Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Új faj vagy fajmódosítás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=154)

Davalon 02-08-2006 14:46

Quote:

Originally Posted by Artúr
Visszatérve a topic eredeti témájához, mit szólnátok ha az embert úgy módosítanánk, hogy az óriáson kívül másik varis fajnak legyen alkalmas?
Ilyesmihez mit szólnátok:
Lakiteki: 40%
Haditeki: 40%
Mágiateki: 40%
Specvari: Tükörvarázs: Minden ellene indított TOLVAJ akciót visszatükröz, kivéve, ha a támadó tolvajlási ereje nagyobb mint az ő tolvajerejének 5x-öse.
Előnyök: A varázslók 15%-al erősebbek.
10%-al kissebb élelemfogyasztás.
A tudományágakban alapból 10% (15%, 20% ?) búnusza van (tekik nélkül).
Hátrányok: +30% veszteség támadás esetén.
Az építési költség 50%-al magasabb.

Itt egy javaslat. Van még?:)
Közben zöldben is kaptam javaslatot, ha beérik, közlöm:-)

director 02-08-2006 19:51

Quote:

Originally Posted by Davalon
Ez a téma nem tartozik ide:)
Ott tartunk, függetlenül attól, hogy az elf mire jó, és hogy a félszerzet legyen mintúj tolis faj az ember helyett:
az ember legyen varisabb, hogy az óriás ne legyen annyira egyeduralkodó.
Itt tessék folytatni, aki óhajtja:)

na, visszatértünk a nekem tetsző vonalhoz;)

támagatom h az ember legyen varis, és helyette bejöhet a félszerzet, ha nagyon akarjuk:) lényeg h leygen egy másik erős varis..

a kivitelezésen most lusta vagyok gondolkozni, majd később jelentkezem:)

Artúr 02-09-2006 10:51

Ember mint varis v1.1

Tegnapi javaslatomat módosítanám picit.

Ehhez mit szólnátok:

Haditeki: 30%

Specvari: Tükörvarázs: Minden ellene indított TOLVAJ akciót visszatükröz, kivéve, ha a támadó tolvajlási ereje nagyobb mint az ő tolvajerejének 5x-öse. (A támadó tolvajok nem biztos hogy lebuknak, csak az akció eredménye a támadónál jelentkezik. :D ) Ez pl jelentheti azt, hogy épület felmérés esetén a tolis éplistája a varis ember tudomására jut. :)

Előnyök: A varázslók 15%-al erősebbek.
10%-al kissebb élelemfogyasztás.
15% védelem katonai támadásokkal ellen.
A tudományágakban alapból 10% (15%, 20% ?) búnusza van (tekik nélkül).

Hátrányok: +30% veszteség támadás esetén.
Az építési költség 50%-al magasabb.
Tekercsek írási költsége a duplája.
A tolvajok jobban fáradnak akciónként.

Davalon 02-09-2006 11:08

Quote:

Tegnapi javaslatomat módosítanám picit.
Ehhez mit szólnátok:
Haditeki: 30%

A hadiban való lebutítást ennyire nem támogatom:-) Már föladtam azt, hogy jó hadit csináljunk az embertől, na de ez már nekem sok, az ember nem ilyen béna hadis:-)
Quote:

Specvari: Tükörvarázs: Minden ellene indított TOLVAJ akciót visszatükröz, kivéve, ha a támadó tolvajlási ereje nagyobb mint az ő tolvajerejének 5x-öse. (A támadó tolvajok nem biztos hogy lebuknak, csak az akció eredménye a támadónál jelentkezik. :D )

És ha épületet gyújt?:D
Van egy olyan javaslat is, amely 40% tekit adna mindenből (Mephistó)
Még Xeper és director is remélhetőleg előáll egy-egy elképzeléssel:)

Artúr 02-09-2006 11:15

Quote:

És ha épületet gyújt?:D
Van egy olyan javaslat is, amely 40% tekit adna mindenből (Mephistó)
Még Xeper és director is remélhetőleg előáll egy-egy elképzeléssel:)

Azt is visszakapná. :D
40% mindenből talán túl tápos lenne. Azért is vettem visza a hadit 30%-ra és adtam bónuszt védelemre mert a gnómot és a hullát kivéve mindegyik fajnak csak 2 40% os tudománya van.
Én is szivesen olvasnám mások ötleteit. :)

Davalon 02-09-2006 11:18

Az eredeti tervem az volt, hogy az ember jó hadis legyen, mert talán az a legrealisztikusabb, hozzá a háborúskodás igen közel áll. (Ha idegen civilizáció figyelné kívülről ezt a bolygót, egyértelmű lenne számára, hogy ez egy totál militáris faj.) Ezt aztán látva, hogy másoknak nem tetszik, feladtam, de a 30%-ot meg nagyon keveslem. Egy derékig érő gnómnak van 50%-a, az embernek meg 30?:( Nah, majd kiderül, többiek mit szólnak:)

Half 02-09-2006 12:59

Quote:

Az eredeti tervem az volt, hogy az ember jó hadis legyen, mert talán az a legrealisztikusabb, hozzá a háborúskodás igen közel áll. (Ha idegen civilizáció figyelné kívülről ezt a bolygót, egyértelmű lenne számára, hogy ez egy totál militáris faj.) Ezt aztán látva, hogy másoknak nem tetszik, feladtam, de a 30%-ot meg nagyon keveslem. Egy derékig érő gnómnak van 50%-a, az embernek meg 30?:( Nah, majd kiderül, többiek mit szólnak:)

Ez egy játék szóval miért lenne realisztikus?:D
a másik meghogy lehet, hogy az emberek buták hiába háboruznak sokat. Nem utdják a tudományaikat 30% fölé kifejleszteni.:D

Davalon 02-09-2006 13:16

Quote:

Originally Posted by Half
Ez egy játék szóval miért lenne realisztikus?:D
a másik meghogy lehet, hogy az emberek buták hiába háboruznak sokat. Nem utdják a tudományaikat 30% fölé kifejleszteni.:D

Hát a realisztikust úgy értem, hogy pl. az ork az nyilvánvaló, hogy militáris faj, így egy játékban is az a természetes, ha militárisra alkotják meg. Ezért ez realisztikus.
Ha viszont valóban realisztikusan nézem, orkok nem is léteznek, így aztán akár lehetnnek a játékokban zseniális matematikusok és filozófusok. Valószínűleg mindenki mégis hülyén érezné magát, nem?;)

Half 02-09-2006 13:26

Nem tudom én otthon érezném magam:D
De az embernek ez a lényege, hogy semleges.
Igazából szerintem az hozna nagy változatásgot a játékba, ha bizonyos szövi kombók. Értem ez alatt 4 fél-elf mondjuk egy tolvja tipusú szövit alkotna. És ők kapnánnak egy csomó bónuszt lopásokra nagyon sokat. Igy hiába védtelenek a varázslatok hadik ellen Elég jól ivvszatudnának apritani.
Ebből fogok is cisnálnie gy új topicot:D

Davalon 02-09-2006 13:32

Meggyőződésem, hogy az embert azért tekintjük semlegesnek, vagy "olyan semmilyen"-nek, mert mi magunk is emberek vagyunk:) Az ember minden, csak nem szürke és átlagos. Csak ez a kiinduló nézőpontunk sajnos. :)

All times are GMT +1. The time now is 19:36.