![]() |
Nos, mivel itt sokaknál láttam azt, hogy "Dalriada", kíváncsi lettem, és megszereztem az összes Dalriada albumot.... (Összesen 5-öt... ez az összes, vagy van még? 2003-2008)
Jelenleg ez szól: Dalriada - /Walesi Bárdok/ - 500 Máglya Egészen kellemes :D Ezúton is köszönöm mindenk fórumozónak, aki Dalriadat hallgat, és ezt megosztotta a többiekkel - többek között velem. :) Bővült a zenegyűjteményem egy igen jó zenekar dalaival! Köszi mindenkinek! :) |
Quote:
Ennek örömére: Dalriada - Hazatérés |
Láss Bennem Mást Ákos Tudtam én is, és Ő is tudta Hogy senki sem hívta A semmiből a szobámban termett És beszélni kezdett: Barátom, ez hát a hely A templom, ahol élsz Látom, itt írod a verset Mikor éjjel hazaérsz Mikor éjjel hazaérsz Ismerős volt, vajon honnan? Csak annyit tudtam Régóta figyelt már engem És érteni kezdtem Mi ez a furcsa idegen illat Mi ez a gyilkos szándék Mi ez a furcsa idegen ösztön Veszélyes játék Nézz rám, és most láss bennem mást Mint mit eddig láttál: eszmélj föl! Mintha egy álom érne véget Úgy ébredsz majd az életből Szívem fölött penge lengett És súlyos csend lett Megjegyeztem, amit mondott Minden hangot Vagy lehet, hogy saját szavaim szóltak És ő csak hallgatott gyáván? Beszélt bennem, ami voltam: Varázsló és sámán! Nézz rám, és most láss bennem mást Mint mit eddig láttál: eszmélj föl! Mintha egy álom érne véget Úgy ébredsz majd az életből Láss bennem mást! |
Összetört álmok tükrében
pergette vissza életét. Nemesre-jóra-szépre született, de kihívta gonosz végzetét. Halandó teste megtöretett, és évei száma véges, legvitézebb volt egykoron, de ellensége is népes. Imáim égnek, nem remélnek. Vegyen magához kegyes Halál! Vérezve égnek, szállnak, égnek, hajnal elátkoz, ha rám talál... Szeretteire gondolt vissza, ráncos arcán könnyár. Szélbe üvöltve „nagyok” nevét, átok-imára görnyedt. A csaták legerősebbje... A majdnem halhatatlan... Ereje elszállt, lejárt élete, magára maradtan. Imáim égnek, nem remélnek. Vegyen magához kegyes Halál! Vérezve égnek, szállnak, égnek, hajnal elátkoz, ha rám talál... Minden, mi számított, elmúlt az életben, tengernyi könny. Hidd el, semmi sem véletlen. Mentem, ha hívtak, harcoltam, nem kérdeztem, maradt a vérző ima! Sebeztek százszor, nem sírtam, ha véreztem, felkeltem újra, ha új hajnalt éreztem. Por és hamu, mi tűz volt a véremben, szóljon a vérző ima! Atyái csarnokába térve, fájó teher az élet. Elmúlt minden mi éltette, csak eleven kínja éget. Vitézsége még megtöretett, évei száma véges, legvitézebb volt egykoron, most csak halálimára képes. Imáim égnek, nem remélnek. Vegyen magához kegyes Halál! Vérezve égnek, szállnak, égnek, hajnal elátkoz, ha rám talál... |
Echo of Dalriada - Galamb
"Iszonyú vész jő mostan a hazánkra, Pogány hadaknak véres támadása, Várak eleste, falvaknak futása, Vérbe borult nemzetünknek hazája. Sír a szél, sírjon vele a két szemem is! Vár-e még a kedvesem hogyha szeret is? Áll-e még a ház, ahol megszülettem? Szép hazánkat soha el ne feledem! Áll-e még a ház, ahol megszülettem? Szép hazánkat soha el ne feledem!" És igen, a 2008-as "Szelek" c. album az utolsó, amit eddig kiadtak. Az albumokon kívül van még egy "Beteg a Föld" című számuk is. |
Mielőtt végleg eltűnnél Pokolgép Túl gyorsan éltél Nem láttad az erdőtől a fát Rossz helyre léptél Zuhansz a semmibe Egy villanás, csak látomás és filmszakadás Túl gyorsan égtél Téged is felperzselt a láng A vesztes oldalra álltál Hitted, csak játék De rádtalált a fejvadász a biztos (???) tűzhalál REFRÉN: Lebegsz a tested felett Mielőtt végleg eltűnnél Búcsúzz mindörökre Szent Péter int feléd Lebegsz a tested felett Mielőtt végleg eltűnnél Vár egy szűk alagút Indulsz a fény felé Túl gyorsan égtél Téged is felperzselt a láng A vesztes oldalra álltál Zuhansz a semmibe Egy villanás, csak látomás és filmszakadás Lehet, hogy vége Lehet, csak most kezdődik el Bármi lehetséges Lehet, nem létezik mennyország, túlvilág Csak a végtelen vár rád REFRÉN |
Sajtot oszt a róka Pokolgép Egyszer a ravaszdi róka az erdőben sajtot talált, A hiszékeny farkas éppen akkor arra járt, Gyomruk korgott, mert már több napja éheztek, Nyáluk csorgott, a finom zsákmányt ki osztja el? Szólt a róka: Én tépem pofámmal szét. Az ostoba ordas várta a ráeső részt, A ravaszdi gyomra egyre jobban nőtt, De a két sajtdarab soha nem lett egyenlő. Hol az igazság? Félek, a sajt már réges-rég elfogyott, Kérdem, meddig tart még ez az állapot? Félek, a sajt már réges-rég elfogyott, Kérem, űzzük el a sunyi állatot! Az ordas gyomrában a fájdalomnak görcse ráng, Beállt a sorba, eladta a rókának a magát, Hitte, ezek után a koncból majd neki is jut, De aki eladja magát, pórul jár hitványul. Ez az igazság. |
Halálos ítélet Pokolgép Ez a vár még magába zár, Cellám mélyén a halál vár, Ajtaja nem nyit már, csak zár, Karom ág, amit féreg rág, Mert húsomba béklyó vág. Mondtam már, Nincs a földön igazság. Ha az éj leszáll, Lelépek, hív a szabadság, Ha az őr nem lát, Kiásom magam innen és pont. Viszlát! Hívogat egy ének, a szirének, Hangján szólnak a szirénák, Halálos ítéletem itt élem, Lassan elfelejt a külvilág. Hívogat egy ének, a szirének, Hangján szólnak a szirénák, Halálos ítéletem itt élem, Téged nézlek a rácson át. Ez a vár még magába zár, Te odakint Énrám vársz, Rövid az életem, ennyi nekem is jár. Vár egy szív, ami nem passzív, Ami ma éjjel magához hív, Olyan örvény, ami magába szív. |
Hajdanán-danában, szél, róna honában, élt egy vitéz, neve Szépmező Szárnya. Bölcs Puszta véréből, Arany Ős szívéből tűz lelke hozta az Alsó Világra. Véle élt családja, két testvérfi bátyja, Széptüzek Lángja, és Jószél Fuvása Két szépséges nénje, Nap urunk asszonya, délibáb, ’s Tengerbe Pillantó hona. Dús fűnek növését, pataknak zenéjét, rónaság békéjét egyvalaki bánta. Kalamóna neve, baj sötét szelleme, Cselszövő Ármányak hű szolgája. Szépmező Szárnya, ’s két testvérbátyja, küzdtek, mint bírtak az ártó ellen, de fegyver nem fogja, varázs nem bírja, sötétbe fordult az Aranyos Szeglet. Tűzkovács, látva ezt, fényt, tüzet, és vasat vett nagy munkában bűvös kardot kovácsolt, lángnak lett fegyvere, fény tiszta éneke, gonoszságot üldöző, rútnak megártó. Szépmező Szárnyának, róna gazdájának, szép Aranyos Szeglet jó urának juttatta kezére, Ármányt hogy elűzze békében élhessen népe pusztának. Szép Aranyos Szeglet azontúl virágzik, erdeiben napsugaras dal hangzik, szépmező szárnya, ’s Hajnal gyermeki örökkön-örökké e földet védik. |
Quote:
|
Kowalsky meg a Vega válogatás :)
|
|
Ballagó Idő - Keleti realitás
Keleten sápadtan kel fel a nap, Radioaktív napsugarak. Egy felrobbant reaktor az égbe szál, Mi sugárban okádjuk a kelet porát Reális a reális gondolkodás Egy rekedt üvöltés már messze jár Táncoló párok, üres paletták, Értelem nélkül szívott cigaretták Moziban ülünk, a film pereg A vásznon feltűnik egy hadsereg Hideg rázza ki a testemet Ahogy a tiltott zónákon mereng a szemem De nekem ez így jó, ez egy nyugodt világ Majd, ha elmúlik, jön a másvilág Tudom, hogy nehéz ez a változás Ha nem bírod, sebaj, vár egy zárt osztály Keleten sápadtan kel fel a nap, Radioaktív napsugarak. Egy felrobbant reaktor az égbe szál, Mi sugárban okádjuk a kelet porát Reális a reális gondolkodás Egy rekedt üvöltés már messze jár Táncoló párok, üres paletták, Értelem nélkül szívott cigaretták Moziban ülünk, a film pereg A vásznon feltűnik egy hadsereg Hideg rázza ki a testemet Ahogy a tiltott zónákon mereng a szemem De nekem ez így jó, ez egy nyugodt világ Majd, ha elmúlik, jön a másvilág Tudom, hogy nehéz ez a változás Ha nem bírod, sebaj, vár egy zárt osztály Szürkék a falak, szürke az ég Széthullott államban elveszett nép Egyforma arcok százezer képen De miért kell mindig ugyanezt néznem |
Titkolt Ellenállás - Disco?
beindul a zene,
te meg pörögsz vele, nyit már a diszkó, jön a sok rin*** itt van pisti, józska, kata, sári, az összes drogost állba kéne vágni műmájer gyerek nyomja, és tekeri rángatóznak, amíg megengedik egy két motyó lecsúszik az arcba jó reggelt, te benarkózott marha pár év múlva megnézlek te barom túladagolva fekszel majd egy padon néhány díler gazdagodik rajtad nekem ne mond, hogy így akartad pár év múlva megnézlek te barom túladagolva fekszel majd egy padon néhány díler gazdagodik rajtad nekem ne mond, hogy így akartad beindul a zene, te meg pörögsz vele, nyit már a diszkó, jön a sok rin*** itt van pisti, józska, kata, sári, az összes drogost állba kéne vágni |
The Doors - Riders on the storm
|
Demjén Ferenc - Kell még egy szó (Honfoglalás)
Kell még egy szó mielőtt mennél, kell még egy ölelés, ami végig elkísér. Az úton majd néha gondolj reám, ez a föld a tiéd, ha elmész, visszavár! Nézz rám, és lásd: csillagokra lépsz, nézz rám, tovatűnt a régi szenvedés. Hol a fák az égig érnek, ott megérint a fény, tudod jól, hova mész, de végül hazatérsz. Szállj, szállj sólyomszárnyán, három hegyen túl! Szállj, szállj, ott várok rád, ahol véget ér az út! Úgy kell, hogy te is értsd: nem éltél hiába, az a hely, ahol élsz: világnak világa. Az égig érő fának, ha nem nő újra ága, úgy élj, hogy Te legyél virágnak virága. Szállj, szállj sólyomszárnyán, három hegyen túl! Szállj, szállj, én várok rád, ahol véget ér az út! Nézz rám, s ne ígérj, nézz rám, sose félj! Ha nincs hely, ahol élj, indulj haza felé! |
Tankcsapda - Tudok egy munkát :cool:
|
|
Pokolgép- Itt és most
|
Egészséges Fejbőr - Esküszünk
Esküszünk a Nemzet magyar Istenére, Piros, fehér, Zölddel írjuk fel az égre, Minden nemes magyar, kinek lelke tiszta, Ősi országunkat együtt vesszük vissza. Büszke szemmel nézzük Nimród király fényét, Az égen győzi le örök ellenségét. Csodaszarvasunknak követjük futását, Hunort, s Magyart hívó égi vágtatását. Attila kardjáról csodákat mesélünk, Ha e kard kezünkbe senkitől se félünk. Csaba, ifjú király, meghajlunk előtted, Fényes csillagösvényt az égre Te szőtted. Esztergomi falra festett oroszlánok, Mint apáink régen törjük szét a láncot. Figyeljük a Turulmadár érkezését, A tudás népének újjászületését. Szeretett hazánkat körbe veszi Kárpát, Ide tértek vissza Álmos, s fia Árpád. Áhítjuk óvó, szent, magyar koronánkat, Ha királyunk fején, ránk senki sem támad. Nagy Magyarország, Te sosem maradsz árva, Mindig szívünkben élsz szeretetbe zárva. Minden nemes magyar, kinek lelke tiszta, Ősi országunkat együtt vesszük vissza. Fölséges Istenünk becsülettel kérünk Oltalmazd örökké,szittya magyar vérünk Aranyat szór a nap atyáink földjére Világít erőt ád népünk örömére Mindannyian vagyunk fiai a napnak Kik vélünk tartanak, magyar erőt kapnak Ilyen csodás erő nincs több a világon Magyarok Istene ne hagyd hűlni lángod. Esküszünk a Nemzet magyar Istenére, Piros, fehér, zölddel írjuk fel az égre. Minden nemes magyar, kinek lelke tiszta, Ősi országunkat együtt vesszük vissza. |
Végre felismerték páran FankaDeli művészetét...
|
Illegal - Esővel együtt (feldolgozás)
Megjött az érzés, és megyünk a bálba, az apró képek balladája, magához húz, hogy hát hogy ha..., máma..., sikerülhet minden, mert nem lesz nagy lárma! Jól van na, ha fáradtnak tűnnél, segíthet rajtad egy zöld tündér. A kívánság az kívánság, a boldogság meg nem más, csak megszokás. Álmodozol, szívsz, és megint csak álmodsz: egy panellakásban Jamaikáról, az almádi mólón a tengerpartról, a hűs víz fölé, egy felhőt karcol a megszokás, tömeghatás, határtalan nyugalom, és semmi más! A megszokás, tömeghatás, határtalan nyugalom, és semmi más! - Összejöhetnénk egyszer, mesélnél milyen a tenger! A halál utáni élet, te most már biztosan érted! A hajadat párkák fonják: "Esővel együtt" - így mondják! Mondanak most mindent, a szó elejét halljuk, úgy néz ki, hogy ittak: meg is látszik rajtuk! Az egység mellett nincsen kétség, a Szentháromság egy Isteni mérték. De valami azért hibádzik, ha egy tajtékos nap úgy hiányzik: a sorból, hol te vagy a bajnok, szórakozásképpen tizenkét majmot, vagy tizenhárom szellemet gyűrsz le! - A moziban a csajod eléd ült le! - Ne bánts meg! Ne válts meg! Maradj aki voltál! Ha valamit akarsz, azt igazán akard ám! Eljön a reggel, hogy újra lásd: a fényeket, a színeket, egy új hatást. Álmodni tovább egy világot: gömbölyűt, gyorsat, egy világost! Álmodni tovább egy világot: gömbölyűt. "- Gyorsan, egy világost! |
Romantikus Erőszak - Nekem
Nekem a hitem, neked a pénz Nekem a család, neked az AIDS Nekem az utca, neked a vád Nekem a törzsek, neked az ág Én maradok Húz ez a föld És a három szín Piros, fehér, zöld Nekem a szkíták, neked a szer Nekem a hóhér, neked a per Nekem a házam, neked az út Nekem a tiszta, neked a rút |
Nemzeti Front - Székely Himnusz
Ki tudja merre, merre visz a végzet Göröngyös úton, sötét éjjelen? Vezesd még egyszer gyõzelemre néped Csaba királyfi csillag ösvényen Maroknyi székely porlik, mint a szikla Népek harcának zajló tengerén Fejünk az ár; jaj százszor elborítja Ne hagyd el veszni Erdélyt, Istenünk! Ameddig élünk; magyar ajkú népek Megtörni lelkünk nem lehet soha Szülessünk bárhol; földünk bármely pontján Legyen a sorsunk jó, vagy mostoha Maroknyi székely porlik, mint a szikla Népek harcának zajló tengerén Fejünk az ár; jaj százszor elborítja Ne hagyd el veszni Erdélyt, Istenünk! Keserves múltunk évezredes balsors Tatár, török dúlt; a labanc leigált Jussunk e honban székely-magyarföldön Szabad hazában éljünk boldogan Maroknyi székely porlik, mint a szikla Népek harcának zajló tengerén Fejünk az ár; jaj százszor elborítja Ne hagyd el veszni Erdélyt, Istenünk! Édes Szűz Anyánk, könyörögve kérünk, Mentsd meg e népet, vérző nemzetet, Jussunk e honban, Magyar-székelyföldön, Szabad hazában éljünk boldogan! Ki tudja innen merre visz a végzet, Országhatáron, óceánon át, Jöjj hát, királyunk,itt vár a te néped, Székely nemzeted Kárpát bérceken. Maroknyi székely, porlik mint a szikla, Oláh igában, meggyötörten él, Szemünk a korbács százszor eltalálja, Ne hagyd el veszni Erdélyt, Istenünk! |
Little Boots - New In Town
|
Soul Asylum: Runaway Train
(ha névről sokaknak nem is ismerős, a Csellengők-ből szerintem mindenki tudja, melyik dalról van szó) |
Quote:
|
Quote:
Mikor először találkoztam ezzel a feldolgozással, első évfolyamos középiskolás voltam. Örültem neki nagyon, mert természetesen tudnunk kellett mind a 31 versszakot és fel is kellett mondanunk. Nekem pedig könnyebb dolgom volt azáltal, hogy a puszta magolás helyett megzenésített formában hallgathattam a verset.:) Persze mikor előadtam, helyenként inkább énekeltem, mint szavaltam, de jó hangom van, úgyhogy nem volt gáz.:D ON Echo of Dalriada - Hajnalpír :cool: |
Irigy Hónaljmirigy : Fejőgép:Olcsóbb lett a tej Mikor arab voltam 46 éves Terrorista srác Barátom volt egy palesztin harcos A Ferihegyen várt A vámosok nézték, csomagját lesték Egy gépágyút cipelt Mint muzulmán hívőt én megkértem őt Az ábécét robbantsa fel, fel! Pesten nyílt egy hely Hol olcsóbb most a tej Tudom, ezt nem hagyhatom, Hogy más helyen vegyem Azt nem lehet, mert Évek óta Csepelen lakom. Pesten nyílt egy hely Hol olcsóbb most a tej Tudom, ezt nem hagyhatom, Hogy más helyen vegyem Azt nem lehet, mert Évek óta Csepelen lakom. A vámosok nézték, csomagját lesték Egy gépágyút cipelt Mint muzulmán hívőt én megkértem őt Az ábécét robbantsa fel, fel! Pesten nyílt egy hely Hol olcsóbb most a tej Tudom, ezt nem hagyhatom, Hogy más helyen vegyem Azt nem lehet, mert Évek óta Csepelen lakom. Pesten nyílt egy hely Hol olcsóbb most a tej Tudom, ezt nem hagyhatom, Hogy más helyen vegyem Azt nem lehet, mert Évek óta Csepelen lakom. |
Sztrájkergyerek - vasutassztrájk
:D |
Linx - Nő vagy csak nő
Nem vagy okos, csak nagyon szép Nő vagy, csak nő, de-de-de dekoratív jelenség Ide kis rúzs, oda a festék Olyan vagy már, mint egy festett kép, Refr.: Nő vagy csak nő, vagy csak nő, Nő vagy csak, Nő vagy csak nő, Vagy csak nő, Nő vagy csak nő vagy csak nő. Többre vágysz, házra és pénzre, Szép csillogó, ékszerekre. Kicsinyes vagy, műkedvelő Nő vagy csak nő, Nő vagy csak nő vagy csak nő. |
Kormorán - A szeretet himnusza
"Legyen béke, legyen jó Legyen mindíg igaz a szó. Azhol napfény, ott az élet Amíg élek, jót remélek. Ha a szívben nincsen bánat, Várjuk együtt az új csodákat. Gyere táncolj, kéz a kézben. A szeretettel mindent elérhetsz. Erőt kaphatsz, merre nézzel, Mindenhonnan, ha nem is érted Lombos ágtól, patak víztől Esti fénytől, hajnali széltől. Látnod kell majd, érzed biztos Az érkező sugárt, mert új az élet Új az idő, így kapsz mástól új erőt. [...]" |
Apropó zenekar - Hajnal (by Kormorán)
Más néven a Honfoglalás zenéje. |
Quote:
|
Ildee, neked mi nem tetszett ebben a számban?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Prodigy & Enya - Smack My Orinoko Flow Up!
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 02:00. |