Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   újraindulás 5. szinten (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=659)

Peter 09-14-2006 11:26

Ok, köszi! :)
Csak beleolvasgttam (5-6 oldalakat olvastam el), és nem találtam ide vonatkozo információkat. :P

-Fegya- 09-14-2006 13:05

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 31310)
Én írtam egyet. Az 1A-ban kapjon plusz előnyt a kék szám. Így a top rákényszerül a fordulásra, hisz nem tudja megvédeni magát a nagyobb kékektől.

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 31315)
Az újonnan felérő országok így nem is próbálkozhatnának a top elérésével. MOST ez sikerülhet, csak kitartás kérdése.

Akkor fordítsuk meg a dolgot. Az 1A-ban lévő országok kapjanak valamilyen maluszt az ott töltött idő függvényében.
Elvégre aki évek óta az 1A-ban van, az már annyi tapasztalatot szerzett, hogy nyugodtan gyengülhet országa, gyengített országgal is sikeres lehet az újabbakkal szemben. Ha meg nem tudja megvédeni magát a malusz miatt az újaktól, akkor lefordul.
A szint kezdési ideje nyilván van tartva, annyit kéne módosítani, hogy újrázásnál ne induljon újra a szint kezdése, elvégre az újrázással nem vész el a tapasztalata.
Persze, valahogy azt is tudni kéne a többi játékosnak, hogy kinek mennyi malusza van, de ezek részletkérdések...

Ati 09-14-2006 13:19

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 31339)
Akkor fordítsuk meg a dolgot. Az 1A-ban lévő országok kapjanak valamilyen maluszt az ott töltött idő függvényében.

Ez csalásra ösztönöz. Minél előbb elérni a topot, bármiáron. Jelenleg ráérsz 2 évet rákészülni. Ha ilyen lenne, nem érnél rá.

Penya 09-14-2006 15:07

Végigolvastam, beletelt némi időbe. Aúú javaslatát támogatom, ha valamit meg lehet oldani akkor miért ne tegyük meg? Így már most elintéznénk ezt és nem kéne vele foglalkozni. A top 1 (vagy 1-4) hely irreális, egy haver mondta h 5-ös szinten vmelyik csopiban 1000 hektár feletti országok vannak bankkal és nincsenek szabin! Gondolom ez nem egy csopiban van így. Miért menjen fel odáig a kék számos? Fedezni a területed dupláját, ami el is veszik, mi értelme? Szvsz 9 személyiséggel elég a top 5% is. Azzal érvelnek sokan h nem játszanak a kékszámosok, az játék h fel kell fedezni a topba a maxhektár fölé jóval?

Penya 09-14-2006 15:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 31340)
Ez csalásra ösztönöz. Minél előbb elérni a topot, bármiáron. Jelenleg ráérsz 2 évet rákészülni. Ha ilyen lenne, nem érnél rá.

Sztem aki nem csal ezután se fog, aki meg igen azt nem kell ösztönözni. Fegyának igaza van abban h meg kellene oldani az 1A-s problémát.

Szecsa 09-14-2006 15:16

Egyebkent, azok akik igy "korbefutnak" a szinteken, azoknak az A-s orijuk allando? Vagy mikor a B-ben mar csak kb. 5-6 szaz kor hianyzik a lefordulashoz, akkor behozza az A-s orijat, alapit egymaga egy klant, es minel hamarabb belemegy mihamarabb a top30%-ba es var 336 kort?
Vagy allandoan aktiv jatekos az A-ban levo orijaval?

Ati 09-14-2006 15:34

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 31352)
Egyebkent, azok akik igy "korbefutnak" a szinteken, azoknak az A-s orijuk allando? Vagy mikor a B-ben mar csak kb. 5-6 szaz kor hianyzik a lefordulashoz, akkor behozza az A-s orijat, alapit egymaga egy klant, es minel hamarabb belemegy mihamarabb a top30%-ba es var 336 kort?
Vagy allandoan aktiv jatekos az A-ban levo orijaval?

Nem csak B-ből lehet fordulni, B-ből felmész A-ba, A-ban top30, és le 5. szintre.

Szecsa 09-14-2006 16:28

De ez lassabb, nem?

Penya 09-14-2006 17:55

Lehet h volt már ez, bocs ha még 1X mondom. Arra gondoltam (vagy csak emlékeztem :D) h nem szerencsés korlátozni "szegény" kékek játékát azzal h csak akkor léphetnek ha ... nyugodtan léphessenek ha akarnak, de csak akkor kapna plussz személyiséget ha mindent csopit úgy teljesít ahogy most megszabjátok. Ha teszem azt 3 szinten lép pl a top5% ból de egy szinten csak 30%ból lép akk ne kapjon plussz személyiséget Ehhez hozzá lehet tenni Fegya javaslatát (388as post). Milyen viccesen nézne ki ha vki végigment tizenötször és van 3 személyisége. McLoad javaslatával az a gondom h miért kéne lemondania arról amit megszerzett? Jár neki, megdolgozott érte, bármennyire is unszimpatikus ez a "munka" többeknek. Lehet h nincs ideje épp akkor annyit játszani h mindenhol első legyen ezért dobja el az összegyűjtött személyiségeit? Nyáron meg épp lenne ideje és akk lehet h tudná teljesíteni a feltételeiteket, addig meg menjen szabira? Egyszerű, ha nem végzed el a munkát nem kapsz semmit, de ettől még ne érjen hátrány.

Békés 09-14-2006 18:31

Penya ötlete szimpi.
Ha csak játszani akar és nem hajt a kis kékekre akkor tud játszani és körbe járni.
Ha kell neki a kis kék akkor teljesitse a feltételeket.
Talán még lehetne fűszerezni azzal is hogy több fordulásból hozza össze azt a kis kék számocskáját./Pl 5-4 szinten megy de megakad a 3-ason, fellép és a köv körben pl megcsinálja a 3-ast és 2-est, ekkor megkaphatja a kis kékecskéjét:)
Evvel talán lehetne azoknak az oriknak a számát is csökkenteni akik a 2-es szinten lebzselnek mert gyengének érzik magukat az 1/A-hoz /vagy van fenn orijuk de nem top képesek/ és most azzal szórakoznak hogy leverik a feltörekvőket./Ha már nekem nemmegy, dögöljön meg a szomszéd tehene is alapon:(/

McLoad 09-14-2006 18:44

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 31367)
Lehet h volt már ez, bocs ha még 1X mondom. Arra gondoltam (vagy csak emlékeztem :D) h nem szerencsés korlátozni "szegény" kékek játékát azzal h csak akkor léphetnek ha ... nyugodtan léphessenek ha akarnak, de csak akkor kapna plussz személyiséget ha mindent csopit úgy teljesít ahogy most megszabjátok. Ha teszem azt 3 szinten lép pl a top5% ból de egy szinten csak 30%ból lép akk ne kapjon plussz személyiséget Ehhez hozzá lehet tenni Fegya javaslatát (388as post). Milyen viccesen nézne ki ha vki végigment tizenötször és van 3 személyisége. McLoad javaslatával az a gondom h miért kéne lemondania arról amit megszerzett? Jár neki, megdolgozott érte, bármennyire is unszimpatikus ez a "munka" többeknek. Lehet h nincs ideje épp akkor annyit játszani h mindenhol első legyen ezért dobja el az összegyűjtött személyiségeit? Nyáron meg épp lenne ideje és akk lehet h tudná teljesíteni a feltételeiteket, addig meg menjen szabira? Egyszerű, ha nem végzed el a munkát nem kapsz semmit, de ettől még ne érjen hátrány.

És mi haszna lenne ennek új számnak? (Amit Fegya javasolt) Én azt javasolnám, hogy írjuk ki még azt is az ori név mögé, hogy valaki hány gyöztes csatát vezetett + azt, hogy hányszor ártozót + azt, hogy hányszor lopot + hányszor ölt varázslokat és így tovább. Szerintem ez zsákutca. Én is nagyon sok mindennel dicsekednék az ori nevemben de a többieket ezt nem érdekli és igazábol engem se a többieké. Ez az egy kékszám müködne így és slusz elég enyi.

Ati 09-14-2006 20:02

Quote:

Originally Posted by Békés (Post 31369)
Penya ötlete szimpi.
Ha csak játszani akar és nem hajt a kis kékekre akkor tud játszani és körbe járni.
Ha kell neki a kis kék akkor teljesitse a feltételeket.

Erről már volt szó, hogy a kis kék számokat el lehessen dobni, ha úgy gondolod, hogy ez "sok".

director 09-14-2006 20:08

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 31367)

igen, ezt nagyon támogatom! lehessen fordulni, ha teljesíted a sima követelményeket (top30%), de ne járjon plusz személyiség.. így az is játszhat nyugisan tovább, aki már nem hajt annyira:)

-Fegya- 09-15-2006 07:49

Újabb ötletem, hogy plusz személyiséget csak az 1A-ból lehessen szerezni. Körbefordulni plusz személyiség nélkül vagy kevesebb személyiséggel pedig lehessen az 1A-ból és a 2B-ből is.
Érveim:
-Nem lesz érdemes csak azért országot tartani az 1A-ban, hogy a többi ország könnyedén körbejárjon.
-Plusz személyiséget nem tud sokkal könnyebben szerezni egy újonchoz képest az, akinek már van több személyisége.
-A B-ből azért vezettük be a fordulást, hogy a több országgal játszók ne akadjanak el azért, mert valaki az 1A-ban tartósan akar játszani. A lefordulás biztosított, tehát nem lesz elakadás.

McLoad 09-15-2006 08:46

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 31400)
Újabb ötletem, hogy plusz személyiséget csak az 1A-ból lehessen szerezni. Körbefordulni plusz személyiség nélkül vagy kevesebb személyiséggel pedig lehessen az 1A-ból és a 2B-ből is.
Érveim:
-Nem lesz érdemes csak azért országot tartani az 1A-ban, hogy a többi ország könnyedén körbejárjon.
-Plusz személyiséget nem tud sokkal könnyebben szerezni egy újonchoz képest az, akinek már van több személyisége.
-A B-ből azért vezettük be a fordulást, hogy a több országgal játszók ne akadjanak el azért, mert valaki az 1A-ban tartósan akar játszani. A lefordulás biztosított, tehát nem lesz elakadás.

Én benne lennék ebben is mondjuk szerintem nem sokára ki fogják támadni ezt az ötletet is:(
Viszont én azt kérdezném, hogy az 1/a-ban is ugyan azokat a feltételeket várjuk el az oriktól akik személyiségre hajtanak mint a többi csoportba vagy kevesebbet mondjuk top30%-ot mint eddig?

Ati 09-15-2006 08:50

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 31400)
Érveim:

Ez a lehetőség volt régen:

csak az A-ból lehetett fordulni, aki A-ban akart játszani, az B-ben törölte magát, és 5. szintem, továbbra is egy személyiséggel új országot indított.

Ez a megoldás lett változttatva, mert nem igazán jött be nagyon sokaknak, és szerintem most se jönne be.

-Fegya- 09-15-2006 09:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 31404)
Ez a lehetőség volt régen:

csak az A-ból lehetett fordulni, aki A-ban akart játszani, az B-ben törölte magát, és 5. szintem, továbbra is egy személyiséggel új országot indított.

Ez a megoldás lett változttatva, mert nem igazán jött be nagyon sokaknak, és szerintem most se jönne be.

Az a különbség, hogy B-ből fordulás esetén megtarthatja országát és bizonyos feltételekkel megtarthatja személyiségeit is, csak nem növelheti a személyiségeit. Ez azért így más, mint régen.

Ati 09-15-2006 09:22

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 31405)
Az a különbség, hogy B-ből fordulás esetén megtarthatja országát és bizonyos feltételekkel megtarthatja személyiségeit is, csak nem növelheti a személyiségeit. Ez azért így más, mint régen.

A személyiségmegtartás csak a régiekre vonatkozik, akik eleve "könnyített" feltételekkel szerezték a személyiségeket.

Az a baj, hogy ezzel a hosszú A-s játékot korlátozzuk, márpedig az A topjához hosszú játék kell, akár évek is. Miközben nyugodtan lehetne körbejárni másik országgal, és személyiségeket összeszedni adott esetben. Szerintem ezt a lehetőséget nem kellene eltörölni.

Szecsa 09-15-2006 09:36

De ha valaki 2-3 évig ott van 1/A-ban és ahogy Ati fogalmaz az A topjaban sok időt tölt, az addig 4-5 személyiséget is megszerezhet plusszba...Tehát a könnyű személyiségszerzés és az A-ban való topra törés üti egymást.

Steve 09-15-2006 09:38

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 31409)
De ha valaki 2-3 évig ott van 1/A-ban és ahogy Ati fogalmaz az A topjaban sok időt tölt, az addig 4-5 személyiséget is megszerezhet plusszba...Tehát a könnyű személyiségszerzés és az A-ban való topra törés üti egymást.

Nem üti egymást csak akkor két orival kell játszanod:)

McLoad 09-15-2006 10:56

Köztes megoldások

Mi lenne ha az 1/a-ra nem vonatkoznának az újonnan bevezetett szigoritások. Tehát maradna ugyan az mint ami most van, akinek van orija 1/a-ba annak nem kell a kis orijával már felmennie csak 2-es szint szigoritot feltételeit kéne teljesitse.
vagy
ugyan ez viszont a kis ori nem 336kört kéne töltsön a topban hanem dupláját vagy mondjuk 1000kört (ott maradni könyebb mint felmenni oda)
vagy
Akinek van 1/a-s oria annak az 1/a-s oria is kéne teljesitse a kis ori feltételét ha ez nem sikerül akkor a kis ori +személyiség nélkül fordulhatna csak visza 5-be. Viszont ha az 1/a-s orinak több személyisége van mint a kis orinak akkor az 1/a-s ori a saját feltételeit 1/a-ban a kis ori pedig a saját feltételeit kéne teljesitse 2-be. (Amelyik szigorubb, remélem érthető)
Mind három esetben akinek nincs 1/a-s oria csak top30%-t kéne teljesitsen 1/a-ba igy nem lenne sokkal nagyobb hátrányban azzal szemben akinek van orija 1/a-ban. A 2-be meg ö is a szigoritot feltételeit.

-Fegya- 09-15-2006 13:09

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 31415)
Mi lenne ha az 1/a-ra nem vonatkoznának az újonnan bevezetett szigoritások. Tehát maradna ugyan az mint ami most van, akinek van orija 1/a-ba annak nem kell a kis orijával már felmennie csak 2-es szint szigoritot feltételeit kéne teljesitse.

Mi van azokkal, akiknek nincs országuk az 1A-ban, de sok személyiségük van?
Quote:

vagy
ugyan ez viszont a kis ori nem 336kört kéne töltsön a topban hanem dupláját vagy mondjuk 1000kört (ott maradni könyebb mint felmenni oda)

Aki a 3-s szint maximumával lép a 2-s szintre, az kb top10%-ba érkezik. Teljesen mindegy neki, hogy hány top kört kell eltöltenie.
Quote:

vagy
Akinek van 1/a-s oria annak az 1/a-s oria is kéne teljesitse a kis ori feltételét ha ez nem sikerül akkor a kis ori +személyiség nélkül fordulhatna csak visza 5-be. Viszont ha az 1/a-s orinak több személyisége van mint a kis orinak akkor az 1/a-s ori a saját feltételeit 1/a-ban a kis ori pedig a saját feltételeit kéne teljesitse 2-be. (Amelyik szigorubb, remélem érthető)

Ez az, ami azt eredményezi, hogy szinte csak az szerezhet plusz személyiséget, aki az 1A topjában marad és van körbejáró kis orija.

McLoad 09-15-2006 15:44

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 31433)
Mi van azokkal, akiknek nincs országuk az 1A-ban, de sok személyiségük van?

Aki a 3-s szint maximumával lép a 2-s szintre, az kb top10%-ba érkezik. Teljesen mindegy neki, hogy hány top kört kell eltöltenie.

Ez az, ami azt eredményezi, hogy szinte csak az szerezhet plusz személyiséget, aki az 1A topjában marad és van körbejáró kis orija.

Azok, hogy ne legyenek hátrányosan megkülönböztetve azokkal szemben akiknek van 1/a-s oriuk csak top30%-ot kéne teljesitsék.

Az lehet, hogy a top10%-ba kerül de ha a célja top5% akkor még mindig elöre kell menjen. A jellenlegi helyzetben pedig még enyit se kell tegyen.

Nem csak az fog plusz személyiséget szerezni hanem az is aki az 1/a top30%-át képes teljesiteni.

Szerintem mind a 3 javaslat jobb a jellenlegi rendszernél. Ha valaki ugy gondolja, hogy roszabb az szoljon, hogy miért hogy egy kicsit tudjunk elöre is haladni ne csak körbe körbe járjunk. Ja és új ötletek is jöhetnek.:)

Ati 09-19-2006 10:03

Amíg az utcán mindenki tör és zúz, addig mi csináljunk valami építő jellegűt. :) Nézzük hol tartottunk a fordulás feltételeivel. Ezek a számok merültek fel:

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 31294)
(1) 30%
(2) 20%
(3) 15%
(4) 10%
(5) 5%
(6) 2%
(7) 1%
(8) top3
(9) top1

Quote:

Originally Posted by director (Post 31144)
(1) - top 30%
(2) - top 26%
(3) - top 22%
(4) - top 18%
(5) - top 14%
(6) - top 10%
(7) - top 7%
(8) - top 4%
(9) - top 1%

Quote:

Originally Posted by wand (Post 31122)
(1) - top 30% - ahogy eddig
(2) - top 25%
(3) - top 20%
(4) - top 15%
(5) - top 12%
(6) - top 8%
(7) - top 5%
(8) - top 1%
(9) - top 1. helyezés

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 31125)
1 30%
2 20%
3 15%
4 10%
5 5%
6 2%
7 1%
8 top3
9 top1

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 31093)
Az eredeti has-számok:

(2) - top 25%
(3) - top 22%
(4) - top 18%
(5) - top 15%
(6) - top 11%
(7) - top 8%
(8) - top 5%
(9) - top 1. helyezés

Egy sokkal enyhébb válasz rá:

(2) - top 27%
(3) - top 24%
(4) - top 21%
(5) - top 18%
(6) - top 16%
(7) - top 14%
(8) - top 12%
(9) - top 10%

Valami köztes:

(2) - top 24%
(3) - top 19%
(4) - top 15%
(5) - top 12%
(6) - top 10%
(7) - top 8%
(8) - top 6%
(9) - top 5%

Bőven van választási lehetőség, nézzük most már, hogy ezek közül kinek melyik tetszik, és miért.

Többen kifejtették, hogy igazi haszna csak az első 2-3-4 személyiségnek van, ezért én az elején egy kicsit drasztikusabb emelkedést javasolnék. Ha 1 sze4mélyiséggel a top30% a cél, akkor kettővel ne a top27% legyen, mert ez nem igazán nehezítés. Az elején legyen egy drasztikusabb ugrás, 5-6-7-... százalékok.

Felmerült kiegészítésként, hogy aki így nehéznek találja a játékot, az a plusz személyiségekről (szabadon választható mennyiségben) bármikor lemondhasson, és ezzel a lépési feltéfelei enyhüljenek. Az eldobott személyiséget csak új fordulással kaphatja vissza.
Ezzel biztosítani lehet, hogy ha valaki csak a top30%-ba tud bekerülni, attól még nyugodtan körözhessen, csak nem lesz több személyisége.

Az 1/A-2B témát tegyük félre, nézzük a számokat, ha ezek megvannak, akkor utolsó lépésként még ezt is elővesszük újra.

-Fegya- 09-19-2006 11:12

Igaza van Atinak, szerintem is az elején gyorsan növekedjen a szigorítás. Azt is elfogadom, hogy kék 10-t top1 helyezéshez kössük. Ha a kék 10-t top1 helyezéshez kötjük, akkor logikusnak tűnik, hogy a kék 9-t dobogós helyezéshez kössük.
Nem tartom jó feltételnek a top1%-t a kék 8-hoz, mert több csoportban ez szigorúbb feltétel, mint a dobogó. Nem találtam olyat, ami ezeket kielégíti. Ezért javaslatom:
(2) - top 22%
(3) - top 15%
(4) - top 10%
(5) - top 8%
(6) - top 6%
(7) - top 4%
(8) - top3 helyezés
(9) - top1 helyezés

Egyébként azt gondolom, hogy lényeges változást ez a szigorítás önmagában nem fog hozni. A szigorítás azt fogja eredményezni, hogy lassabban lehet majd körbejárni és néhányan abbahagyjuk a körözést.
Komoly változást az 1A-2B téma hozhat, de ezt hagyjuk.

Synkel 09-19-2006 11:34

Fegya számai tetszenek. Télleg nem jelent nehezítést 30%-helyett a 27%, és télleg az első pár személyiségnek van igazi értéke. Még morális értéke is, mert újabban terjed a vélemény, hogy a nagyon sok személyiségesek nem is tudnak játszani, mert csak pörögnek. Pedig hát...

Békés 09-19-2006 11:46

[quote=Békés;31369]
Talán még lehetne fűszerezni azzal is hogy több fordulásból hozza össze azt a kis kék számocskáját./Pl 5-4 szinten megy de megakad a 3-ason, fellép és a köv körben pl megcsinálja a 3-ast és 2-est, ekkor megkaphatja a kis kékecskéjét:)

Ehez a felvetésemhez mit szóltok, mert lehet olyan csopi ahol ha megfeszül az ember akkor sem tudja teljesiteni a feltételeket.
A másik indokom, evvel kilehetne kerülni azt a nemkivánatos eseményt hogy valakik befészkeljék magukat a csopi top 5 be pl és csak adott összegért 1-2 mrd engedik hogy feljebb jusson a kis kékre vágyó.

Ati 09-19-2006 12:37

[quote=Békés;31822]
Quote:

Originally Posted by Békés (Post 31369)

Ehez a felvetésemhez mit szóltok, mert lehet olyan csopi ahol ha megfeszül az ember akkor sem tudja teljesiteni a feltételeket.
A másik indokom, evvel kilehetne kerülni azt a nemkivánatos eseményt hogy valakik befészkeljék magukat a csopi top 5 be pl és csak adott összegért 1-2 mrd engedik hogy feljebb jusson a kis kékre vágyó.

Ezt egy felesleges bonyolításnak tartom. Ha nem tudja megszerezni a plusz személyiséget, akkor játszik 1 személyiséggel. Ezt kár bonyolítani.

Maradjunk a teljesítendő százalékoknál.

McLoad 09-19-2006 12:53

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 31818)
Ezért javaslatom:
(2) - top 22%
(3) - top 15%
(4) - top 10%
(5) - top 8%
(6) - top 6%
(7) - top 4%
(8) - top3 helyezés
(9) - top1 helyezés

Ezt elfogadhatonak tartom kb. én is ezt az irányt javasoltam. Szerintem lehet egy kicsit szigoritani (7)-en mert egy 1000oris csopiban top4% az top40 és utána egyböl top3 már nagy ugrás. Amugy ezt igy is elfogadhatonak tartom.

Békés 09-19-2006 13:02

[quote=Ati;31829]
Quote:

Originally Posted by Békés (Post 31822)

Ezt egy felesleges bonyolításnak tartom. Ha nem tudja megszerezni a plusz személyiséget, akkor játszik 1 személyiséggel. Ezt kár bonyolítani.

Maradjunk a teljesítendő százalékoknál.

Ok:)

Fegya, ötletét én is támogatom, nekem megfelel:)

Remedy 09-20-2006 00:14

Nem tudom, szerintem a top 1, de meg top 3 is az nagyon durva. Meg akar a kis kek vegtelenhez is :P (plane hogy eddig semmi ilyesmi nem volt!)

Remedy 09-20-2006 00:19

[quote=-Fegya-;31818]Igaza van Atinak, szerintem is az elején gyorsan növekedjen a szigorítás. Azt is elfogadom, hogy kék 10-t top1 helyezéshez kössük. Ha a kék 10-t top1 helyezéshez kötjük, akkor logikusnak tűnik, hogy a kék 9-t dobogós helyezéshez kössük.
Nem tartom jó feltételnek a top1%-t a kék 8-hoz, mert több csoportban ez szigorúbb feltétel, mint a dobogó. Nem találtam olyat, ami ezeket kielégíti.

Ha csak ez a baj, lehet egy olyan is pl, hogy

max(top 1%, 6)

Ahol ertem ez alatt azt hogy vagy 6. helyezes, vagy ha 600nal tobben vannak a csopiban akkor top 1% :)

Colony 09-20-2006 08:04

Én is Fegya által javasolt százalékokkal érte(né)k egyet.
Viszont a 8. fordulásnál nem helyezeshez kéne kötni, ott az 1%-ot használnám. (Nem nagy különbség, sőt valahol nehezebb is)
Amig tényleges személyiséget lehet szerezni, addig a %-os teljesítések kénének, fentebb említett 4 tagú szövetségek miatt...stb.
Az "értelmetlen" személyiségek megszerzését kötném csak az 1 helyezetthez.

Ati 09-20-2006 09:13

No akkor eddig valami ilyesmi kezd körvonalazódni:

(2) - top 22%
(3) - top 15%
(4) - top 10%
(5) - top 8%
(6) - top 6%
(7) - top 4%
(8) - top 1%
(9) - top1 helyezés

Colony 09-20-2006 09:41

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 31916)
No akkor eddig valami ilyesmi kezd körvonalazódni:

(2) - top 22%
(3) - top 15%
(4) - top 10%
(5) - top 8%
(6) - top 6%
(7) - top 4%
(8) - top 1%
(9) - top1 helyezés

Szerintem ez igy tökéketes!
Lassan kéne indítani egy szavazást a lehetőségek közül.(vagy nem lesz?)

Ati 09-20-2006 09:49

Quote:

Originally Posted by Colony (Post 31917)
Szerintem ez igy tökéketes!
Lassan kéne indítani egy szavazást a lehetőségek közül.(vagy nem lesz?)

Nem lesz. Ha logikusan, érvekkel végigmegyünk a felmerült lehetőségeken, és a végén van egy, ami tetszik a többségnek, akkor arról minek szavazni? :)

Alba 09-20-2006 10:42

A szigoritast jo otletnek tartom.El is varhato egy jatekostol hogy teljesiteni tudja oket.
De az 1A kicsit megkeveri a szamokat nem?Mondjuk aki 1 orival jaccik annak eleg bajos megszerezni mar a top10% ot is...Az mar eleg magasan van.Jelen pillanatban 7000 heki körül.
Akar milyen jo jatekos B bol lep 2400 on mondjuk jönnie kell fel meg kb 5000 hektart ami azert nem kis falat.Ha nem lep be valamelyik topklanba eleg nehezkesen fog menni.Hiszen az jol latszik hogy a klantagok egymas mellé sorakoznak fel, és atmenni eleg meresz dolog is tud lenni.
Ha jol ertem es mondjuk nekem 2 orim van es a B bol akarok fordulni akkor az A s orimnak es a B s nke is meg kell felelni a felteteleknek nem?Hiszen igy logikus.
Ez viszont lehet oda vezet hogy tartanak majd orit A ba a topklanok a megfelelo % on es ado meginakbb nem engednek fel ujakat, nehogy elvesszek a fordulasi lehetoseget...
Es a a valaki ralat az A ra lahatja hogy egy ido utan marha nehez haladni...

McLoad 09-20-2006 11:42

Ugy nézz ki valahol Fegya számjai körül lesz a megoldás, de...

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 31923)
A szigoritast jo otletnek tartom.El is varhato egy jatekostol hogy teljesiteni tudja oket.
De az 1A kicsit megkeveri a szamokat nem?Mondjuk aki 1 orival jaccik annak eleg bajos megszerezni mar a top10% ot is...Az mar eleg magasan van.Jelen pillanatban 7000 heki körül.

ezzel tényleg kell valamit kezdeni. Mert 1/a-ra durva szigoritás föleg azokra nézve akiknek nincs 1/a-s oriuk a körbefordulás miatt.
Ezért kéne az 1/a-t ki hagyjuk a szigoritásból és ott maradna a top30% mint eddig akinek meg van 1/a-s oria az 2/B-ben 2000 kört kéne maradjon ahogy eddig.

Ati 09-20-2006 12:00

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 31931)
Ugy nézz ki valahol Fegya számjai körül lesz a megoldás, de...

ezzel tényleg kell valamit kezdeni. Mert 1/a-ra durva szigoritás föleg azokra nézve akiknek nincs 1/a-s oriuk a körbefordulás miatt.
Ezért kéne az 1/a-t ki hagyjuk a szigoritásból és ott maradna a top30% mint eddig akinek meg van 1/a-s oria az 2/B-ben 2000 kört kéne maradjon ahogy eddig.

Egyelőre maradjunk az általános számoknál, de: ezzel ettől függetlenül nem értek egyet. A játék célja az 1/A top helyeinek megszerzése. A több személyiség csak amolyan "unaloműző". Ismét kötelezővé lett téve az 1/A, úgyhogy kelljen csak játszani ott is, és a hangsúly azon van, hogy játszani. Ha nem fog 1 hónap alatt feljutni valaki a top10%-ba, akkor nem fog. Játsszon. Elvégre ez a játék célja. Ha csak a kis kék számok megszerzése lenne a cél, minden erőfeszítés nélkül, akkor tényleg elegendő lenne egy gomb, amit megnyomsz, és 2 hónap múlva kapsz egy e-mailt, hogy gratulálunk, léphetsz. Ennek semmi értelme.

Ettől függetlenül az 1/A-2/B témát hagyjuk a végére, most maradjunk a szükséges százalékok eldöntésénél. Lesz még idő ezzel a témával is foglalkozni.

Békés 09-20-2006 12:27

Még egy dolog.
Ha be lessz vezetve akkor úgy lenne logikus, hogy pl az adott kék számhoz az összes szinten teljesitse a feljutás feltételeit.
/msn-en kérdezték tőlem ez csak a 2-es szintre vonatkozik vagy minden hová?/
Én úgy értelmezem hogy minden szinten teljesiteni kelljen a feltételeket.

All times are GMT +1. The time now is 03:47.