Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Elf faj faji sajátosságainak finomítása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1788)

Trek 05-12-2007 07:56

A 8as pontra szerintem is az lenne a megoldás, hogy vki megnézi a szövetségesi eseményeket, és hozzáad az adott akcióhoz X kört, ez sztem nem olyan bonyolult, és követhető is. Mindig az utólsó akcióhoz adja hozzá ezt az x időt. Ez a támadó részéről is működik, hiszen neki is betesz a program mindent az események menüpontba.

Spirit 05-12-2007 09:05

A 8as, pontnál van egy probléma:
Tegyük fel hogy: egy elf szövetsége és egy másik szövetség háborúban áll.
Valaki lelopja az elfet, de valamelyik szövijére egy külsős is nyitott kaput. Felmerül a kérdés, ki lopta az elfet? Nem tudhatja biztosan (feltéve hogy az ellenfél szöviből is tudja valaki lopni). Ha az ellenfél, akkor az ártó akció miatt meghoszabbodik az elf alacsony malusza az ellenféllel szemben. Ha külsős lopta, akkor ez nem történik meg. Ezekután pénzt dobhat fel az elf, hogy akkor most vajon ki lopta, próbálkoznia kell a külsősön egy ártóval, hogy megtudja van-e rá malusza. Ez viszont újabb nem szabályos információszerzést jelent (mert ha nem sikerül abból is látja, hogy hány % ment le neki).

Tegnap nagyon tetszett a 8as, de jobban belegondolva több külső tényező bonyolítja. Valami egyszerűbbre lenne szükség, amit nem is lehet kihasználni (mint a 9es torony épülés előtti lopkodás).

Ati 05-12-2007 09:18

Ezt a "ki kezdte a támadást" fejtegetést ezt nyugodtan elvethetjük. Az elf kezdte. Igaz egy hete, aztán azóta szabin volt. Akkor most miért nem kapja meg a változásokat? Vagy akkor is megkapja, ha 4 évvel ezelőtt egyszer betámadta? Ez követhetetlen, felejtős.

Cassandra 05-12-2007 09:34

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 95685)
Ezt a "ki kezdte a támadást" fejtegetést ezt nyugodtan elvethetjük. Az elf kezdte. Igaz egy hete, aztán azóta szabin volt. Akkor most miért nem kapja meg a változásokat? Vagy akkor is megkapja, ha 4 évvel ezelőtt egyszer betámadta? Ez követhetetlen, felejtős.

Mondjuk igen, ebben van valami, ilyen mélységig én se gondoltam bele.:(

(Asszem menek olvasni, túl sokat írtatok.:))

Ati 05-12-2007 09:39

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 95688)
Mondjuk igen, ebben van valami, ilyen mélységig én se gondoltam bele.:(

(Asszem menek olvasni, túl sokat írtatok.:))

Vagyis pont fordítva, szal a másik kezdte. :) De mindegy, ettől még követhetetlen lesz. Ha azt is hosszávesszük, hogy szövik, akkor... ki ellen is kapja meg az elf ezt a változást? A támadó AKKORI szövijei ellen, vagy a MOSTANI szövijei ellen? És miért pont azok ellen? :)

Szóval ezt felejtsük el. Ki lehetne persze dolgozni rá egy rendszert, de a rakétavédelmi program működési irányelve ehhez képest kutyafüle lenne... :D

bari 05-12-2007 10:02

Na, azért alakul :-)
Még jó, hogy szabiztam és nem töröltem az elfjeim, a TK nyitás 9%- a nekem is elég rosszul esett, hiszen akár hogy is nézzük, az elf azért kicsit kleptomániás :-)

Trek 05-12-2007 10:06

Egyenlőre nagyon úgy néz ki, hogy csak a maluszok mérséklése vagy a bunker vs. támadóeerős megoldás a járható út.

TDK 05-12-2007 10:23

Quote:

Originally Posted by Trek (Post 95691)
Egyenlőre nagyon úgy néz ki, hogy csak a maluszok mérséklése vagy a bunker vs. támadóeerős megoldás a járható út.

leginkább a kettö kombinációja, mert a varis maluszok egy részét a bunker mértékétöl függetlenül vissza kell vonni(aki eddig olvasta, tudja melyiket)

Stev 05-12-2007 10:34

Quote:

Originally Posted by Trek (Post 95691)

Szerintem a bunkeres javaslattal könnyebben ki lehetne dolgozni egy olyan
megoldást, ami jó az elfeknek és az ellenfeleiknek is. A maluszcsökkentéssel az a fenntartásom, hogy nehéz lenne megtalálni azt az aranyutat ami jó mindkét félnek egyaránt.

TDK 05-12-2007 10:45

Még egy dolog jutott eszembe a torony-barakkarány kapcsán történö maluszmódositásról, mégpedig a félelf faji varázslata.
az is két értéket vesz figyelembe, egyrészt a tolvajok számát, másrészt a lakosságot.

Mivel az elfnél is eltérés van a barakkban lévö ijjászok és a toronyban lévö ijjászok álltal nyujtott védelmi bonusz között(ugye a +2), igy itt is figyelembe kéne venni az eltérést. Ettöl ugyan a képlet kicsit bonyolultabb lenne, de legalább kevésbé büntetné pl. a hadist játszó elfet, és a valóságot is jobban tükrözné.

All times are GMT +1. The time now is 20:48.