Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   tekercskopás változása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2766)

Rebellis 02-21-2008 13:59

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 160130)
Ők is kevesebbet buknának a körönkénti kopással, mint most. Legalábbis a szerény modellem ezt mondta.

Remy egy előny:
ha körönként 1/19% kopik, akkor 19kör alatt kevesebb, mint 1% kopna. Tehát mindenki jobban jár, kicsivel.

Kérdés a te modellezésed lenne e bevezetve mert ugyi az ellentmondana a kis táblázatnak a help-ben:-)

Számok

A tudománytekercsek 19 körönként kopnak, országod területétől függő mértékben. A lenti táblázat segítségével kiszámolhatod mikor mennyi tekercs kopik:

0-200 hektár: 0%
201-400 hektár: 1%
401-600 hektár: 2%
601-800 hektár: 3%
801-1000 hektár: 4%
1000 hektár fölött: 5%

Ati 02-21-2008 15:10

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 160088)
Meg mindig nem tamogatom a koronkenti kopast, vhogy nincs kedvem hajnal 3kor csak azert kelni, mert visszajott a tekim.... Igy is ejszakazom eleget neha a hod miatt, ne kelljen mar elrontani az eletem miatta :P

???

Már miért kellene elrontani? Pótlod a kopott tekercseket, és kész. Ha nincs szerencséd, és nem veszik meg az eladásra kitett tekercseket, akkor legközelebb olcsóbban teszed ki egy kicsit, hogy ne érjen vissza, hanem a pénzt kapd meg belőle. Azt úgyse tudod pontosan, hogy 1 óra múlva lesz, vagy 23 óra múlva, úgyhogy ez a kiszámíthatatlanság mindenképp bennevan. Amikor eladtad, akkor jön be a pénz, és akkor kell vele valamit kezdeni. Ez nincs előre megmondva, hogy mikor lesz. Attól függ, hogy mások mikor veszik meg az eladásra kitett tekercseidet.

Valezius 02-21-2008 15:33

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 160132)
Kérdés a te modellezésed lenne e bevezetve mert ugyi az ellentmondana a kis táblázatnak a help-ben:-)

Lehet, hogy ma én vagyok lassú, de ezt sem értem...

Rebellis 02-21-2008 15:48

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 160149)
Lehet, hogy ma én vagyok lassú, de ezt sem értem...

"akkor 19kör alatt kevesebb, mint 1% kopna"

:D

Valezius 02-21-2008 15:54

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 160150)
"akkor 19kör alatt kevesebb, mint 1% kopna"

:D

Na akkor elmagyarázom.

van a mostani rendszer. És van az új amiről beszélgetünk. (Körönként a mostani 19-ed része kopjon.)

Pl.: 201 hekin ez azt jelenti, hogy
19kör alatt (1-0.01/19)^19=0.990047
Tehát volt 1.000.000tekercsed 19kör múlva 990.047 tekercsed marad.
Míg a mostani rendszerben: 990.000

Remedy 02-21-2008 16:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 160146)
???

Már miért kellene elrontani? Pótlod a kopott tekercseket, és kész. Ha nincs szerencséd, és nem veszik meg az eladásra kitett tekercseket, akkor legközelebb olcsóbban teszed ki egy kicsit, hogy ne érjen vissza, hanem a pénzt kapd meg belőle. Azt úgyse tudod pontosan, hogy 1 óra múlva lesz, vagy 23 óra múlva, úgyhogy ez a kiszámíthatatlanság mindenképp bennevan. Amikor eladtad, akkor jön be a pénz, és akkor kell vele valamit kezdeni. Ez nincs előre megmondva, hogy mikor lesz. Attól függ, hogy mások mikor veszik meg az eladásra kitett tekercseidet.

Nem tudom, hogy direkt, vagy veletlen nem ertetted.

En a tekercstartalekrol beszeltem, amit _nem_ akarok eladni, csak ha kell.

Ha ez most hajnal 3-kor jon haza, de tudom, hogy reggel 10kor kopik a tekim, es olyan kornyezetben vagyok, hogy nem kell feltenem, alhatok 10-ig.
Ha koronkent kopik, akkor nem, hiszen 10-ig bekopik 7x.

De ha a piac nem raktar elvet akartad mondani, akkor felolem hivhatjuk az "a veletlen eladasi fole kitett, de meg nem vett" tekercseknek is, nekem mindegy...

Ati 02-21-2008 16:14

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 160159)
Nem tudom, hogy direkt, vagy veletlen nem ertetted.

En a tekercstartalekrol beszeltem, amit _nem_ akarok eladni, csak ha kell.

Ha ez most hajnal 3-kor jon haza, de tudom, hogy reggel 10kor kopik a tekim, es olyan kornyezetben vagyok, hogy nem kell feltenem, alhatok 10-ig.
Ha koronkent kopik, akkor nem, hiszen 10-ig bekopik 7x.

De ha a piac nem raktar elvet akartad mondani, akkor felolem hivhatjuk az "a veletlen eladasi fole kitett, de meg nem vett" tekercseknek is, nekem mindegy...

Ha nem akarod eladni, akkor folyamatosan az országban van, vagyis teljesen mindegy, hogy egyszer kopik sokat, vagy sokszor keveset.

Ne a rendeltetésellenes használatot akarjuk már támogatni, és mindenképp ahhoz ragaszkodni.

Ati 02-25-2008 15:13

Ezt a témát előreveszem. Nézzük, hogy lenne-e értelme fontolóra venni. Az eddigiek alapján akár megvalósításra is kerülhet megfelelő igény esetén.

Tsobi 02-25-2008 15:19

Nem is olyh rég bekopott elég sok tekercsem egy laza 5%-ot,ezzel nem kis veszteséget okozva nekem. Egy körrel néztem csak el a dolgot :( Körönkénti kopás esetén ez a veszteség minimális lett volna.

Továbbra is támogatom!

Rebellis 02-25-2008 15:22

Itt is szavazni kellene.

All times are GMT +1. The time now is 02:08.