Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1/A-ból való fordulás könnyítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4200)

reichz 05-29-2010 10:29

Hasonló ötletek voltak már, szerintem túlbonyolítás nélkül:

1000 kör minimális játék idő , 336 kör eltöltése mondjuk 5000 heki felett ,slussz

birodalmi 05-30-2010 04:43

valamit mindenképpen könnyíteni kell mert az uj játékosok kedvét nagyon elveszi az A csopi ilyen feltételek mellett
és ha nem lesz uj játékos a kék szám is elveszti az értékét szerintem

Ati 05-30-2010 08:55

Quote:

Originally Posted by birodalmi (Post 254362)
valamit mindenképpen könnyíteni kell mert az uj játékosok kedvét nagyon elveszi az A csopi ilyen feltételek mellett
és ha nem lesz uj játékos a kék szám is elveszti az értékét szerintem

Ahogy a másik témában írtam: valóban piszok nehéz megnyerni a játékot, de miért kellene, hogy ez könnyű legyen? Akkor mit játszanál? Miért lenne az jó, hogy sokkal hamarabb "dobd ki" több hónapnyi munkádat, és teljesen nullázva, mindent elölről kezdve játssz?

Hiszen az a lényeg, hogy egy vég nélküli játékban egyre magasabbra és magasabbra juss. Jelen pillanatban NAGYON sokáig van lehetőséged úgy fejlődni, hogy nem vagy még a játék csúcsán, ahol ez nyilván sokkal unalmasabbá válik, hiszen be kell várni az újonnan felérkezőket stb. Új A-s játékosként ezzel nagyon-nagyon sokáig nem kell szembesülnöd, így ma sokkal tovább tudsz izgalmas játékban részt venni, mint régen, amikor egy-két hónap alatt végigjátszotta valaki a játékot.

Ennek nemhogy ELVENNI kellene a kedvedet, hanem MEGSOKSZOROZNIA, hogy mégtovább fejlesztheted az országodat, mint valaha.

Princ 05-30-2010 09:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254373)
Ahogy a másik témában írtam: valóban piszok nehéz megnyerni a játékot, de miért kellene, hogy ez könnyű legyen? Akkor mit játszanál? Miért lenne az jó, hogy sokkal hamarabb "dobd ki" több hónapnyi munkádat, és teljesen nullázva, mindent elölről kezdve játssz?

Hiszen az a lényeg, hogy egy vég nélküli játékban egyre magasabbra és magasabbra juss. Jelen pillanatban NAGYON sokáig van lehetőséged úgy fejlődni, hogy nem vagy még a játék csúcsán, ahol ez nyilván sokkal unalmasabbá válik, hiszen be kell várni az újonnan felérkezőket stb. Új A-s játékosként ezzel nagyon-nagyon sokáig nem kell szembesülnöd, így ma sokkal tovább tudsz izgalmas játékban részt venni, mint régen, amikor egy-két hónap alatt végigjátszotta valaki a játékot.

Ennek nemhogy ELVENNI kellene a kedvedet, hanem MEGSOKSZOROZNIA, hogy mégtovább fejlesztheted az országodat, mint valaha.

Mert a Hódító 1 kivétellel nem akkor oszt pirospontot ha jó sok hekije (pontja) van valakinek, hanem ha MEGFELEL minden tekintetben az országa és szintet léphet/fordulhat. Igazán nem kell hát csodálkozni ha a többség a kitűzött, hódító-specifikus célra hajt.
Mint írod, ennek eléréséhez ma sokkal több idő szükséges mint régebben. Valamint a létrehozott szabályok mentén ez az idő egyre nő. Biztos vagyok benne hogy ez vagy ártott vagy pedig ártani fog a játékosok összességének, mert az utánpótlást veszélyezteti.

Padlócsempe 05-30-2010 14:57

Ati, volt olyan javaslat ebben a témában, amelyről elképzelhető, ha módosításokkal is, de bevezetésre kerül?

Ati 05-30-2010 15:21

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 254398)
Ati, volt olyan javaslat ebben a témában, amelyről elképzelhető, ha módosításokkal is, de bevezetésre kerül?

Több ilyen is volt. Amitől elzárkózom, azt remélem sikerült mindehol időben írnom. A teljesség igénye nélkül ilyen a "fordítsunk le mindenkit A-ból", "nehogy már más játszhasson az A-ban, amikor én nem akarok", "mindenki eddigi eredményeit töröljük, mert én még csak most kezdem a szintet" stb.

Padlócsempe 05-30-2010 15:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254401)
Több ilyen is volt. Amitől elzárkózom, azt remélem sikerült mindehol időben írnom. A teljesség igénye nélkül ilyen a "fordítsunk le mindenkit A-ból", "nehogy már más játszhasson az A-ban, amikor én nem akarok", "mindenki eddigi eredményeit töröljük, mert én még csak most kezdem a szintet" stb.

És elmondod melyekben látsz fantáziát, hogy meglegyen az irányvonal amin tovább tudunk haladni?

Ati 05-30-2010 15:52

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 254403)
És elmondod melyekben látsz fantáziát, hogy meglegyen az irányvonal amin tovább tudunk haladni?

Az összes többi az nyitva áll, mint lehetőség. Akár a százalékos "második frontvonal", akár a fix hektár. Azt hiszem, hogy ez a két fő irányvonal volt.

none 05-30-2010 20:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254404)
Az összes többi az nyitva áll, mint lehetőség. Akár a százalékos "második frontvonal", akár a fix hektár. Azt hiszem, hogy ez a két fő irányvonal volt.

az, hogy minden maradjon, ahogy van az nem lehetőség?

Ati 05-30-2010 20:14

Quote:

Originally Posted by none (Post 254416)
az, hogy minden maradjon, ahogy van az nem lehetőség?

Nem MÓDOSÍTÁSI lehetőség. :) De módosítani nem kötelező.

Pool 05-30-2010 21:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254404)

Sztem a fix hektárral kellene vmit kezdeni...

Én el tudnám képzelni, hogy

- A-ban lévő ori fordulhat: 1.000 játékidő + 336 kör 6.000 hektár felett

- B-ben lévő, kapcsolt ori fordulhat: Ahogy jelenleg...

Lehet, hogy ezzel többen gondolnák úgy: "lépek A-ból, B-ben nem akarok 2000 kört unatkozni, megyek szórakozok kicsit és 6k hekin túl szépen lelépek"

sztem...

Rob 05-31-2010 08:11

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 254424)
Lehet, hogy ezzel többen gondolnák úgy: "lépek A-ból, B-ben nem akarok 2000 kört unatkozni, megyek szórakozok kicsit és 6k hekin túl szépen lelépek"

sztem...

a nagy orik nem fognak lejönni, te se fordulnál azért mert 2k hekivel kisebb ori elég lesz legközelebb. viszont neeeem akarok 2000 kört unatkozni a B-ben, de ez nem tartozik ide:)

djibron 05-31-2010 08:16

Én azt gondolom egy elérhető fix hekinél szerintem sokkal többen fordulnának a-ból, és nem kellene unatkozni 2000 kört b-ben.
Szerintem.
Feltéve ha fordulás a célod, és nem a legnagyobb hódító akarsz lenni.
:D

Rob 05-31-2010 08:31

aki nem a top peremén egyensúlyozik, hanem feljebb jött az nem akar lefordulni. ha 2 hét topban ücsörgéssel fordulhatna akkor minek menne magasabbra. ott van a top 100db ori akik közül nem nagyon jön le senki. ezek az orik sajna B-s ücsörgésre vannak kárhoztatva. jó nagy büntetés, pláne, hogy ezek az emberek tartják mozgásban a játékot minden szinten.

J.Ati 05-31-2010 08:38

Quote:

Originally Posted by Rob (Post 254445)
a nagy orik nem fognak lejönni, te se fordulnál azért mert 2k hekivel kisebb ori elég lesz legközelebb.

Nem is az a cél, hogy a nagy orik leforduljanak :)
Pool nem a top30-ban billeg.

Tsobi 05-31-2010 09:02

Quote:

viszont neeeem akarok 2000 kört unatkozni a B-ben, de ez nem tartozik ide:)

Erre találták ki a hadikat.

B top30% ill. top22-15%-ában a legtöbb ori unatkozó, fordulásra váró elf bunker. Kérdem én.. mi értelme így játszani? A legtöbb ori tulaja ismerős arc, akikről tudom, hogy alsó szinteken egyébként aktív játékot játszanak..

Pool 05-31-2010 09:04

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 254448)
Nem is az a cél, hogy a nagy orik leforduljanak :)
Pool nem a top30-ban billeg.

Valóban, nekem az országom már bőven topkörös, jelenleg 18.675 topköröm van...:)
az egészet nem magam miatt találtam ki, hanem értetek :)
aki nem érez és nem akar kihívást A-ban, azoknak jól jönne egy fix cél, amit elérve mehetnek...

ki tudja, talán én is A-ból fordulnék B helyett, ahol 2k körből min 1.800 punnyadással telik...

Pool 05-31-2010 09:06

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 254449)

B top30% ill. top22-15%-ában a legtöbb ori unatkozó, fordulásra váró elf bunker. Kérdem én.. mi értelme így játszani? A legtöbb ori tulaja ismerős arc, akikről tudom, hogy alsó szinteken egyébként aktív játékot játszanak..

Te is tudod, ha fellépsz B-e, akkor feletted lesz olyan 40-50 ori, amiből ismersz 20-at, aki szövije a másik 20-nak...:)
imserőst meg nem ütök, akármennyire is unatkozom

OFF
mióta nincsenek ott Tibuék, szinte semmi üthető ori :D
ON

Pool 05-31-2010 09:07

Quote:

a nagy orik nem fognak lejönni, te se fordulnál azért mert 2k hekivel kisebb ori elég lesz legközelebb. viszont neeeem akarok 2000 kört unatkozni a B-ben, de ez nem tartozik ide:)

A 6.000 heki, amit javasoltam, most még valóban kb 2k-val kevesebb, mint a top30%, de sztem pár hónap múlva 2.5k, aztán 3k, stb....

akkor már mindjárt jobban hangzik az ötletem, nem? :)

none 05-31-2010 09:14

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 254454)
A 6.000 heki, amit javasoltam, most még valóban kb 2k-val kevesebb, mint a top30%, de sztem pár hónap múlva 2.5k, aztán 3k, stb....

akkor már mindjárt jobban hangzik az ötletem, nem? :)

jól hangzik az a 2k-3k-s szakadék top30 és 6k heki között..:) ott se lehet, majd egyénibe ütni..

Rob 05-31-2010 09:19

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 254449)

mire? én is hadizok, de ha felhadizom magam 1-4 helyre 200 kör alatt akkor aztán már csak utakozom. igaz, hogy úgy lehet termelni mint sehol, de a földműves orknak mindig rossz kedve van:mad:

Remedy 05-31-2010 09:43

Quote:

Originally Posted by Rob (Post 254457)
mire? én is hadizok, de ha felhadizom magam 1-4 helyre 200 kör alatt akkor aztán már csak utakozom. igaz, hogy úgy lehet termelni mint sehol, de a földműves orknak mindig rossz kedve van:mad:

O. Hat ha ilyen nagy kiraly vagy, nemhiszem hogy Neked barmi konnyitesre lenne szukseged... :P

Pool 05-31-2010 09:51

Quote:

Originally Posted by none (Post 254455)
jól hangzik az a 2k-3k-s szakadék top30 és 6k heki között..:) ott se lehet, majd egyénibe ütni..

ott helyezkednek majd el a feltörekvő országok...
egyébként is most nagyon tele van az a rész...

de persze Te is leírhatod az ötleted

Pool 05-31-2010 09:52

Quote:

Originally Posted by Rob (Post 254457)

Oda nem hadizhatsz fel, mert az az én szövim helye :)

Rob 05-31-2010 09:55

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 254460)
O. Hat ha ilyen nagy kiraly vagy, nemhiszem hogy Neked barmi konnyitesre lenne szukseged... :P

ez rosszmájú megszólalás volt. ez nem királyság kérdése, te is ezt csinálod - általában váltjuk egymást.
a másik meg hogy tényleg nincs szükségem könnyítésre, csak azt mondtam, hogy sok a 2k kör. legközelebb esszem betolom a 6 vip-et, csinálok egy betont és heti egy rákukkantással kibekkelem a csopi alján ezt az időt.

Rob 05-31-2010 09:58

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 254462)
Oda nem hadizhatsz fel, mert az az én szövim helye :)

az mindig valakinek a helye szokott lenni mikor odaérünk - üresen még sose találtuk:D

Remedy 05-31-2010 10:38

Quote:

Originally Posted by Rob (Post 254464)
ez rosszmájú megszólalás volt. ez nem királyság kérdése, te is ezt csinálod - általában váltjuk egymást.
a másik meg hogy tényleg nincs szükségem könnyítésre, csak azt mondtam, hogy sok a 2k kör. legközelebb esszem betolom a 6 vip-et, csinálok egy betont és heti egy rákukkantással kibekkelem a csopi alján ezt az időt.

Nem igaz, nem igazan szoktunk 1-4 helyen lenni.

Ellenben nem volt rosszmaju, hiszen, mint kiderult, igaz volt. Nincs szukseged konnyitesre. :P

(Konstruktiv megjegyzes: ha unatkozol B-ben, tedd erdekesse, vagy harcolj A-ban)

(Persze ennek semmi koze az A-s konnyiteshez...)

Tsobi 05-31-2010 11:04

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 254453)
Te is tudod, ha fellépsz B-e, akkor feletted lesz olyan 40-50 ori, amiből ismersz 20-at, aki szövije a másik 20-nak...:)

OFF
ON

Igen, ez egy ördögi kör..

Tsobi 05-31-2010 11:11

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 254467)
Igen, ez egy ördögi kör..

Viszont olyan nincs, hogy fellépés után felettem csak ismerős van, erőt kell venni magamon és vagy lefelé ütni vagy fedezni, oszt mehet a játék. :)

Rob 05-31-2010 11:12

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 254453)

OFF
ON

ja régen felléptél...50 ori, ebből 20 ismerős, 20 ismerős ismerőse a maradék 10 meg tibué:D

Pool 05-31-2010 12:20

Kissé elmentünk más irányba, próbáljunk a témánál maradni...

Ha mégsem, akkor Ne OFF-oljunk máshol topicba írjatok :)

Xeper 05-31-2010 19:08

Quote:

Originally Posted by none (Post 254455)

Ennek az éles szakadéknak a létrejövetelének elkerülésére javasoltam az Xezer környi játékidővel rendelkező országok kiszűrését, ami elvileg kb ugyanabba a zónába esne, de mutatna némi szórást is, valamint valamennyire rugalmasan igazodna az aktuális játékosokhoz. Néhány fölfelé mutató ujjacskán kívül semmi reakciót nem sikerült vele kiváltanom... esetleg valaki írhatna róla véleményt is :)

Padlócsempe 05-31-2010 19:50

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 254511)
Ennek az éles szakadéknak a létrejövetelének elkerülésére javasoltam az Xezer környi játékidővel rendelkező országok kiszűrését, ami elvileg kb ugyanabba a zónába esne, de mutatna némi szórást is, valamint valamennyire rugalmasan igazodna az aktuális játékosokhoz. Néhány fölfelé mutató ujjacskán kívül semmi reakciót nem sikerült vele kiváltanom... esetleg valaki írhatna róla véleményt is :)

Szerintem rossz ötlet. Csak azért mert 5000 köre bénázok és nem tudok topba jutni kikerülök a top számításából is? Ráadásul túl sok ország van nagyon régen A-ban. Csak X ezer topkörrel tudom ezt elképzelni.

Ati 06-01-2010 22:07

Quote:

Originally Posted by Rob (Post 254469)
ja régen felléptél...50 ori, ebből 20 ismerős, 20 ismerős ismerőse a maradék 10 meg tibué:D

Van ennek bármi köze a témához, vagy csak a sokadik gusztustalan, fröcsögő topic létrehozása volt a cél?

djibron 06-02-2010 21:35

Én személy szerint már nagyon azt szeretném ha végre ki lesz mondva a dolog.
Lesz változás: Ez és ez
Nem lesz változás:ezért és ezért
Jó lenne nem csak beszélni mert az már volt. Talán nem ártana lépni is.

Ati 06-02-2010 21:40

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 254789)

Semmi nem indokolja, hogy ezen SOS változtatva legyen. Jelenleg beszélgetünk arról, hogy egyáltalán kell-e változtatni.

Pool 06-02-2010 21:41

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 254789)

Minden fontos változás előtt volt több hét/hónap átbeszélés...
Sztem ez is van egy akkora horderejű dolog, hogy ne legyen elkapkodva...
Mindenki megírhatja, hogyan látja a dolgot, javaslatot tehet...

pl. Te is... :)

Pool 06-02-2010 21:42

Mostanra lenyugodtak a kedélyek és két nyomvonal van:

A %-os határ és a fix hekis határ...
Ezzel kellene vmit kezdeni...

Ati 06-02-2010 21:44

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 254792)
Mostanra lenyugodtak a kedélyek és két nyomvonal van:

A %-os határ és a fix hekis határ...
Ezzel kellene vmit kezdeni...

No ennyire ez nem egyszerű azért.

Van egy harmadik nyomvonal is: ne legyen semmi változtatva.

Akármelyik verzió is a nyerő, ott van még kérdésként -- talán sokkal fontosabb kérdésként -- a B-ből való fordulás, hiszen az A bolygatása (j?) a B csoportot is borítja.

Pool 06-02-2010 21:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 254793)
No ennyire ez nem egyszerű azért.

Van egy harmadik nyomvonal is: ne legyen semmi változtatva.

Akármelyik verzió is a nyerő, ott van még kérdésként -- talán sokkal fontosabb kérdésként -- a B-ből való fordulás, hiszen az A bolygatása (j?) a B csoportot is borítja.

lylylylylylylylyly :)

All times are GMT +1. The time now is 00:01.