Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Tolvajlás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=968)

Tsobi 11-15-2007 14:07

Quote:

Originally Posted by Taky (Post 135815)
persze, neked nem :p de azért 900 - 1000 toli pótlása egy véletlen kiszúrt elffel szemben egy szövi-, vagy éplista miatt, kicsit soknak tűnik,
míg egy sikertelen gömb ( valjuk be, az is be-be csúszik...) semmi retorziót
nem von maga után :(

Mondom, nem lopásról beszélek, hanem infószerzésről!

Akkor is logikátlan,amit mondasz .. ha a varinak nem sikerül az infoszerzés,akkor az azért van,mert kisebb a varázsereje .. a varik otthonról próbálnak a szomszédba varázsolni. A tolik kinn vannak a terepen és ha lebuknak,akkor persze,hogy néhányukat elfogják.
Meg aztán az sem igaz,hogy nem von maga után retorziót .. csak próbálj meg gömbölni egy arra érzékeny szövit .. ;)

Taky 11-15-2007 14:47

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 135830)
Akkor is logikátlan,amit mondasz .. ha a varinak nem sikerül az infoszerzés,akkor az azért van,mert kisebb a varázsereje .. a varik otthonról próbálnak a szomszédba varázsolni. A tolik kinn vannak a terepen és ha lebuknak,akkor persze,hogy néhányukat elfogják.
Meg aztán az sem igaz,hogy nem von maga után retorziót .. csak próbálj meg gömbölni egy arra érzékeny szövit .. ;)

Nem tartom logikátlannak, bár a varázslás nem életszerű dolog, a sikertelenség az... és ha az alkémiára gondolok, egyenesen veszélyes :D

Épületet számolni meg messziről is lehet... :P

De hát tényleg nézőpont kérdése, mindenkinek a maga vesztesége fáj legjobban...

webesc 12-06-2007 01:52

Téma felmelegítése :)

Az eredeti ötletet abszolút támogatom.
Úgy lenne fair ha a tolik is jobban fáradnának ha messzebbre
lopnak.
Az infószerzés szerintem detto.
Nem tennék különbséget a kettő között.

Kubbi 12-06-2007 07:12

Én igazából már nem érzem szükségét ennek a változtatásnak.
Elösször is, a rengés sokkal nagyobb károkat okoz, mint a gyujtás.
Főleg úgy hogy 1 sorozat után már autóvédelem azért elég sokat véd.

Amikor ez a probléma kialakult, akkor ugye az elfek még vagyánykodhattak. Most hogy ez a probléma megoldódott, olyan fajok tudnak csak gyujtani, és ártózni tolikkal, akiknek ezesetben másik fronton elég sebezhetőnek kell lenni, tehát lehet ellene tenni. Nekem ez a véleményem. :)

[HTPA]GeeForce 12-06-2007 07:26

Nagymértékben egyet értek Kubbival. Amióta az elf nem kemény, azóta a beton mögüli szórakozás is visszaszorult. A felesek és az emberek beütése az elfekhez képest mondhatni gyerekjáték. Úgyhgoy ők biztos meggondolják kit ártózgatnak.

(R.I.P. drága elfecském:()

A tolifáradásra meg azt mondom, hogy nagyon durva szankció lenne. Ne az 5. szintből induljunk ki, hogy 100 ori van 2 körön belül. Hanem abból, hogy ilyen jóformán sehol máshol nincs. Ciki lenne, hogy 200 körös távolságból 1 éplistával 0%-ra húznám a készültségemet, mint tolvaj. (mert ugye van olyan, hogy ilyen messze van a legközelebbi nem-szabadságos ország...)
Én nem támogatnám a tolvajok további herélgetését.

(Nyilván, az eredeti javaslat óta megváltozott egy két dolog, így természetesen az eredeti javaslatra nézve semmilyen negatív felhangja nincs a hsz-emnek!)

webesc 12-06-2007 23:07

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 140476)
Nagymértékben egyet értek Kubbival. Amióta az elf nem kemény, azóta a beton mögüli szórakozás is visszaszorult. A felesek és az emberek beütése az elfekhez képest mondhatni gyerekjáték. Úgyhgoy ők biztos meggondolják kit ártózgatnak.

(R.I.P. drága elfecském:()

A tolifáradásra meg azt mondom, hogy nagyon durva szankció lenne. Ne az 5. szintből induljunk ki, hogy 100 ori van 2 körön belül. Hanem abból, hogy ilyen jóformán sehol máshol nincs. Ciki lenne, hogy 200 körös távolságból 1 éplistával 0%-ra húznám a készültségemet, mint tolvaj. (mert ugye van olyan, hogy ilyen messze van a legközelebbi nem-szabadságos ország...)
Én nem támogatnám a tolvajok további herélgetését.

(Nyilván, az eredeti javaslat óta megváltozott egy két dolog, így természetesen az eredeti javaslatra nézve semmilyen negatív felhangja nincs a hsz-emnek!)

Nem nagyon kell a tolisnak meggondolnia azt sehol sem,hogy 20-30 körről
lopjon le mindenkit.És ugye az alap gond az volt,hogy ez ellen értelmes
ellenlépés nincs.Sereg nem megy ekkora távra,a Varik meg végelgyengülnek
2-3 akciótól.:)
A másik dologra:
Ne éplistezz 200 körről.Menj csak szépen közelebb és akkor majd
te is meggondolod,hogy akarod-e azt az éplistet vagy sem.;)
Még mindíg nincs megoldva ez a probléma.
Mindhárom típusú támadásra kellene hasonlóan erős megtorló
ellenlépés.

[HTPA]GeeForce 12-06-2007 23:23

Nem értettük meg egymást.

Egy olyan csoportban, ahol mondjuk 1000 körre van a legközelebbi ország, kíváncsi lennék hogy mész közelebb. ;) Ezt majd egyszer mutasd be. :D Merthogy 1000 hektárt 5 millió katonából fedezel fel kb 13.000 hektáron. :) Nézzük tovább.

20-30 körről lopkodni? Létezik olyan csoport, ahol az, aki 20-30 körre van tőlem, az 10.000 pontértéken belől van? :O (Ha van ilyen csoport, melyik az?) Tehát ez ne mvalós probléma. Ez kitaláció.

Szerintem egyáltalán nem kéne a tolizást átalakítani, merthogy lehet, hogy a varisnak a készültsége jobban csökken, de ha sikeres az akció, akkor beártóz.

A tolinak meg lehet, hogy ugyanannyi készülibe kerül, de minél meszebb vagy, annál kevesebbet árt (vagy lop). 10.000 pontérték az remélem tudod milyen pitiáner összeg... Átlag csoportban az olyan 6-7 kör... Közel sem 20-30.

webesc 12-06-2007 23:51

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 140863)

Egy olyan csoportban, ahol mondjuk 1000 körre van a legközelebbi ország, kíváncsi lennék hogy mész közelebb. ;) Ezt majd egyszer mutasd be. :D Merthogy 1000 hektárt 5 millió katonából fedezel fel kb 13.000 hektáron. :) Nézzük tovább.

20-30 körről lopkodni? Létezik olyan csoport, ahol az, aki 20-30 körre van tőlem, az 10.000 pontértéken belől van? :O (Ha van ilyen csoport, melyik az?) Tehát ez ne mvalós probléma. Ez kitaláció.

Szerintem egyáltalán nem kéne a tolizást átalakítani, merthogy lehet, hogy a varisnak a készültsége jobban csökken, de ha sikeres az akció, akkor beártóz.

A tolinak meg lehet, hogy ugyanannyi készülibe kerül, de minél meszebb vagy, annál kevesebbet árt (vagy lop). 10.000 pontérték az remélem tudod milyen pitiáner összeg... Átlag csoportban az olyan 6-7 kör... Közel sem 20-30.

Rövid leszek: 4/J
32 körre 10.000 ponton belül van ori.

J.Ati 12-07-2007 00:19

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 140895)

Nekem 23 kör J-ben a 10k-ra levő orik:)

Kubbi 12-07-2007 06:05

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 140895)

Mert ha egy ori, akit lopnál 9k pontra van, van is valami zsákmány mi?! :D

Azokon a szinteken, ahol már nem él meg egy full toli, ott már teljesen felesleges, mert úgyis mindenki barakkot tart.
Az hogy 5. szinten ez a helyzet, és az első 600hekin ez a lehetőségük megvan, az egy dolog.
És továbbra is sokkal nagyobb kárt okoz egy rengés sorozat, mint egy gyujtás sorozat. Vagy bármilyen toli akció.
Már ha csak azt nézem, hogy az ország 10%megdől egy rengésnél... Na de egy gyujtogatásnál? Azt mondjuk nem is tudom. :D
Illetve kis hekin lehetetlen gyujtani, főleg 9k ponttávolságra.
Nem véletlen hogy rengeteg szövi, egy hadivari, és 3hadissal szaladgál. Miért is marad ki a toli a csapatból? Mert már most is felesleges. Ne tegyük még haszontalanabbá :)

Az 4/L alján, a környetemben, 5k pontra vannak a 3körös országok. :s
Valahol ez se normális, hogy be tud támadni egy 9k pontos orit, egy 14k pontos. :)

Pali papa 12-07-2007 06:28

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 140863)

Gee német anarch 4-es szint...
1200 pont 41 körre van :D:D:D:D:D
Amúgy ahogy elnézem ez az egész dolog arról szól, hogy van néhány ember aki nem tud védekezni a tolik ellen. Azt, hogy ez a játéktudásuk hiányából fakad-e nem tudom megítélni, de azt, hogy ha egy hadilag legyengített fajt néhány elégedetlenkedő miatt játszhatatlanná herélunk az szegényíti-e a játékot azt igen.
Szerintem jó a toli úgy ahogy van.
:D:D:D

[HTPA]GeeForce 12-07-2007 08:07

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 140920)
Mert ha egy ori, akit lopnál 9k pontra van, van is valami zsákmány mi?! :D

Ez most itt nagyjából meg is ért egy zöldet.

Tehát ezek szerint vannak ilyen csoportok. Eddig 2 ilyen merült fel.

Tehát ha 10.000 pontra van 32 kör, akkor az általad említett 20-30 kör az kb 8.000 pontkülönbség felett van valahol.

Az azt jelenti, hogy 0-20% a lopásonkénti haszon. Az elf alapból 20%-kal kevesebbet lop.

A leges leges leges legoptimálisabb esetben ha alapból 20%-kal számolunk, és annak vesszük a 80%-át, akkor (0,2*0,8=0,16) 16% lesz a tolvaláson a "haszon".
Az általad említett 30 kör kb 9.700 pontra lehet, az azt jelenti, hgoy 3% cucc jön alapból, amiből az elf miatt 20% nem jön át, tehát (0,03*0,8=0,024) 2,4% cucc jön.

Namármost. Te halál komolyan gondolod, hogy a 2,4%-nyi lopott áru miatt kitörölnél egy fajt a hódítóból?

Szívből remélem, hogy ezt te viccnek szántad, mert akkor elég jól sikerült. És ez esetben röhögnöm is kell rajta. :D:D:D De ha ezt komolyan gondoltad, akkor inkább sírok. :(:(:(

[HTPA]GeeForce 12-07-2007 08:10

Azt vegyük alapul, hogy varázsló mi szokott lenni? Óriás meg gnóm. Nos a gnómtól nem lehet semmit sem ellopni, mert bányája nincs, a pénzét bevédi 10 bankkal, rúnát minden magára valamit is adó vari piacon tartja, teki meg 0%-os.

Óriás ugyanaz, csak a tekiből jön egy kicsi. Mondjuk 80 db tekercs. Annak a 2,4%-a az 1,92. Tehát lopásonként buksz 2 tekercset / ág. 8 ág van. Mondjuk 13x lehet lopni. Az összesen (2*8*13) 208 tekercs. Szerintem ha ez téged romba dönt, akkor el kéne godnolkodni, hogy biztos a varázslós országok a neked valók-e?! ;)

És ez a legoptimálisabb helyzet. a 30 körön lévőtől kb 20 db tekercset fogsz lopni összesen. Ha egyáltalán lopsz valamit is.......

Ez nem okozhat problémát egyetlen játékosnak sem. Ahol problémát okoz, ott nagy baj van.

Kubbi 12-07-2007 08:30

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 140938)

Tehát ha 10.000 pontra van 32 kör, akkor az általad említett 20-30 kör az kb 8.000 pontkülönbség felett van valahol.

Az azt jelenti, hogy 0-20% a lopásonkénti haszon. Az elf alapból 20%-kal kevesebbet lop.

A leges leges leges legoptimálisabb esetben ha alapból 20%-kal számolunk, és annak vesszük a 80%-át, akkor (0,2*0,8=0,16) 16% lesz a tolvaláson a "haszon".
Az általad említett 30 kör kb 9.700 pontra lehet, az azt jelenti, hgoy 3% cucc jön alapból, amiből az elf miatt 20% nem jön át, tehát (0,03*0,8=0,024) 2,4% cucc jön.

Namármost. Te halál komolyan gondolod, hogy a 2,4%-nyi lopott áru miatt kitörölnél egy fajt a hódítóból?

Szívből remélem, hogy ezt te viccnek szántad, mert akkor elég jól sikerült. És ez esetben röhögnöm is kell rajta. :D:D:D De ha ezt komolyan gondoltad, akkor inkább sírok. :(:(:(

Egy kicsit félreérthető az idézés alapján... :D
Szerntem a hsz jelentős részét nem nekem szántad.;)
Olvasd el, miket írtam eddig.:p

[HTPA]GeeForce 12-07-2007 09:01

Természetesen nem neked szántam. :D Max az első 1-2 sort. :D

A zölddel meg lógok, mert azt írja, ki, hgo nemrég adtam, és most még ne akarjak :(

webesc 12-07-2007 22:38

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 140938)

Másodszorra fordul elő,hogy az érveid bizonyításánál extrém példákat
hozol fel.
Itt a lopások készültségigényének a növekedéséről beszélünk.
Először kiragadtad a 20-30 %-ot. (Lehet az 8-15 is)
Aztán lopásnál Elfről beszélsz és vele számolsz.
Nem hiszem,hogy a szövis Tolik nagyrésze Elf lenne.
Számold át Tudós vagy Vándor Félelfre és akkor picit más lesz
az eredmény.
Én ki akarok törölni fajt a hódból ? Ezt hol írtam ?
Egyszerűsítek:
Szerintem az a gond,hogy a Tolikkal lehet menni akár 20-30 körre is
miközben ellene tenni csak sokkal közelebbről lehet.
Bevallottan Tolis vagy tehát érthető,hogy véded a Tolikat.
Én arról írok,hogy kicsit nehezítsük meg a dolgukat.

[HTPA]GeeForce 12-08-2007 00:52

Nme, te arról írsz, hogy kiheréled őket.
mert lehet, hgyo egy feles elbírna egy nehezésítést (amit egyébként nagyon erősen kétlek...), de hogy ugyanaz a módosítás az elf faj törlését fonja maga után, mert ha se lopni, se ártózni nem tud, egyvalamit fog tudni, hadizni. De úgy sérülékeny ám nagyon.

Egyszerüsítek:

ha 20-30 körre lop egy tolvaj, olyan mérhetetlenül NEVETSÉGES összeget visz el bármi legyen is a szákmány, hogy ha te azt hiányolod, akkor a baj a te országodban van.

Mindösszesen 2, azaz kett őcsoportot hoztatok fel példánok, ahol egyáltalán előfordul, hogy aki 30 körre van, az 10k pontértéken belül van.

Kiveszem az elfet jó? legyen fél-elf.
Tehát az általad említett 30 kör kb 9.700 pontra lehet, az azt jelenti, hogy 3% cucc jön a lopott portékából.
Nincs olyan ország, aminek ez kárt okoz. Pont akkora kárt okoz, mint 1 db rengetés, amit ilyen messziről rá tudsz nyomni.

Ne próbáld meg elferdíteni a dolgokat! Az extrém példát NEM ÉN, hanem TE hoztad fel, merthogy 20-30 körről téged szarrálopnak.... Erre a megoldás az, hogy heréljünk még egy kört a tolvajokon.

Igen. többnyire tolvaj vagyok. De amit leírtam, azzal nem tolvajok is egyet értettek.

Ha meg megnehezíted, akkor az elf faj az 1/A topján kívül megszűnik létezni. tehát közvetetten kivetetnél egy fajt a játékból. Köszi. ;) Az a bizonyos "kicsi" nehezítés pont azt eredményezi, hogy játszhatatlan lesz az említett helyen kívül mindenhol máshol.

A vándor félelf meg ugye csak vicc. (Nagyon remélem hogy az, mert ha azt komolyan gondoltad, akkor meg aztán pláne nem kéne tolvaj-herélést javasolnod.)

[HTPA]GeeForce 12-08-2007 00:58

Utálom, ha valaki feldob számokat, én azzal számolok, kijön valami elképesztő nagy baromság, aztán rámkeni, hgoy én extrém példákkal dobálózok............... Te írtad, hogy aki 32 körre van, az van 10.000 pontra. Innentől kezdve a te egetverő problémádra, miszerint 32 körről lopkodnak, leírtam számokban, hogy igen, lopkodnak, csak épp nem visz el semmit. Full készültséget rádáldozza, elvisz 200 tekercset. De te ennek ellenére még azt is akarod, hogy jobban fáradjon.

Ezt nehezítésnek szánod a tudós és a vándor félelfeknek. Miközben az összes többi tolvajlásra valaha is alkalmazott fajt kicsináltad egy tollvonással. Főleg az elfet, de nem hiszem hogy az emberek is örülnének egy ilyennek.... Vándor félelf meg nem létezik. POénból volt egy ilyen felvetés fél éve. Hangsúlyozom. Poénból. Értelmetlen személyiségválasztás.

Szóval jelenleg ott tartunk, hogy a tudós félelf mondjuk 32 körről nem 200 hanem 300 tekercset lop el összesen, az áganként nem tudom mennyi, oszd el 8-cal. Hirtelen fejben mondjuk 38 jön ki. talán 37 vagy valami ilyesmi. 37 tekercs maitt, vagy legyen 700 rúna, vagy 9000 arany (bár ha van bankod akkor kb 40 arany jön), te hazavágnád az összes létező tolvajt. :)

Synkel 12-08-2007 01:46

Csak szólok, nem kell oda 30 kör. 5-6 körre már nem küldesz sereget, legfeljebb gyorsban ahogy hallom, ráadásul mire a sereged megfordul neki már fullon van a készülije megint. 5-6 körre már a varisok se tudnak semmit kezdeni vele, mert csak röhög azon a pár ártón ami eljut odáig.

Kubbi: nem igaz, hogy a rengetés nagyobb kárt okoz mint a gyújtás. Ha gyújtanak lehet kevesebb épületet veszítesz, de sokkal több fog leállni az emberhiány miatt mintha rengetnének. És a jobb szövikben azért szokott lenni egy gnóm aki hadi/toli magasabb szinten is.

webesc 12-08-2007 14:20

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 141268)
Utálom, ha valaki feldob számokat, én azzal számolok, kijön valami elképesztő nagy baromság, aztán rámkeni, hgoy én extrém példákkal dobálózok............... Te írtad, hogy aki 32 körre van, az van 10.000 pontra. Innentől kezdve a te egetverő problémádra, miszerint 32 körről lopkodnak, leírtam számokban, hogy igen, lopkodnak, csak épp nem visz el semmit. Full készültséget rádáldozza, elvisz 200 tekercset. De te ennek ellenére még azt is akarod, hogy jobban fáradjon.

Ezt nehezítésnek szánod a tudós és a vándor félelfeknek. Miközben az összes többi tolvajlásra valaha is alkalmazott fajt kicsináltad egy tollvonással. Főleg az elfet, de nem hiszem hogy az emberek is örülnének egy ilyennek.... Vándor félelf meg nem létezik. POénból volt egy ilyen felvetés fél éve. Hangsúlyozom. Poénból. Értelmetlen személyiségválasztás.

Szóval jelenleg ott tartunk, hogy a tudós félelf mondjuk 32 körről nem 200 hanem 300 tekercset lop el összesen, az áganként nem tudom mennyi, oszd el 8-cal. Hirtelen fejben mondjuk 38 jön ki. talán 37 vagy valami ilyesmi. 37 tekercs maitt, vagy legyen 700 rúna, vagy 9000 arany (bár ha van bankod akkor kb 40 arany jön), te hazavágnád az összes létező tolvajt. :)

Miii vaan ?
Hol írtam,hogy engem lopnak ? Olvass már vissza légyszi.
Pontosan azt írtam,hogy lehetséges ekkora távról is lopni büntetlenül.
Synkel is írja,hogy nem kell 20-30 kör táv ahhoz,hogy büntetlenül lopjanak.
Nehezítésnek szánom minden olyan Toli orinak aki csak olyan távról lop
ahonnan nem lehet tenni ellene.
Nem lenne kiherélve senki,csak nem lenne ennyire "Bátor" sok Tolis.
0% veszély=minimális haszon,nagyobb haszon=nagyobb veszély.
Erre gondolok.
Makacsul ragaszkodsz számokhoz amik példának lettek említve.
Írtam 20-30 kört,erre kiragadtad a 30-at.(Amiből mostanra 32 lett)
Szándékosan az Elfet hoztad fel a példádban mert ő kevesebbet lop alapból.
Kijelented,hogy nem létezik Vándor Félelf miközben gőzöd sincs róla,hogy
van-e vagy nincs.(És ahol most játszom ott még értelme is van)
Értelmetlennek tartok minden további beszélgetést veled.
Ott a végén a pont.

[HTPA]GeeForce 12-09-2007 10:02

Ne ferdíts.
Te mondtad a 20-30 kört, nem én. Én csak kiszámoltam. Te mondtad a 32 kört is. Én csak számoltam arra is.
Ne mond, hyog kiragadom a 30-at, mert én becsülettel kiszámoltam 20 körre, 30 körre, és 32 körre. Amiket te említettél, nem én.
Szándékosan kiragadom az elfet, mert nagyjából 3 faj alkalmas tolvajlásra, a félelf, az elf, és az ember.
Az, hogy 'téged lopnak', az onnan jött, hogy feltételeztem, ha ennyire herélgetni akarsz, akkor valami személyes sérelmed is füződik hozzá. Ha nem, hát nem. Akkor boccs a személyesítésért, értsd úgy, hogy 'bárkit lop'.

Amit te nem vagy hajlandó elfogadni, az az, hogy 20-30-32 körről egyszerűen nincs az a tolvaj, aki lop. Mert nem szeretnéd elismerni, hogy semmi értelme, azt írod, hgoy "0% veszély=minimális haszon". Nem. Nem igaz! Nem 0% veszély. Pontosan akkora a veszély, mint amekkora a haszon. De az nem 0. Hanem "szánalmas".
Teljes megrökönyödéssel veszem tudomásul, hogy számodra, vagy akárki más játékos számára párszáz arany, párszáz rúna, vagy 50-100-200 tekercs (ful készültséget rááldozva) "minimális haszonnak" minősül.
Ugyanekkora a veszély is. Hiszen 30 körről is rá tudsz rengetni 1-et nem? Ő ellop tőled mondjuk 3.000 aranyat, te meg megrengeted 1x. Én ezt nem nevezném 0% veszélynek. Ez pontosan egyenesen arányos veszély a lopás mértékéhez.
Kiragadtam az elfet? Igen. Mert ha a tolvajokat nézzük, akkor egy ilyen módosítás az elf faj tulajdonságai miatt ellehetetlenítené az elfet. Ezt meg úgylátom nem akarod elfogadni, és az egészet próbálod rámkenni, hogy milyen extrém példákat hozok fel.
Azért rágalmazni nem kéne. Ezek a te példáid, amiket szent meggyőződésem, hogy úgy írtál le, hogy nem számoltál utána. Én utánaszámoltam. Háááát..... Na mindegy, hagyjuk.
Hozzáteszem: akit 20-30-32 körről szét lehet lopni, az: ÍGY JÁRT.

A vándor felesnek nincs értelme, hacsak nem lovassal nyomod vele.

Számolok jó? Merthogy a számológép megmutatja, hogy mikről beszélsz.

Vándor fél-elf éplista 1000 hektárra:

18% ház - 180 db
30% kocsma - 300 db
25% templom - 250 db
15% tanya - 150 db
-------- összesen 880 db épület, tehát marad 120 hely.
20 db kórház
10 db könyvtár
9 db drágakőbánya
1 db raktár
20 db torony (1120 férőhely)
60 db barakk - összesen: 3360 férőhely, abból: 1120 íjász, 2240 lovas

Ezen még lehet csiszolgatni, ha mondjuk megfogadod hogy hullát nem bántassz, és nem tartassz emiatt kórházat (de hozzáteszem elég rizikós, mert nem csak hulla lheet fertőző....), meg hogy majd lopkodod a tekercset, nem tartassz könyvtárat, meg lopkodod a pénzt, ezért nem tartassz drágakőbányát (bár felsőbb szinteken kéne... na mindegy, lebontod azt is)
Tehát ha ezeket leszeded, akkor +40 barakkod még lehet. Akkor így néz ki:
30 db torony (1680 férőhely) -
90 db barakk (5040 férőhely) - 1680 íjász, 3360 lovas

A kérdésem a következő:
- kihez férsz be 3360 feles lovassal, ami valljuk be, nagyon könnyen törik...
- ki nem fér be hozzád 1680 bunker mögé, mert valljuk be, az is könnyen törik.
Ha nagyon kiélezed az országod, akkor csinálhatsz bele 2000 toronyíjat, meg 4000 lovast.
Ha atomizombrutál módon kiélezed, csinálhatsz bele 2500 toronyíjat, meg 5000 lovast.
De szerintem akkor már be kell cserélned a tanyáidat raktárra, és éheztetned kell, meg sorolhatnám.

Továbbra sem értem, hogy egy tök sérülékeny instabil országgal, ami rendszeres (teszem azt 2 óránként legalább egyszeri) belépést igényel, kit tudsz beverni? Tehát ki az, akihez 1000 hektáron 5000 lovassal beférsz 30%-os haditudománnyal?
Kérlek, vázolj fel egy ilyen országot.

Ha pedig szövis vagy, és a 2000 íjad bukja az MF bónuszt, és szövisereggel mész, ami még mindig csak 12.500 lovas lehet maximum, de a te országod adottságaival, még úgy is megkérdőjelezem, hogy egy (hangsúlyozom:) NORMÁLIS országba beférsz.
Persze a lámákat, és a lufikat be lehet ütni a vándor felessel, de hát ki az, aki erre épít országot?
Hozzáteszem ilyen sereget kb 599 hektáron pattintok le szerintem veszteség nélkül. Talán minimális veszteséggel. 1000 hektáron nincs az az ország, amibe ezzel beférsz. (Szerintem legalábbis nincs. Ha van, akkor őszintén mondom neked, én nagyon szomorú vagyok.:(:(:()

Úgyhogy ne herélgesd az elf tolvajokat, mert az elf tolvaj megdühödik, sereget cserél, és 2 körönként beveri mészárra a vándor felesed. ;):p:D

[HTPA]GeeForce 12-09-2007 10:20

Synkel: Bár nagyon úgy akarja valaki beállítani, hogy ezt a 20-30-32 körös izét én találtam, ki, nem így van. Ha visszaolvasol, én egy hozzászólásra reagáltam, amiben a 20-30 (majd később 32) körről lopkodható tolvajokat sérelmezik. Erre én azt mondtam, hogy 20-30-32 körről nincs az a tolvaj, ami lop. Mert egyrészt gáz, ha onnan befér, és ha be is fér, semmit nem visz el.
Az, hogy 4-5-6-7 körről is lehet lopni, az más tészta. De az alap felvetés nem ebből indult ki. És ha ebből is indult volna, hogy a tudós/tolvaj felesek 4-5-6-7 körről is tudnak hasznot húzni másokból, és hogy oda mennyire nehéz visszaütni (Bár hozzáteszem hogy bontással/befokozással ki lehet lovagolni 2 körről... na mindegy...), akkor is, egy további tolvajgyengítés szerintem Knock Out lenne rengeteg elfnek. Nekem ez a véleményem.

Valezius 12-09-2007 11:37

Sok értelmét nem láttam az előző oldalon lénő dolgoknak :rolleyes:

1. Synkel felvetett egy problémát (illetve egy megoldást)
2. Kiderült, hogy sokak szerint ez nem probléma, és sokak szerint valóban az
3. Mivel az első megoldás sokak szemében elfogadhatatlan, így született egy alternatív megoldás is (ami talán más szempontból is előnyös lenne)

Tehát a topicban lévő hozzászólásoknak tartalmuk szerint a következő kategóriába kellene esniük:
a, kijelenteni, (igazolni) hogy a probléma nem is probléma, és mindent így kell hagyni
b, összevetni az egyes alternatívát a kettessel (módosítást javasolni hozzá)
VAGY
c, felvetni egy harmadik alternatívát

Talán az a-t láttam néhol az előző oldalakon, de attól nem ment előrébb a téma se az elfogadás, se az elutasítás irányába.

Ennyit szerettem volna mondani, köszönöm a figyelmet.

laziga 12-23-2007 16:51

szasztok nem sokat játszottam tolival de szerintem nem változtatni kell a szabályokon csak megkell tanulni játszani mert itt a sok szabály módosítgatások miatt már egyre kevesebb a játékos szép lassan elsorvad a hódító. soha nem tudott komolyan ártani nekem toli sőt ha belém kötött sirva esdekelt kegyelemért. Szal szerintem nincs semmi probléma.

DarkElf 12-25-2007 22:58

jó ötlet bár nem lopkodok :D

All times are GMT +1. The time now is 03:00.