![]() |
Quote:
Ezek alapján miért kell büntetni más szabálysértéseket?? teljesen logikus következtetés. Ha ez a szabály be lenne tartva máris volna mit keresgélnie a félelfnek... |
Quote:
Mondjuk egy ork beveri az 1500 hekis féleflet. Már meg is van a 10k értékkülönbség... A félelf hozzá nem tud szagolni a dologhoz, mint annyit, amikor látja, hogy jön felé sereg felgyújt nagyjából 20-25 házat... Milyen elégedetten fog lefeküdni aznap... |
Quote:
illetve ez már megint nem félelf sajátosság lenne, hanem az egész játék menetére kiható változtatás, amit biztosan nem fognak bevállalni egy faj életbentartása végett... |
Quote:
De faji sajátosságnak a bankátlopás igenis jó ötlet. mert ha már ezzel a gyenge fajjal vagy, akkor kapsz valamit cserébe... teljesen normális kompromisszum. A ház gyújtogatás igen, ideig óriág megy... De ha belegondolsz.. 7 kör alatt újraépülhet a ház, illetve az emberhiány is pótolható emberlopással átmenetileg... szóval azért elszállni nem kéne . nomeg ez sem faji sajátosság, hogy legyújtom az ellen házát, bárki megteheti. MIért kéne ennek örülnie a félelfnek? a seregek meggyilkolása meg szintén szépen hangzik, de a hatékonysága sehol nincs ... Bár, ha mind az 50% készültséget rászánom egy felesnél, akkor már talán van valami látszattja. de akkor a feles meg van lőve 5-6 körig... nem tud csinánli semmit... tehát azért még mindig jobb ha mészárol az ember, minthogy sereget öl... nomeg egy 10yard tartalékból csak futja már 1000 pacira a piacon. szóval IGAZI értelme nincs azon kívül, hogy lefárasztod a tolvajodat... De viszont olyan, hogy seregek átállítása, hogy árulók felkutatása. Gondoljatok bele... sok-sok háborúban okoz fejfájást a hadseregnek, ha áruló van beépítve... ezt át lehetne ültetni a hódítóba is.. pl. egy toliakcióval az ellenség seregének 1-2 százalékát X-körig árulásra fel lehet buzdítani.. ez kvázi felér egy tolvajok felfedése varázslattal... van egy 40% barakknyi támadó sereg, egy ügyes tolvaj a 30-50%át árulásra kényszerítheti, így azok nem indulnak el a csatába, ha támadást indít az ellenség. Ennek időtartama valahol a 2-5 kör között lenne ideális, hisz ha egy feles beszívja a tolvajok felfedését mondjuk 3-szor, és átlag 5-6%-al, akkor neki is legalább ennyi idő, míg a készülije visszamászik az eredeti értékre... ugyanezt tábornokokra is lehetne alkalmazni, ennek az lenne az értelme,hogy súlyos készültséget áldoozok arra, hogy pl egy ork ne tudjon kísérni 7 sereggel (tudom, hogy sarkított példa, de matematikailag lehetséges), hanem maximum 2-vel, hiába van annyira nagy túlerőben... Erre most megint fel lehet háborodni, hogy dehát hogy nem azért vagyok hadis, hogy... De azért valljuk be. még ígyis óriási előny az, ha egy felest bevernek földre, mert általában a feles, az nem nagyon szokott kísérni, főleg nem elsőnek támadni. neki marad a fedezés, ami bizony elég sokba kerül... plusz amint már említettem ha elég nagy értéken földelik a felest, akkor ütés után hatótávolságon kívül van a feles... azért ez eléggé egyoldalú hátránya szegény fajnak... |
Quote:
Jelenleg raktárként működik a piac, én is annak használom. Senkit nem büntetnék érte, erről szó sem volt. Ha mégis büntetésnek érzed, hát akkor pont ugyanannyira büntetném saját magam is, mint bárki mást. Szóval nem tudom hol miről beszélsz.:) |
Quote:
Annyit mondtam, hoyg a szabályok között ott van, hogy " a piac nem raktár " de 13 éve mindenki raktárnak használja... még az is, aki a szabályokat írja... akkor mi értelme van a többi szabály betartásának??? Itt logikáról és elvekről van szó, nem konkrét dolgokról... érted!! már az alapok alapja eleve rosszul van lefektetve... maga a rendszer egy ellentmondásos dologra épül... és logikusan: ha ez a SZABÁLY be lenne tartva, akkor a feles is előnyösebb helyzetben lenne ugyebár. de mivel nem lehet betartani, akkor inkább vegyük ki a szabályok közül, az már logikusabb lépés, mert így egyértelmű ellentmondás a játékban. Mintha arra buzdítana mindenkit, hogy szegje meg a szabályokat, különben esélytelen vagy a játékban... itt ez elvi kérdés |
Quote:
Engem a 'piac-problémában' az zavar, hogy belülről rágja a játékot. Alapvető stratégiai és taktikai repertoárokat gyilkol meg, és ezzel sokkal többet árt, mint használ. Szóval azon része, hogy elvi síkon ennek a szabálynak a betartása, nem betartása mennyire megkérdőjelezhető, sajnos nem érdekel. Az annál inkább, hogy jelentősen rombolja a játékélményt. Viszont sajnos nem tudok olyan rendszert kitalálni ami helyettesítené a mostanit, PirosTraktorét pedig egyenlőre nem tartom járható útnak. |
Quote:
megneznem mihez kezdessz a 15000 hekis orszagoddal,ha a piacon nem tudsz semmit tarolni. |
Quote:
Van ezen kívül etikai szabály is, pl, h nem illik 32-szer bemészárolni a kezdőt. Ezt a játékostársak rosszallásán kívül vagy büntetik vagy nem. Az, hogy a piac nem raktár, az nem szabály, nincs is szankcionálva. Ez egy figyelmeztetés, ami alatta(és máshol is) ki van fejtve, hogy ha raktárnak használod, mindenféle bajaid származhatnak a dologból. Az a kitétel a súgóban pl h az "ork a legmilitánsabb faj" szintén nem szabály, nem kötelez semmire, lehet 70% templomos 0 barakkos orkod is, csak nem lesz olyan nyerő. Ha így értelmezed, máris nem fog zavarni, hogy a súgóban ott van ez a szöveg. Egyébként meg egy ilyen hosszútávú játékban szerintem igenis szükséges, hogy legyen lehetőség a javak biztonságos elhelyezésére. A mértéken lehetne vitatkozni, de az elvvel szerintem kevesen nem értenek egyet. Nem hiszem, hogy a piac variálása előrevinné a dolgokat. |
Quote:
és igen, itt jönnek ki a faji sajátosságok. nem lenne 10db ork egy klánban. hanem abszolút vegyes klánok lennének... kajatermelővel és törpével. ahogy most is van néhány,de gyakorlatilag állandó célpontok a full ork klánoknak, akik a fentről örökölt vagyonokkal 2 hét alatt felütik magukat topba... Énis így csinálom persze, mint mindenki... de nem túl élvezetes. nincs agyalás, nincs taktikázás. van egy előre megírt forgatókönyv, amit ha betartasz, akkor garantált a siker... nem túl nagy élvezet. én speciell írtózom az A-tól... |
Quote:
Lehet ám termelni menet közben is. Lehet tartani törpét, elfet is a szövetségben. Vagy egy-két tolvajt, aki összelopkodja azt ami kell a szövinek. A játék jelentős részét tönkre teszi az, hogy semmi tudással és figyelem nélkül lehet összeharácsolni a forduláshoz szükséges milliárdokat, majd teljes biztonságban ülni rajtuk végig. Ezen most fel lehet háborodni, de így van. Nem hiába jönnek elő újra meg újra ugyanazok a témák, havi-félévi rendszerességgel. Mert ezek valós problémák, csak sosem oldjuk meg őket. |
Quote:
|
Quote:
azert azt elmeselhetned ezt piac nelkul hogy hoztam volna ossze? nem full ork klanban voltam;) |
Quote:
ez a változás nem csak téged érintene hátrányosan ,hanem mindenkit. Ha pedig egy kétszereplős egyenletben mindkét oldal egyszerre azonos hátrányba kerül, akkor a kettő egymáshoz viszonyítva változatlan.... |
Quote:
|
Quote:
Ha egyáltalán nem lehetne ily módon raktározni, az A-s játékot gyakorlatilag ellehetetlenítené, máshol meg nem hiszem, hogy segítene bármit is, valószínűleg több termelőépület lenne a "standard felállás" és ugyanannyi, vagy még kevesebb akció lenne, mert tartalékok nélkül jóval nagyobbat lehet borulni. Egyébként nem tudom, hogy miért fáj az valakinek, ha másnak sok tartaléka van, nekem(nekünk) sikerült az első 4 szintet 4500 kör alatt hozni(egy darab újra volt, kettesen, hogy picit több pénzt vigyünk fel), úgy hogy 1000 kört töltöttünk az 5-ben és a 2/B kivételével félelf is volt a szöviben(ami azért annyira nem használhatatlan, mint egyesek beállítják). Olyan 20 yardot fel is vittünk A-ba. Aki ésszel játszik és földért, nem hobbiból meg mindenféle bosszúhadjáratok alapján üt, annak elég az a pénz ami normális játékkal megszerezhető, aki meg fél évig akar irogatni, hát lelke rajta. Aki hetekig akar észnélkül mészárolgatni, az meg igenis írjon fél évet, hogy bírja a tempót :) Azzal egyébként egyetértek, hogy a félelfen lehetne valamit erősíteni, de azért a játékot nem kellene teljesen felborítani. |
Quote:
Hatékonyabb az, hogy fél évig napi egyszer belépek 1 percre, mint, hogy időt, energiát, ügyességet nem spórolva lopkodok -amire rá kell áldoznom egy faj választást, és egy borulékony országfelépítést-. Majd ennek a pénznek a megtartása sem igényel ügyességet, sem taktikázást, bár egy pici figyelmet talán már igen. Egyszerűen csak kipakolom piacra, amit sokszor a HT kezel, még csak nem is én, és teljes biztonságban van, a játék vigyáz rá. Ehhez pedig egy másik játékos akkor sem fér hozzá, ha sokkal ügyesebb, okosabb, aktívabb nálam. Ez az ami zavar, nem más vagyona. |
Quote:
|
Quote:
azert mert te nem szereted az A topja igenis a jatek csucsa,es rengeteg taktikai manovert ad rendkivul elvezetesse teve a hadis jatekot!legalabbis ez az en velemenyem,es gyanitom meg jopar jatekose.a topba felmaszni es forogni valoban eleg unalmas lehet,de azt nem ertem ha igy erzed miert nem teszed magasabbra a lecet? ja es akkor meg nem is beszeltunk a klanutesrol:) magasabb hektaron meghalna a jatek,ha a piac nem ugy mukodne ahogy. |
Quote:
kicsit olyan mint a gnom kitekizese,kell hozza nemi ido es hozzaertes,de nem lehetetlen.;) |
Quote:
|
Quote:
jelzotetelek fogok ki fer hozza mihez stb...... egy jol felepitett tervnel a piaci manoverekbol lehet kovetkeztetni az ellen lepeseire,viszont ha nem tudod milyen meretu es mennyisegu nyula van a cilinderbe(jelen esetbe egysegtarolos klanraki) az eleg kinos lehet.mondjuk egyenibe -1500 klanba meg vagy-20000heki.szerinted ez jo otlet? |
Quote:
|
Quote:
en imadom az A-t foleg magasabb hekin rengeteg a taktikai elem amit mashol nem nagyon hasznalnak.2007 ota vagyok fent es vegig aktivan jatszottam.soha nem forditottam le az orszagom,mert nem a top30% volt a celom:) |
Quote:
Killer, eredetileg odavolt írva, hogy A-ra nem lenne érvényes, ez a császári csoport egy újabb kiváltsága lenne a full csere. De megint mosódnak össze a topicok:D:D |
Quote:
|
Quote:
Már jó ideje teljesen más a játék A-ban, mint az alsó 4 csoportban. |
Quote:
Bármilyen módosítás, ami az A-s játékot negatívan befolyásolja, a hozzám hasonlóknak az esetleges elvesztésével járhat. Azért nem járható út az, ha a lenti miatt változtatjuk az A-t, de az sem járható, hogy fajokat, piacot változtatunk úgy, hogy az A-ban ez nem jelenik meg. |
Quote:
Ahhoz, hogy valaki A-be elérjen, előbb az alsó 4-en kell túlesni. Ezen szintek pedig lassan inkább hasonlítanak egy temetőre, semmint csatatérre. |
Quote:
|
Maradjatok a témánál. Köszi.
|
visszatérnék ahhoz a felvetéshez, hogy átlophatóvá kellene tenni a bankokat.
a piac korlátozása eszméletlen felfordulással járna, nem hiszem, hogy ez járható út. ugyanakkor való igaz, hogy a javak kockázatmentes összeszedése, (tekiírás 200-on), majd lophatatlanná tétele (piac) nem tesz jót a játéknak. itt jönnének be a bankok. megírja valaki a csillió tekercset, majd az eszméletlen vagyonnal elindul világot hódítani. a piacon biztonságban lévő tekercstömeggel nem megy semmire. pénzzé kell tennie időről időre valamennyit, hogy lovat, kaját, akármit vegyen. és pénzt kell benntartania az országban, mert ha kellene a védéshez 6K íj, akkor azzal nem megy semmire, hogy az ára ott van a piacon tekiben. ha a vagyona nem is, de a forgótőkéje legyen lopható, és máris izgalmasabb a játék, nem feltétlen a végtelen tartalék dönt minden esetben, és a feles is erőre kaphat. legyenek a bankok valamilyen szinten átlophatóak a félelf számára. akkor a feles a szöviben már nem csak pénzszerzésre és infoszerzésre lenne használható, hanem egy új taktikai elemet is jelenthetne. pl az ellenfél seregcseréjét megakadályozza azzal, ha jó időben kilopja az erre benntartott pénzt. |
Félelf
Árnyak:Ha a varázslat aktív, akkor a tolvajok ereje megnő a lakosság 40%-ával, de maximum a tolvajok 30%-ával. (10000 lakos, 1000 tolvaj esetén 1300 a tolvajérték. 1000 lakos, 10000 tolvaj esetén 10400 a tolvajérték) Míg tart a varázlsat, minden haszonszerző- és ártó (kivéve: gyújtás) tolvajakació 100%-al hatékonyabb. Előnyök a tolvajok készültsége kevésbé csökken akciónként, az információszerző varázslatok 10%-kal kevesebb rúnát igényelnek, védőereje 10%-kal magasabb, a tolvajlás és lakáshelyzet területén elérhető maximum 40%, a tolvajlási tudománytekercsek írása 50%-kal olcsóbb. Hátrányok: az adóbevétel 10%-kal alacsonyabb, a támadóerő 10%-kal alacsonyabb, a támadó varázslatok 30%-kal több rúnába kerülnek, a tudománytekercsek írása 10%-kal drágább. Ember: Tükörvarázs: A varázslat időtartama alatt minden ártó varázslatot visszatükröz. Mivel a varázslat burokként védi az országot, így nehezebb bejutni is oda. A varázslat hatása alatt minden, az ember ellen irányuló katonai akció (ide tartozik a földszerzés, fosztogatás és a mészárlás) 40%-kal kisebb hatásfokú. Előnyök: nincs Hátrányok: nincs Szándékosan tettem ide az embert is, mert véleményem szerint a felessel párhuzamosan kell kezelni. A fent említett javaslatok alapján lenne egy olyan feles, ami kimondottam "tolvaj" tolvaj lehetne; sunyi, allattomos, viszonylagos távolból rövid idő alatt nagy károkat tudna okozni, viszont hadi téren továbbra is fogható lenne. Továbbá lehetne mellette egy olyan "túlélő" ember, amit vari oldalról aktív faji mellett sehogy, hadi úton is csak nagyon nehezen lehetne kezelni. Viszont a tolvajai hoznák az abszolút normát azaz maradna továbbra is a kontroll faj a játékban. Szerintem a piachoz egyáltalán nem kellene hozzányúlni, én sem örülnék, hogy a nagy nehezen összelopkodott tekijeim "kint is kopjanak". A bankok átlopásáról csak annyit: Van felesem és első kézből tapasztalom, hogy a bankok lehetetlenné teszik a kp lopást, ez tény. DE badarság lenne kijelenteni, hogy ez CSAK a hadisok privilégiuma. 5ik szinten vagy teki írással vagy annak az ellopásával lehet nagy zsét szerezni. Ha megvan az alaptőke akkor a 4ik-től kezdve akár egy feles is szaladgálhat 2-3 yarddal, ha akar. A hadisok sem tudnak mástól pénzt lopni max fosztani, de kérdem én: ha valakiről lefosztanak 1-2 yadot, az nem érdemli meg? Nézzen távolt és rejtse el. Ugyan ez igaz bármely fajra is beállítottságtól függetlenül. Ami a bankokkal kapcsolatban viszont tényleg logikátlannak tartok az az, hogy emberhiány mellett is működnek. Nah ez hatalmas WTF!?. Nem elég, hogy kevés kell belőle, hogy maximális védelmet nyújtson de még ember sem szükséges a működéséhez... esély sincs arra, hogy emberhiányt okozzunk és annak köszönhetően lopjunk pénzt... ... de nem. A többség egyből a nagy zsét akarja, semmi taktika semmi gondolkodás és erőfeszítés. |
Quote:
Egy ilyen változtatásnak az égvilágon semmi jelentősége nem lenne. |
Elsőre a 100%-al hatékonyabb tolizás kicsit durvának hangzik(főleg emberlopással lehet vicceskedni, ha éjszaka kilopom a cp lakosságának úgy 70%át, majd az ürssé váló országra szépen megy vagy 25 sereg :)
Ezt leszámítva viszont szerintem nem rossz megoldás az se, ha a félelfet úgy erősítenénk, hogy hatékonyabbak az akciói. Viszont az ember ezzel a 40%os védelemmel egy ilyen félelf mellett továbbra is használhatatlan lenne, mert a feles még a jelenleginél is erősebb lenne az emberhez képest. Mf ember meg nem lenne alternatíva az elfhez képest mondjuk, mert hiába ütnek feleannyit, ha háromszor több támadást kapok. |
Akira:
-Az ork is le tudja lopni a tekiírót, pont mint a félelf. Ugyanúgy kell csinálni minden fajjal. Ne ettől legyen már használható és jó faj a félelf. -Az, hogy "A többség egyből a nagy zsét akarja, semmi taktika semmi gondolkodás és erőfeszítés.".... hát mit mondjak rá? Pofátlanság? Szerinted egy tolvajjal érdemben lopni kapzsiság? 200 hekin tekizni ellenben marha nagy stratégia, és erre akarod kényszeríteni a félelfeket is. Látszik, hogy hol tart a játék. -A 100% hatásfok príma, de minek? A semmi 300%-a is semmi. Nem az a baj, hogy egyszerre keveset hozok el valakitől, hanem, hogy semmi sincs az országában. Illetve ami van, az lophatatlan. Egyedül a katonagyiloknál látnám ennek némi hasznát. -Az emberhiányra már kitértek. Felülre raknák a bankot és kész. Esetleg kicsit több házat kell tartani kis hekin, és probléma megoldva. Bár ettől függetlenül függetlenül szerintem is hiba, hogy nem kell alá ember. A félelf bank-átlopására már született egy jó ötlet. Max 30%-ban tudná átlopni, de azt is csak akkor ha legalább 2-3szor nagyobb a toliereje. Ez megélhetésnek jó lenne, és közben nem borítja meg a játékot, nyugodtan lehet benn pénzt tartani, csak nem lesz lophatatlan. A másik ami tetszett még -bár már nem tudom kinek az ötlete volt-, hogy a kocsmákba kétszer annyi tolvaj férjen. Így több hely jutna egyéb épületnek. Bár én inkább a templomoknak adnám ezt a bónuszt. Mert sok kocsmát tartani alapból muszáj a katmorál miatt. |
Quote:
Quote:
Quote:
mondjuk én a infoszerzőket sőt a toliakciókat is visszatükröztetném valamilyen mértékben, úgy már vicces faj lenne akár a 30% tekivel is. félelf "problémáját" nem az ártó akciók hatékonyságának növelése oldja meg, hanem a könnyebb haszonszerzők (de 400k pénzt lopsz vagy 800kt az oly mind1 sztem). vagy az emberek hozzáállása változzon és valaki kezdjen el jól játszani a felesek közül... |
Quote:
Ha a kocsmák férőhelyét duplázzuk meg, akkor kevesebb kocsma kell, ami negatívan hatna a morálra. Márpedig ütni nemigen tud a feles, így kicsit macerás lenne a dolog. ( Gyakorlati példa: L-ben most kicsit lazít a félelfem, csupán 17% templomom van, mégis van pár olyan félelf akit nem tudok begömbölni ennyivel. Hát még pár óriást. Elég ciki az amikor az ellen szövijének félelfe befed, aztán még tolvajokkal is vandálkodik nálam. ) OFF:Az a mondat miszerint "vagy az emberek hozzáállása változzon és valaki kezdjen el jól játszani a felesek közül..." felettébb tréfás. Tekintve, hogy az általad megadott éplistából látszik, hogy halvány lövésed sincs a fajról. Nem hiszem, hogy ilyen leereszkedő stílusban kéne beszélned, főleg mivel gyanítom ki vagy, és azt is tudom mikor kezdted a játékot. Szóval amíg Remi-Tsobi-Pool-stb. megengedheti ezt magának, te még abszolút nem. Ezt jó lenne észben tartani. |
Quote:
ezt kell felfogni. valóban rég voltam félelfel, viszont leradíroztam az elmúlt évben csak L-ben kb 20-25t a térképről eddig, mivel nem életképesen voltak felépítve. ti olyan felest akartok, aki hadilag túlél, tud lopni mindent és mindenkitől, és persze mégcsak gömbözni se tudja senki. röhej ha meg "legyen sereggel üthető" félelfet akarunk akkor tökéletesen jó ahogy most van, mert ugyebár akkor napi 1 yardot simán elépítkezhetsz és tök mind1 mennyit lopsz ezután szóval gondolj bele, ha 280 vari férne egy templomban, akkor vajon melyik faj lenne a varis? az óriást kikukázhatnánk az 100%. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 18:08. |