Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Elf faj faji sajátosságainak változása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1779)

Tsobi 05-10-2007 16:40

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 95135)
ez egy igazi aranyköpés:)
mutass már egy akármilyen hullát amelyik a kisujjamból kirázott, 70%ban kész akármilyen elfemmel brmit tud csinálni azon nkívűl hgy javít a katmorálján:)

Szagosít :D

Stev 05-10-2007 16:48

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 95131)
35% torony ugyanannyi barakkot feltételez.
az az elf akárhogy számolom már tf:)
minimál kocsmával és teplommal:)
10% torony felett adék neki plussz százalékonként 5% maluszt.
így 22% toronynál lenne -80
reálisabb mint a másik

Bár elég brutálisan hangzik elsőre, még ezzel a verzióval sem lenne probléma pörgősebb játékra is használni az elfet, kockáztatva ezzel azt, hogy ha ártani akarok, üthető vagyok.

lacqa 05-10-2007 17:02

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 95128)
Akkor vissza a megoldási lehetőségekhez:

1. álljunk vissza a 20%-ra maluszok nélkül
2. álljunk át 25%-ra maluszok nélkül
3. álljunk vissza a 30%-ra maluszok nélkül
4. jó ahogy most van
5. csökkentsük a maluszokat (50-60%malusz, és 1-2%készüli)
6. legyen ahogy most van, de adjunk időt
7. legyen ahogy most van, de lehessen fajt váltani
8. alapesetben a mostani maluszok, ha támadás éri őt vagy a szövijét, a támadó és szövije ellen visszaáll a régi rendszer x ideig
9. a maluszok mértéke függjön a bebetonozottság mértékétől;
erre Kutyuleee javaslata a legkiforrottabb

10. az ártóvarik közül a tolvajok felfedéséért és a térkapunyitásért ne vonódjon +3% a varikészültségből.

én már kifejtettem a véleményem, de azért megismétlem.

szerintem a jók ezek és ebben a sorrendben:
8.
9.
5. ( 10. szvsz ennek speciális esete, de szerintem a maluszok változtatását lehet kombinálni akár a 8assal, akár a 9-essel)

szerintem a 8. még mindig a legjobb, bár még kéne finomítani rajta, hogy a szövetségben játszhatóbb legyen (valami ötlet a kreatív szekcióból, netán Fegya? :) )
a 9. szerintem az igazi bevédett elfeknek nem túl jó (mert pont ők nem tudnak visszavágni (se)). ráadásul mint az már elhangzott párszor, könnyebben leleplezhetővé teszi a most fantomsereg mögé bújókat
az 5. meg nehezen belőhető. de nem az igazi így magában. nekem az a bajom vele, hogy az elfeknek jobb mint ami most van, azoknak pedig akiknek az elffel elvi vagy gyakorlati problémájuk volt, jobb mint a változások előtt, de senki nem lehet igazán elégedett...

Kutyuleee 05-10-2007 17:27

Quote:

Originally Posted by Blasi (Post 95109)
Valaki elmagyarázni a gyenge felfogásom miatt,h ha valaki 30% tornyot épít (és valszeg tele akarja rakni íjjal), akkor hova fogja rakni a kocsmáit? => minek legyengíteni egy olyannak a tolvajkodását, akinek mondjuk 5% kocsmára futja?

egyszerü, azt gondolom észrevetted, hogy a terület növekedésével nő a pusztulás mértéke is. (pl hogy 600heki alatt nagyon értelme sincs gyújtani) viszont feljebb már jelentős mennyiségü ház gyullad... de emellett egyre keményebb hadis orik is jelenvannak, csökken a tolisok száma, és csökken a sok tolit tartó országok száma is. ergó kevesebb kocsma is elég egy tolisnak. emellett minél inkább bevédi magát hadik ellen,hiába tudja gyújtani őket 6-7%kocsmával is, nem tudna akkora kárt okozni. így feljebb az Elf kénytelen lenne egy kompromisszumos helyzetbe kerülni. 1.lehetőség, betonozodik így viszont egyre gyengülne a gyújtási potenciája, 2.lehetőség kevésbé lesz beton és elég jól tud majd gyújtani, lopni stb... ráadásul egész jó kis taktikai elem lenne ez az Elfeknél... és egy beton is tudna ártozni ha akarna, ha időlegesen legyengiti magát, így áldozna elég nagyot a védelméből cserébe a hatékonyságért

Tsobi 05-10-2007 17:30

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 95140)
én már kifejtettem a véleményem, de azért megismétlem a véleményem.

szerintem a jók ezek és ebben a sorrendben:
8.
9.
5. ( 10. szvsz ennek speciális esete, de szerintem a maluszok változtatását lehet kombinálni akár a 8assal, akár a 9-essel)

szerintem a 8. még mindig a legjobb, bár még kéne finomítani rajta, hogy a szövetségben játszhatóbb legyen (valami ötlet a kreatív szekcióból, netán Fegya? :) )
a 9. szerintem az igazi bevédett elfeknek nem túl jó (mert pont ők nem tudnak visszavágni (se)). ráadásul mint az már elhangzott párszor, könnyebben leleplezhetővé teszi a most fantomsereg mögé bújókat
az 5. meg nehezen belőhető. de nem az igazi így magában. nekem az a bajom vele, hogy az elfeknek jobb mint ami most van, azoknak pedig akiknek az elffel elvi vagy gyakorlati problémájuk volt, jobb mint a változások előtt, de senki nem lehet igazán elégedett...

Egyet kell értsek.. :)
Szerintem a 8-as megoldás lenne a legjobb ...
Érveket,ellenérveket szeretnék hallani ezzel kapcsolatban ..
Ha jól emlékszem,akkor minden anti-elf -nek az volt a fő indoka a helyeslésre,hogy a bebetonozott elfek a nagy védelem mögül szívatták a hadikat ...ez a 8-as esetében ki lenne zárva,hisz nem adna lehetőséget ok nélküli támadásra ...

Stev 05-10-2007 17:36

Mindannyian kifejtettük már egyszer kétszer, de mivel egyesek mindig újra próbálják kezdeni a romboló jellegű beírásokat, hasznosnak érzem be-beszúrni a javaslatgyűjteményt. Az 1-4et már csak azért írtam bele, mert mindannyian 5ről, 8ról beszélünk, ha a felét kihagyom a kavarodáshoz vezet.

Részemről 8-9 közül valamelyik lenne a legelfogadhatóbb.
A 8ast úgy képzelem el, hogy hadi támadás esetén ne csak azután tudjak válaszolni, hogy megvolt a csata, hanem a sereg indításától kezdve ne éljen a malusz, vagy legalább akkor ne ha már csak 1 körre vannak. Mágikus vagy alvilági támadás esetén csak válaszcsapásról lehet szó.

A 9nél nem értek egyet, hogy túl bonyolult lenne a játék. Az elf pontosan tudja mennyi tornya van -> mennyi a malusza.
Ellenfél oldalról két eshetőség van:
Vagy ok nélkül ártóz az elf -> nincs sok tornya -> üthető;
vagy ő akarja előbb ütni az elfet, akkor előbb felméri, és kb fél perc kiszámolnia hogy mennyi a torony% tehát mennyi a malusz.

Valezius 05-10-2007 17:37

A 9-es közel áll a szívemhez, de annyira nincs példa ilyesmire a játékban, hogy nem tudom, hogy bekerülhet-e bármi hasonló. :o
Ugyanez igaz a 8-asra is.

Blacky 05-10-2007 17:42

Ahogy látom van 3 javaslat ami megáll a lábán akkor miért nem lehet bezárni a topicot és akkor megszünnének az "ártó" beirások és azzal a legszimpatikusabb 3 javaslattal továbblépni ?? mert ugy látom hogy lassan 3 napja csak a tiszteletkörök ujra meg ujra futása megy..Amikor sok a nem idevalo beirás akkor be lessz másolva a javaslat aztán akik felvetették ujra meg ujra leirják hogy meik változat miért jó..Akkor inkább topicot bezárni és a 3 legéletképesnek tünö javaslattal az UR szine elé járulni.....
Aztán ha már be kerül a megbeszélésekbe akkor talán már lehetne elörelépni...
Én a 8. pontra szavazok teljesen szimpi....mint 3 nappal ezelött is :cool:

Stev 05-10-2007 17:47

8asra asszem Synkelnek volt egy elég fogós ellenpéldája, 1/Ara hozta fel: ha van egy beton el klán viszonylag azonos ponton, akkor ha valamelyiket nagynehezen ütöd, az összes többi büntetlenül és maluszok nélkül neked eshet. Erre lehetne egy lehetőség, hogy A-ban mivel egyéni támadásra nincs segítség, egyéni támadásra csak a támadott elf mentesüljön a maluszok alól.
Bár ez végülis lejjebb is előfordulhat mondjuk B-ben.

Stev 05-10-2007 17:51

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 95147)
Ahogy látom van 3 javaslat ami megáll a lábán akkor miért nem lehet bezárni a topicot és akkor megszünnének az "ártó" beirások és azzal a legszimpatikusabb 3 javaslattal továbblépni ?? mert ugy látom hogy lassan 3 napja csak a tiszteletkörök ujra meg ujra futása megy..Amikor sok a nem idevalo beirás akkor be lessz másolva a javaslat aztán akik felvetették ujra meg ujra leirják hogy meik változat miért jó..Akkor inkább topicot bezárni és a 3 legéletképesnek tünö javaslattal az UR szine elé járulni.....
Aztán ha már be kerül a megbeszélésekbe akkor talán már lehetne elörelépni...
Én a 8. pontra szavazok teljesen szimpi....mint 3 nappal ezelött is :cool:

Sajnos azért nem érdemes bezárni, és egy újat kezdeni a tárgyalásra, mert amíg naponta jön 4-5 ember hogy kifejtse a felháborodását nem minden ok nélkül, addig azt a topicot is szétoffolnák, és ebben igaza van Atinak, hogy addig kár is érdemben foglalkozni vele.

All times are GMT +1. The time now is 13:08.