Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Mennyire zavar bennünket a piaci utalgatás? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=552)

Chris 06-12-2006 12:20

Quote:

Originally Posted by aúú
Valószínű megnövelné a katonai egységek árát a piacon és csökkentené a piacra kikerülő egységek számát is...

... és előfordul, hogy növelné a gabona árát is...

Colony 06-12-2006 12:27

Quote:

Originally Posted by aúú
Valószínű megnövelné a katonai egységek árát a piacon és csökkentené a piacra kikerülő egységek számát is...

Mivel én is az országaimat a katona képzésből tartom fent, nagyon nem örülnék ennek a megoldásnak.
1. ha körönként ennének és elszabadulna a gabona piac, ergó hatalmas vagyonokat lehetne keresni a gabonával....átálnék gabona piacolásra, mert rákényszerülne sok játékos
2. ha egyszeri és visszakapom...Köszi és ha éjfélkor kirakom 27 körre és hajnali 3-kor megveszik, visszakapok 24 környi gabonát? Köszi:rolleyes: Jó éjszakát nektek is:D
Nem is Ahmednél lenne probléma hanem a Juszuf gabonáival:o

Ui:Bármi nemű etetésnél tekercsekkel fogok kereskedni! De ha ez megvalósul akkor majd tekercsek is kopni fognak a piacon:eek:

aúú 06-12-2006 13:18

Quote:

Originally Posted by Colony
Mivel én is az országaimat a katona képzésből tartom fent, nagyon nem örülnék ennek a megoldásnak.
1. ha körönként ennének és elszabadulna a gabona piac, ergó hatalmas vagyonokat lehetne keresni a gabonával....átálnék gabona piacolásra, mert rákényszerülne sok játékos
2. ha egyszeri és visszakapom...Köszi és ha éjfélkor kirakom 27 körre és hajnali 3-kor megveszik, visszakapok 24 környi gabonát? Köszi:rolleyes: Jó éjszakát nektek is:D
Nem is Ahmednél lenne probléma hanem a Juszuf gabonáival:o

Ui:Bármi nemű etetésnél tekercsekkel fogok kereskedni! De ha ez megvalósul akkor majd tekercsek is kopni fognak a piacon:eek:

Mégis, egy kicsit is utána számoltál a dolognak? Nem hiszem... mennyi katonát képzel naponta? 5000-et? Az megeszik egy körben 1000 bála gabonát, 1 nap alatt akár 24000 bálát is... ez nem olyan vészes mennyiség, főleg, ha megveszik a kiérkezés után 3-4 órával...

Colony 06-12-2006 13:28

Quote:

Originally Posted by aúú
Mégis, egy kicsit is utána számoltál a dolognak? Nem hiszem... mennyi katonát képzel naponta? 5000-et? Az megeszik egy körben 1000 bála gabonát, 1 nap alatt akár 24000 bálát is... ez nem olyan vészes mennyiség, főleg, ha megveszik a kiérkezés után 3-4 órával...

A pénzem is katonákban tartom és pl. 100e tolvajnál már nagyobb mennyiségű gabona száll el. Egyes szinteken akár 80-100 milliót buknék ha megveszik a tartalékom!

Colony 06-12-2006 13:33

Még annyi észrevételem lenne, hogy ha lerengettek vagy berombolnak a HT nem tenné ki a katonákat mert nincs bent gabonám? Vagy finomítan kéne, hogy már nem csak minimális egység számot rakjon ki hanem a gabonát is figyelje?

Steve 06-12-2006 13:42

Ejh nekem annyira nem teccik ez az ötlet, sok mindenben egyetértek Colonyval. Szerintem a katipiac jól működik így: 1. Az anarhban nem lehetne akkor ennyi katit tartani piacon csak a gabcsitermelő oriknak, 2. Szerintem /bár ehhez télleg halvány lila pukim nincs/ az Aban is kevesebb lenne a seregcserés hadakozás, mert kevesebb ember tartana kinn katit... Akkor át fantasybe és akkor inkább azt mondom hogyha a piac ra vitetem a tulajdonom akkor azt őrizze a kufár, etesse őket ő /csak annyit hogy épp éhen ne haljanak/ és kérjen érte lovét... bár annak se örülnék...

Synkel 06-12-2006 20:30

Quote:

Originally Posted by Colony
Még annyi észrevételem lenne, hogy ha lerengettek vagy berombolnak a HT nem tenné ki a katonákat mert nincs bent gabonám? Vagy finomítan kéne, hogy már nem csak minimális egység számot rakjon ki hanem a gabonát is figyelje?

Ebben van valami, így télleg problémát okozhat az el nem férő sereg piacra juttatása. A másik kifogásod viszont, hogy katipiacon tartod a pénzed asszem jóval kevesebbeket hat meg. Egyebek mellett ez lenne a lényeg, hogy üres orik ne tartsanak milliós tételeket a piacon ingyen, hanem ha már kell nekik akkora tartalék sereg, fizessenek érte, azaz etessék őket.
Utólag pénzben levonni az etetési költséget a legegyszerűbb megoldás lenne valóban, de gyakorlatilag semmit nem változtatna mostani helyzeten. Ha már etetjük, akkor vigyék magukkal a kaját, és szerintem a sereg gazdája ne kapjon vissza semmit belőle: egyék meg az ostorozó hajcsárok:D
Aki el akarja adni a katikat, az adjon melléjük kevesebb kaját ha akar, elvégre úgyse kell egy napig piacon üljenek. Aki meg megőrzésre tartja ott, az építsen otthon tanyát, vagy Juszufnál vegye meg jó pénzért.
A mostani egyensúlyt fenekestül felforgatná ennek a megvalósítása, és kezdetben csillagászati gabonaárakra számíthatnánk, idővel viszont aliganem lecsökkennének a piacon tartott tételek.

Georgio 06-12-2006 22:47

valoban sok problemat vett fel ez az otlet, de azert vagyunk hogy kitalaljuk a megoldast!

Egyenlore ez a piacon tartom az egysegemet, az A- csoportot erinti igazan! Mivel a jatek is azt hirdeti, hogy a legfelso szint meroben mas, igy gondolkozzunk csak a felso szintben!
Maximalizalni lehetne hogy mennyi egysegtol/artol kezdve kelljen gabonat kuldeni az egysegekkel, mert az mar nem eladasnak hanem raktarozasnak minosul! Ez megoldja azt a terhet amit azok kapnak akik valosan eladni szeretnenek!

Steve 06-13-2006 10:00

Quote:

Originally Posted by Georgio
Egyenlore ez a piacon tartom az egysegemet, az A- csoportot erinti igazan!

Mondjuk én nem hagynám ki az anarhot sem ott is vannak hasonlóan nagy seregek kinn a piacon asszem:rolleyes:

Georgio 06-13-2006 10:10

Quote:

Originally Posted by Steve
Mondjuk én nem hagynám ki az anarhot sem ott is vannak hasonlóan nagy seregek kinn a piacon asszem:rolleyes:

Azert az anarchban hagyjuk meg azt az elvet hogy mindent szabad....

All times are GMT +1. The time now is 15:52.