Quote:
Originally Posted by Ati
(Post 247671)
A javaslat lényege, hogy a klántag beállíthassa, hogy megbízik a klánvezérben (ha nem, akkor nincs változás). Ha ezt beállította, akkor a klánvezér korlátozott akciókat végezhet az országában, anélkül, hogy oda belépne. Ilyen korlátozott akció a klánraktár használata, illetve valamiféle sereges segítség küldése. Érdemi akció (varázslás, tolvajlás, hadi cselekmény) nem indítható, még véletlenül sem. Most előfordul, hogy véletlenül indulnak ilyen akciók, aminek volt már anarch a vége, még 1/A-ból is. :-/
|
Quote:
Originally Posted by Tsobi
(Post 247675)
Már a téma felvetésekor is hevesen támogattam a javaslatot, most sincs ez másképp. Szerintem jó lenne, ha a klánvezér minden olyan cselekvésre jogosítványt kapna bejelölés esetén, amit most is el tud szabályosan (értsd: ANARCH-ba kerülés veszélye nélkül) végezni, gondolok itt az intéző állítására, építésre, képzésre, tekercsírásra, piacolásra, klánraktár használatára és a varázslatok feltételére.
|
Véleményem kettős. Egyrészt ha ez "bevezetésre kerül", akkor ugyanúgy mint most a fontos események és a tanácsadók oldalának közzététele esetén, a vezér szabad bejárásának engedélyezése is norma lesz. Ami a szervezettebb klánokban, mint már említették is páran, a szavazatok variálása révén az összes tagnak belépést biztosít majd. Mostani klánomban ez velem együtt 9 fő - nem biztos hogy a sajátoménak fogom érezni az országot, ha ennyien machinálnak benne majd. No persze ott lesz az elvi lehetőség, a klánt nem beengedni az oriba, és ez tényleg fontos is, de gyakorlatilag azt jelentené hogy kívül tágasabb.
Továbbmenve, biztos hogy egy klán tagjai nem egyforma szinten ügyelnek saját országaik biztonságára. A javaslat azt eredményezné hogy a legmeggondolatlanabbon keresztül nem 1 hanem akár 10 ori jelentős, csatákat eldöntő cselekvési lehetőségei kerülhetnek jogosulatlanhoz.
Nem volna ennyire riasztó a helyzet, ha a klánon belül nevesíthető lenne a helyettes, és nem státusz határozná meg.
Másrészt. Játszottam többféle klánban; amelyiknek vezére voltam, ott nem volt belépkedés egymáshoz és láttam vendégként is ilyet, de volt olyan is ahol ez üzemszerűen ment, még sima piacolásra is. 'Jön vissza 1 milla kövem 02-kor, tegyétek majd ki.', stb.
Ha az esélyekről van szó, nyilván akkor kiegyenlítettebbek ha azok is intézkedhetnek egymásnál akik a szabályok értelmében nem adják ki a kódjukat. Emiatt ajánlanám ezt a köztes megoldást.
|