![]() |
RESTART ON THE 5TH LEVEL
Description Requirement Current Rating Gametime 2,000 rounds 627 rounds NOT OK Time spent in Top15% 336 rounds 355 rounds OK szerintem gond nélkül teljesíthető minden feltétel ! nem kell hozzá csúcs élezett ori, nem kell hozá függés ( napi 2 belépés is elég) nem kell hozzá több éves játékos tapasztalat. lényegében mi a problémád a jelenlegi szabályokkal ?? :confused: |
Quote:
4/l még rosszabb, 162 fő, ebből néztem, 74-en vannak szabin, egyszerűen 5 kör távolságban nem találok szövit. Így szeritem a magyarok is ott fogják hagyni... Pedig meglenne a varázsa, gyakorolhatom az angolt, mexikói srácot próbálok tanítgatni, de én mégsem bízom túlságosan abban a rózsában :-( |
A Q-ban a külföldi magyar játékos arány majdnem 1:1
|
Goldy, ezt mi alapján mondod? IP? Annak ne higgy! Nekem több olyan ismerősöm van angolban, aki magyar de külföldön él, mint külföldi. Szal magyar : külföldi inkább olyan 10 : 1 vagy még rosszabb arány. És megnézném, hogy mondjuk Gtől felfelé mi az arány. 50 : 1 max.
És Áki, hidd el, amíg ezek a szabályok maradnak nem lesz se rózsa, se játék. pea |
Quote:
|
Románban nem egy játékost ismerek, aki egy szót sem tud románul. Pl ott vagyok én is. Eddig még sem volt sok gondom.
Akár egy olyan változtatásba is belemennék, hogy forduláskor ne jusson még egy személyiség, csak ha úgy fordul, hogy a feltételeket teljesíti, vagy, ha külföldi. Csak hogy megmentsük az angol verziót. Persze, gondolom ez azon kívül hogy megvalósíthatatlan, biztos másnak sem tetszik. pea |
Ati, tényleg így van. Van írországi, angliai és több erdélyi ismerős is. Igazi külföldi is van pár, de ők már több hónapja nem játszanak leszámítva ancientet és Seré-t. De valszeg valóban kicsit túlzás amit mondok.
pea |
Quote:
Éppen ezért nem is baj, hogy van egy kis "szünet", és az ilyen játékosok megunják a játékot, és elhúznak melegebb éghajlatra. Nélkülük később sokkal jobban be tudnak illeszkedni a külföldi kezdők. |
Quote:
zöldben a külföldit magyarszótárért küldik, lelúzerezik stb... Ülnek a csoport tetején és fú de jól érzik magukat meg gyűjtik a pénzt de minek... hogy majd a piaccal is lehesen szivatni a többieket? Ez mire jó? |
Ez egy picit költőire sikeredett kérdés szerintem, mert aki itt a fórumon foglalkozik a kérdéssel, az azt hiszem nem ilyen. :)
De tény, hogy mindenféle szabálymódosítás nélkül nagyon egyszerűen helyre lehetne billenteni a dolgot: az ilyen magyar játékosokat levadászni (bár én inkább a közvetlen károkozást gondolom nagyobb problémának, amikor fosztja, mészárolja, pusztítja a tök kezdő külföldit), a kezdőket pedig segíteni, például szövetségbe bevenni, és megtanítani nekik a játék csínját-bínját, hogy aztán ők is saját lábon megállhassanak. |
Másik gond meg szerintem az, hogy nagyon kevés az a magyar, aki tényleg tud és akar segíteni azoknak, akik kezdők.
|
Quote:
|
Quote:
Pedig pont arra kéne gondolni ilyenkor, hogy épphogy a saját "játszóterüket" tennék érdekesebbé. Én örültem, hogy volt külföldi szövim, nem csak azért, mert jó kis nyelvgyakorlás volt, mikor, pl. kapott egy üzit és le kellett neki fordítani, mondjuk ludasmatyi történetét.:D Az ilyen "ismeretségeknek" ugyanúgy mint a hódítóban, nem kell megrekednie a játék szabta kereteken belül. Én pl egy csomó mindent megtudhattam így Indiáról.:) |
Továbbra is eredménytelen minden kezdőt segítő próbálkozásom.
Nekem volt szerencsém a csopi tetején üldögélni többször is, de nem készítettem ki egyetlen orit sem. Ha valakit többször is támadtam, akkor egyoldalú MNT-t üldtem neki a 3. támadás után. Voltak külföldi szövijeim, de képtelenség volt őket tanítani. Nem halgattak rám semmiben. Én melléjük léptem fel, oda, ahova ők 1000 kör alatt jutottak el, de hiába mondtam nekik bármit is, hiába segítettem őket pénzzel, vagy amivel csak tudtam, ha azt mondtam neki, hogy holnap ennyi sereggel üsd meg ezt, akkor tuti, hogy 3 nappal később kétszer annyi sereggel egész mást ütött és nem fért be, és persze a sergeimet is elhívta védeni, szal azt ott képtelenség volt kibírni. Most a kezdők, hát ott kezdődik, hogy az egyik 2 napig nem volt, mert vizsgázik. Megkérdeztem tőle, hogy a képzéseket meg a tekiket írni nem volt ideje beloggolni? Nem válaszolt rá. A másiknak pontról pontra leírtam, hogy mit tegyen, adtam neki 25 millát, (kezdő orinak) erre védőt, meg training scrollt csinált, meg házakat épít pedig csak 3 kovácsa van. Aki ennél jobb, az nem kér a segítségből. 80. van vagy 260 hekije, összesen ha 1000 elitje meg lovasa, és mondom neki hogy segítek és összerakunk egy jó kis szövit, erre azt mondja hogy messze vagyok és nem vár ránk (200 hekin vagyok nem tekiírásra berendezkedve és full tele, de persze ezt ő nem tudja, ha meg elküldöm neki az orim, már nem is válaszol.) Jelen állás szerint nincs mit csinálnom ezért szenvedek tovább, hátha találok még kezdőket, vagy valami, de éppolyan halottnak tűnik a dolog, mint az egész angol. Most az lesz hogy mf-re állok és megpróbálok felhúzni madzin mellé, megpróbálok onnan valamit, de ha ott találok egy pár türhető orit, azok megint csak nem akarnak majd hallgatni másra. Pláne nem újrázni, hogy mindenki max hekin tudjon lépni és egy kis tartalékot is tudjon képezni. Mindenesetre megpróbálom. (Persze időm nem lesz rá, mert ugye a 90 nap az 90 nap.) Az lenne igazán érdekes, hogyha mi játékosok akarnánk valamit tenni, Ati meg folytatná ezt, hogy majd ti megoldjátok. :-D Nem tudom, hogy ez így jó hozzáállás-e. Akkor legalább játsz horlanddal és tanítsd a kezdő külföldieket. :-D pea |
Quote:
csak arról a 18 kőbányáról tudnám már lebeszélni:) |
Alapvetően szerintem az a baj, hogy angolul nem tudó magyar játékosok az elején regisztráltak. Ez hiba volt Ati... Szépen lassan kellett volna szerintem ráengedni a játékra őket :)
És hiába mond bárki bármit, az A-ba már nagyon kevés külföldi jut el. Ha így vesszük, akkor nem is a topklánok azok, akik megszűrik a játékosokat. Mert hát a topklánok többi orijai tudnak forogni. A többi meg minek csinált több országot, ha egyszer képtelen velük feljebb menni? Ők azok, akik szabizásukkal ellehetetlenítik a játékot és a reménytelenségüket, és csalódottságukat a kezdő külföldiken verik le :) És ha így vesszük, akkor azok a királykodni képes magyar játékosok miatt halnak be a csoportok. Miért nem mennek fel az A-ba, és játszanak?! Mindenki sír, hogy a külföldieknek milyen rossz, mert az A-ból nem lehet fordulni... Könyörgöm, ezek a királykodni akaró magyar játékosok nem tudnak fordulni, mert hozzászoktak, hogy a magyarban minden boldog-boldogtalannak adnak személyiséget. De itt az angolon ez nem így van. Itt alapvetően nem az a játék, hogy sok-sok személyiséged legyen napi 1-2 belépéssel. Ezt el kell fogadni. Itt tenni kell azért, hogy menjen a dolog. VIP kört, és energiát nem kímélve meg lehet csinálni azt, amit eltervezel... De ha örök top 29%-os voltál a magyaron, akkor ez itt nem fog menni. Ennyi...:) |
pea: szerintem erősen túldramatizálod a helyzetet.
De tudod mit? Tegyünk egy kísérletet... Hozok pár új játékost, és nézzük, hogy mi történik velük: milyen részük az, akinek segíteni próbálnak, hogy minél jobban játsszon, és milyen részük az, akit első adandó alkalommal lerohannak, és addig ütnek, amíg mozog. Ártatlan kísérlet. :) |
Ati, legyen neked igazad. Nekem mindegy én így is gyakorlom a nyelvet.
Amúgy magyaron sem lehet kezdőt találni, ha okítani akarok valakit. Szal ebből a szempontból nem feltétlen az számít, hogy milyen nemzetiségű. pea |
Quote:
|
Quote:
amúgy nem mindenki tud lépni a B-be 1700 hekin. már csak azért is egyrészt, mivel jelenleg a G-ben 1 ori érte el az 1700-at, másrészt a G topjában is már óriási lyukak vannak. egy átlagos orinak kell elméletileg LEGALÁBB 1000 kör (és itt nagyon nagylelkű vagyok), amíg feljut a B topjába. de amúgy jelenleg elég durva, mivel a B topja a 15. helytől kezdődik. ez nem is lenne gond, de hadd engedjétek meg, hogy bemásoljak egy pontlista részletet a B-ből. 10 9440 sajtoslekvár 95,5803,835 11 1964 The Realm of Toron (2) 92,104 - 54,590 12 5375 Instant Poison (2) 89,787 18,023 13 9213 Krak des Chevaliers* 87,507 - 19,373 14 5297 "Das Muppet" Panzer Division (2) 87,354 - 48,694 15 5376 Lali még mindig szereti a bort (2) 87,358 - 19,004 16 8589 [V] Shaver57983,423 - 21,740 17 453 [V] Ghan-Toth81,198 43,615 18 7619 [V] Galatea79,105 13,822 19 7088 [V] Parokier75,634 - 19,680 20 306 Stainless Steel Rat (3)73,667 - 119,101 sztem elég jól látható, hogy mi a helyzet. a top30% határa és a legközelebbi aktív ori között 14k különbség van. most várom, hogy lépjenek már fel az A-ba, vagy forduljanak a topban levő orik, hátha jut esetleg 1 hely nekem is ott fent, mert másképp abszolút lehetetlennek tűnik a feljutás. bár nehezen hiszem el azt is, mert hamarosan fog jönni az "utánpótlás" a lentebbi szintekről, és még így is sokan pályáznak a B-ben is azokra a helyekre... ha nem sikerül, nem lesz más, mint törölni az orit, mivel elhasználtam az utolsó újraindulási lehetőségemet is... egyébként én is egyetértek Smooth-tal, hogy az angol teljesen más játék, és nem biztos, hogy megfelelőek azok a szabályok, mint a magyarban. a magyarban is hosszas idő után alakult ki a jelenlegi helyzet. és azért, mert erre volt igény... a queosiában ezek a szabályok eléggé ellehetetlenítik a játékot. nagyon sokan azt mondják, hogy igenis, küzdjünk meg azért, hogy feljussunk az A topjába, de vannak olyan dolgok, amiket már nem éri meg véghezvinni, mivel dögunalom és majdnemhogy értelmetlen az egész, és a dolgok prioritása már nagyon megváltozik. |
Na akkor egy kis help hogy mien segitseg kell az ujoncoknak:
Hello, This is general notes for beginners. Please read it and if you have any question first read the help which is very useful and than ask me. First of all, this game is could be a very interesting and enjoyable if you are like to play with strategy games. Why I help you to build up out country? Answer is very simple: More players are occurs enjoyable game. On the Hungarian version have more than 400.000 registered countries. In the game support 3 particular gaming styles (of course you can combined those, but first time you should be choose one of those): Mage, Thief and Warrior. When you decide what kind of country you like you can choose Race and Personality. I give short table of race and related style. Order is important, first is suggested for beginners and last is for experienced players. Mage: Gain, Elf, Gnome Thief: Half-elf, Elf, Human Warrior: Giant, Gnome, Dwarf, Orc, UnDeath Second: You choose personality. Merchant is best of the beginners. Because you need money and the banks are can generate money for you. So you have race and personality than you have time for read help. I give you same very useful tips. 1. Always TOP UP your places (barracks, temple, inn) before you conquer or explorer new lands. 2. Some types of science scrolls are always need maximum percent. (Housing, Military, Agricultural, Theft, Magic) 3. If you have money in the country someone will lot you or stole by thief. So you put your many to scrolls and hold on the market. 4. You HOLD only buildings which are really need for your country! For example market is not need for you. If you are not ill not build hospital etc. 5. Your buildings are depend of race what are you chosen.(for example if you playing with giant you not need much inn). 6. If the materials are very cheap you not need mines. 7. Good alliance is the best way for playing effectively. That is all. Please read the Help if you not understand something. (Races, Personality, buildings, Help for help, guides on the login page, war, mage, thieves, and alliance should be read within first 3 days.) Finally, I hope you will enjoy the game and tell your friends and they come to play as well. Good Luck ! Pea: Nem szajbaragos helpre van szukseguk hanem ilyen eselykiegyenlitesre. Hogy legalabb el tudjon indulni. 6/2 maradt meg nekem. szoval van lemorzsolodas eleg rendessen, de magyarban is ez van. Van akinek nem tetszik es van akinek tetszik. |
Az angol B-ben mekkora a csoportlétszám?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ne haragudj, de vmi elkepesztoen szornyu az angol szoveg, akarki is irta... Te nem epp Angliaban vagy? :) Kerj meg vkit, hogy olvassa at, 5 perc alatt szeppe teszi :) Vagy akar Spartat, biztos szivesen segit :) |
Epp irni akartam h van benne 1 2 hiba, en kivennem az elfet a magus fajok kozul de meg a gnomot is. Egy kezdo ne legyen mas csak orias ha varis akar lenni.
|
Quote:
Nekem sajnos van kis dislekszia nevu problemam. Ami foleg a nyelvtant erinti illetve a szovakbol ki ki hagyok betuket. Magyarul is eloforul neha bar most figyelek) Amugy jelemzoen magyar mentalitas hogy mindent helyessen akarunk irni mindig mert az iskolaba a tanito nene beled nevelte. javaslatom hogy aki tudja javitsa ki maganak. Igy legalab latja mindenki hogy nem vagy te se angol. jah igen angliaban evek mar hosszu honapok otta es koszonom szepen nagyon jol boldugoluk a nyelvtudasommal. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
kötekednek itt, mikor megnézném kinek tökéletes pl. a magyar (tehát valószínűleg anyanyelvi) helyesírása... :D |
Quote:
Par pelda az elso par mondatbol This is general notes for beginners. Please read it and if you have any question first read the help which is very useful and than ask me. First of all, this game is could be a very interesting and enjoyable if you are like to play with strategy games. These are general notes for beginners. Please read it and if you have any questions first read the help which is very useful and then ask me. First of all, this game can be very interesting and enjoyable if you like to play with strategy games. megegyszer, ettol hatast dobtam: "this game is could be a very interesting and enjoyable" De nem akarok off lenni, orulok, hogy van ilyen kezdemenyezes, csak azt akartam szovatenni, hogy ha ez igy hivatalos szoveg lesz, akkor az tobbet art a jateknak mint hasznal :) |
Quote:
Természetesen nem ilyen módon gondolta Madzin sem kitenni a kezdőknek... Ofkorz átnézi valami szaki... Pl Te. (örültem volna, ha azt mondod, hogy király Madzin, majd én átírom nyelvtanilag helyesre!). HMMMMM :D |
Quote:
Remy: Nem hivatasos szoveget kuldtem. Hanem hogy EN mit kuldtem ki AZ ANGOLOKNAK segitsegul par honapja. Lenyeg az hogy igy kell segiteni az ujaknak. NEM szajbaragos modon. Es EZT barmelyik SIRANKOZO meg tudja tenni. Ha utanna kerdez kerdez ha nem akkor nem. |
Üdv!
Jellemző, hogy valaki kitalál valamit, erre kukacoskodás van. Remy ötölj ki valamit, mi is hadd szedjünk darabokra! Én spec. jobban értettem az angol szöveged, madzin, mint a magyart. :-D Madzin én az új szövijeimmel maradok csak szájbarágós. Mert abból egyből látszik, hogy hallgat-e rám, vagy nem. Ha ezen átment van egy rakás dolog, amiben független lehet. Pl mi akar lenni. Varis, tolis, hadis vagy termelő. Rágódhat, a személyiségen is, vagy hogy kit akar ütni lopni stb. Mit piacozik, hadd ne soroljam. De ha azt mondom neki, hogy öreg, legyen 20 kovácsod, meg 20 könyvtárad, akkor ne csináljon 5 marketot és képezzen védőt. Azért némi változtatások ráférnek valóban a szövegedre. Törpe warrior? És lehet a trükköket sem kell nekik egyből leírni. Azt meg Atitól kérdem, hogy a market mi a fenét keres az épületek között? A többiektől meg azt kérdem, hogy ti bármelyik országotokban építettetek valaha is marketot? Annyit gondolkoztam a funkcióján, hogy még azt is kiötöltem, hogy mi volna, ha bizonyos számú market épület után járna egy piacozás. Ati? Végre tudom, hogy miért nem értelek soha, madzin. Bakter srácok, olyanokat szokott madzin írni, hogy elképesztő. Mindig nagyon jókat szórakoztam rajta, de sosem értettem. Jó hogy majd több mint fél év után megtudom, hogy apró diszleksziád van. Apró?... :-D Ha tudnád, miket szenvedtem emiatt az apróság miatt. :-D pea |
Quote:
Hol lenne szerinted a helye egy épületnek, ha nem az épületek között? :eek: A tekercsek, vagy a katonai egységek között? :eek: |
Quote:
|
Quote:
|
Off
Csak hogy tisztázzuk:
a diszlexia az olvasási problémákat jelenti; a súlyos helyesírási problémák, az íráskészség nehézségeit diszgráfiának hívjuk. Azaz, ha Madzin nem ír/fogalmaz pontosan (mellesleg én mindig értem, amit ír...), akkor az nem diszlexia, hanem diszgráfia. |
Quote:
|
A helyesírási hibák még nem teszik értelmezhetetlenné a szöveget, ahhoz foglmazási problémák kellenek. Ha pl. ekezet nelkul irok, teljesen ertheto a szoveg, pedig helytelen. Sőt, ha ide azt írtam volna, hogy "hejtelen", még az sem zavarta volna a szöveg értelmezését, csak zavaró lett volna.
Na, hagyjuk az offolást, vagy nyissunk egy helyesírási topicot, ahova mindenki megírhatja az okosságait :D On: Madzin írása, annak ellenére, hogy vannak benne kisebb-nagyobb hibák, kezdetnek nem rossz, jó lenne ezen a vonalon továbbmenni. |
All times are GMT +1. The time now is 19:42. |