Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1/A-ból való fordulás könnyítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4200)

Pool 05-18-2010 20:05

Azért vhol elgondolkodtató, hogy a szavazók 68.42%-a szerente vmilyen írányú változást (még ha kevesen szavaztak is)...

Sztem nem kellenek itt szürke/piros számok...

Mostanra eljutottam odáig, hogy letisztult bennem a sok "ötlet", amiket ma agyaltam ki...

2 lehetőség maradt a fejemben:

1. Bármilyen ütéssel (egyéni/klán) összeszedett 3.000 hektár + az 1k kör
Indoklásom: Aki 3.000 hektárt össze tudott ütni, sztem az bőven megérdemli, hogy leléceljen, ha akar, hiszen ez több, mint a fellépésnél az összes földje.

2. Számítsanak bele az SZK országok is a létszámba a top30% számításánál, így csökken a top30% pontigénye (nem tudom, ez mekkora csökkenést eredményezne, ha nem titok, érdekelne)
Indoklásom: Ha fedezésnél pl. az elf felfedezni csak a csoport 10%-án álló ország területéig tud, amiben az SZK orik is érnek (ami számomra logikátlan), akkor érjen itt ebben az esetben is, hiszen a csoporton van a hangsúly (legalábbis nekem:))

Ez a két ötletem lenne...
Kiemelném, hogy mivel ezek könnyített lépési feltételek (bár 3k hekit is elég összeütni) így nem járna értük plusz személyiség/szám, de a meglévők megmaradnának lefordulva vagy/és nem lehetne B-ben lévő kapcsolt orit lefordítani, ha az A-ban levőnek könnyített lépési lehetősége van csupán...

Ha valaki plusz szemet vagy B-ből lépést szeretne akkor maradna minden ahogy most van...

Nos?

Olasz 05-18-2010 20:13

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 252708)
Ez a két ötletem lenne...
Nos?

És ha valaki akarna kis kéket, de sehogyse jönne össze neki a feltétele az A-ban, és lefordulna a könnyített feltétellel 5-re, de sehol nem látszana rajta, hogy 1x már végigment a csopin, még ha A-ból könnyítetten fordult is.
Kell legyen nekik is vmi cél, amit elérhetnek és ez látszik is, különben miért játszanának?

Pool 05-18-2010 20:20

Quote:

Originally Posted by Olasz (Post 252710)
És ha valaki akarna kis kéket, de sehogyse jönne össze neki a feltétele az A-ban, és lefordulna a könnyített feltétellel 5-re, de sehol nem látszana rajta, hogy 1x már végigment a csopin, még ha A-ból könnyítetten fordult is.
Kell legyen nekik is vmi cél, amit elérhetnek és ez látszik is, különben miért játszanának?

Én úgy gondolom, hogy akik ismerik azok pontosan fogják tudni, Ő már végigment a szinteken, Ő is fogja tudni...
Ismeretlenek véleménye meg érdekel vkit?
Lehet előnyére is válik, hogy nem nézik tapasztalt játékosnak
Mondjuk most nem értem, miért ezen vagy épp fennakadva?:eek:

De felőlem lehetne vki jelzése, csak sztem ne más színű szám legyen az...

Takanohana 05-18-2010 20:21

Hát nem sok értelmét látom így az egésznek. Ha nem jár érte semmi, akkor nem fordulok le, nyilván nem azért jöttem fel az A-ba, hogy - még ha könnyített módon is - üres kézzel távozzam. Akkor már inkább szenvedek még egy ideig, és normál módon, plusz szemmel gazdagodva fordulok.

Amúgy az 1. javaslatot legalább értem, a 2. viszont kicsit homály nekem. Akkor hogy ketyegne a top köröm? Honnan tudnám, hogy most a könnyített fordulási zónában vagyok, amiért nem jár kék szám, vagy a normálban, amiért igen. Vagy most már egyáltalán nem járna plusz szem, ha a top 1-ről fordul az ember, akkor sem?

Ati ötlete jobban tetszik.

Pool 05-18-2010 20:26

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 252712)
Amúgy az 1. javaslatot legalább értem, a 2. viszont kicsit homály nekem. Akkor hogy ketyegne a top köröm? Honnan tudnám, hogy most a könnyített fordulási zónában vagyok, amiért nem jár kék szám, vagy a normálban, amiért igen. Vagy most már egyáltalán nem járna plusz szem, ha a top 1-ről fordul az ember, akkor sem?

Ati ötlete jobban tetszik.

A Feljutás oldalon lehetne olyan bővítés a 2. ötletet figyelve, hogy:

Top30% ideje (SZK-s orikkal a csoportlétszám 800): x kör Ez naponta frissülne mindig azonos időben.
Ebből csak ki tudod számolni, hogy a top30% az 240-nél kezdődik

Alatta meg lenne Top30 ideje : x kör
itt meg a Főmenüdben lévő csoportlétszámból számolnál...

vmi ilyesmi...

Paliking 05-18-2010 20:27

sziasztok!

nekem az tetszene a legjobban, ha a kék számok megszerzése egyre nehezedne. Első fordulásnál 2400 hekit kéne szerezni (tök mindegy mennyivel lép fel), és utána mindig 1200-zal több lenne, de legfeljebb az aktuális top 30%-a vagy 10000 heki közül az alacsonyabb lenne a felső határ.
az aktuálisan megszerzendő földnek minden esetben legalább az 50%-át ütésből kelljen szerezni. a minimum 1000 kör az maradna.

Pool 05-18-2010 20:32

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 252714)
sziasztok!

nekem az tetszene a legjobban, ha a kék számok megszerzése egyre nehezedne. Első fordulásnál 2400 hekit kéne szerezni (tök mindegy mennyivel lép fel), és utána mindig 1200-zal több lenne, de legfeljebb az aktuális top 30%-a vagy 10000 heki közül az alacsonyabb lenne a felső határ.
az aktuálisan megszerzendő földnek minden esetben legalább az 50%-át ütésből kelljen szerezni. a minimum 1000 kör az maradna.

Nah, ezzel jól megoldanád a topic témáját :)

Ennek esetleg nyiss egy másikat...
Bár nemtom, B-ből lépve ezt hogyan oldanád meg...
De ne ide válaszolj :)

tdomo 05-18-2010 20:34

A bizonyos hektarszam osszeutesehez tegyuk hozza, hogy B-bol felhozott terulet + a hektarszam, ha leutnek azt is vissza kelljen utni pluszban.
A ket vagy tobbfele lefordulasi szisztemat sehogy nem tartom jo otletnek. Aki teljesiti a felteteleket, az fordulhasson es kapjon kek szamot. De ne vezessunk mar be a piros meg zold szamokat...

Takanohana 05-18-2010 20:35

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 252714)
sziasztok!

Ennek sztem csak akkor lenne értelme, ha közben eltörölnénk a B-ből való fordulást.

Paliking 05-18-2010 20:40

sztem a fordulás problémáját az okozza, hogy sokan tartják a bunkerelfjüket a top 30 határán, és fedezgetnek vele, hogy tartsák a minimumot.
ha az első pár szemmel jóval a jelenlegi top alatt lehetne fordulni, akkor sztem sokan lefordítanák az orijukat és jönnének lenti orikkal.
mivel a megszerzendő föld felét ütni kellene, rá lennánek kényszerítve a játékra, és előbb utóbb megtanulnának játzsani Aban is.
ha sok kék számot akar vki, akkor pedig igenis tanuljon meg játszani.
amíg elég volt 1000 kör az Aban a fordulásra, én is felléptem, és hagytam parlagon az orijaimat.
utána miután kellett a top 30 megtanultam klánt ütni stb.
egyébként személyiség megszerzése nélkül tőlem foroghat bárki, de annak meg mi értelme? ott van rá a zéró

All times are GMT +1. The time now is 03:22.