Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Új játékosok nagyobb arányú megtartása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4509)

Von 03-01-2011 19:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 282141)
A fő cél a regisztráló kezdők magasabb arányú megtartása.

Ez tervnek hangzik :) Szeretnék is rá reflektálni, de előre bocs, hogy hosszú lesz, mivel eléggé könnyen érthetően szeretném kifejteni, hogy minél kevesebb dolgot lehessen félreérteni.
Először is, ez a vizuális elemekkel együtt már termékfejlesztés, vagy pontosabban termék-finomhangolás, mivel feltételezem a játékmenetet nem fogja alapjaiban megváltoztatni. A termék nyilván itt maga a játék.

Meglátásom szerint online-környezetben (is) a legsikeresebben ez iterációval működhet, ami biztosítja a lehető legkevesebb felesleges munka és fejlesztés elvégzését. Az iteráció itt annyi, mint megszerezni a legtöbb visszajelzést a kezdőktől és ennek megfelelően változtatni a finomhangoláson, majd ismét megszerezni a visszajelzést stb, stb ''végtelen ciklus", aminek egy ponton persze véget kell vetni. A lényeg, hogy senki nem tud relevánsabb információval szolgálni egy termék fejlesztésével kapcsolatban azoknál, akik egyszer már kipróbálták, de valamiért abbahagyták/eldobták. Az általuk "hordozott" információ felbecsülhetetlen értékű, és többnyire elhanyagolható költséggel hozzá lehet jutni.

Ugyanis egy kezdő alapból megadja az emailcímét amin el lehet érni jó esetben. Teszem azt ittmarad és játszik, közben meg lehet interjúvolni pár hét után kérdőívvel, hogy mi tetszik neki a játékban és mi az ami a legjobban zavarja.
Két dolog egyből kiderül megfelelő mennyiségű válaszadó esetén: mi fogja meg a játékban az embereket rögtön a legelején mikor még semmit nem tudnak (ezt érdemes jobban hangsúlyozni a kezdőkkel való kommunikáció közben később, esetleg rá is gyúrni a játékban), és mi az amit nehezen értenek, nehezen kezelnek (itt valszeg sok lesz az irreleváns infó, de lehet fontos közte).
Ennél sokkal fontosabb viszont, hogy az emailcímen keresztül el lehet érni a kilépőket is! Aki mondjuk kevés játék után két-három hétig nem lép be, inaktív, attól szintén kérdőívben megérdeklődni az inaktivitása okát, illetve a kilépése okát. (A kérdőív alatt mindig azt értem, hogy előre megadott választási lehetőségek+egy egyéb, plusz minden kérdés "nyílt végű", azaz az adott válaszra lehet is valamit tevékenyen reagálni). Amint tudja az ember, hogy a termékét használók miért hagyják abba ezirányú tevékenységüket, felbecsülhetetlen információk birtokába kerül arra vontatkozóan, hogy mely területeken lehet szükséges javítani a teljesítményt. A tékozló fiú után érdemes menni, mert ő tud szolgálni építő kritikával, nem az, aki lojális. A lojálistól "mindössze" annyit lehet megtudni, hogy miért jó a játék (ami persze szintén fontos), de nem derül ki belőle, hogy hogyan fogják mások is ezt felfogni, hogy jó a játék.

Meglátásom szerint az iteráció segít megtalálni a helyes irányt viszonylag gyorsan, és még többet segít abban, hogy azon végigmenjen az ember. Teszem azt, kiderül, hogy kezdők 30%-ának az a baja, hogy nagyon gyorsan begyalulják és elmegy a kedve. Akkor a tutorial jó ötlet. Viszont kell arról is infó, hogy a tutorial tényleg segít-e eleget. Ha nem, módosítani kell kicsit, esetleg nem is elég a tutorial egyedül. De nem ugyanazt az embert kell megint megkérdezni, hanem az új belépőt aki azóta jött.
Az iteráció lényege, hogy mindig az aktuálisan új belépők magatartása hogyan változik az előző újak válaszaira adott fejlesztői reakció miatt.

Ez alapvetően egy végtelen ciklus lenne, viszont nyilván van egy épeszű határa. Megmondom őszintén, halvány lilám nincs mi lehet ez a épeszű határ egy Hódító esetében. Általánosságban úgy megy, hogy van egy egyszerű kérdés, amit olyan embereknek tesznek fel, akiknek van tapasztalatuk a termékkel kapcsolatban, legalább kétszer használták, és legalább az utóbbi két hétben használták egyszer, így szól:
Mit éreznél, ha nem használhatnád többet a terméket (Hódítót)?
1. nagyon csalódott lennék
2. kicsit csalódott lennék
3. nem lennék csalódott, annyira nem hasznos ez
4. n/a - vagy már nem használom a terméket egyáltalán

Ha az 1. választ adja a válaszadók több, mint 40%-a, akkor a fejlesztés úgymond olyan szintet ért el, ahol már nem érdemes túlzottan koncentrálni rá, ha 40% alatti az 1. választ adók aránya, akkor még érdemes folytatni az iterációt.
De amíg a 40%-ot nem éri el az arány, addig mindenféle nagyobb volumenű reklám, vagy népszerűsítés könnyen csalódást és sikertelenséget hozhat, ennélfogva értelmetlen.

Fuu bocsánat megint, hosszú és tömény lett, és felét se írtam le annak, amit szerettem volna... Pl kihagytam a monetizálás témakörét teljesen :o

kistigris 03-01-2011 19:12

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 282193)
Nem úgy gondoltam, hogy traktálod őket :) Én az olyanoknak, akik traviznak stb ajánlom elég sokat, eddig sajnos minden ismerősöm itt hagyta a hódot :(

Úgy gondolom mindenkinek vannak ismerősei, haverjai akik vagy csak kipróbálták
vagy hosszabb-rövidebb ideig játszottak is itt,úgy mint Red ismerősei.Pontosan őket kellene megkérdezni mi az oka, hogy nem folytatták a játékot.Mivel Remy úgy indította el ezt az egész beszélgetést hogy "Akinek van vmi otlete, az szoljon!".Ezekből a válaszokból el lehetne indulni a megoldás felé.
Szerintem.

Zoli 03-01-2011 19:52

Felvetődött bennem egy olyan gondolat (nem ötlet), hogy lehet, hogy hibásak Ati adatai.
Ugyanis mint azt Te is írtad Ati, sokan már az azonosítás előtt, vagy védelem alatt törölnek, ez a legnagyobb probléma, ezen kéne javítani.
Az az észrevételem, hogy ebben a statisztikában, hogy 10/? ember megy el még ebben az időszakban, benne van az a sok-sok próbareg, amiknek egyike majd oda is kerül, ahova szeretnék (csoport).
Tehát egy játékos játszana egy másikkal, de nem oda teszi a gép, ezért még a védelem alatt töröl.
Ez felveti a kérdést, hogy megbízható-e ez a forrás, és valóban a védelmi időt kéne-e felturbózni, vagy esetleg ez egy nem létező probléma, és nincs miről beszélni...

erről ennyit, más:
szerintem régen sokan játszottak az 5-ös szinteken is, kb 3-szor ennyien.
valamiért ez a szám el kezdett csökkenni
most már csak az eredeti létszám harmadának megfelelő ori van egy 5-ös csoportokban (normál)
kicsit logikai csavart látok abban a felvetésben, hogy azért nincsen játékos, mert kevés a játékos...
amikor sok volt a játékos, akkor miért kezdett el csökkenni? hiszen akkor nem volt gond a kevés játékos
szerintem ez se létezik, mint indok, így erre magától a ténytől (hogy kevés a játékos) függetlenül kéne megoldást találni

mint korábban leírtam, az emberek nem lettek hülyébbek, hogy fényesre kelljen polírozni a popójukat minden óvodás szintű segítséggel.
Úgy gondolom, hogy ha a vizualitás is bekerül a játékba, máris csábítóbb lesz az embereknek, szerintem túl van lihegve a téma.

Ati 03-01-2011 20:04

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 282206)
szerintem régen sokan játszottak az 5-ös szinteken is, kb 3-szor ennyien.

Maradjunk annyiban, hogy maximum ennyivel több ország volt. :)

A többire nem reagálok, mert a véleményem (nem az írásodra, hanem a témáról) nem olyan, amit adminként fel szeretnék vállalni... :D Bármennyire próbálok is profi szinten kezelni dolgokat, a tapasztalataimra épülő magánvéleményem időnként ezzel nem összeegyeztethető. :)

Zoli 03-01-2011 20:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 282208)
Maradjunk annyiban, hogy maximum ennyivel több ország volt. :)

hmm...1800-1900 körül is volt, aztán később 1500 körül..

Ati 03-01-2011 20:07

Quote:

Originally Posted by Zoli (Post 282209)
hmm...1800-1900 körül is volt, aztán később 1500 körül..

Az országok számát nem vitatom. A játékosok számát igen.

Zoli 03-01-2011 20:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 282210)
Az országok számát nem vitatom. A játékosok számát igen.

kicsit ellentmondásos, de értem, amit írsz :)

Von 03-01-2011 20:12

Quote:

Originally Posted by Von (Post 282199)
Pl kihagytam a monetizálás témakörét teljesen :o

Erről megpróbálok röviden írni, anélkül, hogy konkrétan pénztárcákban akarnék kutakodni vele.

Mellékesen az előző kommentemben felhozott 40%-os válaszadási küszöböt szokták emlegetni abból a tekintetből is, hogy 40% felett stabil anyagi pálya előtt állhat egy termék. (Egyébként egy újrafelfedezett klasszikus gondolat, miszerint anyagi szempontból is sokkal érdemesebb egy termék felhasználói hasznosságára gyúrni és aztán felfedezni a pénzbeni lehetőséget, mint mindenáron pénzt próbálni csinálni belőle)

Nem tudom Ati mennyire gondolkodtál abban, hogy más lehetőségeket is behozz a VIP-en és a sorszámvásárláson kívül a cash-flow képzésbe, de nemrég azt olvastam, hogy az online játékipar bevételeinek legnagyobb része úgynevezett "bálnáktól" (vagy minek nevezték őket :D) származik. Azaz nem sok kicsiből jön össze az anyagiak nagy része, hanem arányaiban kevés nagyból. Pár nagyból akinek annyira elkapta a képzeletét a játék, hogy nem tudja abbahagyni a költést - és meg is teheti ezt.
A Hódító pedig a sorszámvásárláson kívül nem nagyon ad lehetőséget mértéktelen pénzköltésre. Természetesen nem arra gondolok, hogy pénzért előnyt lehessen vásárolni, mert az nem illeszkedne a játék stílusához egyébként sem. Viszont olyan dolgok mint pont a sorszám, amik egyedivé tesznek egy-egy országot, ugyanakkor nem járnak előnnyel, hasznosak lehetnek, és talán több ilyenre nyílik lehetőség az új, jobb grafikájú fejlesztésekkel. Más játékok példái jól mutatják, hogy bizony vannak emberek, akik ilyenekre szívesen költenek. Pl a játék maga ingyenes, de ha szeretnél egyedi "kinézetet", akkor azért fizetni kell x pénzt, ilyesmikre gondolok.

Azt nem állítom, hogy mennyi mindent tudok az online játékok monetizálásáról, ráadásul a Hódítónak megvan a maga modellje erre, csak a "bálnák" kapcsán merült fel ez bennem.

Tsobi 03-01-2011 20:22

Az szerintem határozottan nem segíti elő a játékosok megtartását, hogy egy az összekapcsolás miatt átrakott érdeklődőnek azt a választ adjuk, hogy ha nem vagy VIP, nem kerülsz vissza. Mit gondoltok?

Ati 03-01-2011 20:28

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 282214)
Az szerintem határozottan nem segíti elő a játékosok megtartását, hogy egy az összekapcsolás miatt átrakott érdeklődőnek azt a választ adjuk, hogy ha nem vagy VIP, nem kerülsz vissza. Mit gondoltok?

Azt gondolom, hogy 5 helyen le van írva (ezek közül néhány vastaggal, nagybetűvel és pirosan kiemelve!), hogy kötelező az országösszekapcsolás, valamint az is egyértelműen le van írva, hogy áthelyezéssel kapcsolatos ismételt felülvizsgálatot csak VIP tagok esetében végzünk.

Örülnék, ha nem menne el a téma abba az irányba, hogy a szabálytalanságokat tűrjük már el mégjobban, mint eddig.

Ezzel téma zárva, a fórum nem az áthelyezésekkel kapcsolatos reklamációk helye, a szabályok pedig nem képezik vita tárgyát.

Köszönöm.

Tsobi 03-01-2011 20:34

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 282216)
Köszönöm.

Nem akartam megindítani ezzel kapcsolatban lázadást, csak gondoltam témába vág, hisz a topic a játékosállomány drasztikus csökkenéséről és annak visszafordításáról szól (főleg, hogy nem is vagyok érintett az ügyben).

Ezzel kapcsolatban egy kérdés: nem lenne pozitív hatása annak, ha a VIP tagság CSAK kényelmi funkciók tárházát adná, különleges bánásmód nem járna vele? Gesztus értékű lenne a nem VIP játékosok felé: "Ti IS fontosak vagytok!"

Ati 03-01-2011 20:38

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 282219)
Ezzel kapcsolatban egy kérdés: nem lenne pozitív hatása annak, ha a VIP tagság CSAK kényelmi funkciók tárházát adná, különleges bánásmód nem járna vele? Gesztus értékű lenne a nem VIP játékosok felé: "Ti IS fontosak vagytok!"

A VIP tagság nemcsak kényelmi szolgáltatásokat nyújt, hanem a szokásosnál erőforrásigényesebb feladatok is arra korlátozódnak. Ilyen például az egy-egy áthelyezéskor, a reklamációk esetleges pozitív elbírálásakor felhasználható teljes országvisszaállításhoz szükséges összes adat mentése. VIP országok esetén ezt a nem kevés mennyiségű adatot külön eltároljuk, és egy ideig megőrizzük arra az esetre, ha szükség lenne rá. Az összes áthelyezett ország ilyen adatát nem őrizgetjük, és az érintett adatmennyiség miatt nincs is tervben ilyen módosítás.

Tsobi 03-01-2011 20:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 282221)
A VIP tagság nemcsak kényelmi szolgáltatásokat nyújt, hanem a szokásosnál erőforrásigényesebb feladatok is arra korlátozódnak. Ilyen például az egy-egy áthelyezéskor, a reklamációk esetleges pozitív elbírálásakor felhasználható teljes országvisszaállításhoz szükséges összes adat mentése. VIP országok esetén ezt a nem kevés mennyiségű adatot külön eltároljuk, és egy ideig megőrizzük arra az esetre, ha szükség lenne rá. Az összes áthelyezett ország ilyen adatát nem őrizgetjük, és az érintett adatmennyiség miatt nincs is tervben ilyen módosítás.

Jó. De nem lenne-e pozitív hatása az állományra, ha tervbe lenne véve?

Ati 03-01-2011 20:47

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 282222)
Jó. De nem lenne-e pozitív hatása az állományra, ha tervbe lenne véve?

Inkább negatív hatása lenne a plusz adatmennyiség kezeléséből adódóan minden szabályosan játszónak okozott lassulások miatt.

Princ 03-01-2011 23:02

Quote:

Originally Posted by Von (Post 282212)
A Hódító pedig a sorszámvásárláson kívül nem nagyon ad lehetőséget mértéktelen pénzköltésre. Természetesen nem arra gondolok, hogy pénzért előnyt lehessen vásárolni, mert az nem illeszkedne a játék stílusához egyébként sem. Viszont olyan dolgok mint pont a sorszám, amik egyedivé tesznek egy-egy országot, ugyanakkor nem járnak előnnyel, hasznosak lehetnek, és talán több ilyenre nyílik lehetőség az új, jobb grafikájú fejlesztésekkel. Más játékok példái jól mutatják, hogy bizony vannak emberek, akik ilyenekre szívesen költenek. Pl a játék maga ingyenes, de ha szeretnél egyedi "kinézetet", akkor azért fizetni kell x pénzt, ilyesmikre gondolok.

Megvannak a Hódítónak is a maga bálnái, én legalábbis elhűlve olvastam korábban, hogy 60k meg még több forintot is adnak anarchban egy-egy nagy oriért. Csak ezek a pénzek játékos és játékos között mozognak.
Egyedi kinézetre én nem hiszem hogy adnának egy olyan társaságban, ahol az ori látványa nem érdekes. De biztos ki lehet találni dolgokat. Például egy hivatalos oritemetőt. Megunt, vagy akadályt jelentő, de egyébként nagy becsben tartott országok nyugvóhelye lehetne. Mivel 1 ori mentése hihetetlen adatmennyiséget jelent, a fizetség simán indokolt..

Redback 03-01-2011 23:15

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 282245)
Megvannak a Hódítónak is a maga bálnái, én legalábbis elhűlve olvastam korábban, hogy 60k meg még több forintot is adnak anarchban egy-egy nagy oriért. Csak ezek a pénzek játékos és játékos között mozognak.
Egyedi kinézetre én nem hiszem hogy adnának egy olyan társaságban, ahol az ori látványa nem érdekes. De biztos ki lehet találni dolgokat. Például egy hivatalos oritemetőt. Megunt, vagy akadályt jelentő, de egyébként nagy becsben tartott országok nyugvóhelye lehetne. Mivel 1 ori mentése hihetetlen adatmennyiséget jelent, a fizetség simán indokolt..

Ati szavaiból nekem az jön le, hogy készül egy grafikus felölet a játékhoz. Biztos vagyok benne, hogy vannak olyan emberek, akik fizetnének azért, hogy így-úgy nézzen ki az országuk.

Princ 03-01-2011 23:34

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 282247)
Ati szavaiból nekem az jön le, hogy készül egy grafikus felölet a játékhoz. Biztos vagyok benne, hogy vannak olyan emberek, akik fizetnének azért, hogy így-úgy nézzen ki az országuk.

Rajtam kívül csak azért örültek itt a grafika fejlesztésének, mert remélik hogy ez fog hozni új partnereket a játékba.
Egyetértünk, biztos vannak emberek akik fizetnek ilyen-olyan egyedi kinézetért. Csak még nem hódítóznak. :)

Redback 03-01-2011 23:52

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 282249)
Rajtam kívül csak azért örültek itt a grafika fejlesztésének, mert remélik hogy ez fog hozni új partnereket a játékba.
Egyetértünk, biztos vannak emberek akik fizetnek ilyen-olyan egyedi kinézetért. Csak még nem hódítóznak. :)

Én szívemből örülök a grafikus felületnek. Olyan dolgokat, amiket nem fontos időben és pontosan csinálni biztosan ott fogom megoldani. És szerintem amint lesz grafikus felület a hódítóban, lassan megjelennek az emberek, akik fizetnek is a különcködésért, hangsúlyozom _szerintem_.

Kalapácska 03-02-2011 00:02

Quote:

Originally Posted by Von (Post 282212)
Erről megpróbálok röviden írni, anélkül, hogy konkrétan pénztárcákban akarnék kutakodni vele.

Mellékesen az előző kommentemben felhozott 40%-os válaszadási küszöböt szokták emlegetni abból a tekintetből is, hogy 40% felett stabil anyagi pálya előtt állhat egy termék. (Egyébként egy újrafelfedezett klasszikus gondolat, miszerint anyagi szempontból is sokkal érdemesebb egy termék felhasználói hasznosságára gyúrni és aztán felfedezni a pénzbeni lehetőséget, mint mindenáron pénzt próbálni csinálni belőle)

Nem tudom Ati mennyire gondolkodtál abban, hogy más lehetőségeket is behozz a VIP-en és a sorszámvásárláson kívül a cash-flow képzésbe, de nemrég azt olvastam, hogy az online játékipar bevételeinek legnagyobb része úgynevezett "bálnáktól" (vagy minek nevezték őket :D) származik. Azaz nem sok kicsiből jön össze az anyagiak nagy része, hanem arányaiban kevés nagyból. Pár nagyból akinek annyira elkapta a képzeletét a játék, hogy nem tudja abbahagyni a költést - és meg is teheti ezt.

Azt nem állítom, hogy mennyi mindent tudok az online játékok monetizálásáról, ráadásul a Hódítónak megvan a maga modellje erre, csak a "bálnák" kapcsán merült fel ez bennem.

Én konkrétan örülök , hogy van más is rajtam kívül aki értékesítési vénával rendelkezik :)
Általában a forgalom 80%-át a vevőid 10% -a csinálja :)
Tehát mindenképpen érdemes profi értékesítőt is bevenni a csapatba ,mindegy ki az :))

Dance 03-02-2011 00:25

Peace

Sok ötletet olvastam mióta én is beírtam amit gondolok.
Sokan ugyan azt írtuk. Ebben van valami :)
1-2 Flash elem csatába indítás első tolvajakcióra stb feldobná a kezdő játékosokat. Kínálni kell a játékot mert mára már elég száraz. Én szeretem de picit száraz.
Azonban olvasgattam azon játékosoktól akik neve sokat szerepel hogy mennyire elleneznek minden olyan változást ami jó lehet de az már más mint eddig. Értem ez alatt egy olyan ország tulajdonosát aki már bekövült valahova ő ott a sztár mert üthetetlen de ha egy Varázsló ország tudna 1 nap 1x le vagy fel 2-3-4 kört teleportálni, vagy 1 tolvaj ország a szembe jövő sereget ölni és így védeni magát a "biztos haláltól" vagy 1 hadis ország tetszhalált mutatni a harc folyamán ezáltal kevesebb a veszteség az már tényleg nem ez a játék vagy csak színesebb? Ez a játék egy fantáziavilág hát legyen fantáziadús:) Anno Edisonnak sem hitték el hogy világítani fog :)
Ati szépen felépítetted a játékot gratulálok hozzá azonban azt ne felejtsd el hogy akik itt írnak/írunk a te "ötleted támogatói/használói" vagyunk . Sőt 1 raklap sörbe mondjuk én metaxát szeretem de fogadnék, hogy aki engem kinevet az tuti azt is támogatná" ha ATI mondja" hogy néha néha jönnének kis ufók és 1-1 lézerágyút ajándékoznának a íjászoknak mert kitudja.Hittek bennük:) Szeretném ha te is írnál 1-2 ötletet vagy irányt amiben te látod a fellendülést.

Pool 03-02-2011 06:24

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 282251)
Én konkrétan örülök , hogy van más is rajtam kívül aki értékesítési vénával rendelkezik :)
Általában a forgalom 80%-át a vevőid 10% -a csinálja :)
Tehát mindenképpen érdemes profi értékesítőt is bevenni a csapatba ,mindegy ki az :))

Reméljük azért, nem Te leszel....

Ati 03-02-2011 07:14

Quote:

Originally Posted by Dance (Post 282252)
Szeretném ha te is írnál 1-2 ötletet vagy irányt amiben te látod a fellendülést.

Körlevélben 2 nappal ennek a témának a megnyitása előtt mindenkinek ki lett küldve. Ha ahhoz hozzáveszem a totorialt, ami itt merült fel, akkor szerintem jó úton haladunk. :)

Kalapácska 03-02-2011 11:10

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 282259)
Reméljük azért, nem Te leszel....

Nekem bőven elég napközben értékesíteni :D
Ide szórakozni járok részben , nem dolgozni :)))))

Von 03-02-2011 17:46

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 282245)

Gondoltam, hogy vannak ilyen emberek. Kicsit talán meglepő, de nem a leggazdagabb országokban költenek a legtöbbet online játékokra.
A kinézet esetében az új regelők - és maradók - célzására gondoltam elsősorban.
Nagy potenciál van szerintem egy online játék monetizálásában, ugyanis a megvásárolható dolgoknak szinte nulla a marginális költsége. Csak a vizualitás témájában maradva: előállítasz egy egyedi vizuális elemet, majd minden egyes vásárlás költsége számodra szinte csak az a pár kilobyte hely vagy sávszél.
Ennél a vizualitásnál egyébként vannak jobb ötleteim, csak azok ellentmondásosak lehetnek. De biztosan lehet találni olyan megoldásokat, amit Ati is jó szívvel fel tud vállalni.
Két lényeges elv lehet fontos szerintem: az egyik, hogy nem eladni kell valamit, hanem újraeladni, mivel az fenntarthatóságot és fogyasztói elégedettséget is jelent egyszerre. Ebből a szempontból tippem szerint a VIP rendszer jól működhet, mivel kimagasló lehet az újravásárlási ráta - ez egy jó modell, itt a volumen növelésével lehet érdemes próbálkozni.
A másik pedig, hogy nem szabad gátat szabni a fogyasztó vásárlási hajlamának azzal, hogy egyáltalán van olyan időpillanat, amikor nem tud venni valamit ha akar. A fogyasztó felnőtt ember, majd ő szabályozza a költése mennyiségét (vagy ha gyerek, akkor legfeljebb jól felpofozzák a szülei és legalább tanult valamit), szóval még morális probléma sincs ezzel.

Kubbi 03-02-2011 17:58

Quote:

Originally Posted by Von (Post 282281)
Gondoltam, hogy vannak ilyen emberek. Kicsit talán meglepő, de nem a leggazdagabb országokban költenek a legtöbbet online játékokra.
A kinézet esetében az új regelők - és maradók - célzására gondoltam elsősorban.
Nagy potenciál van szerintem egy online játék monetizálásában, ugyanis a megvásárolható dolgoknak szinte nulla a marginális költsége. Csak a vizualitás témájában maradva: előállítasz egy egyedi vizuális elemet, majd minden egyes vásárlás költsége számodra szinte csak az a pár kilobyte hely vagy sávszél.
Ennél a vizualitásnál egyébként vannak jobb ötleteim, csak azok ellentmondásosak lehetnek. De biztosan lehet találni olyan megoldásokat, amit Ati is jó szívvel fel tud vállalni.
Két lényeges elv lehet fontos szerintem: az egyik, hogy nem eladni kell valamit, hanem újraeladni, mivel az fenntarthatóságot és fogyasztói elégedettséget is jelent egyszerre. Ebből a szempontból tippem szerint a VIP rendszer jól működhet, mivel kimagasló lehet az újravásárlási ráta - ez egy jó modell, itt a volumen növelésével lehet érdemes próbálkozni.
A másik pedig, hogy nem szabad gátat szabni a fogyasztó vásárlási hajlamának azzal, hogy egyáltalán van olyan időpillanat, amikor nem tud venni valamit ha akar. A fogyasztó felnőtt ember, majd ő szabályozza a költése mennyiségét (vagy ha gyerek, akkor legfeljebb jól felpofozzák a szülei és legalább tanult valamit), szóval még morális probléma sincs ezzel.

Ez így nekem már nagyon általános.
Quote:

Ennél a vizualitásnál egyébként vannak jobb ötleteim, csak azok ellentmondásosak lehetnek.
Inkább írd le az ötleteid nyugodtan :)

Kalapácska 03-02-2011 18:45

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 282282)

Így müxik a kereskedelem :)

Von 03-02-2011 19:11

Quote:

Általánosságban sem árt látni a dolgokat :)
A kreativitás mit sem ér háttértudás nélkül. Pl én sem tudok eleget az online játékiparról ahhoz, hogy igazán jó konkrét ötletekkel tudjak szolgálni.

Quote:

Jó, de előre leszögezem, hogy bőven lehet rajtuk fogást találni, elnyúló vitába meg nem akarok bocsátkozni senkivel :)

Nulladik pontban: a Hódítónak van jelenleg belső valutája, ez pedig a VIP kör. Ennél fogva soha semmi dolgot nem szabad a monetizálásnál pénzért csinálni, csakis VIP körért, és az egyetlen dolog amire az ember pénzt költhet az a VIP kör vásárlás. Ilyen az élet, ha mindennek VIP kör az ára, az ember hamarabb elveszíti a realitásérzékét a pénzköltésnél és mégse haragszik arra, aki kitalálta azt, hogy konvertálás nélkül ne tudja követni a költése mennyiségét. Ezt még megfűszerezve azzal, hogy nagyobb mennyiségű VIPre arányosan kedvezmény jár, az emberek zöme simán elveszíti a fonalat azügyben, hogy akkor mire mennyit is költött pontosan a játékon belül - forintban.

Tehát:
Először is - bár nem tudom kicsiny hazánkban erre mennyire használható lehetőségek kínálkoznak - nincs lehetőség "ingyen" VIP-et szerezni. Arra gondolok, hogy az emberünk kitölt online kérdőíveket, megnéz reklámokat, megadja az adatait - amire aztán mindenféle cégek spammelnek, és cserébe kap VIP-et, mivel a Hódító meg pénzt kap ezek megjelenítéséért. Az így szerzett VIP nem lenne bukó a Hódítónak, mert egyszerűen amennyi pénzt kap azt a mostani VIP árakhoz arányosan konvertálja át. A játékos pedig fizetés nélkül szerez VIP-et.

Másodszor - főleg kezdő országoknak lehet hasznos - be lehet vezetni Hódítós javak vásárlását. Pl egymillió arany 100 VIP kör - csak példaként. Borzasztó pénzt kellene költeni ahhoz, hogy ez borítsa a játékon belüli gazdaságot, hatása másokra szinte egyáltalán nem lenne érezhető. Mégis sokan hasznát láthatnák olyan esetekben, mikor szorít a cipő, mikor lassan telik az idő. Úgy egyébként, ha pénzzel egy kicsit is lehet a gondolkodáson spórolni, az nagyon sok embernek visszautasíthatatlan ajánlat...
Ebbe teljesen nyilvánvalóan ezer okból bele lehet kötni.

Harmadszor, plusz kényelmi szolgáltatásokat is lehet VIPért kínálni. Ilyen lehet például email-értesítés fontos eseményeknél - asszem ez benne is van a mostani VIP csomagban. Persze ez is csak akkor ütne igazán, ha lenne okostelóra Hódító app, amit párszáz forintért letölthetsz a telószámlád terhére, majd pl KIK messengeren keresztül tolná előben az eseményjelzéseket plusz VIPért, így nem kell belépned feleslegesen. Real-time követhetnéd az eseményeket a lehető legkisebb energiaráfordítással.

Negyedszer, minden dolog amivel egyedivé lehet tenni az országot, de a játékmenet szempontjából irreleváns, plusz VIP kör. Némelyik egész elképesztő áron is mehet, ha valakinek sok pénze és feltűnési viszketegsége van, ne érhesse csalódás.

Ötödször, anarchista csoportban szabadabbra lehet ereszteni gyeplőt. Gondolom vannak gazdátlan nagy orik, amiket nem azonosítanak és törlődnének. Ezeket törlés helyett a Hódító simán visszavenné és aukcióban árulná a játékosoknak. Egyébként is a saját országod - normálban vagy anarchban - akárhonnan is nézed, a Hódító tulajdona. Illetve aki támogatni akarja a játékot, felajánlhatja a megunt anarchos oriját a Hódnak, az meg eladja aztán kész.
És biztosan van ennél sokkal több lehetőség is anarchban - mivel úgy tűnik ott leselkedik a big money - ez az egy ötlet is csak Princ felvetése alapján fogalmazódott meg bennem.

Asszem röviden ennyi - összefoglalva és ömlesztve. Egyik jobban támadható mint a másik, de aki konstruktívan akarja értelmezni, az szerintem megérti a lényeget.

Kutyuleee 03-02-2011 20:10

Quote:

Originally Posted by Von (Post 282287)
Másodszor - főleg kezdő országoknak lehet hasznos - be lehet vezetni Hódítós javak vásárlását. Pl egymillió arany 100 VIP kör - csak példaként. Borzasztó pénzt kellene költeni ahhoz, hogy ez borítsa a játékon belüli gazdaságot, hatása másokra szinte egyáltalán nem lenne érezhető. Mégis sokan hasznát láthatnák olyan esetekben, mikor szorít a cipő, mikor lassan telik az idő. Úgy egyébként, ha pénzzel egy kicsit is lehet a gondolkodáson spórolni, az nagyon sok embernek visszautasíthatatlan ajánlat...
Ebbe teljesen nyilvánvalóan ezer okból bele lehet kötni.

asszem ez az ami eleve elvetendő dolog. nagyon sok dolgot boritana, amire most lehet apellálni. kezdve a pénz nélküli orikra számolástól ...
arról nem beszélve,hogy egy olyan klánnal amiben van 2-3 olyan játékos mint pl Gee anarchban, aki ha akar vmit nem sajnálja rá a pénzt, akkora előnnyel indulna,hogy csak nah, meg soxorozná a max lóvéját...

Redback 03-02-2011 20:18

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 282293)
asszem ez az ami eleve elvetendő dolog. nagyon sok dolgot boritana, amire most lehet apellálni. kezdve a pénz nélküli orikra számolástól ...
arról nem beszélve,hogy egy olyan klánnal amiben van 2-3 olyan játékos mint pl Gee anarchban, aki ha akar vmit nem sajnálja rá a pénzt, akkora előnnyel indulna,hogy csak nah, meg soxorozná a max lóvéját...

Igen, ez bennem is felvetődött. De Von többi ötlete nagyon jó, szerintem. Két legyet egycsapásra: Több bevétel lesz -> többet tud Ati a játékra fordítani és még a kezdők is jobban megragadnának.

Kutyuleee 03-02-2011 20:23

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 282294)
Igen, ez bennem is felvetődött. De Von többi ötlete nagyon jó, szerintem. Két legyet egycsapásra: Több bevétel lesz -> többet tud Ati a játékra fordítani és még a kezdők is jobban megragadnának.

nem véletlenül csak azt a részt emeltem ki, a többi ötlete tetszik, csak a vipért bármilyen anyagi javat dolog az ami alapjaiban döntené meg a játék kiszámíthatóságát... így is belelehet futni sok szemeseknél, hogy akad a segélyben bőven és beszivod...:)

Von 03-02-2011 20:29

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 282293)

Jah, tisztában vagyok vele, hogy ez volt a legmeredekebb ötlet :)
Én is ezt az ötletet vetném el leghamarabb.

Viszont abba gondolj bele:
Pénz nélküli oriba ilyen nélkül is lehet szabályosan pénzt varázsolni sok esetben, 1 körön belül is. Erre apellálni eleve rizikós. Klánharcnál meg aki 74 forintjával vesz egy millió aranyat... hát: 1 yard 74.000 forint... Persze egy yardot lehet drágábbra is belőni... :)
És akkor még mindig nem számoltuk bele, hogy természetesen maximalizálni is lehet az így vásárolható mennyiséget.

Na de ezeket nem azért mondom, hogy ágáljak mellette, csak arra akarok rávilágítani, hogy mennyire széles az a sáv ahol meg lehet húzni egy monetizálás határát. Ugyanis sok esetben a játékosoktól csak kicsi alkalmazkodást igényelhet az, hogy jelentősnek tekinthető többlet cash-flowt generáljon egy-egy új elem, megoldás, elfogadhatóan kialakítva.

Én teljesen neutrális vagyok ebből a szempontból: felvetettem pár ötletet, kinek-kinek mi tetszik és mi nem belőle, azt mind el tudom fogadni.

Pool 03-02-2011 22:00

Nekem ez nem tetszik, ne legyen már a gazdag tudatlanok játéka, mint a travian...

Harmgor 03-04-2011 06:24

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 282305)
Nekem ez nem tetszik, ne legyen már a gazdag tudatlanok játéka, mint a travian...

Maximálisan igazat adok!

A travián csak a pénzről szól,aki nem tejel eleget nem is fejlődik(van olyan kollégám aki havi 20-30k-t költ rá)

Nem szeretném ha a hódító is ebbe az irányba menne el!

Több játékost vesztenétek,mint nyernétek(bár lehet anyagilag jobban járnátok)

Szerintem

Redback 03-04-2011 19:24

Ati egy körülbelüli számot lehetne kérdezni aktív játékosokról? Aktív alatt azt értem, aki napi 1-2szer belép legalább.

richardka 03-04-2011 19:52

elég vad irányba mentek el

Dance 03-10-2011 01:04

ötlet

Tudom erre a sok szemes országok felkapják a fejüket de. Nekem az jutott eszembe mi lenne ha lenne egy "nagyobb összegű" sms vagy valami amivel pl:(lehet már írták ezt előttem nem olvastam el csak a felét :rolleyes: )

Fellépek 5 ből 4 be és az első héten lenne rá lehetőségem hogy vásároljak magamnak 2.3. szemet. Természetesen tudom, hogy ezért régebben meg még most is sokan nagyon sokat dolgoznak vele de van aki pusztán szükségből és már nem is játszik egy adott szinten csak betermel 5. en átrohan a pontlistán fent megint termel lép. és ezt mindenhol.
Ha lenne egy realizált pénzbeni értéke 2.3.4.5.6. szemeknek akkor én bizonyára kipróbálnám, mert szeretek játszani de azért ebben a pörgős világban majd 1 évet várni vagy többet....kicsit soknak találom:) 1 országom van és azt szeretem, gondozom, nem szeretnék 5 el szaladgálni. Pont leszoktam a cigiről inkább erre költeném az árát:)
Magával hozná azt is, hogy akkor nem fordulna le senki és nem vinne több orit. Teszem hozzá attól hogy valakinek van 10 országa attól még kopnak az emberek és végül az a 100 ember marad akiknek fejenként 100 országa van. Persze durva megvilágítás de érthető mire gondolok ;)
De azt is magával hozza, hogy van pityuka aki profin szeretné kezdeni vásárol 2. szemet és az fix, hogy nagyobb eséllyel olvasná át a súgót, szeretné meg és vinné végig a csoportot. szemben azzal aki vált 1 vipet(250 ft ból már 1 buszjegy sem jön ki) és 1 hét után elfelejti a jelszavát.
+ kifogás hirtelen,hogy B ből befeccöl 10 szemre mondjuk 50-100e-t és fellép A ba. LEgalább elindulna darálás odafent is és nem kellene éveket várni amíg Sokszemes profi összeszokott banda megjelenik hanem csak ötletelek, hogy(10 barátommal otthonról fellépnénk első szakasz után A ba fejenként 3-4-5 szemmel. Attól félni még nem kellene tőlünk mert profik még nem vagyunk de ott vagyunk játszunk. Mert mi így akarjuk és lehetőségünk is lenne rá persze fizetnénk is érte:) ). Akik meg ugye vérprofik azok 1 szemmel is alázhatnak, akiknek meg sok a pénze azok legalább elkölthetnék :)

Remélem Ati tudsz kezdeni valamit ezzel az ötlettel!

Harmgor 03-10-2011 08:40

Ez szerintem az egyik legrosszabb ötlet amit olvastam.

Olyan,mintha bemennél egy céghez 8 általánossal,és vennél egy üzemvezetői posztot minden tapasztalat nélkül.

De mondjuk ki lehet számolni,hány VIP kör kell egy számhoz(kb 15-20 ha gyorsan,és akadálymentesen haladsz)

Szóval szerinted 4k-ért árulják ki azt,amit többen évek alatt(rohadt sok éjszakázással),több hónapos tekercsírással és egyebekkel elértek?
(40k-ért vennél 10 személyiséget)

Ezzel nem a játékosok száma nőne,hanem azoké akik ezért abba hagynák az egészet:(

Szerintem.

Harmgor 03-10-2011 08:46

Quote:

Originally Posted by Dance (Post 283044)
De azt is magával hozza, hogy van pityuka aki profin szeretné kezdeni vásárol 2. szemet és az fix, hogy nagyobb eséllyel olvasná át a súgót, szeretné meg és vinné végig

azért,mert kidob x összeget az nem jelenti azt,hogy megtanul játszani(olvasgathatja a súgót naphosszat,attól nem lesz tapasztaltabb)

én pl.:a mai napig nem olvastam végig a súgót,holott már 4 éve játszom:)

Remedy 03-10-2011 09:09

Dance: Menjel anarchba, ott lehet venni penzert szemelyiseget. :P

Kubbi 03-10-2011 09:16

Régen volt valami nehezítés, amit a kék számok adtak
erre emlékszik valaki hogy volt?
miért lett megszüntetve?

All times are GMT +1. The time now is 12:44.