Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hulla tuning (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3005)

Ati 04-26-2009 17:00

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 209382)
Mit szólnátok, ha nem a hullát próbálnánk tuningolni, hanem helyette egy új faj jelenne meg?

A téma az élőhalott fajról szól.

Rotcsa 05-01-2009 17:51

Sziasztok!

Már elég régóta figyelemmel követem a topicot és lenne egy építő jellegű javaslatom.

Már írtam én is és rajtam kívül mások is,hogy valamelyest optimalizálni kellene azt a fajban, hogy némi információhoz azért jusson az a szerencsétlen hulla az országokról, ha hadba kerül valakivel.
Úgy vélem ez kiváltképp érvágó dolog, különösen az MF-ek tekintetében.

Ahogy az eddigi fejlesztési irányvonalat nézem, a hadi erősítés a fő gócpont.
Ebbe inkább nem szólnék bele, vannak nálam sokkal öregebb és tapasztaltabb rókák is itt, akik magasabb összefüggéseiben tudják áttekinteni ezt a problémát, de az én megoldásomnak is ez lenne az alapja.

Na, de hogy végre szót is ejtsek arról, amit kitaláltam a vak sötétség ellen:
Mint fentebb is említettem, a hadi irányvonalra alapoznám a dolgot, mégpedig azon oknál fogva, hogy:
erősebb hadi ország---->többet ütnek vele

A javaslatom, hogy hulla által indított sikeres illetve a támadó ország sikertelen támadásai esetén az alap katonáknak egy része, amit a hulla megkap a --csak és kizárólag!!-- hadi és ártó vari események idejéig kapjon egy olyan lehetőséget, hogy kristálygömböt,épületlistát és sereg és szövetség-felmérést végezhessen az adott országban.

Ha bele gondoltok, ez egy nagy startégiai eleme lehetne a játéknak.
Mint pl: "Most ártózzam-e a hullát, mert ha igen, akkor tudni fogja, hogy mizu, de ha nem, akkor csendben megbújhatok...".

Így az élőhalottak információszerzéseinek is lennének korlátjai, viszont némi világosság léenne a sötétség helyett.

Na, mit gondoltok? :)

Lehet fikázni, vagy dícsérni! :D
Rajta!

Pool 05-01-2009 20:09

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 210016)
Sziasztok!

Már elég régóta figyelemmel követem a topicot és lenne egy építő jellegű javaslatom.

Már írtam én is és rajtam kívül mások is,hogy valamelyest optimalizálni kellene azt a fajban, hogy némi információhoz azért jusson az a szerencsétlen hulla az országokról, ha hadba kerül valakivel.
Úgy vélem ez kiváltképp érvágó dolog, különösen az MF-ek tekintetében.

Ahogy az eddigi fejlesztési irányvonalat nézem, a hadi erősítés a fő gócpont.
Ebbe inkább nem szólnék bele, vannak nálam sokkal öregebb és tapasztaltabb rókák is itt, akik magasabb összefüggéseiben tudják áttekinteni ezt a problémát, de az én megoldásomnak is ez lenne az alapja.

Na, de hogy végre szót is ejtsek arról, amit kitaláltam a vak sötétség ellen:
Mint fentebb is említettem, a hadi irányvonalra alapoznám a dolgot, mégpedig azon oknál fogva, hogy:
erősebb hadi ország---->többet ütnek vele

A javaslatom, hogy hulla által indított sikeres illetve a támadó ország sikertelen támadásai esetén az alap katonáknak egy része, amit a hulla megkap a --csak és kizárólag!!-- hadi és ártó vari események idejéig kapjon egy olyan lehetőséget, hogy kristálygömböt,épületlistát és sereg és szövetség-felmérést végezhessen az adott országban.

Ha bele gondoltok, ez egy nagy startégiai eleme lehetne a játéknak.
Mint pl: "Most ártózzam-e a hullát, mert ha igen, akkor tudni fogja, hogy mizu, de ha nem, akkor csendben megbújhatok...".

Így az élőhalottak információszerzéseinek is lennének korlátjai, viszont némi világosság léenne a sötétség helyett.

Na, mit gondoltok? :)

Lehet fikázni, vagy dícsérni! :D
Rajta!

Egy 500 hekis hulla mégis mennyi varizó elhullottat kapjon? Mert olyan sok nem hullik el, azzal a pár 100-zal meg semmit nem ér...
Meg aztán tudjon varizni, de nem kell neki templom és rúna? Tudjon tolizni kocsma nélkül is? Vagy ezek hol lennének elszálásolva?

De sztem amúgy is marhaság. A hulla azé hulla, hogy ne tudjon vari/toli akciót csinálni...
Erősödjön hadiszinten, bár sztem akkor is a legjobban üthető faj marad...

Rotcsa 05-01-2009 20:33

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 210030)
Egy 500 hekis hulla mégis mennyi varizó elhullottat kapjon? Mert olyan sok nem hullik el, azzal a pár 100-zal meg semmit nem ér...
Meg aztán tudjon varizni, de nem kell neki templom és rúna? Tudjon tolizni kocsma nélkül is? Vagy ezek hol lennének elszálásolva?

De sztem amúgy is marhaság. A hulla azé hulla, hogy ne tudjon vari/toli akciót csinálni...
Erősödjön hadiszinten, bár sztem akkor is a legjobban üthető faj marad...

Hát, igazából én arra gondoltam, hogy ez független lenne templomtól, kocsmától, rúnától és minden olyan tényezőtől, ami normál esetben egy nem hullának is kéne, mivel ez ideiglenes dolog. A barakkban lennének szállásolva.
Ha megszűntek az akciók, sima alap katonák lesznek azokból a speciális egységekből, amelyek végeznék ezeket a tevékenységeket. Nevezzük őket mondjuk.... Lidérceknek.:) (Csak hogy legyen hogy említeni.)

Rotcsa 05-01-2009 20:36

Hú, a logikám alapján azt a következtetést lehet levonni, hogy akkor elég belőle egyetlen lidérc is. Ú,szóval cseberből-vederbe..

De én még látok valamit a dologban...

Aki szintén így gondolja,azt arra kérném, hogy egy kicsit segítsen léci!

Rotcsa 05-01-2009 21:08

Na, egy kicsit jobban körvonalaztam ezt a dolgot.

A létszámuk csak abban lenne jelentős, hogy mennyi ideig végezhet velük információszerző tevékenységeket. Minél több ilyen lenne, annál hosszabb ideig. Persze ha befejeződtek az ártózó ori részéről a hadi és egyéb akciók, akkor már nem csinálhatná.
A befejezés időpontját illetően illetően lehetne egy olyan megoldás, mint ami a szabadságra menetelkor is van, persze értelemszerűen szűkebb idő intervallumban. Pl csak pár környi. Max 5, vagy mit tudom én.

Ebben kéne a segítségetek.

Ildee 05-01-2009 21:19

Mi van ha például egy varis üti be a hullát, akkor is megtudna egy hulla gömbözni egy varist???

Nekem egyébként nem tetszik az ötlet, mert a hulla az hulla és ne tudjon már varázsolni szerintem :)
Ennyi erővel bármely más fajnál is lehetne nagy változtatásokat javasolni, hiszen mindegyiknek megvan az előnye is meg a hátránya is.

Rotcsa 05-01-2009 21:31

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 210036)
Mi van ha például egy varis üti be a hullát, akkor is megtudna egy hulla gömbözni egy varist???

Hát, igen. :) És ha egy fél-elf üti, akkor is beférne hozzá.
De ezek az akciók csak info-szerzésre vonatkoznának, és azt is korlátolt ideig, aminek szintén lennének korlátai, mégpedig a létszámtól függően,mint ahogy előbb is mondtam.
Mint följebb írtam , a támadón is múlik, hogy milyen módon taktikázik.

Rotcsa 05-01-2009 22:03

Én nem feltétlen módon értek egyet azzal, hogy vaknak kell lennie a hullának.

Az izgalom, ami abból adódik, hogy most vakon megy a hulla, csak még jobb lenne.
Én így képzelem:
Hulla:
"Á, megtámadtál, de bebuktad, banyek! He-he! Na, most lássuk miféle fából faragtak...!" :D
Vagy: " Na, sikerült a támadásom, lássuk vajon vagytok-e többen is...?!:p"

A másik szemszögből:
"Na, jön már ez a melák hulla,az hiszi beüt és megtudja ki vagyok.. a kis szerencsétlen... jól be vagyok védve! Na, inkább nem ártózom le, hanem hagyom, hogy vakon bénázzon,úgy is választ mást, ha nem lát semmit."

Szóval valami hasonló is lenne benne, mint az elfek esetében.
És csak akkor lenne lidérc-téma, ha a hulla sikeresen beüt, vagy kivéd egy támadást. Így ösztönözve lennének az aktivitásra.
Természetesen ez az egész nagyon nagy mértékben függ attól, hogy a hulla milyen erős hadi lesz a fejlesztés végére. Amibe nem is szólok bele, mert Ti jobban számolgattok, meg miegymás.

Dus 05-01-2009 22:55

Így belegondolva tetszik az ötlet, persze némi finomítások mellett :)

Rotcsa 05-01-2009 22:58

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 210041)
Így belegondolva tetszik az ötlet, persze némi finomítások mellett :)

Na, királyság! :D

Én sem mondom, hogy teljes részletességgel tudom, hogy hogy kéne lennie, ezért kértem, hogy segítsetek kicsit. De a gerince a dolognak valami ilyesmi lenne.

Redback 05-01-2009 23:54

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 210037)
Hát, igen. :) És ha egy fél-elf üti, akkor is beférne hozzá.
De ezek az akciók csak info-szerzésre vonatkoznának, és azt is korlátolt ideig.
Valamint mint írtam följebb, a támadón is múlik, hogy milyen módon taktikázik.

Az első részét igen nagy hülyeségnek tartom már bocs.Egy hulla beüt egy toli mondjuk, valami folytán, és akkor a toli nem tud ártani a hullának, mert akkor a hulla megtudja az éplistáját, ami egy tolinak igenis védve van a tolijai által, de jön a lidérc és megtudja?Szerintem hülyeség.Azon kéne fáradozni, hogy szöviben játszhatóvá tenni a hullát, és akkor lenne neki info.

Rotcsa 05-02-2009 09:19

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 210043)
"Az első részét igen nagy hülyeségnek tartom már bocs.Egy hulla beüt egy toli mondjuk, valami folytán, és akkor a toli nem tud ártani a hullának, mert akkor a hulla megtudja az éplistáját, ...."

Mégis hogy függ össze a kettő? Mért ne tudna neki ártani?
A toli saját döntése, hogy bevállalja-e ezt a rizikót,hogy a hulla így megthatja a rá vonatkozó információkat , vagy inkább mégis felgyújtja a házait, meg lelopja az embereit, mert úgy ítéli meg, hogy nagyobb a rizikó ha csendben marad....

Rotcsa 05-02-2009 09:27

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 210043)
Azon kéne fáradozni, hogy szöviben játszhatóvá tenni a hullát, és akkor lenne neki info.

Okés. És mi van az MF hullákkal?:eek::cool:

Rotcsa 05-02-2009 17:10

Egy kisit összefoglalva a dolgokat:

A dolog alapja az lesz, amit majd Ti hadi téren véghez visztek a fejlesztéssel kapcsolatban.
Ahogy korábban is írtam:
Erősebb hadi ori-->többet ütnek vele.
A lényege az események sikerességen-alapuló információszerzés, amit én az egyszerűség kedvéért LIDÉRC-hatásnak neveztem el.

A funkció csak akkor és csak is!! akkor aktivizálódik, ha az élőhalott kivéd, illetve sikeresen végrehajt egy támadást, illetve akkor, ha ártóznák tolival, vagy varival.
A megszerezhető információk:
  1. Seregfelmérés
  2. Éplista-felmérés
  3. Szövetség-felmérés
  4. Kristálygömb
A hatás időtartamának intervalluma egyrészt attól függne, hogy mennyi a csata során az ellenféltől megszerzett alap katona, mivel ezeknek csak egy része lenne lidérc. Minél több lidérc, annál hosszabban tartható fenn a lidérc-hatás.
Ennek a modulnak a tisztázását kellene megbeszélni még. Úgy értem az időtartamot és a keletkező lidércek számát, mert az ellenség vari és toli akcióikor nem találtam még ki, hogy miként működne a dolog.
A másik dolog, ami ezt befolyásolja, az az, hogy az ellenfél hogyan taktikázik, ugyan is a hatás még tartana, ha az ellenféltől ártó akciók jönnének. (Mint mondtam varik és tolik által.)
De! ha ezek abba maradnak, akkor a lidércek szépen alap katonák lesznek újra. Ezen modult pedig a szabadságra-menés mintájára szeretném alakítani, csak rendszer-reakcióideje csökkenne az ártózás megszűnése és a sima, alap kativá válás között.

Szóval az egészet újra:
erősebb hadi--->valszeg több sikeresség-->lidércek--- >információ.

Ildee 05-02-2009 17:37

Ennyi erővel már bevezethetnénk a lidérc fajt is :D

Redback 05-02-2009 17:41

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 210052)
Okés. És mi van az MF hullákkal?:eek::cool:

Ha szöviben megfér a hulla, akkor MFként sem lehet nagyon rossz.MF orkkal mentél már?Azzal sem egyszerű mfként menni, azzal is szinte vakon ütsz, és azt is igen le lehet ártani, sőt tekizni, de szöviben sokkal jobban megvan az ork.A hulla is ilyesmi lenne.Vakon tudna ütni egyet kettőt, mint az ork, de inkább szöviben játszanák.

Rotcsa 05-02-2009 18:34

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 210126)
Ha szöviben megfér a hulla, akkor MFként sem lehet nagyon rossz.MF orkkal mentél már?Azzal sem egyszerű mfként menni, azzal is szinte vakon ütsz, és azt is igen le lehet ártani, sőt tekizni, de szöviben sokkal jobban megvan az ork.A hulla is ilyesmi lenne.Vakon tudna ütni egyet kettőt, mint az ork, de inkább szöviben játszanák.

Az orkot a hullával még szövi szinten sem vetném össze, nem hogy mf-ként!
Az ork alapból olyan erős, mint a hulla most a 3 szinten! És még a tekiről nem is volt szó, se az alap 2-vel több tábijáról az orknak...
Amúgy meg most is van orkom, egy tábi, és mf is volt.

Egy mf ork 1-et kettőt üt? Na neee! Akit én az orkkal ütöttem, az borult, pláne, mikor mf voltam.
Nagyon nem egy kategória a két faj!
Az orknak oylan ereje van, hogy elég néha a krónikát figyelni és ügyes lenni.
És a hullának mije van most az információk tekintetébnen a vak sötétségen kívül? Semmi.:)

Szerintem megfelelő korlátok között mindenknekj jó lenne, ha nem csak olyan agyatlan vaksötét hullák lennének, akiket szinte következméynek nélkül hidegre lehet tenni anélkül, hogy kiderülne, ki volt az!

Rotcsa 05-02-2009 18:37

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 210126)
Ha szöviben megfér a hulla, akkor MFként sem lehet nagyon rossz.

szöviben meg most is megfér, sőt....

4. sznten 2 hulla szövim is volt és egy nagyon pofátlan startégiát lehet így játszani, ugyan is a betegségtől való félelmet alapul véve szinte teljesen kiürülhet a hulla orija, anélkül, hogy hazakíséréstől kéne félteni.

Erről ennyit.

Redback 05-02-2009 18:52

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 210138)
Az orkot a hullával még szövi szinten sem vetném össze, nem hogy mf-ként!
Az ork alapból olyan erős, mint a hulla most a 3 szinten! És még a tekiről nem is volt szó, se az alap 2-vel több tábijáról az orknak...
Amúgy meg most is van orkom, egy tábi, és mf is volt.

Egy mf ork 1-et kettőt üt? Na neee! Akit én az orkkal ütöttem, az borult, pláne, mikor mf voltam.
Nagyon nem egy kategória a két faj!
Az orknak oylan ereje van, hogy elég néha a krónikát figyelni és ügyes lenni.
És a hullának mije van most az információk tekintetébnen a vak sötétségen kívül? Semmi.:)

Szerintem megfelelő korlátok között mindenknekj jó lenne, ha nem csak olyan agyatlan vaksötét hullák lennének, akiket szinte következméynek nélkül hidegre lehet tenni anélkül, hogy kiderülne, ki volt az!

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 210140)

4. sznten 2 hulla szövim is volt és egy nagyon pofátlan startégiát lehet így játszani, ugyan is a betegségtől való félelmet alapul véve szinte teljesen kiürülhet a hulla orija, anélkül, hogy hazakíséréstől kéne félteni.

Erről ennyit.

Én arra gondoltam, hogy ha tényleg fentebbi szinteken is megfér majd a hulla szöviben, hadi erősítések után, akkor mf-ként sem lesz olyan rossz.Az egy két ütést pedig olyan ütésre mondtam, amikor tőle nem szednek el földet.Egy hulla 3. szinten már egyik normális szövibe sem kell, nemhogy 2. szinten.Azért egy orkot szerintem szívesen látnak 3-ban és 2-ben is szöviben, persze jól kiépítve.

Padlócsempe 05-02-2009 19:53

Elég rossz ötlet szerintem ez a Rotcsa által felvetett dolog.
Szövit, épületet, sereget felmérni, gömbözni ott a varis és a tolis szövetséges. Annyi a teendő, hogy olyan szintre erősitsük a hullát, illetve olyan tulajdonságokat adjunk neki, ami miatt fel is veszik a szövibe. Elhiszem, hogy a szövijeid kiüritették az orijukat ütésnél, de az én szövijeimben pl. mindig van egy törpe, aki ilyenkor már megy is 5 sereggel, mert nagyon nem zavarja a betegség, a földet viszont szereti :)

Szerintem ha a jelenlegi szintnkénti bónusz helyett az élőhalott területének 2%-ának megfelelő százalékú haderőbónuszt kapna, egészen 3000 hektárig (200 hekin 4%, 500 hekin 10%, 1000 hekin 20%, stb.), az üres területeken 30-40 férőhelye lenne emberek számára és a rá nyitott térkapukon keresztül, a szövetségeseire irányuló ártó tolvajakciók hatásfokának 30%-ra való csökkentése elegendő változtatás lenne ahhoz, hogy játszható fajjá váljék az élőhalott, hisz erős lenne hadseregben, birná a gyujtogatást, és a szövijeit nem lehetne a rá nyitott térkapun keresztül anonim módon piszkálni.

Rotcsa 05-02-2009 21:28

Okés, én csak fölvetettem egy javaslatot,amin ugyan van mit finomítani, de szerintem egy kivitelezhető dolog lenne.
Csak az szerezné meg az infokat, aki érdemes is lenne rá a teljesítménye alapján.
Az előző topic is pont a vakság miatt indult.
De ha nem, hát nem....

Ez az egész legalább arra jó volt, hogy már tudom mi lesz a következő orim neve!:)

Amúgy egy kicsit röhejnek tartom, hogy szavazás van a témáról, de még a fő irányvonal alapjai is kínkeservesen jönnek össze. Az ide betévedő már azt hinné,amikor elkezdi olvasni a topicot hogy :"Na, már csak szavazni kell és lesz egy jobb faj!"
Aztán meg kiábrándul az egészből.

Most már csak egy kérdésem lenne a tisztelt fejlesztő publikumhoz:

Ha tényleg olyan egyszerű a helyzet, hogy nem szükséges az enyémhez hasonló radikálisan új változásokat véghezvinni a fajon és tényleg elég csak ezt-azt átrendezgetni, egy-két bónusz értékét átírni,meg miegymás, akkor mi a túróról megy már a vita ide s tova 3.-éve??!

Köszönöm, a figyelmet!

sutike31005 05-03-2009 06:05

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 210140)

Erről ennyit.

hmm.. a félelemtől nem mindenki csinál a gatyájába.. szerintem mindenki látott már hullát beütni 20+ sereggel is..

sutike31005 05-03-2009 06:13

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 210149)
a rá nyitott térkapukon keresztül, a szövetségeseire irányuló ártó tolvajakciók hatásfokának 30%-ra való csökkentése elegendő változtatás lenne ahhoz, hogy játszható fajjá váljék az élőhalott, hisz erős lenne hadseregben, birná a gyujtogatást, és a szövijeit nem lehetne a rá nyitott térkapun keresztül anonim módon piszkálni.

jéé ez tetszik...

mi lenne, ha 1. a hullától lopott ember fertőzést okozna

vagy 2. a hulla ellen végrehajtott tolvaj akció fertőzést okozna.. :P

mi lenne, ha betegségnél nem csak ember hullana, hanem sereg is?

mi lenne, ha a hullán keresztül nem lehetne eljutni tk-val a szövetségeseihez?
1 vagy azért, mert nem lenne benne a hulla egyedüliként a szövetségi kapurendszerbe

vagy azért, mert az, hogy a szövijeid felé nyilik-e kapud választható lenne és nem automatikus..

Ildee 05-03-2009 06:44

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 210176)
jéé ez tetszik...

mi lenne, ha 1. a hullától lopott ember fertőzést okozna

vagy 2. a hulla ellen végrehajtott tolvaj akció fertőzést okozna.. :P

mi lenne, ha betegségnél nem csak ember hullana, hanem sereg is?

mi lenne, ha a hullán keresztül nem lehetne eljutni tk-val a szövetségeseihez?
1 vagy azért, mert nem lenne benne a hulla egyedüliként a szövetségi kapurendszerbe

vagy azért, mert az, hogy a szövijeid felé nyilik-e kapud választható lenne és nem automatikus..

Nekem ebből az tetszene, ha nem lehetne hullán keresztül lopni/ártózni szövetségest, mert ezzel a hulla életképesebb lenne szöviben. Sokan emiatt nem vesznek be hullát szövibe.
Az már kicsit durva lenne, ha betegség is járna hulla lopásért szerintem :)
Mit csinálnának az egy kocsmás óriások, ha emberhiányuk van? :eek:

stivi 05-03-2009 08:12

Hello!
Megmondom őszintén nem olvastam végig 50 oldalnyi hozzászólást. Ezért bocsánat, ha olyat írok, ami esetleg már volt.
A következő ötleteim vannak a hullákhoz. Amik nem nagymértékben javítanak, de egy játszhatóbbá teszik a fajt. Nem teszik támadhatatlanná, csak hamarabb tud regenerálódni.

1. Állandó védelem varázslat fent léte, mivel a vérszomj is fenn van. Elvileg a védekezésnél is agresszívak a hullák.

2. Állandó Teljes krónika. Így ők is megtehetik, hogy nem támadnak 100% haderővel.

3. A rá nyitott térkapuk azonnal megjelennek a tanácsadó oldalán. Ezáltal tudja, hogy ki szórakozik vele, vagy ha szövetségbe van, akkor rajta keresztül nem tudnak, észrevétlenül ártani a szövi többi tagjának.

4. A sikeres csatában elhullott ellenfelet nem alapkatonaként kapja, hanem ugyanolyan egységként, amibe volt. Csökken a képzési költsége.

5. A mészárlásnál minden áldozatot kapjon meg. Nagymértékben növeli a haderőt. Állandóan teltház lesz otthon. Még piacozhat is az egységekkel.

6. Az épületek építési idejének lecsökkentése 3-4 kör. (ellenben az alapanyag, és vagy az építés árának megemelése) Hamarabb helyreáll gyújtás és bontás után.

Hát kb. ennyi
stivi

BigPi2 05-03-2009 08:18

Örülök, hogy Rotcsa személyében egy hulla rajongó is előadta elképzeléseit.

Rotcsa abban tévedsz, hogy csak ennyire durva beavatkozás árán lehetne sikeres a fejlesztés.

Természetesen nagy a hátránya a jelenlegi hullának az információ hiánya miatt, de ahogy a többiek is mondták lehetővé kell tenni, hogy a szövetségek többsége szívesen befogadja.

A jelenlegi állapotokat figyelebe véve is, csak passzív információ szerzést tudnék elképzelni.
Pl:ha sikeres támadást, vagy védést hajtottál végre egy ország ellen azután ha az ártó szándékú varázslatot, vagy tolvaj akciót visz végbe, akkor azok leleplezik őt.

Remélhetőleg a fejlesztések végére sem ilyen se semmi másféle információ szerzési lehetőséget nem kell adnunk neki.

Ati 05-03-2009 08:32

Quote:

Originally Posted by stivi (Post 210188)
Hello!
Megmondom őszintén nem olvastam végig 50 oldalnyi hozzászólást. Ezért bocsánat, ha olyat írok, ami esetleg már volt.
A következő ötleteim vannak a hullákhoz. Amik nem nagymértékben javítanak, de egy játszhatóbbá teszik a fajt. Nem teszik támadhatatlanná, csak hamarabb tud regenerálódni.

1. Állandó védelem varázslat fent léte, mivel a vérszomj is fenn van. Elvileg a védekezésnél is agresszívak a hullák.

2. Állandó Teljes krónika. Így ők is megtehetik, hogy nem támadnak 100% haderővel.

3. A rá nyitott térkapuk azonnal megjelennek a tanácsadó oldalán. Ezáltal tudja, hogy ki szórakozik vele, vagy ha szövetségbe van, akkor rajta keresztül nem tudnak, észrevétlenül ártani a szövi többi tagjának.

4. A sikeres csatában elhullott ellenfelet nem alapkatonaként kapja, hanem ugyanolyan egységként, amibe volt. Csökken a képzési költsége.

5. A mészárlásnál minden áldozatot kapjon meg. Nagymértékben növeli a haderőt. Állandóan teltház lesz otthon. Még piacozhat is az egységekkel.

6. Az épületek építési idejének lecsökkentése 3-4 kör. (ellenben az alapanyag, és vagy az építés árának megemelése) Hamarabb helyreáll gyújtás és bontás után.

Hát kb. ennyi
stivi

Nem cél überfaj létrehozása. Ha nem tud varázsolni, akkor nem tud varázsolni. Ezt ne kompenzáljuk azzal, hogy ezentúl varázslás nélkül az összes varázslatot automatikusan megkapja.

BigPi2 05-03-2009 08:41

Összegzés

Mivel nagyjából kirajzolódott már, hogy szintenként mekkora legyen az ütőereje, ezért tovább léphetnénk a többi fejlesztési pontra. Gondolom mindenki rájött már, hogy egyetlen valaminek a fejlesztése nem lesz elég. Ezért inkább csomagokban érdemes gondolkodni.

Szerintem érdemes lenne beszélni a következőkről.:

1. a katonai morál emelése

2. a hullára nyitott térkapuk müködése

3. a gyújtás próblémája

4. erősebb betegség

5. információszerző képessége

Az lenne a jó ha föntről lefele haladva tudnánk közös álláspontot kialakítani, mert lehet hogy az utolsó kettőre nem is lesz szükség.

[size="3"]ui.: A késöbbiekben illesztem be a megfelelő idézeteket.[/SIZE]

sutike31005 05-03-2009 09:00

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 210195)
Mivel nagyjából kirajzolódott már, hogy szintenként mekkora legyen az ütőereje, ezért tovább léphetnénk a többi fejlesztési pontra. Gondolom mindenki rájött már, hogy egyetlen valaminek a fejlesztése nem lesz elég. Ezért inkább csomagokban érdemes gondolkodni.

3. a gyújtás próblémája

4. erősebb betegség

Az lenne a jó ha föntről lefele haladva tudnánk közös álláspontot kialakítani, mert lehet hogy az utolsó kettőre nem is lesz szükség.

[size="3"]ui.: A késöbbiekben illesztem be a megfelelő idézeteket.[/SIZE]

az informacioszerzes barmilyen formajat ellenzem.. a hulla legyen vak vagy meg a vaknal is vaksibb...

az persze, tetszik, hogy olyan egysegeket kapjon amilyenek elhullanak, es ezeket akar nyertes csata van akar vesztes megkaphatna.. hisz meghalnak :P

gyujtas szerintem nem veszes...

BigPi2 05-03-2009 09:29

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 210199)
az informacioszerzes barmilyen formajat ellenzem.. a hulla legyen vak vagy meg a vaknal is vaksibb...

az persze, tetszik, hogy olyan egysegeket kapjon amilyenek elhullanak, es ezeket akar nyertes csata van akar vesztes megkaphatna.. hisz meghalnak :P

gyujtas szerintem nem veszes...

Ehhez képest korábban ezt írtad.:

"Nekem lenne egy javaslatom a hullának az építkezéshez legyen elég jóval kisebb mennyiségű építőanyag.. mondjuk tized annyi "

Már, pedig építkezés épp a gyújtás próblémája miatt vetődöt fel. Lehet, hogy nem is gondoltad komolyan, és egyszerűen csak egy ötletgyáros vagy akinek hirtelen valami az eszébe jut amit közé tesz minden megfontolás nékül.

A fent leírt idézetet akartam bemásolni a gyújtás próbléma köréhez. De mivel maga az ötletgazda sem hisz benne ezek után azt hiszem eltekintek ettől.

Rotcsa 05-03-2009 11:11

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 210189)
Rotcsa abban tévedsz, hogy csak ennyire durva beavatkozás árán lehetne sikeres a fejlesztés.

A jelenlegi állapotokat figyelebe véve is, csak passzív információ szerzést tudnék elképzelni.
Pl:ha sikeres támadást, vagy védést hajtottál végre egy ország ellen azután ha az ártó szándékú varázslatot, vagy tolvaj akciót visz végbe, akkor azok leleplezik őt.

Ez az elképzelés határozottan tetszik!!:D Mért nem nekem jutott eszembe..?!:rolleyes:

Rotcsa 05-03-2009 11:35

Quote:

Originally Posted by stivi (Post 210188)
Hello!

Hát kb. ennyi
stivi

A bennhagyott pontokat jónak tartom, kivétel a 6. pont. Azon változtatnék, mégpedig:
Az építési időt 5 körre módosítanám túlórában és 9 körre alapból.
Az építés-árak megemelését nem támogatnám. Mert ha hulla, akkor miért kéne neki olyan drága alapanyag? Még az orkok is igénytelenebbek.

sutike31005 05-03-2009 17:52

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 210202)
Ehhez képest korábban ezt írtad.:

"Nekem lenne egy javaslatom a hullának az építkezéshez legyen elég jóval kisebb mennyiségű építőanyag.. mondjuk tized annyi "

Már, pedig építkezés épp a gyújtás próblémája miatt vetődöt fel.

Lehet, hogy nem is gondoltad komolyan, és egyszerűen csak egy ötletgyáros vagy akinek hirtelen valami az eszébe jut amit közé tesz minden megfontolás nékül.

A fent leírt idézetet akartam bemásolni a gyújtás próbléma köréhez. De mivel maga az ötletgazda sem hisz benne ezek után azt hiszem eltekintek ettől.

héé az teljesen más miatt írtam nem a gyújtás miatt.. :S

ötletgyáros nem vagyok, de Te tuti poéngyáros vagy :D:D

Padlócsempe 05-03-2009 21:45

Quote:

Originally Posted by BigPi2 (Post 210195)

3. a gyújtás próblémája

4. erősebb betegség

Csupán egy ici-picit kéne feljebb görgetned a fórumot, és látnád, hogy vannak javaslatok.
Egyrészt sehol nem láttam kirajzolódást, hogy mekkora legyen a hulla szinténkénti (brrr) ütőereje, másrészt véleményem szerint nem önjelölt irányítgatókra van szükség, aki kijelöli a megoldandó problémákat, hanem értelmes vitapartnerekre, akik elolvassák, értelmezik, és elgondolkodnak mások javaslatain, majd szükség esetén véleményezik, és saját ötletekkel állnak elő.

stivi: Atival értek egyet, miszerint nem kéne forszírozni sem a védelem varázslat, sem a teljes krónika varázslat, sem pedig a térkapu felderítése varázslat automatikus használatát az élőhalott számára, mert ezzel éppen az egyik különlegessége, a varázslatok nélkülisége veszne el, pedig éppen azt kell ügyes játékkal kompenzálnia.

Az építés gyorsításánál szerintem sokkal jobb megoldások is léteznek a gyújtogatás okozta probléma megoldására.

Viszont arra már én is gondoltam, hogy érdekes lenne a hulla faj, ha a mészárlásban elhulló egységeket megkapná (akár alap katonaként, akár olyan egységként amilyen elhullott az ellenségénél), mert így akár lehet a módosítások után is gyengébb más hadis fajoknál, de megérné vele játszani, hiszen remek pénzforrás lenne, ha egy szövetség tagjaként mészárolgatná a környéket, míg egy orkot, óriás vagy gnómot pénzelni kéne, hogy meg tudjon élni.

stivi 05-04-2009 08:58

Értem én hogy a hulla legyen novaris. Csak hiába lesz megemelve a hadi bonusza ha, mindig 100%-al kell támadnia. Akkor neki is kéne valami kitámadási bonusz, hogy ne lehessen nullára ütni. Mert vannak, azért akik nem félnek a betegségtől és simán visszamennek a hullára. Sőt keresztbe verik, mert szerencsétlen azt se tudja hova megy :D Csak a végeredményt látja, hogy ő esetleg ütött egyet és kapott akár 16-ot.

de ezek csak felvetések voltam részemről.

Redback 05-04-2009 09:53

Quote:

Originally Posted by stivi (Post 210287)
Értem én hogy a hulla legyen novaris. Csak hiába lesz megemelve a hadi bonusza ha, mindig 100%-al kell támadnia. Akkor neki is kéne valami kitámadási bonusz, hogy ne lehessen nullára ütni. Mert vannak, azért akik nem félnek a betegségtől és simán visszamennek a hullára. Sőt keresztbe verik, mert szerencsétlen azt se tudja hova megy :D Csak a végeredményt látja, hogy ő esetleg ütött egyet és kapott akár 16-ot.

de ezek csak felvetések voltam részemről.

Már nagyon sokszor elmondtuk, hogy a hullának nem ifnormációt kell szereznie, hanem képesnek kell lenni arra, hogy szöviben jól, értelmesen játsszon, mert akkor a szövik megszerik neki az infót.

stivi 05-04-2009 10:20

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 210288)
Már nagyon sokszor elmondtuk, hogy a hullának nem ifnormációt kell szereznie, hanem képesnek kell lenni arra, hogy szöviben jól, értelmesen játsszon, mert akkor a szövik megszerik neki az infót.

Hát ez rendben van, akkor aki hullát választ az csak szöviben játsszon szerinted??
Viszont addig nem lehet értelmesen hullával szövetkezni, amíg a rá nyitott kapun keresztül a szövetség büntetlenül bántható.

Dus 05-04-2009 10:27

Quote:

Originally Posted by stivi (Post 210292)
Hát ez rendben van, akkor aki hullát választ az csak szöviben játsszon szerinted??
Viszont addig nem lehet értelmesen hullával szövetkezni, amíg a rá nyitott kapun keresztül a szövetség büntetlenül bántható.

És még ez sem igaz...Macerás, de ki lehet deríteni, hogy ki volt az ;)

Redback 05-04-2009 10:35

Quote:

Originally Posted by stivi (Post 210292)

Orkkal ha mfvagy, felsőbb szinteken tudsz infózni?esetleg a szövis orkokat, megy egykocsmás óriást ha találsz találomra, őket tudod, meg a hullát.Orkkal is sokszor vakon kell kimenni ha mf vagy, kivéve ha jut készüli teljesre :)

All times are GMT +1. The time now is 09:23.