Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Linux (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=194)

Redback 12-10-2010 19:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 272740)
Igen. Van egy belépőscript, ami belépéskor lefut, abba tedd bele, ha mindig kell. (bash esetén ~/.bashrc)

Én még igen gyermeteg vagyok a linux világában, egy kicsit bővebben leírnád hogyan tegyem bele?

Ati 12-10-2010 19:06

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 272741)
Én még igen gyermeteg vagyok a linux világában, egy kicsit bővebben leírnád hogyan tegyem bele?

Ez egy szöveges file, ami lefut minden belépésedkor. Írd bele a végére ugyanazt, amit parancssorból kiadsz, amikor beállítod.

Ui: az előző példa bash esetén igaz. Ha más parancssort használsz, akkor más a file neve.

Redback 12-10-2010 19:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 272742)
Ez egy szöveges file, ami lefut minden belépésedkor. Írd bele a végére ugyanazt, amit parancssorból kiadsz, amikor beállítod.

Ui: az előző példa bash esetén igaz. Ha más parancssort használsz, akkor más a file neve.

elvileg (ps parancs szerint ) bash-t futtatok, mégsem találom a /home/username-ben a ".bashrc" . ".bash_history"-t és ".bash_logout"-ot találtam csak, de nevükből adódóan, gondolom egyik sem az.

Remedy 12-10-2010 19:17

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 272743)
elvileg (ps parancs szerint ) bash-t futtatok, mégsem találom a /home/username-ben a ".bashrc" . ".bash_history"-t és ".bash_logout"-ot találtam csak, de nevükből adódóan, gondolom egyik sem az.

Akkor csinalsz egyet. (elvileg amugy belepeskor a .bash_profile fut le, de neked tenyleg az rc kell ha terminalrol nyitod kulon autentikacio nelkul)

Redback 12-10-2010 19:26

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 272744)
Akkor csinalsz egyet. (elvileg amugy belepeskor a .bash_profile fut le, de neked tenyleg az rc kell ha terminalrol nyitod kulon autentikacio nelkul)

Köszi szépen, ezer hála.

Redback 12-18-2010 18:35

Egy egyszerű batch fájlt szeretnék létrehozni és futtatni, de nem sikerül. Gugliztam de valami mindig nem oké. batch fájl készítésről linux alatt semmit nem találtam. Esetleg ha egy egyszerű batch fájl tartalmát idemásolna valaki, megköszönném :)

Remedy 12-18-2010 18:39

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 273474)
Egy egyszerű batch fájlt szeretnék létrehozni és futtatni, de nem sikerül. Gugliztam de valami mindig nem oké. batch fájl készítésről linux alatt semmit nem találtam. Esetleg ha egy egyszerű batch fájl tartalmát idemásolna valaki, megköszönném :)

He? :)

siman letrehozol egy filet, es futtathatova teszed.

date

Tessek itt van egynek a tartalma :D

Csokibácsi 12-18-2010 18:49

Így van, futtathatóvá kell tenni aztán lehet futtatni.
Egyébként ne batch-re keress, hanem shell script-re.

Ha ütős scriptet akarsz, szerkeszd a bashrc végére, hogy logout :D

Redback 12-18-2010 18:50

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 273475)
He? :)

siman letrehozol egy filet, es futtathatova teszed.

date

Tessek itt van egynek a tartalma :D

Akkor jól sejtettem, bár tuti nem tettem futtathatóvá.

most ezt írja : start: Unknown job: parancs.bat
Pedig az éppen aktuális könytárban van a fajl :/

BimmBimm 12-18-2010 18:52

Én épp a minap jöttem rá, hogy a telepített ubuntu-mon a jelszavamat elfelejtettem. (mert nem azt adtam amiket szoktam)
De van egy szép módszer a megoldására, ha érdekel valakit leírom:D

All times are GMT +1. The time now is 00:41.