Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Klánbalépések csökkentése, klánütések könnyebbé tétele (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2286)

Kutyuleee 02-21-2008 22:48

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 160196)
Van egy rossz érzésem az ebben a topikban szereplő javaslatokkal kapcsolatban. Elősegítjük a javaslatokkal a klántámadást. Ez mindenképpen pozitívum. Hogyan segítjük elő? Úgy, hogy a klánbelépéskor leadandó földet bizonyos esetekben csökkentjük. Így kilépésekkel vagy kisebb klánokba való szétválással megközelíthetőek a kiszemelt ellenfelek.
Ilyen módon egy nagyobb pontszámú klán tud megközelíteni egy kisebbet. Itt most nem a "csúnya, gonosz" topklánokról beszélek. Ez minden klánra igaz. Tehát a nagyobb klánból kivált kisebb klán vagy a nagyobb klánból kizárás után maradt kisebb klán lehet a támadás kezdeményezője. Természetesen a védekező klán kivédheti a támadást, sikeresen ellentámadhat, megnyerheti az összecsapást. De a kisebb klán sohasem lehet a támadás kezdeményezője, mert nem tudja megközelíteni a nagyobb klánt. Ez így valahogy nem igazságos. Ha X klán megközelítheti támadás céljából Y klánt, akkor Y klánnak is valahogy lehetőséget kéne adni, hogy ő kezdeményezhessen támadást X ellen.

Megint oda jutok, hogy Monro részklános javaslata jobb lenne, mert ezt a problémát is megoldaná. A részklános javaslattal meg az a bajom, hogy túl nagy változás és nem tudom, hogy milyen negatívumai lennének.

Nah ezzel teljesen egyetértek viszont;) az eddigi javaslatok közül, még mindig monró ötlete vitte a pálmát, pontosan az általad felvetett problémák miatt.

Serg 02-22-2008 02:17

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 160196)
Van egy rossz érzésem az ebben a topikban szereplő javaslatokkal kapcsolatban. Elősegítjük a javaslatokkal a klántámadást. Ez mindenképpen pozitívum. Hogyan segítjük elő? Úgy, hogy a klánbelépéskor leadandó földet bizonyos esetekben csökkentjük. Így kilépésekkel vagy kisebb klánokba való szétválással megközelíthetőek a kiszemelt ellenfelek.
Ilyen módon egy nagyobb pontszámú klán tud megközelíteni egy kisebbet. Itt most nem a "csúnya, gonosz" topklánokról beszélek. Ez minden klánra igaz. Tehát a nagyobb klánból kivált kisebb klán vagy a nagyobb klánból kizárás után maradt kisebb klán lehet a támadás kezdeményezője. Természetesen a védekező klán kivédheti a támadást, sikeresen ellentámadhat, megnyerheti az összecsapást. De a kisebb klán sohasem lehet a támadás kezdeményezője, mert nem tudja megközelíteni a nagyobb klánt. Ez így valahogy nem igazságos. Ha X klán megközelítheti támadás céljából Y klánt, akkor Y klánnak is valahogy lehetőséget kéne adni, hogy ő kezdeményezhessen támadást X ellen.

Megint oda jutok, hogy Monro részklános javaslata jobb lenne, mert ezt a problémát is megoldaná. A részklános javaslattal meg az a bajom, hogy túl nagy változás és nem tudom, hogy milyen negatívumai lennének.

Fegya gondolkozz már miért ne tudná a kicsi klán megközelíteni a nagyobbat???
1.kinézi a célpontot és keres egy megfelelő nagyságú orit ,ha ügyesek már a következő körben rajta is vannak a célponton
2.fokozással közelíti meg és ebben az esetben a nagyobb klán nem nagyon tud annyit bontani hogy alákerüljön
3. Ha több ori kell akkor szétnéz a klánok között és onnan válogat
4. a részklános javaslat túl bonyolultá tenné a játékot a kevésbé függők számára
5. Tényleg jobb lenne ha 2 kör lenne a kilépés mert így kv előtt ha indult rá sereg, ha nem benyomja a gombot és kv után már kint is van és ez egyáltalán nem jó

Synkel 02-22-2008 04:44

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 160238)
1.kinézi a célpontot és keres egy megfelelő nagyságú orit ,ha ügyesek már a következő körben rajta is vannak a célponton
2.fokozással közelíti meg és ebben az esetben a nagyobb klán nem nagyon tud annyit bontani hogy alákerüljön
4. a részklános javaslat túl bonyolultá tenné a játékot a kevésbé függők számára
5. Tényleg jobb lenne ha 2 kör lenne a kilépés mert így kv előtt ha indult rá sereg, ha nem benyomja a gombot és kv után már kint is van és ez egyáltalán nem jó

Az eleje igaz. A részklános ötlet nekem eleinte nagyon tetszett, de aztán belekavarodtam, és a végére fogalmam se volt, hogyan is zajlana egy részklános támadás, úgyhogy arról nem tudok most mit mondani.

A 2 kört viszont továbbra se értem. Miért épp két kör? Mert annyiról szokás sereget indítani? Erre nincs semmiféle szabály, vagy előírás, sereget lehet indítani 3-4 vagy akárhány körről is. Tehát miért épp 2 kör? Akkor már télleg annak lenne logikája, hogy ha egy klán felé sereg megy ne lehessen kilépni, ezzel viszont a távol lévő nagy klánokat simán meg lehet bénítani.

-Fegya- 02-22-2008 07:28

Quote:

Serg, ezeket a módszereket természetesen ismerem. Ennek ellenére állítom, hogy az ebben a topikban szereplő javaslatok azt támogatják, hogy a nagyobb klán legyen a kezdeményező.
Nézzünk két egyformán 10 fős klánt. Mindkét klánban a tagok nagyjából egymás mellett vannak. A nagyobb pontszámú klán mondjuk 3 tag kirakásával a kisebb klán mellé kerülhet, tehát bármikor kezdeményezhet támadást. A kisebb pontszámú klánnak viszont ilyen egyszerű módszerrel lehetetlen megközelíteni a nagyobb pontszámú klánt, tehát a kisebb sokkal nehezebben lehet kezdeményező.

wand 02-22-2008 09:06

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 160260)
tehát a kisebb sokkal nehezebben lehet kezdeményező.

azért ne feledejük, hogy mindig vannak "kisebb halak is..", tehát a kisklánnak is adott, hogy ráálljon egy másik még kisebb klánra.

wand 02-22-2008 09:08

Quote:

jah meg az is, hogyha valaki kilép és más megneszeli, akkor büntetlenül lehet támadni, mert a kilépés miatt nem tud visszatámadni.
és ugyanez klánban is, ha van egy kilépő tagod 2 körig jöhetnek full klánsereggel úgyse tudsz visszamenni.

-Fegya- 02-22-2008 10:42

Quote:

Originally Posted by wand (Post 160271)
azért ne feledejük, hogy mindig vannak "kisebb halak is..", tehát a kisklánnak is adott, hogy ráálljon egy másik még kisebb klánra.

Persze. Én mindössze arra hívtam fel a figyelmet, hogy ha 2 nem túl közeli klánt nézünk, akkor a nagyobb értékű sokkal könnyebben kezdeményezhet támadást a kisebb ellen, mint a kisebb értékű a nagyobb ellen.

wand 02-22-2008 13:29

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 160303)
Persze. Én mindössze arra hívtam fel a figyelmet, hogy ha 2 nem túl közeli klánt nézünk, akkor a nagyobb értékű sokkal könnyebben kezdeményezhet támadást a kisebb ellen, mint a kisebb értékű a nagyobb ellen.

Ebből kiindulva viszont az lenne a legjobb ha a klánbalépési kedvezmény az utoljára klánban eltöltött időre járna, de nem járna abban az esetben ha ugyanabba a klánba lépsz vissza (vagy nem járna akkor ha pl 1 hónapon belül lépsz vissza)

ezesetben ha a nagyobb értékű klán kirakással áll rá egy kisebb klánra akkor vagy ott marad a környéken csata után, tehát még elérhető, vagy a visszalépések miatti földleadása sokba kerül.

Ati 02-22-2008 13:32

A "vagy ennyi, vagy annyi a földleadás" javaslattal az a probléma, hogy nem lehet számolni vele. Nem tudhatod, hogy ha X ország kilépett egy klánból, akkor belépés után hova fog visszakerülni. 5000 hektárt kell leadnia, vagy csak 100-at? Nem mindegy.

wand 02-22-2008 13:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 160344)
A "vagy ennyi, vagy annyi a földleadás" javaslattal az a probléma, hogy nem lehet számolni vele. Nem tudhatod, hogy ha X ország kilépett egy klánból, akkor belépés után hova fog visszakerülni. 5000 hektárt kell leadnia, vagy csak 100-at? Nem mindegy.

már majdnem azt mondtam igazad van amikor rájöttem, hogy mégsem :)
hiszen úgyis a szövteségi történet vari mutathatja ki a kedvezmény mértékét. tehát azt is látom, hogy melyik volt az utolsó klánja, tehát pontosan ki tudom számolni, hogy mennyi földet kell leadnia, ha a volt klánjába lép vissza és azt is ha máshová.

de az igaz, hogy ennyire már tényleg nem kéne bonyolítani.

Ati 02-22-2008 13:54

Quote:

Originally Posted by wand (Post 160348)
már majdnem azt mondtam igazad van amikor rájöttem, hogy mégsem :)
hiszen úgyis a szövteségi történet vari mutathatja ki a kedvezmény mértékét. tehát azt is látom, hogy melyik volt az utolsó klánja, tehát pontosan ki tudom számolni, hogy mennyi földet kell leadnia, ha a volt klánjába lép vissza és azt is ha máshová.

de az igaz, hogy ennyire már tényleg nem kéne bonyolítani.

És akkor most nemcsak a kedvezményt számolgatom, hanem azt is, hogy "a" és "b" variáció? És akkor hova kerül egyénileg, ha ez, hova kerül klánilag, ha "a" klán, hovy kerül klánilag, ha "b" klán? Ez nekem elsőre így elég követhetetlennek tűnik. Pláne, ha egyszerre 2 országról is szó van, nemcsak egyről.

Serg 03-05-2008 14:26

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 160244)
Az eleje igaz. A részklános ötlet nekem eleinte nagyon tetszett, de aztán belekavarodtam, és a végére fogalmam se volt, hogyan is zajlana egy részklános támadás, úgyhogy arról nem tudok most mit mondani.

A 2 kört viszont továbbra se értem. Miért épp két kör? Mert annyiról szokás sereget indítani? Erre nincs semmiféle szabály, vagy előírás, sereget lehet indítani 3-4 vagy akárhány körről is. Tehát miért épp 2 kör? Akkor már télleg annak lenne logikája, hogy ha egy klán felé sereg megy ne lehessen kilépni, ezzel viszont a távol lévő nagy klánokat simán meg lehet bénítani.

Igen azért 2 kör hogy ne lehessen egy klánt se megbénítani illetve ezzel a ki-be lépek taktikának annyi, muszáj lesz harcolni(véd vagy szembemegy ebből a szempontból mindegy)

Serg 03-05-2008 14:36

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 160349)
És akkor most nemcsak a kedvezményt számolgatom, hanem azt is, hogy "a" és "b" variáció? És akkor hova kerül egyénileg, ha ez, hova kerül klánilag, ha "a" klán, hovy kerül klánilag, ha "b" klán? Ez nekem elsőre így elég követhetetlennek tűnik. Pláne, ha egyszerre 2 országról is szó van, nemcsak egyről.

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 158414)
Egy klántámadással legkedvezőbb esetben 14% földet lehet szerezni. Ezért úgy gondolom, hogy nem indokolt, hogy a földleadás 10%-nál több legyen.
Ezért talán jó lenne, ha a földleadás mértéke 1%-tól 10%-ig a klánbelépések számától függően egyenletesen nőne.
0 klánbelépéssel 0%
1 klánbelépéssel 1%
2 klánbelépéssel 1+(9/49), azaz 1.18%
3 klánbelépéssel 1+(9/49)*2, azaz 1.37%
n klánbelépéssel 1+(9/49)*(n-1)
50 klánbelépésnél 1+(9/49)*49, azaz 10%
Így nem kell új számláló, nem kell azon vitatkozni, hogy ki jár jól, mert mindenkinek egyforma marad. Nem okoz problémát az SZK. Megmarad a sok ki-be lépkedés büntetése is, de nem lehetetlenedik el a klántámadás néhány klánbalépés után.

Nekem még mindig fegya javaslata tűnik a egyszerűbbnek, követhetőbbnek, igazságosabbnak...,de a kiugrálások ellen hozzá csapnám a kétkörös kilépést(ami valójában nem is két kör mert kv előtt benyomja a gombot bent marad egy kört és a következő kv végén lenne szk tehát igazából két kv ,de egy környi idő

Synkel 03-05-2008 15:10

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 163251)
Igen azért 2 kör hogy ne lehessen egy klánt se megbénítani illetve ezzel a ki-be lépek taktikának annyi, muszáj lesz harcolni(véd vagy szembemegy ebből a szempontból mindegy)

Ja, ha baromi gazdag klánom lenne, lehet én is így vélekednék, de azért ne vegyünk el minden menekülési utat a célpontoktól se.

Hallottam itt már olyan érvet, hogy a célpont klán eleve előnyben van, mert több döntési lehetősége van, míg a támadónak csak egy: ha már ráköltött a ráállásra, neki támadni kell. Csináltam egypár klántámadást, de valahogy én sose éreztem úgy, hogy a célpontjaimnak bármi előnye lenne velem szemben, merthogy nincs is. A támadó választja ki a támadás idejét, akkorra időzít mindent. Ha morált kell lengetni, az igen magas lesz az ütés pillanatában, neki van ideje beépülni, be tudja igazítani a sereget a piacon, szóval minden ütőkártya az ő kezében van. Elszabizni nem lehet klánütés elől, szerintem ez épp elég segítség a támadónak.

Miért kellene megszüntetni a ki-belépési taktikát? Hogy a gazdag klánok bárkin átgylogolhassanak, annak esélye se legyen ellenük tenni. Ez nem fair. Ha már kedvezmény, akkor legyen topkörhöz kötve, és csökkenjenek a klánbalépések, de ne kényszerítsünk senkit arra, hogy ha tud ha nem tud harcoljon egy nála erősebbel. Ezzel az erővel akár pénzen is meg lehetne venni egy másik klán területének X%-át, mert egy ilyen után gyakorlatilag erről fog szólni a buli.

Paliking 03-05-2008 17:39

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 163251)

De a ki-belépek taktika kétoldalú, hányszor láttunk már olyan klántámadást, ahol a ráállás kilépéssel történt meg?
Ha a támadónak megvan ez a taktikai eleme, akkor legyen meg a védőnek is.

Hóhér 03-06-2008 22:11

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 163257)
Ja, ha baromi gazdag klánom lenne, lehet én is így vélekednék, de azért ne vegyünk el minden menekülési utat a célpontoktól se.

Elszabizni nem lehet klánütés elől, szerintem ez épp elég segítség a támadónak.

de a támadóktól se vegyük el a támadási lehetőséget azzal, hogy minimumra csökkentjük a ki-be lépés által okozott veszteséget.

az elszabizás sok szinten át működik, ( nem sokára Te is bemutatod B ben :D )
az A a játék csúcsa, miért kellene nagyon csökkenteni a lehetőségeket. a menekülés könnyítése még kevesebb csatához vezet.

a legjobb menekülési út a védekezés,vagy visszatámadás.
- építs normális klánt
- legyen pénzed egységet venni védekezni
- és ne legyen árván hagyva a klán ( pontlista, távolnézés)

Ha nagyon könnyűvé teszed a menekülési útvonalat, akkor még több olyan extrém ori lesz minden klánban, mint az enyém.

:D

Synkel 03-06-2008 22:26

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 163602)
de a támadóktól se vegyük el a támadási lehetőséget azzal, hogy minimumra csökkentjük a ki-be lépés által okozott veszteséget.

az elszabizás sok szinten át működik, ( nem sokára Te is bemutatod B ben :D )
az A a játék csúcsa, miért kellene nagyon csökkenteni a lehetőségeket. a menekülés könnyítése még kevesebb csatához vezet.

a legjobb menekülési út a védekezés,vagy visszatámadás.
- építs normális klánt
- legyen pénzed egységet venni védekezni
- és ne legyen árván hagyva a klán ( pontlista, távolnézés)

Ha nagyon könnyűvé teszed a menekülési útvonalat, akkor még több olyan extrém ori lesz minden klánban, mint az enyém.

:D

Pillanatnyilag nem a menekülés könnyítéséről beszélünk, hanem a klánbalépéséről. Ja, hogy ezzel együtt könnyítjük a menekülők klánbalépését is, és ez nem tetszik azoknak akik ütni akarják őket? Hmm... asszem így jártak:)

"normális" klánt építeni igen sok pénzbe kerül, A-ba nagy vagyont felvinni meg nem könnyű akárkinek, mert mindig lesz akinek szúrja a szemét. (ugye B:))
A pénz az pénz. A legkönnyeb kijelenteni, hogy legyen pénzed, összehozni nem olyan egyszerű. (nem beszélve arról, hogy ha 90% feletti barakkos orikkal támadnak akkor se fogod meg őket ha még a templomokba is íjat raksz)
Ha árván van hagyva a klán, nem nézik a pontlistát, és nem távoloznak, akkor nem jelent problémát a támadónak az esetleges kilépéses menekülés. Tudod, ahhoz ki kell ám figyelni a támadókat...

-Fegya- 03-06-2008 22:57

Minden eddigi javaslat ugyanúgy növeli a klántámadás lehetőségét, mint a kizárásos menekülés lehetőségét.
Szerintem ebben a topicban arról vitatkozzunk, hogy melyik felmerült javaslat a jobb. A kizárásos menekülés kérdését - a 0 hekis ütéshez hasonlóan - egy másik topicban vitassuk meg, hiszen a kizárásos menekülés most is létezik, függetlenül attól, hogy itt hogyan döntünk.

monro 03-17-2008 11:15

Sziasztok.

Bocsi régen voltam erre, de ez a topic megint eszembejuttatta, hogy az 1A klánháború rendszere rákényszeríti az orikat a "csapatuk" elhagyására ha szeretnének ütni... ezzel van a gond nem pedig a földleadásokkal és azok mértékével.

Egyébként meg üdvözlöm minden régi barátomat és felebarátomat ;)

Ati 03-17-2008 17:14

No akkor ide is egy gyors összegzés... Az eddig felmerült javaslatok közül a legszimpatikusabb, egyszerűségéből adódóan, az a változat, amelyik a top30%-ban eltöltött idő függvényében csökkenti a leadandó föld mennyiségét. 2000, vagy 4000 körönként 1% csökkenés, de minimum 1% leadandó. A "felhasznált" topkörök megmaradnak, tehát egy következő belépés alkalmával is használhatóak, ha a normál játékmenet mellett még megvannak.

A 2000 és 4000 kör közül a 2000 a szimpatikusabb, ez közel 3 hónap.

A klántörténet ez esetben kibővülne egy plusz információval, ami megmutatja, hogy ha van kedvezménye az adott országnak, akkor mennyi. Így lehet számolni mindentől függetlenül, nem lesz az, hogy ha ide lép be, akkor ennyi lesz a területe, ha oda lép be, akkor annyi lesz, ha amoda, akkor meg egy harmadik számmal számoljunk. Így teljesen követhető, hogy egy esetleges kilépés után is hova fognak érkezni az országok.

Ati 03-18-2008 10:40

Kiegészítés: ennek a módosításnak a bevezetésével egyidőben eltörlésre fog kerülni a maximum 50 darab klánbalépés korlátja is. Ha valaki 60-70 szövetségnek szeretne tagja lenni, tehesse meg nyugodtan. A maximum leadandó földterület 50% lesz, tehát a hatvanadik, hetvenedik klánbalépés alkalmával is csak a földterület 50%-át kell leadni. Századik, száztízedik belépés alkalmával is.

wand 03-18-2008 13:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 165683)
No akkor ide is egy gyors összegzés... Az eddig felmerült javaslatok közül a legszimpatikusabb, egyszerűségéből adódóan, az a változat, amelyik a top30%-ban eltöltött idő függvényében csökkenti a leadandó föld mennyiségét. 2000, vagy 4000 körönként 1% csökkenés, de minimum 1% leadandó. A "felhasznált" topkörök megmaradnak, tehát egy következő belépés alkalmával is használhatóak, ha a normál játékmenet mellett még megvannak.

lehet ez legegyszerűbb javaslat, de a most topban lévőkön kívül másnak semmi kedvezmlényt nem ad.

Quote:

Kiegészítés: ennek a módosításnak a bevezetésével egyidőben eltörlésre fog kerülni a maximum 50 darab klánbalépés korlátja is. Ha valaki 60-70 szövetségnek szeretne tagja lenni, tehesse meg nyugodtan.
tehát gyakorlatilag végtelenszer lehet 3 havonta 1% földleadással klántváltani.

nekem nem tetszik.

Ati 03-18-2008 13:13

Quote:

Originally Posted by wand (Post 165779)
lehet ez legegyszerűbb javaslat, de a most toppban lévőkön kívül másnak semmi kedvezmlényt nem ad.

A top38%-ban vannak országok, akiket ez a kedvezmény már érint. Utolsó helyen állva ne akarj kedvezményeket igénybevenni a klánbalépéshez. Ott valószínüleg úgyis minimális a leadandó földmennyiség. Ha 200 hektáron áll az országod, akkor oly mindegy, hogy 10%-ot, vagy 1%-ot kell a belépéskor leadnod.

Quote:

Originally Posted by wand (Post 165779)
tehát gyakorlatilag végtelenszer lehet 3 havonta 1% földleadással klántváltani.

Pontosan. Ne ütközzünk bele abba, hogy 1-2-3-4-5%-okat ad le, aztán egyszercsak szembesül azzal, hogy hopsz, vége a játéknak. Ez a fix végpont meghatározása már jóideje piszkálja a csőrömet. Ez akkor lett bevezetve, amikor még nem volt top30% szükséglet, és ha eljutottál 50 klánig, akkor gyakorlatilag bármikor lefordulhattál 5. szintre. Most már feltétel a top30% elérése, ha nem tud klánbalépni, akkor nem tud lefordulni se. Marad a törlés. Ez nem túl szimpatikus.

wand 03-18-2008 13:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 165783)
A top38%-ban vannak országok, akiket ez a kedvezmény már érint. Utolsó helyen állva ne akarj kedvezményeket igénybevenni a klánbalépéshez. Ott valószínüleg úgyis minimális a leadandó földmennyiség. Ha 200 hektáron áll az országod, akkor oly mindegy, hogy 10%-ot, vagy 1%-ot kell a belépéskor leadnod.

ki beszél 200 hektárról?

De azért ugye nem kell annyira lelkesnek lennem ha arra gondolok, hogyha a mieink közül valaki 1x úgy dönt játszani akar (vagy bármely más SZK ori), akkor alig 2 évet kell kibírnia 1 klánban ahhoz, hogy a mellette lévő orikkal egyező feltételekkel válthasson klánt?

Ati 03-18-2008 13:30

Quote:

Originally Posted by wand (Post 165791)
De azért ugye nem kell annyira lelkesnek lennem ha arra gondolok, hogyha a mieink közül valaki 1x úgy dönt játszani akar (vagy bármely más SZK ori), akkor alig 2 évet kell kibírnia 1 klánban ahhoz, hogy a mellette lévő orikkal egyező feltételekkel válthasson klánt?

A kedvezmények mértékének maghatározásakor ne azok az országok legyenek az elsődlegesen kiemelt szempontok, akik most nem játszanak.

Amikor a felfedezés nehezítve lett, akkor se lett az összes top ország területe lecsökkentve, csak azért, mert ők még könnyebben jutottak fel, és hol vannak így az egyenlő feltételek.

És ez így van jól.

Ne az legyen a szempont, hogy egy épp alvó ország hátha egyszer visszatér, és akkor neki rossz lesz. Nem lesz rossz, ugyanolyan lesz, mint tegnap volt, vagy tegnapelőtt, esetleg azelőtt. A most aktívan játszóknak lesz könnyebb.

wand 03-18-2008 13:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 165794)
Ne az legyen a szempont, hogy egy épp alvó ország hátha egyszer visszatér, és akkor neki rossz lesz. Nem lesz rossz, ugyanolyan lesz, mint tegnap volt, vagy tegnapelőtt, esetleg azelőtt. A most aktívan játszóknak lesz könnyebb.

Ati, nem ez a szempont. Hanem az, hogyha visszajönnek akkor már nem lesznek alvó országok, hanem aktív játékosok. Akik hátrányban leszenke a többi aktív országhoz képest.

Ráadásul ha valaki elköveti azt a "bűnt", hogy nyáron 3 hónapig nem játszik ezért elmegy SZKra akkor miért kell megszűnnie a kedvezményének?

És ebből kiindulva nem tudom miért kell a kedvezményt az egyetlen olyan dologhoz kötni ami Szk-n lepörög?

Ati 03-18-2008 13:54

Quote:

Originally Posted by wand (Post 165799)
Ráadásul ha valaki elköveti azt a "bűnt", hogy nyáron 3 hónapig nem játszik ezért elmegy SZKra akkor miért kell megszűnnie a kedvezményének?

Ezt lehet a másik oldalról is nézni: miért ne legyen előnyben az, aki vállalva, hogy ez alatt a 3 hónap alatt aktívan játszik, elbukik egy csomó földet, miközben Te békésen, támadhatatlanul nyaralsz? Ha ezt az oldalt nézzük, akkor az a minimum, hogy legalább könnyebben léphessen másik klánba, mitn egy olyan ország, ami teljes biztonságban volt az alatt a 3 hónap alatt, amíg őt szétszedték a topért folytatott harca során.

Ha bármi máshoz kötjük a kedvezményt, akkor teljesen érthetően azok lesznek felháborodva, akik aktívan végjátsszák a nyarat is.

wand 03-18-2008 13:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 165800)

Ha bármi máshoz kötjük a kedvezményt, akkor teljesen érthetően azok lesznek felháborodva, akik aktívan végjátsszák a nyarat is.

ezt azért lehet ragozni..:

ennyi erővel az is teljesen érthető, hogyha valaki akkor lesz felháborodva ha végig játszik 1-2 évet majd pár hónapra szkra megy, és mire visszajön egy pár hónapja játszó orinak nagyobb kedvezménye van mint neki..

Ati 03-18-2008 14:02

Quote:

Originally Posted by wand (Post 165802)
ezt azért lehet ragozni..:

ennyi erővel az is teljesen érthető, hogyha valaki akkor lesz felháborodva ha végig játszik 1-2 évet majd pár hónapra szkra megy, és mire visszajön egy pár hónapja játszó orinak nagyobb kedvezménye van mint neki..

Lehet ragozni, de úgy érzem, hogy felesleges. A játék feljesztése alapvetően azokat a játékosokat célozza meg, akik játszanak, nem azokat, akik játszottak, és esetleg majd valamikor játszani fognak.

Ez a fejlesztés elég régóta megbeszélés alatt van, a bevezetése nem holnap fog megtörténni. Ha úgy érzed, hogy erre a kedvezményre szükséged lesz, akkor ideje visszatérni, és megtenni mindent annak érdekében, hogy "ne legyél lemaradva".

Csak azért ellenezni egy javaslatot, mert az nem lesz Neked jó, HA, TALÁN, VALAMIKOR egyszer visszajössz játszani, nem hiszem, hogy fair hozzáállás azokkal szemben, akik viszont nap mint nap aktívan játszanak.

wand 03-18-2008 14:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 165803)
Csak azért ellenezni egy javaslatot, mert az nem lesz Neked jó, HA, TALÁN, VALAMIKOR egyszer visszajössz játszani, nem hiszem, hogy fair hozzáállás azokkal szemben, akik viszont nap mint nap aktívan játszanak.

úgy gondolom rám biztos sok rosszat lehet elmondani, de ezt szerintem nem.

Egy javaslatot azért ellenzek mert szerintem rossz, és azért támogatom mert szerintem jó.
és nem nekem hanem a játéknak.
teljesen véletlen, hogy most a saját érdekeim pont az ellenzés oldalon vannak.. ha épp aktív országom lenne akkor is ellenezném.

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 165803)
Lehet ragozni, de úgy érzem, hogy felesleges. A játék feljesztése alapvetően azokat a játékosokat célozza meg, akik játszanak, nem azokat, akik játszottak, és esetleg majd valamikor játszani fognak.

Akkor bocs, hogy hozzászóltam...

Byez..

Ati 03-18-2008 14:17

Quote:

Originally Posted by wand (Post 165804)
Egy javaslatot azért ellenzek mert szerintem rossz, és azért támogatom mert szerintem jó.
és nem nekem hanem a játéknak.

Az SZK-n levő országoktól elvonatkoztatva, mi a rossz szerinted a javaslatban?

Az SZK országokat most tegyük félre, ez egy köztes állapot, és rengetegmindent rá lehet húzni ilyen alapon: azt is, hogy ha egyszer első voltál 3 évig, akkor másfél év kihagyás után miért nem tudsz fordulni az 5. szintre.

A hosszú kihagyás más csoportokban is meglepő eredményeket hozhat, amikor visszajössz: lehet, hogy a drágakő árára hagyatkoztál, mielőtt szabira mentél volna, és pár hónap múlva a drágakő semmit se ér. Ilyenkor is hátrányban vagy, hiszen ha az elmúlt hónapokban játszottál volna, akkor sokkal több pénzt összeszedtél volna a drágakő eladásából, mint így. Lehet, hogy az olcsó katonapiacra építettél, de az már a múlté, most már nincs katona a piacon, esetleg csak 50ezerért. Itt is nyilván hátrányban vagy azokkal szemben, akik még be tudtak vásárolni az olcsó katonákból.

Azt gondolom, hogy teljesen normális, hogy hosszú kihagyás után egy teljesen más közegbe érkezel vissza, mint amilyennel elmentél. Az országod változatlan, a körülmények körülötte azonban változtak. Ez nemcsak az elsó 4 szinten van így, de az 1/A-ban is.

-Fegya- 03-18-2008 14:44

Nekem több javaslat is jobban tetszik, mint ez. Mindegyiknél indokoltam, hogy miért. Nem írom le újra...

Ati 03-18-2008 15:06

Nem tartom jó ötletnek, hogy az alsóbb régiókban korlátlanul lehessen a klánok között ugrálni. Azt hiszem, hogy a top30% alatt bőven van mindenkinek lehetősége csatázásra és taktikázásra, nem szükséges annyi klánt megjárni, hogy a belépés már problémát okozzon. A felső régiókban szükséges plusz egy taktikai elem, azt gondolom, hogy a top30%-hoz kötés biztosítja, hogy ez valóban csak a felsőbb régiókban van használva, és a frissen felérkező országokat nem érinti hátrányosan.

Remedy 03-18-2008 15:36

Nekem tovabbra is tetszik, leven hogy kb ez volt az eredeti felvetes is. :)

Jo otletnek tartom az 50-es hatar eltorleset is.... :)

-Fegya- 03-18-2008 16:43

Nekem 2 dolog nem tetszik benne.
1. A nagy klánok szétválása legtöbbször JKSZ-t eredményez.
2. Túl nagy büntetésnek érzem SZK-n a körönkénti 3 topkör vesztést. (Lefordulásnál illetve B-ből fordulásnál viszont ez indokolt, de itt nem)

Azért azt elismerem, hogy a jelenlegi helyzetnél jobb.

Ati 03-18-2008 16:49

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 165825)
1. A nagy klánok szétválása legtöbbször JKSZ-t eredményez.

Az egész javaslat erről szólt, hogy könnyebben szét lehessen válni, szükség esetén esetleg vissza is.

Tudom, hogy volt javaslat a "részklánokra", ez egyelőre teljesen szándékosan pihen, és nincs sem a megfontolás alattiak között, sem az elvetettek között.

-Fegya- 03-18-2008 16:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 165831)
Az egész javaslat erről szólt, hogy könnyebben szét lehessen válni, szükség esetén esetleg vissza is.

Tudom, hogy volt javaslat a "részklánokra", ez egyelőre teljesen szándékosan pihen, és nincs sem a megfontolás alattiak között, sem az elvetettek között.

Olyan javaslatom is volt, hogy ugyanabba a klánba visszalépni lehet kedvezményesen.

Ati 03-18-2008 17:05

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 165835)
Olyan javaslatom is volt, hogy ugyanabba a klánba visszalépni lehet kedvezményesen.

Ez teljesen kiszámíthatatlanná teszi, hogy egy adott orzság hova fog érkezni. Lehet, hogy 1%-ot kell csak leadnia, de lehet, hogy 20%-ot. Ezzel a környezet nem tud számolni.

-Fegya- 03-18-2008 17:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 165836)
Ez teljesen kiszámíthatatlanná teszi, hogy egy adott orzság hova fog érkezni. Lehet, hogy 1%-ot kell csak leadnia, de lehet, hogy 20%-ot. Ezzel a környezet nem tud számolni.

Hát a környezet joggal feltételezheti, hogy nem fog 20%-t leadni, ha 1%-t is leadhat. De befejezem, hiszen ez a javaslatom nagyon kevés játékosnak tetszett.

Ati 03-18-2008 17:20

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 165839)
Hát a környezet joggal feltételezheti, hogy nem fog 20%-t leadni, ha 1%-t is leadhat. De befejezem, hiszen ez a javaslatom nagyon kevés játékosnak tetszett.

Szerintem ez nem feltétlenül jogos feltételezés. Ha másokkal akar szövetségbe összeállni, akkor 20%-os leadás lesz. Ez csak azt segítené, hogy kiteszek valakit a klánból, aztán visszaveszem. Azt nem, hogy az illető más szövetséget alapít, vagy máshova belép. Ha a 10 fős szövetségből ketten kiválnak, akkor már a nagyobb százalékot kell leadnia, és egy ilyen kiválást egyáltalán nem tartok elképzelhetetlennek, de még csak visszaélésekre se kell gyanakodni egy ilyen miatt.

All times are GMT +1. The time now is 20:05.