![]() |
Ha változtatni akarunk ne ugy legyen mar hogy a felfedezést megöljük...
Lehessen fedezni.A vita ugy onnan indul hogy A ban pikk pakk felréntanak embereket akik lehet életükbe nem láttak még csatát de top orijuk van Aban ahol aztan semmit nem csinalnak csak termelnek... Drágítsuk meg drasztikusan...De csak magas hekin ami mpondjuk szerintem legalabb 5000 heki. |
Quote:
|
Mi lenne ha a négyzetes hatvány átmenne kb 1.5 hatványba, így kb simul az irányszámokhoz. Az átmeneti szakaszban (ahol még a négyzetes görbe a 1.5ös fölött van) maradna a 225 katona igény.
Így 5000 heki esetén 353 10000 heki esetén 1000 15000 heki esetén 1837 20000 heki esetén 2828 katona kellene Ha nem 1.5 hanem 1.6. hatvány, akkor ezek a számok 5000 hekin 523 10000 hekin 1585 15000 hekin 3032 20000 hekin 4804 katonára módosulnának 1.5 hatvány esetén 1500-3704 hektárig kellene 225 katona 1.6 hatvány esetén 1500-2956 hektárig kellene 225 katona Ezek persze csak 2 egyszerű értékre vonatkozó számítások, és melléjük értendő a fedezett terület % kétszerese, ahogy Wand javasolta. Ez megoldaná az általánosítást minden hekire. |
Quote:
Kifejtenéd a "pórnép" nyelvezetén is? :D |
Quote:
Tehát: jelenleg a felfedezéshez szükséges katonák száma négyzetesen, azaz a 2. hatvány szerint növekszik. Ha a számológépbe nem 2-t hanem 1.5-öt írsz be mikor számolsz, akkor kijön az első javaslatom, ha 1.6-ot, akkor a másik javaslatom. Képlettel a katonaigény: eddig: (terület/100)^2 1500 hektárig 1. javaslatom: (terület/100)^2 1500 hektárig 225 katona 1500-3704 hektárig (terület/100)^1.5 3704 hektár felett (itt éri el ez a képlet a 225 katonát) 2. javaslatom: (terület/100)^2 1500 hektárig 225 katona 1500-2956 hektárig (terület/100)^1.6 2956 hektár felett (itt éri el ez a képlet a 225 katonát) |
Ezt a részét értettem :)
Azt nem értem,hogyan kapcsolódik ez azokkal az orikkal akik sokat fedeznek fel és azokkal akik még nem érték el az 500 heki felfedezést sem? Valami példával tudnád illusztrálni? 2 ori legyen a példa az 1.-ik 500 hekit fedezett fel eddig a másik 4000 hekit és mindkettő 7000 hekin van jelenleg. Mennyi lesz a katonaigény az egyiknél ill a másiknál? |
Quote:
vagy (7000/100)^1.6=896 7000 hekiig 500at fedezve: 586*(500/7000*2+1)=670 896*(500/7000*2+1)=1024 7000 hekiig 4000et fedezve: 586*(4000/7000*2+1)=1256 896*(4000/7000*2+1)=1920 |
Quote:
Szóval az fix alapértékek helyett beraktál egy képletet, hogy ne legyen lépcsős a dolog 5000 hekinként? :) Pedig nekem tetszik a lépcsős alapérték... Jó dolog, hogy 5000 hekitől 10000-ig nem változik hacsak nem fedezted fel már a magad kis 2000-rét :) Picit olyan megnyugtató érzés amikor átlépsz az 5000. hekin,hogy most 5000 hekiig nem lesz nehezítés. Lehethogy egyedül vagyok vele, de nekem jobban tetszene a képlet nélküli version. Vagy lehet benne képlet is tőlem de csak 5K hekinként. Egyébként maga a cél sem az volt, hogy minden hektárszámon mindenkinek növeljük meg a felfedezés költségét sztem. |
Quote:
Arra is jó az egész, hogy ha növekednek a legnagyobb országok, akkor nem kell új mennyiségeket kitalálni, elvileg egészen magas hektárig ésszerű mennyiséget ad a képlet :D |
Quote:
Egyébként jók a számaid de nekem akkor is a sávos szimpibb :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A lépcső használatánál javaslom, hogy a határ valodi határ legyen, azaz a lépcső határig az adott db katona keljen, de, ha a felfedezésed átlépné a határt, akkor amennyivel átlépnéd, arra a részre már az emelt katonaszám legyen előirva! Igy nem fordulhatna elő, hogy azonos felfedezéshez, ha 2 lépésben inditom különböző katona mennyiség kellene, mint ha egyszere sikerülne elinditani a kör elején |
hy.
nagyjábol átolvastam ami eddig elhangzott, a számokkal nem vitatkozok, mert nem érint, ha tényleg 5k feletti lesz a nehezités. az az egy dolog nem világos számomra, hogy a javaslat szerint a felfedezett területtöl függ a költség. kérdés: ezt az uj szabály bevezetésekor kezdi el nekem számolni a rendszer, vagy tárolva van visszamenöleg? |
Ez is le volt írva párszor, visszamenőleges hatálya nem lesz a változtatásnak
|
Senki többet harmadszor?
Akkor most itt valamiből lesz valami, és ha igen, mi és mikor?:D:D:D |
Elég kevesen vannak a lépcsős megoldás ellen. Egyelőre az a nyerő. Még valaki?
Egyelőre itt tartunk katonaigény terén: http://forum.queosia.com/showpost.ph...&postcount=388 Pénz terén pedig ott, hogy nem áll meg a pénzszükséglet, hanem folyamatosan emelkedik, ahogy régen (nincs lépcsőzetes emelkedés, egyenletes van, a súgó mostani képlete szerint). Van-e még ez ellen nyomós ellenérv, vagy léphetünk tovább? :) |
Quote:
Ezzel a képlettel egy full felfedezés kizárólag aranyban számított ára: 1000 hekin - 1.000.000 3000 hekin - 27.000.000 5000 hekin - 125.000.000 10000 hekin - 1.000.000.000 !!! 15000 hekin - 3.375.000.000 20000 hekin - 8.000.000.000 arany + az aktuális katona mennyiség. Sztem ez megint picit meredek, bár ha mást nem zavar akkor engem sem fog :) Mindenképp drágítani szeretném én is az aranyban jelentkező költségeket, de mindenképp lineáris függvény szerint! |
Quote:
Nem igazán vagyok a lineáris függvények mellett, egy nagy országnak igenis kerüljön többe a felfedezés. Ha 20ezer hektáron felfedezni akar, akkor azt fizesse meg. Nem normális dolog 20ezer hektáron felfedezni. |
Quote:
|
Quote:
Mondom az én gyomrom ezt simán beveszi, csak igyekeztem felhívni a figyelmet, hogy talán "átugrottunk a nyereg felett" :D |
Quote:
Meg vagyok győzve ;) |
Amúgy nem értem hogy mi a kisebb hatvánnyal a baj, nem lesz olyan extrém következménye mint a négyzetesnek még hatalmas méretekig sem.
Wand csak elvről írt, és nem lépcsős változásról: hogy az új függvény x hekin mekkora szintet kellene hogy elérjen minimum. |
Quote:
Több okból: 1, egy ma kezdőnek 10 évbe telne önerőből beérni az elsőket? Legyen már elég 2-3 év :D 2, már most is olyan életképtelen országok vannak A-ban, amik rendeltetésellenes felépítésűek, mint amik D-ben vannak. Nem cél az ilyen életképtelen országok támogatása. (Pl 15000 könyvtár, ez nonszensz.) |
Quote:
A lépcsős megoldás tovább folytatva még mindig gyengébben emelkedik mint az említett hatvány. Amúgy lehet hogy a tekiírást is drágítani kellene, azaz bizonyos heki felett ne érje meg írni :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Gondold át. 0 hekit fedeztél fel eddig mondjuk és 11K hekis az orid. Lépcsős megoldás esetén felfedezhetsz 2000 hekit 1000 katonáért, a te elved szerint pedig átlag 1400 katonáért.(hasraütött szám az 1400, e érzésre kb jó lehet) |
Quote:
|
Quote:
A cél az volt,hogy aki kevesebbet fedezett fel kevesebb legyen a költsége és 2000 heki alapmennyiségen mehessen. A minimum értékek azért kellenek, hogy a nagyoriknál ne kelljen "felcsavarni" a felfedezésszámlálót. |
Quote:
|
Mehetünk tovább
|
Hali! Hogy hozzászóljak az ötlethez, az 1/A csoporton kivüli szinteken, nem hiszem, hogy olyan sok pénzt lehetne megtakarítani, hogy könnyebben le lehessen közdeni a magasabb fedezési értékeket.
Fél életemet megunnám míg összegyűlne az a pénz, vagy katonamennyiség, hogy 5 hekti fedezhessek :D Az 1/A-ban meg ezzel a lehetőséggel ismét a nagy orik lennének segítve akik már feljutottak, és semmire sem kell költeniük. És akik békepártiak, és semmi áron sem akarnak ütni, csak fedezni, azok meg felörlik az összes pénzüket mikorra egy nagyobb orihoz érnének, hogy változtathassanak béke-szeretetükön :) Én nem értek egyet...:cool: |
Quote:
|
Quote:
Ahogy emlekszem, 5 ezer hekitol kezdene komolyabban dragulni a katonaszukseglet, ha jol emlekszem, akkor 5000 hekin lenne 500 katona egy hektar. Ugyan ez a penzszukseglet is: 3000 hekin; ha Te akarsz fedezni egy max. fedezest, akkor 27 milla aranyba kerulne a fedezes koltsege osszesen. Nem ertem, mi lenne ebbe olyan draga? |
Ahha, akkor én nem néztem át teljesen a beirtakat....de mondjuk az 1/A-s véleményem akkor:p helyénvaló még :)
|
Quote:
(s vedd figyelembe azt is, hogy ha ezen nem tortenik valtozas, akkor a top1 klan pl. rohogve tud felhozni fedezessel ujabb orikat, anelkul, hogy barminemu koltsegekbe vernek magukat...) |
És Téged mért zavar, hogy hoznak fel orikat, ha egyuttal a közelükbe se tudsz férkőzni majd a fedezés miatt ?
Nem mind1 hogy 50 ori van fenn, vagy 10, ha igyse ugyse zudsz a közelükbe érni ? |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 05:51. |