Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   szövi nem 4 fővel (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1554)

Ati 02-10-2008 18:17

Lassan én vagyok az egyetlen, aki támogatja a javaslatot? :) Pedig nekem a legjobb, ha így marad, mert akkor hozzá se kell nyúlni. :)

Rebellis 02-10-2008 18:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 157693)
Lassan én vagyok az egyetlen, aki támogatja a javaslatot? :) Pedig nekem a legjobb, ha így marad, mert akkor hozzá se kell nyúlni. :)

Kevesebb munkáért kevesebb fizetést:-)
Megszavaztam:-))

lacqa 02-10-2008 18:44

Quote:
Originally Posted by Burning View Post
mondjuk, akkor Atiéknak kéne két új oldalt csinálni, hogy triumvirátus, és duó vagy akárhogy is neveznénk...
Quote:

Originally Posted by Ati (Post 156843)
Ez mindenképp felejtős.

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 156851)
No, mindent végigolvastam.

A támadásra a bónusz azt hiszem, hogy teljesen felejtős. Ha nagyobb támadóerőt szeretnél, akkor vegyél be mégvalakit a szövetségbe.

Amit elképzelhetőnek tartok, az a védelmi bónusz kiterjesztése ezekre a szövetségekre is, a szabin lévő tagok mintájára.

Ennek az oka nagyon egyszerű: ma is megteheted, hogy egy amúgy nem játszó haver országát beveszed a szövibe, ő pedig szabizza magát, és úgy is marad az idők végezetéig.

Ezzel a módosítással az ilyen okok miatt szabin lévő országok feleslegessé válnának.

Más konkrét okot nem látok a változtatásra.

ha jól értettem a célzottan két és 3 fős szövetségektől határozottan elzárkózol?

ennek pedig lenne értelme, én legalábbis sokat szenvedtem azzal, hogy egyáltalán nem találtam, vagy nem találtam megfelelő 4. tagot a szövetségembe, annak ellenére, hogy elég sok "haverom" volt a játékban (és ahol nem volt, ott sem jelentett gondot újakat szerezni).
szerintem a paraméterek jó belövésével meg lehet találni az egyensúlyt.

az pedig nem igazán jó érv, hogy a 4 fős szövik legyenek erősek, mert a "társas" játék a cél, hiszen akkor minek van MF bónusz. szerintem egy ilyen irányú változás növelné azok számát, akiknek sikerélménye van a játékban...

azt viszont, hogy a csonka szövik plusz védelmet kapjanak, én semmiképpen nem támogatom, ebben a topikban már többen is leírták, hogy egy szöviháború esetén az eltávolított/legyengített tagot kitéve a vesztésre álló szövi éppenhogy felülkerekedhetne ellenfelén egy ilyen bónusz segítségével.

Ati 02-10-2008 18:48

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 157702)
már többen is leírták, hogy egy szöviháború esetén az eltávolított/legyengített tagot kitéve a vesztésre álló szövi éppenhogy felülkerekedhetne ellenfelén egy ilyen bónusz segítségével.

:confused::confused::confused:

Semmivel nem kapna több bónuszt, mintha a legyengített tag most elmegy szabadságra. És még csak a kitétel 24 köre sincs.

Nem látom, hogy a javasolt változtatás mennyiben erősítene bárkit is a már most is elérhető lehetőségeken felül.

Valezius 02-10-2008 18:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 157705)
:confused::confused::confused:

Semmivel nem kapna több bónuszt, mintha a legyengített tag most elmegy szabadságra. És még csak a kitétel 24 köre sincs.

Nem látom, hogy a javasolt változtatás mennyiben erősítene bárkit is a már most is elérhető lehetőségeken felül.

Pont annyiban, hogy bármikor bevehet még tagot. És nem kell 24kör, hogy kitegye a szabis tagot.

Ati 02-10-2008 19:05

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 157709)
Pont annyiban, hogy bármikor bevehet még tagot. És nem kell 24kör, hogy kitegye a szabis tagot.

Egy legyengült tagról beszélünk, aki vagy elmegy szabira (azonnali bónusz), vagy 24 kör múlva lesz csak kitéve. A szabi esetén azonnal kapja a bónuszt, vagyis jobban jár.

Ha arra gondolsz, hogy a szabis tag helyére bevesz egyszercsak valaki mást, akkor ez sem igazán előny most, hiszen a szöviből a 24 kör kivárása nélkül kikerülhet a szabis tag ("mélyszabi" elérésekor), így most is megoldható, hogy van védelmi bónusz, majd hirtelen egyszercsak ott egy új tag a szöviben.

Ebben az esetben ez annyival rosszabb, hogy külső szemlélőként nem tudod pontosan meghatározni, hogy mikor fog eltűnni az a szabis tag. Vagyis egy hatalmas fokú bizonytalansági tényező van most ilyen téren. A felmerült javaslat szerint ilyenkor tudnád, hogy ott számítani lehet bármikor egy új tagra.

Tehát még mindig csak olyan dologról beszélünk, amit most is meg lehet csinálni.

Hóhér 02-10-2008 20:34

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 157711)
Egy legyengült tagról beszélünk, aki vagy elmegy szabira (azonnali bónusz), vagy 24 kör múlva lesz csak kitéve. A szabi esetén azonnal kapja a bónuszt, vagyis jobban jár.

Ha arra gondolsz, hogy a szabis tag helyére bevesz egyszercsak valaki mást, akkor ez sem igazán előny most, hiszen a szöviből a 24 kör kivárása nélkül kikerülhet a szabis tag ("mélyszabi" elérésekor), így most is megoldható, hogy van védelmi bónusz, majd hirtelen egyszercsak ott egy új tag a szöviben.

Ebben az esetben ez annyival rosszabb, hogy külső szemlélőként nem tudod pontosan meghatározni, hogy mikor fog eltűnni az a szabis tag. Vagyis egy hatalmas fokú bizonytalansági tényező van most ilyen téren. A felmerült javaslat szerint ilyenkor tudnád, hogy ott számítani lehet bármikor egy új tagra.

Tehát még mindig csak olyan dologról beszélünk, amit most is meg lehet csinálni.

a mélyszabi eléréséhez nem hetek kellenek?

ha egy szöviháborúban az egyik tag leszabizik, mert meggyengült...

akkor nem hetek kellenek hogy magától kiessen a szöviből?

hát én még nem igen hallottam olyan háborúról ami ennyi ideig kitartott volna...

szerintem ez nem lehetőség, ez ritka véletlen, és nem is hiszem hoyg iylen egyszer is előfordult volna a játékban...

inkább a fellépés lehetne lehetőség, ha fel tud lépni az adott tag, de az megint csak korlátozott lehetőség, nem korlátlan...

ettől függetlenül szerintem a védelem bónuszt megkaphatják, vagy nem tom :D

Valezius 02-10-2008 22:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 157711)

Persze nem pont így gondoltam, hanem hogy most 4-en vagyunk a szöviben, és az egyik tag szabis, ekkor ugye kell 24kör, míg a szabist kiteszik és bevesznek mást.
Míg ha csak 3-an vagyunk, akkor nem kell.

Ati 02-11-2008 08:30

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 157728)
Persze nem pont így gondoltam, hanem hogy most 4-en vagyunk a szöviben, és az egyik tag szabis, ekkor ugye kell 24kör, míg a szabist kiteszik és bevesznek mást.

Nem minden esetben kell. Ha az illető "mélyszabira" kerül, akkor azonnal eltűnik a szövetségből, és azonnal bevehetsz mást. Akárcsak a 3 fős szövetség esetében.

Ati 02-25-2008 15:13

Ezt a témát előreveszem. Nézzük, hogy lenne-e értelme fontolóra venni. Az eddigiek alapján akár megvalósításra is kerülhet megfelelő igény esetén.

All times are GMT +1. The time now is 12:32.