Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Elf hibajavítás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1722)

Andrew 04-25-2007 20:15

Quote:

Originally Posted by Mephisto (Post 90673)
Adj könyörgöm egy értelmes választ, hogy miért kellene még erősíteni egy olyan fajt, ami már így is full tápos?
Sajnálom, hogy 30al számolok, és 100%os katmorállal, és szoktam +50torony és +50 barakkot is adni neki, hátha épül. tudom hülye vagyok, és az lenne az igazi, ha még az elf megkapná a tükörvarit is, és 95%hoz tartana a morálja...
Miért a védekezést tápoljuk? Hm?
S kérlek ne mondjunk olyanokat, hogy széjjelártózzuk az elfet 1/A topjában...

asszem ez a demagógia
ha megkapná azt, amit eddig is úgy hittünk, változnának bármiben a számításaid? nehezebb lenne Neked bármivel beütnöd az elfeket?
NEM - mert eddig is ez alapján számoltál - tehát a jelenlegi (ill tegnapelőtti) állapothoz képest viszonyítva lenne bármibel is erősebb? -> ez az inercia rendszer;)

és ha nem vagy képes átépülni, hogy megfingass néhány elfet, akkor az nem a játék hibája (nem feltétlenül hadira)

lacqa 04-25-2007 20:26

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 90551)
Akkor ez nagyjából kimeríti a CSALÁS fogalmát, hiszen tudtak egy olyan hibáról, amiről a megtámadott fél nem!
És ezt ki is használták!

És felejtsd el, hogy én is egy barominagy elf vagyok, aki magát védi! NEM! Nem vagyok elf, és nem is terveztem eddig sem, hgoy indítok elf országot.

De aki jogosulatlan előnyt direkt kihasznál mások ellen, az szó szerint csal.

100% vagyok benne, ha te Ember országot indítottál volna, és úgy számolsz, hogy 5x támadóval lehet beártózni, és beártóznának 4x-essel, Te lennél az ELSŐ, aki nagy hangon döngetnéd a support ajtaját, hogy "HOGY IS VAN EZ???"...

FŐLEG, ha az, aki szétártózta az agyadat, TUDTA VOLNA, hogy csak 4x-est véd a varid! És ezt direkt kihasználta ellened!

Hogy is éreznéd magad most? Megcsalva! Kifosztva! Átverve!...

Erről ennyit!

off
először szimpi volt amiket ítál, aztán ahogy belelovaltad magad idegesítő, most meg már szinte várom hogy írj, annyira mulatságos ahogy túldramatizálod a dolgokat :)

ez persze csak a stílusodra vonatkozik, a túlzásaidat gondolatban lefaragva jó érvek is vannak ott, némelyikkel egyet is tudok érteni.

Mephisto 04-25-2007 20:35

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 90676)
asszem ez a demagógia
ha megkapná azt, amit eddig is úgy hittünk, változnának bármiben a számításaid? nehezebb lenne Neked bármivel beütnöd az elfeket?
NEM - mert eddig is ez alapján számoltál - tehát a jelenlegi (ill tegnapelőtti) állapothoz képest viszonyítva lenne bármibel is erősebb? -> ez az inercia rendszer;)

és ha nem vagy képes átépülni, hogy megfingass néhány elfet, akkor az nem a játék hibája (nem feltétlenül hadira)

Részemről feladtam a dolgot. Teljesen értelmetlen magyaráznom, hogy ennek a játéknak nem a beállok a fal mögé és védekezem játékmód a lényege. Legyen +10%, max házam se lesz, de be fogom verni az elfeket akkor is...
Ja és én vagyok aki egyfolytában a saját dumáját tolja? Egyetlen kérdésemre se adtál válasz,t ha visszaolvasol... míg én megindokoltam, hogy miért nem támogatom.
Ugyanakkor örülnék ha nem magyaráznád el, hogyan kellene beütnöm az elfeket, ha már a legjobb 50ben bent vagyok. Jó éjt:)

Ati 04-25-2007 21:14

Megszületett a döntés.

Köszönöm mindenkinek az aktív részvételt a vitában.

A változtatás 2 lépcsőben zajlik.

1. lépcső: az elf a valóságban is megkapja a +30% védőerőt. Ez a változás már bekerült a játékba. A súgóban írtak szerint módosult az elf.

Bármennyire is azt mondják sokan, hogy eddig is mindenki ezzel számolt, a valóságban ez az elf védőerejének az eddigin felüli növekedését jelenti.

Éppen ezért, ha már terítékre került az elf módosítása, akkor tovább bővítjük abba az irányba, hogy ezt a most mégjobban békésre, védekezőre beállt fajt valójában is ebbe az irányba toljuk el:

2. lépcső: a napokban további módosításként az elf a támadó varázslataira, és a támadó tolvajakcióira az eddigieken felüli maluszokat kap, ezzel is a békés fejlődés fele terelve a fajt.

Indoklás: sikerült arról meggyőzni a vita alatt, hogy az elf legnagyobb problémája, hogy orkkal egyszerűen be lehet ütni. Ezért a védelmi bővítést ezirányban indokoltnak látom. Az orkkal (és ezzel egyidőben minden más fajjal) szembeni majdhogynem teljes katonai védettség azonban azt is megkívánja, hogy ez a védettség ne járjon azzal a tudattal, hogy mostantól minden más fajt büntetlenül és korlátlanul piszkálhat, a visszatámadás lehetősége nélkül. Ezért a mások elleni ártó akciók mindenképpen korlátozásra szorulnak.

Mégegyszer tehát:

már megtörtént változás: az elf védőereje a súgóban írt +30%-ra emelkedett.

a napokban várható, még be nem vezetett változás: az elf ártó akcióira további maluszok.

Valezius 04-25-2007 21:18

Hát nem tudom. Nekem tetszett, hogy van egy faj, ami ránézésre védekezésre volt jó igazán, közben meg remek toliként is lehetett használni.
Kíváncsian várom, hogy mi sül ki belőle.

Andrew 04-25-2007 21:20

ÁMEN:D
betvek, sok sok betv

Eke 04-25-2007 21:21

Na ez igy igazságos ,tetszik.:D :D :D

Lik-lak 04-25-2007 21:23

Barataim, felelfek es emberek, tolvajra fel!!

Goldy 04-25-2007 21:23

Végre.....

Bogár 04-25-2007 21:26

100%-ig egyetértek a döntéssel. :)

Valezius 04-25-2007 21:27

Ati nem jó a javaslat, mindenkinek tetszik :D

lacqa 04-25-2007 21:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 90693)
Megszületett a döntés.

Köszönöm mindenkinek az aktív részvételt a vitában.

A változtatás 2 lépcsőben zajlik.

1. lépcső: az elf a valóságban is megkapja a +30% védőerőt. Ez a változás már bekerült a játékba. A súgóban írtak szerint módosult az elf.

Bármennyire is azt mondják sokan, hogy eddig is mindenki ezzel számolt, a valóságban ez az elf védőerejének az eddigin felüli növekedését jelenti.

Éppen ezért, ha már terítékre került az elf módosítása, akkor tovább bővítjük abba az irányba, hogy ezt a most mégjobban békésre, védekezőre beállt fajt valójában is ebbe az irányba toljuk el:

2. lépcső: a napokban további módosításként az elf a támadó varázslataira, és a támadó tolvajakcióira az eddigieken felüli maluszokat kap, ezzel is a békés fejlődés fele terelve a fajt.

Indoklás: sikerült arról meggyőzni a vita alatt, hogy az elf legnagyobb problémája, hogy orkkal egyszerűen be lehet ütni. Ezért a védelmi bővítést ezirányban indokoltnak látom. Az orkkal (és ezzel egyidőben minden más fajjal) szembeni majdhogynem teljes katonai védettség azonban azt is megkívánja, hogy ez a védettség ne járjon azzal a tudattal, hogy mostantól minden más fajt büntetlenül és korlátlanul piszkálhat, a visszatámadás lehetősége nélkül. Ezért a mások elleni ártó akciók mindenképpen korlátozásra szorulnak.

Mégegyszer tehát:

már megtörtént változás: az elf védőereje a súgóban írt +30%-ra emelkedett.

a napokban várható, még be nem vezetett változás: az elf ártó akcióira további maluszok.

ezt közvetíthetem a queosia-s szöviknek is?

Hóhér 04-25-2007 21:31

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 90694)
Hát nem tudom. Nekem tetszett, hogy van egy faj, ami ránézésre védekezésre volt jó igazán, közben meg remek toliként is lehetett használni.
Kíváncsian várom, hogy mi sül ki belőle.

ránézésre mi?

nah az ilyen felfogás miatt utáljuk sokan az elfet...

100%osan egyetérek a döntéssel ártózásra, meg tolizásra...

ha valaki nem tud annyit foglalkozni az országával, építsen bunker elfet, de ne lője el a készijét reggel este fullra, csak úgy értelmetlenül...

ez olyasmi módosítás, mint az óriásnál a hiányzó toli akciók...

ha tolizni, varizni akar, válasszon olyan fajt hozzá, ne a bunker elfet.

az sül ki belőle, hogy arra lesz használva az elf,amire való, nem áldeffenzív értelemtlen gyujtogatós, ártózós játékra, hanem valóságos deffenzív játékra.

Ati ...

le a kalappal. gratula

:)

Ati 04-25-2007 21:32

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 90702)
ezt közvetíthetem a queosia-s szöviknek is?

Queosiában legjobb tudomásom szerint nem volt eddig olyan csata, ami ezen múlt volna, ezért ott valójában ez érdemi változást jelenleg nem jelent. (Hiszen a súgó eddig is 30%-ot írt, és ez az érték maradt meg.) A maluszok bevezetéséről természetesen majd mindhárom játékban értesítünk mindenkit a címlapokon, illetve itt még pluszban a fórumon keresztül is.

Croissant 04-25-2007 21:35

Ati: hálás lennék, ha válaszolnál a 2. privát üzimre...

solven 04-25-2007 21:37

Nekem tetszik a döntés :)

Eke 04-25-2007 21:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 90704)
Queosiában legjobb tudomásom szerint nem volt eddig olyan csata, ami ezen múlt volna, ezért ott valójában ez érdemi változást jelenleg nem jelent. (Hiszen a súgó eddig is 30%-ot írt, és ez az érték maradt meg.) A maluszok bevezetéséről természetesen majd mindhárom játékban értesítünk mindenkit a címlapokon, illetve itt még pluszban a fórumon keresztül is.

A román-ban most volt ilyen esetem:mad:

Goldy 04-25-2007 21:39

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 90703)
ránézésre mi?

nah az ilyen felfogás miatt utáljuk sokan az elfet...

100%osan egyetérek a döntéssel ártózásra, meg tolizásra...

ha valaki nem tud annyit foglalkozni az országával, építsen bunker elfet, de ne lője el a készijét reggel este fullra, csak úgy értelmetlenül...

ez olyasmi módosítás, mint az óriásnál a hiányzó toli akciók...

ha tolizni, varizni akar, válasszon olyan fajt hozzá, ne a bunker elfet.

az sül ki belőle, hogy arra lesz használva az elf,amire való, nem áldeffenzív értelemtlen gyujtogatós, ártózós játékra, hanem valóságos deffenzív játékra.

Ati ...

le a kalappal. gratula

:)

detto egyetértek...

Croissant 04-25-2007 21:40

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 90708)
A román-ban most volt ilyen esetem:mad:

Tanúsíthatom, tényleg így volt...

Penya 04-25-2007 21:41

Remélem azért drasztikus csökkentés nem lesz, azért az se lenne jó ha az elf nem tudna visszaütni. Ha nem esik át a ló túloldalára a korlátozás akk rendben lesz : )

Kubbi 04-25-2007 21:42

De azért ne túl levegyétek a toliakciót. :)
Pl azért jobb legyen gyujtásban, mint az óriás :D

Gyula 04-25-2007 21:44

Ezt a maluszt én kiterjeszteném a többi tolis fajra is.
Én láttam már egy pár ütős elfet is, szóval nem feltétlen csak védekezésre való :)

Penya 04-25-2007 21:45

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 90713)
Ezt a maluszt én kiterjeszteném a többi tolis fajra is.

Hehe, talán ezt ne kezdjük el újra :)

Eke 04-25-2007 21:47

Gyulus ,Repülös Gizi azért remélem megússza a maluszt:D mert Ö egy külön faj

lacqa 04-25-2007 21:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 90704)

Sparta 4 körül kérdezte tőlem, hogy hallottam-e hogy állítólag az elf csak 20%-ot véd, gondolom nem csak ő hallott róla. s mivel én megerősítettem, a változást is szeretném elmondani, ha ott is átírtad 30-ra.

Ati 04-25-2007 21:57

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 90718)
Sparta 4 körül kérdezte tőlem, hogy hallottam-e hogy állítólag az elf csak 20%-ot véd, gondolom nem csak ő hallott róla. s mivel én megerősítettem, a változást is szeretném elmondani, ha ott is átírtad 30-ra.

Egységesen minden játékban megtörtént.

Szecsa 04-25-2007 21:58

Ati, arrol nyitsz megbeszelesi topicot, hogy mire es hogy kapjon maluszt az elf alvilagban es magiaban?

Eke 04-25-2007 22:01

De csak akkor ha Szecsa mester nem szavazhat:D

laci 04-25-2007 22:33

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 90718)

Aha, neki én szóltam. Csak jobb lenne/lett volna, ha nem csak szájhagyomány útján terjedne, ha ilyesmi történik.

Ati 04-25-2007 22:40

Quote:

Originally Posted by laci (Post 90725)
Aha, neki én szóltam. Csak jobb lenne/lett volna, ha nem csak szájhagyomány útján terjedne, ha ilyesmi történik.

Amíg nincs róla döntés, addig minek szólni nekik? Ááááá. :D Most azt hiszi, hogy csak 20%, miközben 30, ahogy eddig tudta.

Kutyuleee 04-25-2007 23:26

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 90698)
Végre.....

ennél többet én se füznék hozzá:D

Stev 04-26-2007 00:49

Végig figyelemmel követtem a topicot, de igazság szerint magammal vivódtam, hogy mi lenne a jobb megoldás, ezért nem szavaztam és nem is érveltem. Ati döntésében egy salamoni ítéletet látok, jobb talán nem is lehetne! De azért remélem valahogy meg lesznek különböztetve a tolvajakciók, a haszonszerzőkre szerintem épp elég ez a 20% malusz - valamiből neki is élnie kell azért - de teljesen korrekt hogy ne tudjon gyilkolászni és gyújtogatni a tornyok biztonságos árnyékából!

-Fegya- 04-26-2007 07:21

Jó a döntés. Én egyszer végigjátszottam a játékot MF elf tolvajjal, elég sokat lopkodtam a megélhetéshez, de ártózás nélkül mentem végig. Semmi problémám nem volt. Most olyan lesz az elf, ahogy én játszottam. :)

Artúr 04-26-2007 07:56

A döntéssel egyetértek. :)

Annyit fűznék hozzá, hogy a maluszok azért olyanok legyenek, ami nem szorítja ki teljesen a tolis fajok közül, mert az meg a játék változatossága ellen hatna. Jó kompromisszum lenne valami olyan módosítás ami a katonai védelem rovására tenné jó tolissá.

Mondjouk a tornyok arányában csökkenne a tolizsákmány, vagy valami ilyesmi.
(ezt most igy hirtelen, nem teljesen átgondolva :D )

A maluszokról lesz megbeszélős topik?

Pax Hungaricum 04-26-2007 08:02

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 90742)
Végig figyelemmel követtem a topicot, de igazság szerint magammal vivódtam, hogy mi lenne a jobb megoldás, ezért nem szavaztam és nem is érveltem. Ati döntésében egy salamoni ítéletet látok, jobb talán nem is lehetne! De azért remélem valahogy meg lesznek különböztetve a tolvajakciók, a haszonszerzőkre szerintem épp elég ez a 20% malusz - valamiből neki is élnie kell azért - de teljesen korrekt hogy ne tudjon gyilkolászni és gyújtogatni a tornyok biztonságos árnyékából!

Csatlakozom!

A pénz, tekercs, rúna, ember- lopások maradhatnának ahogy vannak, mert az szerintem jól van úgy, ahogy van.

Viszont igaz, egy békés, erdőben lakó szeretetmezőn énekelgető tündérlény NE szúrkodjon már hátba aljas, sunyi módon...

A lopásokra jó az a -20%, de mondjuk a gyujtogatásra, és a varázslók gyilkolására kaphatna -30%-ot. Vagy akár több maluszt is.

Nem hiszem, hogy egy elf szájából jól hangzik a "Gyújtsuk rájuk a faházaikat!" mondat... :D:D:D

De ha már így belenyúltok, akár olyan is lehetne, hogy gyújtogatásra -80%-ot kap, sőt, -100%-ot (ergó nem indíthat gyújtogatást)
viszont mivel erdei lény, és a 'lakóhelyét' a mágia járja át, pl az ő házai elleni gyújtogatás következtében égjen le csak 80%.
Mivel mágikus erők járják át az élőkörnyezetét, így legyen jobban ellenálló a tűzzel szemben.

Szóval a javaslatom a 30% védőerő mellett:
- maradjon -20% a haszonszerző akciókra
- kapjon -40%-ot a varázslógyilkolásra
- ne tudjon gyújtogatás tolvajakciót indítani
- kapjon +20% védelmet gyújtogatás ellen

Szerintem ez elég korrekt ajánlat, az elfek, és az elfek ellenségeinek sem lehet ezek ellen nagy kifogása.

Hülyén néz ki, amikor egy jótündér mérgezett tőrrel hátbaszúrkod többszáz alvó varázslót ......
Vagy éppen hagy benntégni egy házban, amit ő gyújtött fel, és odakint röhög, ahogy az akudt C típusú égési sérüléseket szenvedett gyerekek rohangálnak odabent...

Majd ezek után visszaballag az erdőbe, és megcsókol egy rózsaszirmot......... :DDD

Szóval Ati, mit szólsz ehhez? (Mindazonáltal, hogy tudom, nem szívesen van hozzányúlva a fajokhoz! Csak egy ötlet)

Arwen 04-26-2007 08:05

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 90753)

- ne tudjon gyújtogatás tolvajakciót indítani

Ne keverjük már össze az óriással!

Kubbi 04-26-2007 08:26

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 90753)

Hülyén néz ki, amikor egy jótündér mérgezett tőrrel hátbaszúrkod többszáz alvó varázslót ......
Vagy éppen hagy benntégni egy házban, amit ő gyújtött fel, és odakint röhög, ahogy az akudt C típusú égési sérüléseket szenvedett gyerekek rohangálnak odabent...

Az elf, nem jótündér :D
És gyujtogatás nélkül, szerintem nem kellene senkinek se...

Pax Hungaricum 04-26-2007 08:35

Quote:

Originally Posted by Arwen (Post 90755)
Ne keverjük már össze az óriással!

Milyen óriásról van szó? :S

Aszittem ez valami elf topikk...

Zsáni 04-26-2007 08:36

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 90763)
Milyen óriásról van szó? :S

Aszittem ez valami elf topikk...

az óriás nem tud ilyen szinten ártó tolvajakciókat indítani :p
az elfnek szüksége van rá :p

Pax Hungaricum 04-26-2007 08:38

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 90759)
Az elf, nem jótündér :D
És gyujtogatás nélkül, szerintem nem kellene senkinek se...

Kub:D:D:D

Amikor még elf voltam, sose kellett felgyújtanom senkit. Mégis szépen haladtam. :p Nekem gyújtogatás nélkül is kéne, ha tudom, hogy az én házaim is kevésbé égnek, és valóban megkaptam a 30% védőt, és a lopások ugyanennyit hoznak, mint eddig.
Miért ne kéne? ;)

All times are GMT +1. The time now is 05:58.