek Deneira után és miután megnéztük a nyomokat (felismerem nyagyjából kiék? Meg hogy hányan mentek ott?) elindulok lefelé a lépcsőn.

Nem tudod, hogy kik, de látod hogy nem egy ember ment ott le.

Deni 10-20-2006 09:08

*Megnézem a nyomokat, bár nagyon nem értek hozzá.. de hátha mondanak valamit még nekem is.. Azt tudod megállapítani, amit Gren is. Keresek valami lámpást, fáklyát, a közelben (esetleg a bejárat mellett) bármit amivel meg tudom világítani a lejáratot* Elég mélyre vezet a lépcső, még lámpással se látsz le az aljára, ahhoz le kellene menned.

VérGyöngyTyúk Z 10-20-2006 09:17

Hátraszólok Deneirának:
-Óvatosan. Tarts a fényköröd szélén, úgy tudom használni a másik látásom is.
Megpróbálom a két látásom váltogatni és úgy követni a lépcsőt és minden kicsit is gyanús jelet megvizsgálok. A nyomokat a hőlátással el tudom különíteni, hogy hányan és kb mikor mentek ott?

A nyomok már kihültek, szóval a kérdésre a válasz: nem.
Mikor leértek a lépcső aljáta hosszú, kanyaergó folyosókon keresztül haladtok elég sok ideig, majd egy felfelé vezető lépcsőt találtok. Felmentek a lépcsőn, és egy kapaszkodókkal ellátott kőlapot találtok magatók felett. Azt nagy nehezen és lassan elmozdítva egy szűk sikátorban találjátok magatokat.

Chaos 10-20-2006 10:32

Grennek a következöt válaszolom:
-Sajnos a nyomkeresés nem az erősségem, de ha engem kérdezzel egyszerüen megijedtek és elálltak a megbizástól. Nem túl etikusan tették ,de nem hiszem ,hogy ennél rosszabbra kellene most gondolnunk. Szerencsére városban vagyunk talán találunk másokat a helyükre.

Chaos 10-20-2006 10:41

Amikor Gren és Deneira lemennek követem öket és amikor kiérünk a sikátorba a következöt mondom:
-Ahogy mondtam egyszerüen leléptek.

Pettyes 10-20-2006 12:42

Amikor felkelek megnézem, hogy meg van-e mindenem! Összeszedem magam, egy gyorsat reggelizek, majd fizetek! 1 ezüst. Ezután elindulok vissza a fogadóhoz, hogy megvizsgáljam a szerencsém, vajon látom-e még a batárt, vagy ismét keresgélnem kell majd! Ott van. Inkább az előbbiben bízom. Tisztes távolságban maradok, nem közelítem meg sem a batárt sem a fogadót egyenlőre, ha még ott vannak. Ha kell leszálok Foltosról és nézelődök elfoglalom magam, de mindenképpen szemmel tartom a célom.
Egy idő után a fiatal kissrácot látod futva távozni a fogadóból.

VérGyöngyTyúk Z 10-20-2006 21:58

Morel-nek:
-Pedig nem gyáva férgeknek néztek ki. Azthiszem ezen kissé el kel majd töprengenünk. Szerintem menjünk vissza. Hátha fent mégiscsak kiagyalunk valamit. Deneira! Velünk tartasz? Mert ha nem hát itt az alkalom fizetés nélkül távozni -kacsintok egyt felé, bár nemtudom látja e.

Pettyes 10-20-2006 23:24

Habár feltűnő, hogy a kissrác elfutott, de amolyan sürgő-forgónak láttam mindig is távolról, szerete a maga útját járni, így most sem zavar különösebben! Továbbra is a batárt tartom szem előtt, hogy azt el ne veszítsem.

VérGyöngyTyúk Z 10-21-2006 20:26

Irány vissza a lépcsőkön át, körbenézve alaposan hátha valamit esetleg elejtett valaki, vagy bármi jelet találok.
Fennt a szobában alaposan körbenézés szintén.

Nem találsz semmit.

VérGyöngyTyúk Z 10-24-2006 07:27

Fennt a folyosón megkérdezem Morel-t is:
-Te nem álmodtál véletlenül valami furcsát az utóbbi időkben?

Megvárom mit válaszol aztán bekopogok a Nagyúrékhoz:
-Nagyúr! Mik a kívánságai? Ha most elindulunk akkor négyen vagyunk a kíséretben, Maldobrus, Morel, Farkas és én akik fegyvert bírnak fogni, plussz Stancil tán. Ha megengedi javasolnám, hogy a Stancil kölyköt bérelje fel, természetesen megfelelő bérrel, hogy az egybb munkákra ne kelljen folyton időt fordítanunk. Táborverésben, meg hasonlókban jó hasznát vennénk. Meg megpróbálom meggyőzni az elfet, hogy kérjen bocsánatot Öntől. Hasznát vennénk a szemének meg az íjának. Őőő.. és esetleg még egy dolog. Lehetséges, hogy gyorsítani lehet az utunkon, de ahhoz még információk kellenének bizonyos személyektől.

A nő jön ki beszélni veled.
- A Malbordus nevű elf sem utazni már velünk. Míg lenni oda ő jönni és megmondani, hogy mennie kell el innen. A kölyök jöhet mint eddig is de őt mi nem bérel fel, ő nem lenni harcos, örüljön, hogy kapni étel meg fedél és jöhetni velünk, nem mi akartuk, hogy ő jön. Nem érteni milyen információ kelleni kiről. Ha kész van mindenki akár indulhatni is, de nem hinném, hogy ennél jobban tudni sietni.

Z: mikor a járatban félretoltátok a kőlapot, akkor csak kinéztetek, vagy kimentetek az utcára, és visszatoltátok a követ?

VérGyöngyTyúk Z 10-24-2006 08:22

Mikor kőlap félre akkor kimentem a járatból és pár tíz lépésnyi körben szétnéztem, azt is megjegyeztem, hogy pontosan hol vagyunk, hogy a "rendes" útvonalon visszataláljak. A kővt nem toltam vissza, csak kicsit arrébb, hátha van valami alatta.
Rendben.

Az Úrnőnek:
-Hallottam, hogy eggyes ételek a tengertől idáig nagyon gyorsan és frissen jutnak el. Sokkal gyorsabban, mintha lovon vagy karavánban hoznák. Szerintem van valaki-valakik aki kapuval köti össze a tengerpartot, vagy egy a tengerhez közel eső helyet ezzel a várossal. Ha sikerülne megtalálnunk akkor az utunk lényegesen lerövidülne. Megpróbálhatok konkrétunokat megtudni de ez időbe tellik.

- Fontos, hogy ne okozni feltűnést, sem kereséssel, sem kapuval utazással. Ha ezt tudni megígérni, akkor lehet utána járni dolgoknak. Ha tudni valami újat szólni azonnal.

Deni 10-24-2006 08:32

-Természetesen veletek tartok *mondom a törpének mosolyogva, jelezvén, hogy értem én a tréfát, de ez most nem a megfelelő időpont rá. A fogadóba visszaérvén felmegyek a szobámba, megnézem, hogy minden rendben van-e. Meglesem, hogy Farkassal történt-e valami érdekes azalatt, amíg lent voltunk a kis átjáróban, majd megkeresem Grent, ha végzett a nagyúrnál*

VérGyöngyTyúk Z 10-24-2006 08:33

-Értem asszonyom. Megtudakolom amit lehet. Úgy sejtem, hogy ha kapu amin közlekednek titokban üzemel. Ha így van akkor nekik sem érdekük nagydobbra verni a létezését. Ha feltünés nélkül sikerül akkor tárgyaljak a dologról?
Igenlő válasz esetén kimegyek és elindulok előbb az istálóba, ellenőrzöm a lovakat aztán a sikátorba, körülnézni ott ahova kijukadtunk.

- Igen, tárgyalhat, de ha nem boldogul, szólni és én megyek tárgyalni.
Az istálóban az állatok rendben vannak. Kissé furcsálkodva tapasztalod, hogy Capullo lova és szamara is bent áll.
A sikátort, ahova kijukadtál rövid keresgélés után megtalálod. Pár ember lézeng benne. Semmi különöset nem látsz ott. Megpróbálod megkeresni azt a kőlapot?

Massza Rex 10-24-2006 09:23

Örködöm, valakinek azt is kell. Ott posztolok a Nagyúr ajtaja előtt. Így legalább nem maradok le semmiről, hisz Gren úgyis ide jelent.

Időnként kortyolgatok egy kevés páleszt is, hogy idővel jöjjön majd az iccaka feledése. A társak eltűnését nem tudom hova rakni, biztos beijedtek. Van ilyen. Nem lehet mindenki olyan bátor mint én. A tenger és a tengerpart említése rossz előérzetet kellt bennem, de egyenlőre még nem aggódunk miatta.

Jól birod az ébrenlétet meg az őrködést, de érzed, hogy később meglesz a böjtje annak, hogy nem tudtál eleget pihenni.

VérGyöngyTyúk Z 10-24-2006 09:34

Miután megnéztem a lovam, meg Bocit meg a istálóban lévő cuccot irány a Virágzó Gesztenyefa. Az őröknél megkérdezem hogy a vezető Hölgyek közül tudnék-e valakivel beszélni. Ha igent mondanak akkor minden fegyver (most a markolat nélküli penge is) átadok az őröknek és bemegyek.
Az egyik őrtől a következő választ kapod:
- A hölgyek pihennek, hosszú volt az éjszaka. Kérem napközép után jöjjön vissza, akkor már tudják fogadni önt.

Chaos 10-24-2006 09:36

Grennek:
-Nem álmodtam furcsákat. Te álmodsz furcsákat? Ha igen meséld el és ha hasonlot tapasztalok akkor szólni fogok.

Deni 10-24-2006 09:59

*Ha úgy látom, hogy Farkassal is tudok beszélni ebben az ügyben, akkor neki mondom, ha nem, akkor Grenhez intézem szavaimat ha megtalálom.*
-Mivel úgy látom a csapatotok létszáma csökkent és talán szükség lenne némi segítségre az utatok során, arra gondoltam, hogy szívesen tartanék veletek. Nem tudom, hogy ebben az esetben kivel tudnék egyeztetni, de mivel sem a nagyurat sem az asszonyát nem ismerem és még alkalmam sem volt beszélni velük, így csak hozzád tudok fordulni ebben az ügyben. Tudnál beszélni a nagyúrral az érdekemben?

Bármelyikükkel beszélhetsz,

VérGyöngyTyúk Z 10-24-2006 10:02

Morel-nek: - Csatáról álmodtam. Népem és kyrek között. Már csak ketten maradtunk egy kyr harcossal és hosszú ideig verekedtünk. Úgy hiszem halálos sebet kaptunk mindketten. Aztán mikor elbuktunk egy kyr gyerek jött oda és valamit azthiszem mondott, de arra nem emlékszem.

Az istállóban keresek valami lovászfiút és közlöm vele, hogy Capullo lovát meg szamarát (megmutatom mejikeket) meg a mieinket bárki is jön érte nem adhatja ki, csak ha én is jövök, vagy a batáron utazó Nagyúr és családja.
Egy idősebb lovászt találsz, aki szavát adja, hogy nem adja oda másnak az állatokat.

A sikátorban megpróbálom megkeresni a követ.
Nem találod meg. Ezen kissé csodálkozol, de hiába próbálod elmozdítani, vagy felfeszegetni őket, egyiket sem sikerül, és mindegyik olyan mintha "normális" utcakő lenne.

Megköszönöm az őröknek a segítséget és visszaindulok a fogadó felé. Ha közben látok egy szabóműhelyt akkor bemegyek.

Ha keresel szabót, akkor találsz, igez, nem a fogadó közelében. Elmész keresni egyet?

Deni 10-24-2006 10:11

Ha megtalálom Grent akkor inkább hozzá intézem a szavaimat.
Még mielőtt elmenne sikerül beszélned vele.

Chris 10-24-2006 10:20

Pettyes: a karid látja, ahogy Gren távozik a fogadóból.

VérGyöngyTyúk Z 10-24-2006 10:37

Deneirá-nak: (még a fogadóban)
-Szerintem beszélj az Úrasszonnyal. Farkas majd figyel rád míg tárgyalsz. De kérlek légy véle kellően tisztelettudó.

Mikor látom, hogy a követ "kívülről" nem lehet nyitni elégedetten biccentek magamnak.

Megkérdezek pár embert, hogy merre van szabó és megjegyzem mit mondanak. De most még nem megyek, hanem inkább vissza a fogadóba. Az Únrőt tájékoztatom, hogy információt a "rövidebb útról" csak napközép után tudnánk kapni. Aztán elnézését kérem és megkérdem, hogy mit szükséges esetleg az útra még beszerezni. Aztán lemegyek és megkeresem Haiy-Ti-t vagy ha nem látom akkor valamelyik szolgálótól megkérdem mikor tudnék vele beszélni.

Sikerül megjegyezned nagyjából merre lehet a szabóság.
Az Úrnő átad neked egy listát a beszerzendő dolgokról. Jobbára élelem, meg egy rakat gyógynövény van rajta.

Pettyes 10-24-2006 10:46

Furcsállom, hogy mindenki csak úgy szállingózik el a fogadóból. Odalovagolok Grenhez, megállok elötte, leugrok a lóról és köszöntöm:
- Üdvözlet törpe barátom! Mi ez a nagy sietség itt, mindenki mint a mérgezett patkány elrohangál. Olyan mintha a süllyedő hajót hagynátok el! - mosolygok.

VérGyöngyTyúk Z 10-24-2006 11:29

Mikor elémpattan az elf a fegyvereimhez kapok aztán mikor felismerem, elengedem a bárdom nyelét.
-Üdv Alysium! Valóban nagy lett a zűrzavar. Nem volt az éjszaka esemény nélküli. Hanem ha már így összefutottunk! Megkérnélek valamire. - kissé feszengve igazgatom meg a sisakom (ököllel) - Úgy tűnik le tudom tán fordíttatni a levelet. Viszont kérnék valamit. Kérj bocsánatot a Nagyúrtól és csatlakozz hozzánk az úton. Nagyon megfogyatkoztunk hirtelen. Nem rossz pénzt fizet a kíséretért, meg aztán jól jönne az íjad meg a szemed.

A listát átböngészem, majd az Úrnőnek:
-Meglesz. Remélem mielőbb. Capullo pénze nálam van. Abbl fedezem a kiadásokat és utánna visszaadom. Számlalevél kell?
- Igen, kelleni.
(Nem csak Capullo pénze van nálad, hanem Marek és Oler pénze is. Bár nem néztél bele az erszényekbe így nem tudod pontosan mennyi pénz van bennük.)

Aztán elindulok lefelé és egy szolgálótól megkérdem merre van Haiy-Ti.

A szolgáló lány a kis szoba felé mutat, ahol már jártál.

Chris 10-24-2006 11:35

Chaos: egész éjjel nem aludtál, még az örködés előtt sem, így kezdesz álmosodni. Lefekszel pihenni, vagy megpróbálsz fenn maradni (dzsad fekete leves, tea, stb)?

Massza Rex 10-24-2006 11:35

Nem sokkal az után, hogy Gren elment, egy niarei férfi megy oda Farkashoz. Farkas láthatóan felismeri a férfit:
- Jöttem, hogy beszéljünk a bátyám ügyéről. Tudsz időt szakítani rám?
-Üdv níked is arína mester! Tudunk böszílni, de csak itten, me ürködnöm kell. Jú nöked így?
- Természetesen jó. Először is itt az ajánlólevél, amit említettem - mondja, s elővesz egy tekercset a tarisznyájából, és átadja neked - most kérlek mondd el mit tudsz a bátyámról!

VérGyöngyTyúk Z 10-24-2006 11:37

Tudom, hogy a pénzük nálam, de az Úrnő nem feltétlenül. OK :)
Miközben megyek lefelé a fogadótérbe megnézem mennyi pénz van a szütyőben. Kettőben 4-4 arany, a harmadikban csak 3.Bekopogtatok Haiy-Ti "irodájába".

- Jöjjön beljebb! - szól ki a nénike.

Pettyes 10-24-2006 11:41

Amikor Gren megemlíti, hogy sokan elhagyták a kíséretet egy kicsit furcsán nézek rá:
- Elmentek vagy eltűntették őket? - nem mindegy barátom...
- Szóval lehet, hogy megtudjuk mi van a levélben, tökéletes. Nos örülök, hogy valaki felismerte, hogy íjam nem kis értékű. Ami a bocsánat kérést illeti, nos nem szokásom, főleg ha igazam van, de kiszeretném deríteni Iarwainnal ki végzett és vérét venni. A pénz nem érdekel.
Rendben bocsánatot fogok kérni tőlük, de csak 2-en leszünk a szobában ő (ők) meg én, nem akarom, hogy mindenki lásson minket! Eltudod intézni ezt? Tudod a büszkeségem csorbulna, ha mindenki előtt kellene hajlonganom! Nekem pedig ez lenne a feltételem, márha kell a szolgálatom.

VérGyöngyTyúk Z 10-24-2006 12:14

Alysium-nak: - Úgy néz ki elmentek. Bár sosem lehet tudni.
-Próbálok beszélni az Úrnővel a bocsánatkérés miatt. De ne haragudj most iparkodnom kell.

Haiy-Ti szobályába lépve meghajolok:
-Bocsánatát kérem, hogy újfent zavarom. Sajnálatos események következtében hamarosan távoznunk kell az ön fogadójából. Sajnálatos, mert magam érdekesnek találom és khmm... ahoz képest, hogy nem kőből épült hmm.. eléggé tetszetős. Ráadásul az étel is finom. Őőő.. szóval bocsánat az elkalandozásért. A segítségét szeretném kérni. Van egy levél mit nem tudok elolvasni, mert számomra nem ismertek a jelek mik szerepelnek rajta. Viszont halott társamnál leltem, és ha ez a végakarata akkor igyekeznem kellene végrehajtani szándékát. Arra kérném, fordítsa-fordíttassa le nékem ezt. Átnyújtom a levelet.

- Oh... szomorúan hallom, hogy sietniük kell. Remélem ezek a sajnálztos események nem a fogadóval illletve a személyzettel kapcsolatosak - mondja aggódó arccal.
Elveszi a levelet, átfutja, majd megkérdezi:
- Elég lesz nagyjából a tartalma, vagy szóról szóra fordítsam?

Pettyes 10-24-2006 12:26

Felajánlom Grennek a segítségem, márha tudok. Ha nem, akkor megmondom neki, hogy bemegyek a fogadóba és ott fogom várni, hogy szóljon, mikor alkalmas a bocsánat kérés.

Massza Rex 10-24-2006 12:31

Mivel szimpatikus ezért elmondom neki részletesen azt a rövid egy évet, amit testvérével tölöttem még anno. Persze semmi órákba nyúló sztorizás, a magam nyelvezetével kb negyedóra hosszat.
- Értem. Van valami ötleted, hogy miért nem küldött nekünk levelet? Említette a családját egyáltalán?

VérGyöngyTyúk Z 10-24-2006 12:45

Haiy-Ti-nek:
-Nem, nem a fogadóval van problémánk. A személyzet pedig előzékeny és gyors volt mindíg. Egyszerűen a csoportonkun belül akadtak gondok. Úgy tűnik a vészkijáratokat más is ismerte. Hárman akik velünk jöttek eltüntek. A lovaikat is elvitték az istálóból, de csak kettőét. Ha nem túl fárasztó akkor inkább szórol szóra legyen szíves a levelet fordítani és ha kérhetem leírni, mert bár sokmindent meg tudok jegyezni, de félek, ha sokáig tart az út elfelejthetek kis részleteket pedig bármely szó fontos lehet a végén.

- A másik kijáratot nem ismerik sokan. Az itt lakók közül sem mindenki tud róla. A tuloldalról pedig nem lehet bejutni a fgadóba vezető járatokba.
Lediktálom szóról szóra, de önnek kell írnia, így gyorsabb - majd eléd tol egy papírt, és beszélni kezd.
Tollat és tintatartót találsz a kis asztalon.

Massza Rex 10-24-2006 13:07

-Ín söm vagyuk levelezűs, löhet neki sincs ködve. (válvonogatás)
Ű nem mundta ín nem kírdeztem. Ahány ömber, annyi surs, sose löhet tudni kire mit mírtek má az égiek, jubb ha nem kírdez rá, me sírtődés löhet belőle. Maj elmundja, ha akkarja...Igazábú köveset beszít, no möm mindig ulyan talányusan. Aztán öl kellett gundulkodni utána, hogy mit is mundot, me gyakran nöm is azt mudta, mint elsűre gondoltam. Írdekes figura, na az biztus. Má nem sírtődjél mög (göc-göc), de elkípzeltem hirtelen, hogy ha ilyen az ögész család (kitörlök egy könycseppet a szememből, annyira megkuncogtam)), akkor elég vicces ebédek löhetnek néha nálatuk.

- Megértem. Igazán nem is számítottam rá, hogy tud nekem válaszoni, de reméltem. Mindenesetre jó tudni, hogy mi van vele. Köszönöm a segítséged! - azzal kissé szomorún elballag.

VérGyöngyTyúk Z 10-24-2006 14:15

Lejegyzem amit diktál, majd visszaolvasom neki. Ha jól írtam le megköszönöm.
-Az úrnő adott egy listát a beszerzendő dolgokról. Javarészt élelem és azthiszem mindenféle gyógyfüvek. Tudna segíteni hol találok piacot vagy herbalistát ahol ezeket beszerezhetném? Mégegyszer köszönöm a segítséget. Mivel tartozom a fordításért?

- A fordításért nem tartozik semmivel. De kedves lenne öntől, ha távozás előtt még elfogyasztana velem egy teát. Keveset tudtunk beszélgetni.
Majd elmagyarázza, hogy merre találsz egy piacot.
A fordítást jól írtd le.
-Köszönöm a teameghívást és örömmel elfogadom. - meghajolok ismét.
-Hmm.. esetleg nem tudom tudna-e nekem segíteni abban, hogy, ha gyorsabban szeretnék eljutni Abasziszba, vagy legalább arrafelé a tengerpartra mint a leggyorsabb ló akkor kit kellene megkeresnem akivel érdemes lenne beszélnem?

- Had gondolkozzam csak... - itt töpreng egy kicsit, majd folytatja - Ha igazán sietnek, menjenek a fővárosba Elyaba, onnan térkapu nyílik Doranba, onnan eljuthatnak Erigowba, onnan Erionba, és onnan Ifinbe. Elég nagy kerülő, de ennél gyorsabb módja nincs... - újabb szünet - hacsak nem bérelnek fel valami igazán nagyhatalmú varázslót, aki közvetlen eljuttatja magukat oda. De hogy hol talál ilyen nagy hatalmú embert nem tudom. Vagyis ez nem teljesen igaz... - itt hosszabb csönd - családom szolgálatában áll egy ilyen ember, de őt nem szívesen adnám kölcsön... Remélem megérti...
Látszik, hogy az öreg hölgy elég kellemetlenül érzi magát az adott helyzetben. Valamiért úgy érzed, hogy szívesen segítene, de nem teheti.
Meghajolok Haiy-Ti felé:
-Természetesen megértem, hogy ezen ügyekben máshogy kell hozzáállni a dolgokhoz. Nem is terhelem tovább türelmét és köszönettel tartozom mindenért, miben az ön jóvoltából részesülhettem! Most ha megengedi távozom. De mielőtt a fogadóját elhagyom remélem még látjuk egymást.

Miután elköszöök tőle, megkeresem a piacot amit mondott és beszerzem a listás dolgokat. Alkudozok mindenhol keményen és egy árúra egyszerre több árussal is, hogy egymásnak verjék alább az árat. Ha megvan minden akkor szétnézek a piacon egy szövetárust keresve (ha nincs irány egy szabó), de előtte a vásárolt dolgokat, ha sok ahhoz, hogy elbírjam akkor egy futárral bevitetem a fogadóba. a szabónál viaszolt vászonból készült erszényeket keresek. Vagy tucatnyit.

Sokat kell keresgélned, de végül megtaláltál mindent. Szabónál találsz erszényt, de csak pár darabot.
Mire a szabóhoz érsz már jócskán elmúlt napközép.

VérGyöngyTyúk Z 10-24-2006 14:49

A vásárlásokról (a listásokról) természetesen kérek számlaleveleket és miután megvannak a cuccok visszamegyek a fogadóba és a cuccokat (erszények kivétel) tételesen átadom az Úrnőnek.
Átnézi a hozott dolgokat, majd a számlát, aztán megköszöni a segítséged, és visszamegy a szállására.

Deni 10-24-2006 20:02

*Gren tanácsát meghallgatva bekopogok a nagyúrék szobájának ajtaján, majd türelmesen várok. Amint a nagyúr vagy az úrasszony megjelenik az ajtóban illedelmesen fejet hajtok*
-Üdvözletem, Deneira Demonri vagyok a messzi Pyarronból. Elnézést kérnék az esetleges zavarásért, egy kéréssel fordulnék Önökhöz. Tegnapi nap folyamán volt szerencsém megismerkedni kíséretük néhány tagjával, majd reggel a törpével tartottam, hogy felkutassuk mi is történhetett az éjjel itt a fogadóban. Akkor vettem hírét, hogy a társaság pár tagja nyomtalanul eltűnt, így igencsak megcsappant létszámmal, ennek köszönhetően talán több kockázattal tudnák folytatni útjukat. Én pedig éppen szabadúszóként vagyok a városban és szívesen csatlakoznék Önökhöz, amennyiben úgy gondolják, hogy tudásommal és hűségemmel hasznosan szolgálhatnám a Nagyurat és a Nagyasszonyt
*mondandóm befejeztével ismét fejet hajtok és várom, hogy milyen fogadtatásra találnak szavaim*

Az úrnő nyit ajtót, majd végighallgatja a mondandódat, végül válaszol:
- Üdvözlöm! Érdekes ajánlat. Mondja csak mihez is ért? Miben tudna nekünk segítség lenni?
-Mint látja alkatom nem egy meglett harcosé. Az én tudásom a testi erő felett áll. Ennek köszönhetően méltón állíthatom, hogy megállom helyemet egy esetleges harcban.
- Tehát maga lenni varázsló? Ez igazán érdekes - válaszolja elgondolkodva.
Egy keveset vár, hátha reagálsz valamit a megjegyzésére.
-Ha az Úrnő szerint varázsló az, kinek nem kenyere a fegyverforgatás.. *ismét fejet hajtok, konkrétan választ a kérdésre nem adok*
Felvonja a szemöldökét, úgy néz rád egy darabig kissé szúrós szemekkel.
Pár pillanat csend száll közétek, majd az úrnő megszólal:
- Végül csak megérteni egymást. Helyes! Jöhetni velünk, felfogadjuk szolgálatunkban. A fizatség 15 arany ebből 5 az előleg, amit induláskor kapni meg. Ha szükség lesz szolgálataira értesíteni. Most távozhatni.

Deni: Olvasd el mi történt azóta, aztán vázold fel mit is szerete a karid tenni még aznap.

Chaos 10-25-2006 06:35

Lefekszem pihenni és ameddig csak lehet nem mozgolodom.
Nem lehet tudni mikor indultok, de valószínűleg van még pár órád pihenni előtte.

VérGyöngyTyúk Z 10-25-2006 07:38

A bevásárolt cuccokat, mivel az Úrnő nem mondott rá semmit, hogy mit tegyek velük, leviszem a batárhoz és a csomagtartóra pakolom. Aztán összeszedem a saját cuccaim is és fennt összepakolok. Megszámlálom mennyi pénz maradt, aztán bekopogok a Nagyúrék szobájába, kezemben az erszény a "visszajáróval"
Fél aranyba került az összes holmit megvenni, a többi pénz megmaradt. Mindet visszaadod, vagy csak egy részét?

Massza Rex 10-25-2006 07:45

Deneirának:
-Ögyenes válaszukat adjál az Úúúnőnek, nöm köll a talányus duma. (recsenek rá a lányra komoly arccal)

All times are GMT +1. The time now is 02:27.