![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
*lehet lúzernak is tartanak:D* |
Quote:
Na meg nem árt itt sem egy kis aktivítás :) |
Quote:
Viszont sok olyan esettel találkoztam, amikor quasi (gyengébbek kedvéért: kvázi, azaz ergó, avagy következésképpen :D:D Bocsi :D) az önhibáján kívül kényszerül 'elveszteni' egy e-mail címet. - megszűnik egy szolgáltató / megváltozik a szolgáltató - egyéb elfoglaltsága miatt nem tud hódítózni X ideig, és ezért a regisztrációs e-mail címét sem használja. (külföldi tartózkodás, egyéb anyagi, családi, munkaügyi stb elfoglaltság) - esetleg anarchista és több címen tartja az országait, hogy átlátható legyen (pl címenként csak 100 orit tart nyilván), és ezért esetleg bizonyos címei "befagynak", stb. - biztosnak tűnő munkahelyen dolgozik, és az ottani címére is regisztrál országot, majd közben megszűnik a melóhelye. (Nekem pl 1 hónapja megszűnt, ha a benti címemen tartottam volna az országokat,most igen nagy x.rban lennék, lévén, hogy ennyi országnak nem tudom fejből a belépőjét, tehát KÉPTELEN lennék esetleg visszaírni őket egy újonnan regisztrált címre!!!!) Úgy gondolom, hogy akinek esetleg 1-2 országa van, és 1 címen tartja őket, nem feltétlenül fut bele egy ilyen esetbe. De én pl amikor a nagy visszatérésem volt pár év kihagyás után, regisztráltam egy új címet, mivel nem akartam, hogy egy, már amúgy is teleszemetelt e-mail címen legyenek az új országaim. (A szemetelés nem a hódítóra vonatkozik, hanem az eredeti hódítós e-mailemre, amire nem csak hódítót, de szinte MINDEN netes tevékenységemet regisztráltam, túlzás nélkül ki merem jelenteni, hogy napi 40-50 levelet kapok rá... Nem kívántam oda kapni a hódítós leveleimet is, egyszerűen az áttekintjhetőség miatt!!!) Rengeteg anarchista volt (van?!) aki esetleg egy játékát abbahagyó társától megörökölt országokat, vagy a régebben regisztrált, esetenként pár hónapja szabadságon lévő országot tartalmazó címet nem nézett meg. Nekik segítséget nyújtott, amikor elmondtam, hogy tudják visszacsinálni a helyzetet, amibe akár önhibájukból, akár önhibájukon kívül beleestek. Mindössze ezért javasoltam, amit javasoltam. Nem szeretném népszerüsíteni a fiktív címekre történő regisztrálást, márcsak azért sem, mert hülyeségnek tartom. Az a játékos csak és kizárólag magával szúr ki, akinek nincs fix e-mail fiókon a regisztrációja. Viszont lehet ilyen. (Hozzáteszem, annak idején én is anyagi okok miatt kényszerültem abbahagyni a játékot !!!!!!! Elköltöztem egy másik városba, ahol albérletben laktam, és NEM VOLT pénzem internetre előfizetni, de még arra sem, hogy internetkávézóban töltsem az időmet. Ennek következtében feltehetőleg az országaim az első azonosításokkor törlődtek, a freemail.hu-s e-mail címem pedig befagyott (gondolom törlődött is), és újra kellett regisztrálnom. - Az országlistámat már nem tudtam lekérni rá (ebből gonodlom, hogy minden régi országom törlődött. Nem érzem hibásnak magam ebben, bár nyilván úgy is lehet értelmezni, hogy nem voltak az országaim annyira fontosak számomra, hogy esetleg hazatelefonáljak egy ismerősömnek, hogy "Te figyi, havonta 1x nyisd már meg az e-mail címemet, hogy ne törlődjön!!! Köszi!". Ez az én múlasztásom, elismerem! Szóval nagyjából ezért godnoltam, hogy valaki számára ez segítség lehet. De a játékkal kapcsolatos tapasztalataid magasan az enyémek fölé (vagy bárkié fölé) tornyosulnak, így ha egy ilyen megjegyzés nem a meglévő játékosok segítségét szolgálná, hanem az új játokosok felelőtlen regisztrálgatását, akkor ezt el kell hinni ,és tiszteletben kell tartani! - Magam is ezt teszem, nem hozom szóba a témát.) |
Quote:
Nem hiszem, hogy ez mérce lenne. ;) Én eddig 2 külön verzióban is megjártam az A csopit, de ettől nem tartom magam jobb játékosnak, mint azt a képességeim engedik. Egy erős közepesre értékelném magam, ha ez kérdésként merülne fel. |
Miután egy 2005-ös szótárban ellenőriztettem a leginkább vitatott 'szó' helyesírásának változatlanságát (hosszú távú), levontam a tanulságot hogy a Hódítóban másképp szokás írni. Szóljatok ha még vannak ilyen szavaink, mert akkor azokat se említem. Addig is itt vannak továbbiak, meg néhány kifelejtett az előzőből.
Ha kevés időd van - nyomonkövetheted > nyomon követheted - deffenzívebb > defenzívebb - kB > kb [a fejezet utolsó előtti bekezdésében] Védekező, békés stratégia - fentvan > fent van Szövetségi játék - nem fogadnak szívesen be az az élőhalott. > nem fogadnak szívesen be, az az élőhalott. Épületek - nameg > na meg - lekűzdésében > leküzdésében - végetér > véget ér Katonai egységek - önmagara > önmagára - élhőhalott > élőhalott Fajok - kijöve > kijőve - akkor akkor ez termel annyi pénzt, > akkor ez termel annyi pénzt, - legerőssebb > legerősebb Személyiségek - kislétszámú > kis létszámú [vagy ha ez így jó mifelénk, akkor a Felfedezés és az Épületek fejezetekben rossz a "kis létszámú" :p] Pénzügyek - mégegy > még egy [vagy a Fajok, Tartalék fejezetekben fordítva] Piac - írányíthatod > irányíthatod - írányítani > irányítani Háború - az általam leírt leírt > az általam leírt - sokminden > sok minden Alvilág - körönte > körönként - szembenállsz > szemben állsz - kell-e útközbeni csatára számítani > kell-e útközben csatára számítani > kell-e út közben csatára számítani Varázslatok - mégtovább > még tovább - enélkül > e nélkül > anélkül Elhúzódó háború - mégnehezebb > még nehezebb - megintcsak > megint csak - nameg > na meg - végetér > véget ér Szintlépés - túltölött > túltöltött Kezdeti stratégiák - sebbezhetőek > sebezhetőek > sebezhetők - Emelett > Emellett - tekercsek által is növelheted a férőhelyt. > férőhelyeket. - lennmaradtunk > lenn maradtunk > lent maradtunk - be nem épített területek építése, > üres területek további beépítése - Összefoglava: > Összefoglalva: Ha elakadtál... - sokmindenről > sok mindenről - kivetelezhető > kivitelezhető - többszáz > több száz Hódítós szleng - “zombi,hulla: > “zombi, hulla: Közösségi élet - végetért > véget ért - másikotok > - mégtöbb > még több E-mail alapok - működik.-e, > működik-e, - mégegy > még egy - nemlétező > nem létező Végül pedig, az előhalott szó több helyen is előfordul így, ékezet nélkül. No, kíváncsian várom hogy a Google, a Firefox, a Word és kinek-kinek az emlékezete mit támogat. Mindenesetre a Helyesírási kéziszótár "akadémiai szintű tanácsokat ad az egyes szóalakok leírására azoknak, akik a helyesírás egységét többre becsülik az ingatag egyéni ízlés vagy akár logika sokféleségénél." |
All times are GMT +1. The time now is 00:03. |