Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Az újrázás korlátozása rendeltetésszerű használatra. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3942)

siQ 01-14-2010 13:39

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 236699)
aha ez a bajom éppen. Ki mit nevez hatalmas vagyonnak:D
hogy lesz eldöntve hogy a vagyonkád ami szerinted apro, az már hatalmasnak számít:D

Matematikai módszerekkel becsülhető, hogy normális játék közben mekkora vagyont tudsz felhalmozni, ami még nem elég arra hogy egész piacokat befolyásolj vele, de játékon belül bármilyen szabadságot megad. Ha már ekkora a vagyonod játsz vele és ne duplázgasd.

Tsobi 01-14-2010 13:45

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 236699)
aha ez a bajom éppen. Ki mit nevez hatalmas vagyonnak:D
hogy lesz eldöntve hogy a vagyonkád ami szerinted apro, az már hatalmasnak számít:D

Volt erről korábban egy halovány, körülbelüli állásfoglalás, hogy maxpénz és mondjuk 10 milla teki még meg sem közelíti..

Ati 01-14-2010 13:46

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 236705)
Volt erről korábban egy halovány, körülbelüli állásfoglalás, hogy maxpénz és mondjuk 10 milla teki még meg sem közelíti..

Az semmiképp nem közelíti meg, úgy gondolom, hogy egy ekkora tartalékokkal rendelkező országot nem szabad korlátozni.

Alg 01-14-2010 13:55

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 236694)
mit fogunk nevezni hatalmas vagyonnak?? ez egy kicsit zavaros nekem

pedig olvasgatom szorgalmasan amit irtok

Mondjuk fajtánként 200+ milla teki szerintem már annak számít...;)

Remedy 01-14-2010 14:00

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 236712)
Mondjuk fajtánként 200+ milla teki szerintem már annak számít...;)

Szerintem osszesen is. :)

Alg 01-14-2010 14:28

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236714)
Szerintem osszesen is. :)

Nem véletlenül írtam annyit, maradjunk ennyiben;)

Remedy 01-14-2010 14:48

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 236721)
Nem véletlenül írtam annyit, maradjunk ennyiben;)

Celozgatasoknak nem feltetlen itt a helye, itt inkabb vmi esszeru szamokat probalnank beloni... Es egy celzas miatt nem feltetlen szerencses, ha ez a szam mondjuk 8x akkora, mint kellene... :)

Alg 01-14-2010 14:54

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236724)
Celozgatasoknak nem feltetlen itt a helye, itt inkabb vmi esszeru szamokat probalnank beloni... Es egy celzas miatt nem feltetlen szerencses, ha ez a szam mondjuk 8x akkora, mint kellene... :)

Nem azt írtam, hogy az legyen az alsó határ... na mindegy.

ON:
Mivel ugye valamilyen folytonos büntetésről beszélünk, így nem is határokat kellene meghúzni, hanem először valahogy számszerűsíteni a "vagyont", utána erre kitalálni valami "büntető" függvényt, lehetőleg a lineárisnál erősebbet...

Mindezt szintenként külön-külön lenne célszerű szerintem

Remedy 01-14-2010 18:18

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 236725)
Nem azt írtam, hogy az legyen az alsó határ... na mindegy.

ON:
Mivel ugye valamilyen folytonos büntetésről beszélünk, így nem is határokat kellene meghúzni, hanem először valahogy számszerűsíteni a "vagyont", utána erre kitalálni valami "büntető" függvényt, lehetőleg a lineárisnál erősebbet...

Mindezt szintenként külön-külön lenne célszerű szerintem

Igen, Ati is ilyesmit irt.

Amugy, ha ez visszamenoleg is be lenne vezetve par honapra mondjuk, Batu pl szerintem ebben az evezredben mar nem ujrazhatna.... :)

Batu 01-14-2010 19:01

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236756)
Igen, Ati is ilyesmit irt.

Amugy, ha ez visszamenoleg is be lenne vezetve par honapra mondjuk, Batu pl szerintem ebben az evezredben mar nem ujrazhatna.... :)

Ezt azért erős túlzásnak tartom. Lenyomtam pár újrát, de annyit azért nem.:) Az egészben az a szép, hogy amikor megnyomom most az újra gombot, egyből kapom a levelet, hogy hiába rinyálsz a külsőn, ugyan úgy jksz-es szemét csaló maradtál..... Tudtommal szabályos újrázni.
Egyébként az újrázáson kívül, 1 milla értékű orik hiányában, nem látok más esélyt a top1 klán utolérésére. Újrával sem kis idő összehozni akkora vagyont, amivel érdemben harcba lehet szállni. Nem hónapokról beszélek természetesen. Sajnos azt kell látnom, hogy ez a lehetőség elúszik.

Alg 01-14-2010 19:13

Leszállhatnátok már erről a "pénz nélkül esélytelen a top1 klán utolérése" szövegről...

On:

Egyébként szerintem Ati-nak már van terve a "büntetőpont-rendszer" kidolgozásával kapcsolatban, csak ugye értehtő okokból nem köti az orrunkra itt a fórumon:)

Remedy 01-14-2010 19:25

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 236760)
Ezt azért erős túlzásnak tartom. Lenyomtam pár újrát, de annyit azért nem.:) Az egészben az a szép, hogy amikor megnyomom most az újra gombot, egyből kapom a levelet, hogy hiába rinyálsz a külsőn, ugyan úgy jksz-es szemét csaló maradtál..... Tudtommal szabályos újrázni.

Legyszives ne az en beirasomat idezd be, ha ilyeneket akarsz irkalni, mert en nem irtam Neked ilyesmit, es masoknak esetleg ez johet le, koszonom. :)

Batu 01-14-2010 19:41

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 236763)
Leszállhatnátok már erről a "pénz nélkül esélytelen a top1 klán utolérése" szövegről...

On:

Egyébként szerintem Ati-nak már van terve a "büntetőpont-rendszer" kidolgozásával kapcsolatban, csak ugye értehtő okokból nem köti az orrunkra itt a fórumon:)

Miért szállnék le? Miért másért játszanék, mint hogy arra törekedjek, hogy nekem legyen a legnagyobb klánom, legnagyobb országom, stb?

Batu 01-14-2010 19:42

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236769)
Legyszives ne az en beirasomat idezd be, ha ilyeneket akarsz irkalni, mert en nem irtam Neked ilyesmit, es masoknak esetleg ez johet le, koszonom. :)

Elnézést Remy, ha így jött le! Természetesen nem Tőled kaptam ilyen leveleket, csak etűdnek szántam, ha már megemlítettél.

Ati 01-14-2010 20:15

Visszatérve a javaslatra.............

Pool 01-14-2010 20:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 236776)
Visszatérve a javaslatra.............

Visszatérve:
Akkor melyik lenne a jobb?
az 500-1000-2000-4000 körös újrák vagy a vagyon alapján 500+x körös?

Batu 01-14-2010 20:23

Szerintem nem kellene korlátozni az újrát, bár azt hiszem hiába mondom....
Nem látok más megoldást az élboly behozására. Okos újrázással is években mérhető, hogy így utolérjék őket.
A piaci manipulációkat nem tartom megfelelő ellenérvek. A lenti csopikban eddig is és ezután is manipulálták a piacokat, akik vették a fáradságot. Az olcsó árak pedig mindenképpen a taktikai lehetőségeket bővítik, ez által akár akció dúsabbá is válhat a játék.

Pool 01-14-2010 20:26

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 236779)
Nem látok más megoldást az élboly behozására. Okos újrázással is években mérhető, hogy így utolérjék őket.
A piaci manipulációkat nem tartom megfelelő ellenérvek. A lenti csopikban eddig is és ezután is manipulálták a piacokat, akik vették a fáradságot. Az olcsó árak pedig mindenképpen a taktikai lehetőségeket bővítik, ez által akár akció dúsabbá is válhat a játék.

Pedig ez pontosan a piaci mainpulációk és egyéb nem tisztességes műveletek miatt jön(ne) létre...
piaci manipulációra friss példa, ahogy "valakik" G-ben szépen átrakosgatták a tekit egyik oriból a másikba...
asszem, egy 3 szemesből 1 szemesbe...:)
ugye, ha sokat kellene várni a 3 szemesnek az újrára, mindjárt másabb lenne a helyzet...

kell a korlátozás, kell bizony....

Batu 01-14-2010 20:42

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 236781)
Pedig ez pontosan a piaci mainpulációk és egyéb nem tisztességes műveletek miatt jön(ne) létre...
piaci manipulációra friss példa, ahogy "valakik" G-ben szépen átrakosgatták a tekit egyik oriból a másikba...
asszem, egy 3 szemesből 1 szemesbe...:)
ugye, ha sokat kellene várni a 3 szemesnek az újrára, mindjárt másabb lenne a helyzet...

kell a korlátozás, kell bizony....

Attól, hogy személyeskedsz folyamatosan nem leszel meggyőzőbb....
Nem tisztességes újrázni?? A szabályok engedik és ezután is engedni fogják, csak a feltételek a kérdésesek.
Továbbra is azt gondolom, hogy kár lenne elvenni ezt a lehetőséget a játékosoktól. Nem könnyű út végigújrázni nagy vagyonokat, biztos vagyok benne, hogy nem fog sosem széles körben elterjedni. Rettentően időigényes és unalmas volta miatt. Ráadásul elég komoly lehetőség lenne elvéve azoktól, akik a körbeforgás helyett próbálnának valamit összehozni a játék legfelső csoportjában.

Remedy 01-14-2010 20:59

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 236784)
Nem tisztességes újrázni?? A szabályok engedik és ezután is engedni fogják, csak a feltételek a kérdésesek.
Továbbra is azt gondolom, hogy kár lenne elvenni ezt a lehetőséget a játékosoktól. Nem könnyű út végigújrázni nagy vagyonokat, biztos vagyok benne, hogy nem fog sosem széles körben elterjedni. Rettentően időigényes és unalmas volta miatt. Ráadásul elég komoly lehetőség lenne elvéve azoktól, akik a körbeforgás helyett próbálnának valamit összehozni a játék legfelső csoportjában.

Azert azt elmagyarazhatnad, mi a nehez abban, hogy megnyomod az ujra gombot. :) (Plane ha mondjuk nem is az ujrazza, aki "letrehozta" ezt a hatalmas vagyont) Unalmasnak unalmas, de semmikeppen nem nehez. Felhalmozni lehetett nehez, ehhez peldaul lovesem sincs, hogy hogy sikerult, de majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy nem szabalyosan.

(Bar ha vki tud nekem mondani szabalyos modot, hogy tudok belathato idon belul Gbe letrehozni 1.8 milliard tekercset, kap egy vipet!) :)

(Jelzem, ez az "utolerni a topklant nincs mas esely" szoveg nagyon unalmas, a jelenlegi topklan egyik tagja sem ujrazott, es megis utolerte az akkori topklant, akinek szinten akkora elonye volt mind nepessegben, mind masban.)

En peldaul 3 eve jatszom folyamatosan az 1/A-ban, rengeteg "munkam", idom es gondolkodasom van abban, hogy odajutottam, ahova. Oszinten, miert kellene mar barkinek is utolernie azzal, hogy 500 koronkent megnyom egy gombot?

Pool 01-14-2010 21:20

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 236784)

Senki nem akarja elvenni az újrázást, csak kicsit másképp lenne, mint eddig...
Nem akartam személyeskedni, de Te rögtön magadra vetted (ismertél?:))...
Lehet, Te is játszanál inkább, ha nem 500 körönként, hanem 2000 körönként újrázhatnál...
A nehezítést mindenképp jó ötletnek találom és támogatom...

vityu 01-14-2010 22:15

Én amondó vagyok, hogy a legjobb az lenne, ha mindenkinek emelkedne az újrázás. Nekem az se tetszik, hogy 10milla tekercseket újráznak....

Princ 01-14-2010 22:48

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 236779)

Persze hogy hiába mondod, ha egyszer egy másik játékot játszol, nem a hódító normált. Anarchista viszonyokat teremteni azért teszi sivárabbá, mert ugyan választhatom regelésnél a normált vagy anarchot, de ugyanoda jutok lassan, nem 2 különböző 'világba', bármennyire is sztném ezt a fajta remek akciódússágot elkerülni. Egyszerűbb lenne persze, ha mindenki a megfelelő helyre menne már eleve, de ha ez ennyire nem megy, továbbra is támogatom az újrázás korlátozását.

Az 500-1000-2000-es megoldás egyszerűbbnek tűnik, a vagyonfüggő pedig kifinomultabb; akármelyikkel meg tudnék barátkozni.

Gabro 01-15-2010 07:56

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 236823)
...továbbra is támogatom az újrázás korlátozását.

Az 500-1000-2000-es megoldás egyszerűbbnek tűnik, a vagyonfüggő pedig kifinomultabb; akármelyikkel meg tudnék barátkozni.

azt hiszem ezzel sokunk véleményét összefoglaltad

richardka 01-17-2010 16:35

a körök emelését támogatom a vagyon levágását nem

Pool 01-17-2010 18:44

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 237294)
a körök emelését támogatom a vagyon levágását nem

a vagyon eddig sem lett volna levágva, csak tovább tartott volna hozzájutni, mint 500 kör...
talán olvass értelmező olvasással :)

Ati 01-17-2010 18:46

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 237313)
a vagyon eddig sem lett volna levágva, csak tovább tartott volna hozzájutni, mint 500 kör...

Bizony volt olyan javaslat is, ami szerint ne kapja vissza az egész vagyonát újrázáskor, csak egy részét. ;)

Dus 01-17-2010 18:46

Quote:

Volt felvetés arra nézve, hogy csak valamennyi vagyont kapjon meg újrázásnál maximum, és ne az összeset... Bár tény, hogy már egy jó ideje - szerencsére - nem erről van szó. :)

Pool 01-17-2010 19:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 237314)
Bizony volt olyan javaslat is, ami szerint ne kapja vissza az egész vagyonát újrázáskor, csak egy részét. ;)

Akkor az még az elején lehetett...
Így bocsi

szinkoly 01-17-2010 23:31

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 236823)

A kötött körös elv valóban egyszerű és szerintem ez lenne könnyebben megvalósítható, már csak azért is, mert teljesen tiszta, hogy a vagyonfüggőre a függvény mi alapján lenne kiszámolva? Úgy értem milyen elven lenne felírva? Hogy lenne eldöntve mondjuk a tekercs értékének különbsége az 5. szinten meg a 2.on?

siQ 01-18-2010 07:57

Quote:

Originally Posted by szinkoly (Post 237351)
A kötött körös elv valóban egyszerű és szerintem ez lenne könnyebben megvalósítható, már csak azért is, mert teljesen tiszta, hogy a vagyonfüggőre a függvény mi alapján lenne kiszámolva? Úgy értem milyen elven lenne felírva? Hogy lenne eldöntve mondjuk a tekercs értékének különbsége az 5. szinten meg a 2.on?

Sokan feltették már ezt a kérdést, de nem igazán értem miért. Teljesen egyszerűen nagyságrendi számolást kell alkalmazni. Nem az a cél szerintem hogy egy teljesen pontos adatot kapjunk a vagyonról. Ez csak annyiban lenne jó, hogy mig a kötött körös elv azokat is bűnteti akik 20 millió kp val ujráznak mert tényleg szétütik őket 500 körönként, mert nincs pénzük (nyilván sarkit a példa, ne köss bele), addig a vagyon alapján számolandó azokat bűnteti jobban akik nagy pénzekkel rohangálnak, ergo könnyebb az életük, tehát több ideig kéne hogy birják szétütés nélkül.
Visszatérve a számolásra, szerintem a célt teljes egészében ellehet érni egy nagyságrenden alapuló számolással:
-1: pénz
-10:runa
-100:teki
-10000: egység
(valamennyit nyilván lehet finomitani ha akarjuk). Az meg hogy ezen adatok alapján Ati milyen határokat huz meg, vagy mennyire lineáris körnövekedést eredményez azt nekünk nem is kell tudnunk szerintem. (ahogy a pontos arányokat sem, hogy ne legyen trükközés. Tapasztalati uton ugyis elég gyorsan kifog derülni szerintem)

Gabro 01-18-2010 08:53

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 237371)
Sokan feltették már ezt a kérdést, de nem igazán értem miért. Teljesen egyszerűen nagyságrendi számolást kell alkalmazni. Nem az a cél szerintem hogy egy teljesen pontos adatot kapjunk a vagyonról. Ez csak annyiban lenne jó, hogy mig a kötött körös elv azokat is bűnteti akik 20 millió kp val ujráznak mert tényleg szétütik őket 500 körönként, mert nincs pénzük (nyilván sarkit a példa, ne köss bele), addig a vagyon alapján számolandó azokat bűnteti jobban akik nagy pénzekkel rohangálnak, ergo könnyebb az életük, tehát több ideig kéne hogy birják szétütés nélkül.
Visszatérve a számolásra, szerintem a célt teljes egészében ellehet érni egy nagyságrenden alapuló számolással:
-1: pénz
-10:runa
-100:teki
-10000: egység
(valamennyit nyilván lehet finomitani ha akarjuk). Az meg hogy ezen adatok alapján Ati milyen határokat huz meg, vagy mennyire lineáris körnövekedést eredményez azt nekünk nem is kell tudnunk szerintem. (ahogy a pontos arányokat sem, hogy ne legyen trükközés. Tapasztalati uton ugyis elég gyorsan kifog derülni szerintem)

ebben van fantázia, tetszik, DE én azért javaslom, hogy a számolás legyen nyilvános, azaz lehessen vele rendesen kalkulálni

Xeper 01-18-2010 10:20

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 237382)
ebben van fantázia, tetszik, DE én azért javaslom, hogy a számolás legyen nyilvános, azaz lehessen vele rendesen kalkulálni

Ha lineárisan változik a dolog, akkor szintenként az első 2 restart után mindenki tudni fogja mennyi az annyi, úgyhogy szerintem ezen fölösleges aggódni.

Gabro 01-18-2010 10:34

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 237405)
Ha lineárisan változik a dolog, akkor szintenként az első 2 restart után mindenki tudni fogja mennyi az annyi, úgyhogy szerintem ezen fölösleges aggódni.

nem aggódok, csak egy stratégiai játékban szerintem az ellenfeleken kívül nem árt ha számolhatók a feltételek...:)

Xeper 01-18-2010 12:21

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 237406)
nem aggódok, csak egy stratégiai játékban szerintem az ellenfeleken kívül nem árt ha számolhatók a feltételek...:)

Csak mostanában vagyunk így elkényeztetve ennyi részletes leírással mindennel kapcsolatban, régen még a legtöbb dologra magadtól kellett rájönnöd. Egyébként tudod mennyi néped lép le X gabona hiánya esetén éhezés miatt? Ez sincs leírva, de ha szükséges, utánajársz...

Gabro 01-18-2010 12:46

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 237416)
Csak mostanában vagyunk így elkényeztetve ennyi részletes leírással mindennel kapcsolatban, régen még a legtöbb dologra magadtól kellett rájönnöd. Egyébként tudod mennyi néped lép le X gabona hiánya esetén éhezés miatt? Ez sincs leírva, de ha szükséges, utánajársz...

;) én tudom, de pszt...
az orkok általában tudják..:D

Remedy 01-18-2010 12:47

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 237422)
;) én tudom, de pszt...
az orkok általában tudják..:D

Valamint mindenki, aki tud egyet osztani :)

richardka 01-18-2010 14:05

Quote:

fönök, csak a véleményemet irtam le:DD valaki valakik mindig visszatérnek igy a vagyonka csökkentéséhez:D

nem akarok itten vitatkozni leirtam hogy a körök tetszenek a vagyonkák csapolása nem

nemhiába kérdeztem rá pár hozzászolással hamarabb hogy mégis mit nevezünk hatalmas vagyonnak

olvasok én szorgalmassan:D

Járkál a farkas 01-18-2010 14:13

1. újrák
én egy orinak egy szinten max 2 újrát engednék: 1. újra mert lerongyoltak 2. mert odafigyeltél de nem jött össze... de nincs több, utána már nagy lesz a tét, mert ott ragadsz! ... bár ha ügyes vagy talpra állsz

2. vagyon
jelen helyzetben senki pénzét nem bántanám, ha mondjuk mindenki oriját kipucolnánk 100.000. aranyra :), utána lehetne reformálni a dolgokon :)

monro 01-18-2010 14:21

Quote:

Originally Posted by Járkál a farkas (Post 237438)
1. újrák
én egy orinak egy szinten max 2 újrát engednék: 1. újra mert lerongyoltak 2. mert odafigyeltél de nem jött össze... de nincs több, utána már nagy lesz a tét, mert ott ragadsz! ... bár ha ügyes vagy talpra állsz

Annyit tennék hozzá, hogy ha van még lehetőséged ujrázni akkor 200 hekiről megteheted 1 szinttel lejjebb. Mint a zéróstart csak megmarad a személyiséged és nem feltétlenül kell az 5.-re visszamenni.

Hozzáteszem ez azért is lenne jó, mert a "sallang" orik kikerülnének a nem nekik való csoportokból... Aki meg vagyonért ujrázik azt ugyse nagyon szokták padlóraverni :)

All times are GMT +1. The time now is 18:19.