Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Fél-elf stratégiák & trükkök (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1618)

Fefe013 11-26-2007 13:01

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 137449)
Végigolvastam ;)
A számításod teljesen jó, én csak hozzátettem, hogy teljesen normális a végiglopás ha a tolikészültségét 12% alá vitték.

Ok, akkor jó;)

A félelf faj nekem nem jött be annyira, így ezt még nem tapasztaltam, talán egyszer még ehhez is kedvet kapok......

Kubbi 11-26-2007 13:06

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 137586)
Normál csoportban 30-35% közötti feles kocsmát tartok célszerűnek. Bár megmondom frankón, hogy egy elf védelmen úgy lepattan a 35%-os feles, mint a sicc. Elfet nem nagyon érdemes lopni, hacsak ki nem deríted mennyi tolija van.

Én nem tartanék 35% kocsmit, mert akkor retteghetsz az arra kóborló seregektől. És mivel az elfekhez ígysem férsz be, akkor meg minek?
A félelfeket, elfeket meg egy varis segaítségével kevesebbel is lelopod. Na meg az is gáz, amikor már a hadis is leártóz... :p
Én így tapasztaltam.

Kérdés mi a célod. Hogy nálad legyen a csopiban a legtöbb toli, területarányosan, vagy a csoport 0,5%-át ne tudd belopni, de közben ne keljen rettegni, hogy amíg alszol kapsz 1000sereget mészárra. :p

Puppi 11-26-2007 14:04

Quote:

Originally Posted by ragiurfi (Post 137424)
ja,ezt én is olvastam...hát ha jól emlékszem 50 helyezés volt kb
de még mindig kiváncsi volnék arra,milyen számolással jön ki az,hogy végiglopja?

Semmijen szamitassal nem jon ki nincs az a felelf aki vegigbirna lopni (a megadott ertekeket szamitasba veve!) !

Xeper 11-26-2007 15:26

Quote:

Originally Posted by Puppi (Post 137610)
Semmijen szamitassal nem jon ki nincs az a felelf aki vegigbirna lopni (a megadott ertekeket szamitasba veve!) !

Mivel számoltál?
Nézd meg Fefe számítását, és számold újra...

ragiurfi 11-26-2007 15:48

Quote:

Originally Posted by Puppi (Post 137610)

Puppi bátyám,hát sajnos tévedsz..sajnos sikerült neki... ha még lopott volna:-) gyilkolt :-O
Fefe számítása elég jó,alapul véve a súgó leírását..ez van,de lehet ellene tenni.

ragiurfi 11-26-2007 16:05

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 137586)
Normál csoportban 30-35% közötti feles kocsmát tartok célszerűnek. Bár megmondom frankón, hogy egy elf védelmen úgy lepattan a 35%-os feles, mint a sicc. Elfet nem nagyon érdemes lopni, hacsak ki nem deríted mennyi tolija van.

én úgy gondolom,mint ahogy régen is,a fél-elf-nek meg kell osztania valahogyan a varárzslókat meg a tolikat...egyedül a védelmen lehet spórolni.
10-15% templommal nem sokra mész(főleg ahol én vagyok) és tolikészültség hiányában bámulhatod a monitort.
hallottam már olyat,hogy sok toli kevés vari,de láthatod 0% készültséggel semmit nem ér,tehát ezt elvetném...beütni meg úgy is betudnak,akkor már legalább tudjak lopni vagy gyilkolni.

Puppi 11-26-2007 16:25

Quote:

Originally Posted by ragiurfi (Post 137426)

mert hát a toolsal nem lehet számolni,csak 40%-ig engedi a készültséget,és mint tudjuk ha 0 a készültség nagyban befolyásolja a védekezést a súgó szerint.

Szia Ragi komam :D

Ezt emelnem ki !! mert itt vagytok nagy tevedesben !!
Nem magyarazok inkabb idemasolom :D
Számok

A tolvajok és varázslók készültsége a katonai morállal közösen, e kettő átlagaként számít, mind támadáskor, mind védekezéskor. Ha például 50% a készültséged, de a katonai morálod 80%, akkor 65%-kal kell számolnod. Ugyanígy ha a készültségedet leviszik 0%-ra, akkor 80%-os morál mellett az nem lesz egyenlő a nullával, hanem 40%-ként számít. 0%-os morál és 0%-os készültség mellett azonban az adott terület védőereje nulla.

Az en szamitasaim szerint ha a varazslatok aktivak es a tekijei a vedo felelfnek a maxon vannak akkor max 4X fer be hozza a tamado felelf!!!! tapasztaltam mar hogy levittek a keszulimet 10% ala es megis bukott nalam a tamado !! es kb ugyanez a felallas volt !

Szoval Ragi komam nalam ez az allas :)

Puppi 11-26-2007 16:26

Quote:

Originally Posted by ragiurfi (Post 137631)
Puppi bátyám,hát sajnos tévedsz..sajnos sikerült neki... ha még lopott volna:-) gyilkolt :-O
Fefe számítása elég jó,alapul véve a súgó leírását..ez van,de lehet ellene tenni.

Szivem ritkan tevedek kiveve ha megis :D

Xeper 11-26-2007 17:47

Quote:

Originally Posted by Puppi (Post 137663)
Szia Ragi komam :D

Ezt emelnem ki !! mert itt vagytok nagy tevedesben !!
Nem magyarazok inkabb idemasolom :D
Számok

A tolvajok és varázslók készültsége a katonai morállal közösen, e kettő átlagaként számít, mind támadáskor, mind védekezéskor. Ha például 50% a készültséged, de a katonai morálod 80%, akkor 65%-kal kell számolnod. Ugyanígy ha a készültségedet leviszik 0%-ra, akkor 80%-os morál mellett az nem lesz egyenlő a nullával, hanem 40%-ként számít. 0%-os morál és 0%-os készültség mellett azonban az adott terület védőereje nulla.

Az en szamitasaim szerint ha a varazslatok aktivak es a tekijei a vedo felelfnek a maxon vannak akkor max 4X fer be hozza a tamado felelf!!!! tapasztaltam mar hogy levittek a keszulimet 10% ala es megis bukott nalam a tamado !! es kb ugyanez a felallas volt !

Szoval Ragi komam nalam ez az allas :)

És itt jön a képbe az, hogy a h5tools 40%ig levitt készülit enged csak a védő oldalra -így valóban csak 91% támadókészülivel fér be utoljára
ha a védőértékét megszorzod 5/7 -el (70% erővel számoltál, pedig 0% készülivel 50% lesz), akkor a támadót is megszorozhatod -a támadó (91+99)/2*5/7=67,857 -->visszaszámítva a készültségre: 36,714% <<52% tehát simán befér a támadó 17 akciója is.
Ergo ma a 'mégis' verzió lépett életbe :)

Puppi 11-26-2007 18:00

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 137698)
És itt jön a képbe az, hogy a h5tools 40%ig levitt készülit enged csak a védő oldalra -így valóban csak 91% támadókészülivel fér be utoljára
ha a védőértékét megszorzod 5/7 -el (70% erővel számoltál, pedig 0% készülivel 50% lesz), akkor a támadót is megszorozhatod -a támadó (91+99)/2*5/7=67,857 -->visszaszámítva a készültségre: 36,714% <<52% tehát simán befér a támadó 17 akciója is.
Ergo ma a 'mégis' verzió lépett életbe :)

Ja Jol beszelsz Xepi :D

All times are GMT +1. The time now is 11:51.