![]() |
Quote:
Meg mindig azt tudom javasolni hogy olvasd el az egesz temat elejetol vegig a hozza szolasokkal egyutt! Ha utanna is ez a velemenyed hogy barki is csalasnak titulalja a hivatalos kereskedelmet, akkor talan beszelgethetunk a te javaslatadrol! :) |
Quote:
En mar annak is orulnek ha valoban tekercsbe menne az utalas ilyen alacsony aras modszerrel, mert akkor az olyan lelemenyes szovetsegesek mint a tied ezt egybol kiszurja es megveszi, Ezzel a topos orszag bukott, a lenti ori meg hoppon maradt! Es ebben a lenyeg hogy a cel orszag nem kapott semmit!!! Ahogy Zoli is megfogalmazta... Merjunk nagyban gondolkodni! |
Quote:
|
Quote:
Ha a piac szerepét nézzük akkor jelenlegi felállás szerint a csoporton belüli termelés/fogyasztás egyensúlyozása a funkciója. Ha ezt "összenyitjuk" a többi csoportal akkor egy csatorna keletkezik amin árú/pénz áramolhat egyik csopiból a másikba. Ezzel (szerintem) az a gond hogy más-más csopik kialakult (tegyük fel nem manipulált :D ) piaci árai változatossá teszik a játékot. Ráadásul két külön csopiban lévő országom között is utalhatnék pénzt piacon keresztül. Ez nem csökkentené hanem növelné az ilyen átutalások számát. Gyakorlati "jóslatom" az lenne hogy pl 5. szinten a kajatúltermelést felsőbb csopik, kiélezett, éheztetős orijai vásárolnák fel. Ez pénz "leáramlást" jelentene ami talán nem lenne hátrány, viszont fent komolyabb kiéleződést eredményezne. Szóval elég összetett hatása lenne. Engem is érdekelnének az ezzel kapcsolatos vélemények. |
Quote:
2 felső szint logolása? Az előbb arról volt szó, hogy 5. szinten védelem alatt levő ország... |
Elképzelés
Bár Ati már lezárta a dolgot elég egyértelműen, azért leírom, hogy én miként képzelném el, ha már mindenképpen változtani kellene a piacon.
Tehát ha a célunk valóban az, hogy kommunista piacgazdaságot vezessünk be, akkor mi sem egyszerűbb ennél, mint hogy szabályozzuk az árakat. :) Röviden, napi ár lenne érvényben 1 hétig, azaz a piacon lévő anyagok össz mennyiségének átlag mennyisége lenne az alapul vett mennyiség, és ehhez jönne az ahhoz a mennyiséghez tartozó ár, mint alapár. Tehát progi kinéz a piacra, megnézi mennyi van kint összesen mondjuk fából, megnézi mekkora az a mennyiség, ami az átlag mennyiséghez közel esik és annak mi az ára. (Tehát nem lenne az, hogy valaki kirak 10 fát /50 ranyért, aé akkor aznap már aki 80 aranyért adja az bukik) Ha megvan az ár, akkor annál az árnál 40%-al (vagy 5-10-15....stb %-al) drágábban kintlévő termékeket törli. 1 hét után a piac simán letisztul, innentől havi átlagárak lennének, melyek minden hónapban feltüntetésre kerülnének, az anyagok árai mellett. Ezen kívül a program eleve nem engedné drágábban kitenni az árukat, (lásd mint az eleve 50.000) mint a havi szabályozott ár. Innentől a piac mint stratégiai lehetőség megszűnne létezni, ellenben az utalások továbbra sem szűnnének meg. Mivel egyszerűen át lenne változtatva a dolog, azaz nem drágán rakok ki, relatív kis mennyiséget, hanem olcsón qva sokat. A végredmény u.az. Az 1/a-ban rengeteg a restart ország, azok újraindulnak a maguk kis 4 milliárdjával és felvásárolják a piacot. Azaz még gyűjteni sem lehet, tehát ha már a piacot akarjuk szabályozni, akkor lehessen a resartot is. Javaslat: Minden szintre lépésnél az adott országban lévő mennyiség az alap, tehát fel lehet vinni 4 milliárdot. Azonban ha restartra kényszerül valaki, akkor a kézdő pénz és tekercs mennyiség legyen szabályozva. Mondjuk tekikből 50.000, pénzből meg 200M összesen. Ez szintenként legyen más. Az alábbiak szerint: 4. szint: restartkor max 15k tekercs / tudomány és 50M arany 3. szint: restartkor max 30k tekercs / tudomány és 100M arany 2. szint: restartkor max 40k tekercs / tudomány és 150M arany 1. szint: restartkor max 50k tekercs / tudomány és 200M arany Ezzel már eleve nagyon másképp nézne ki a piac is, hiszen a legtöbb pénz, mely egy csoportban képződik, az a restartból van. Legyen elsőként az szabályozva. Ezek mellett meg aki az 1/a-ban restartol az feltehetően klánban is van, tehát az országának kiárulásával, és a pénz átmozgatásával, nem lesz restartkor nehéz helyzetben. Ez vonatkozik a többi szöviben lévő országra is. Aki meg MF-ként játszik, az ezzel a lehetőséggel nem élhet, mint ahogy szövi segítséget sem tud behívni és karavánt sem indíthat +1 ok, hogy miért ne legyen MF. Tehát ez az ami módosítaná az utalásokat, mert ha nincs miből és mit utalni akkor nem is fog senki:D |
Lezártam magamban a témát...
Quote:
Mondtam 1/A-s példát is, arra se reagáltál. S komolyan azt hiszed, hogy el tudnál kapni egy olcsó utalást? De úgy látom ebben nem fogunk egyet érteni. Ati azt mondta nem lesz változás (ami helyes, hiszen a piac korlátozása igen csak drasztikus lépés lennei) s ez biza így helyes. Csak, hogy értsd, milliárdot is lehet keresni egy-két nap alatt, ha figyelsz, és ehhez nem kell az Aba menned... |
Quote:
Amennyiben ilyen lenne, lehetne nemzetközi kraraván is, hogy a nagy orimból pénzt küldhessek a kicsinek :D |
Quote:
No, nem tekiben kell utalni, ahnem mindíg olyanban amire a legkisebb a kereslet, már ha alacsony árban gondolkodol. Azaz fogom kirakok 1 milliárd rúnát 4 aranyért. Restartos ismerős megveszi, nálam a 4 milliárd. Majd Ő meg kirakja 5 aranyért, és amennyit elvisznek belőle az jó, mikro visszaér neki a paicról, kirakja 1 aranyért. Én figyelem, mikor kiér, lecsapok rá. Ezzel simán kerestem eleve 3 milliárdot. Ehhez még restart ori sem kell ,csak gyűjteni picit, a rúnát Tekercs is mehet, kirakom 1 aranynal oclsóbban mint kint van, hát gazdagondi senki sem fog rajta, ha más veszi is meg :) |
Quote:
A kláncsatás orival se lenne semmi, mert felhasználta a rengeteg felvásárolt nyersanyagot. A piaci üzérrel se lenne semmi, mert nem egy helyre utalta a milliárdjait a felvásárláskor. egyedül azt az embert akartuk kiszűrni, akik csak pénz átjátszására használták a piacot. És most tudjátok mit? indítok pár önellátó gnómot és elkezdek tekercset íratni velük, mert legalább már tudjuk, hogy ez csak szürke... |
All times are GMT +1. The time now is 18:54. |