Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Tesztelés (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Nyolcadik és kilencedik teszt melletti egyéb tapasztalatok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3481)

Ildee 05-26-2009 20:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 212666)
  1. Folyamatos tevékenységek. Ha elkezdesz fát vágni, akkor nem állsz meg egy fa kivágása után, hanem újra nekilátsz a favágásnak, és vágod, vágod, vágod, amíg úgy nem döntesz, hogy elég volt, és odébbmész. Jelenleg a favágás, bányászat, aratások működnek így, valamint lisztőrlés, kenyérsütés, malacvágás, ameddig van megfelelő "alapanyagod". A toborzás, katonaképzés nem működik, a továbbképzések igen. Én midnjárt lépek le egy időre, úgyhogy nem volt nagyon időm letesztelni, ez erősen tesztelendő!

Ez tökéletesen működik nálam, már harmadjára kezdtem újra vágni a fát :)

Ildee 05-26-2009 20:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 212666)
  1. Offline is folytatódnak a fenti tevékenységek. No ez már csak VIP funkció lesz, de most mindenki VIP, úgyhogy lehet tesztelni. :) Ha a karakter offline van, akkor a tevékenységek lelassulnak, átlagosan a normál sebesség egytizedére. Nem minden tizedik percben történik valami, hanem véletlenszerűen 1 a 10-hez eséllyel, ezért csak átlagban jön ki ennyire, órát ne nézzetek hozzá. Szintén erpsen tesztelhető. Ugyanazok a funkciók folytatódnak, mint az előző pontban.

Ez is tesztelve, működik :)

Phoenix 05-26-2009 21:26

Nekem az offline-os működött, de az online néha működik, néha nem (lisztőrlés működött, kenyérsütés nem)

Ati 05-26-2009 22:26

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 212687)
Nekem az offline-os működött, de az online néha működik, néha nem (lisztőrlés működött, kenyérsütés nem)

Ha nincs alapanyagod (liszted a kenyérhez), akkor leáll.

Ati 05-27-2009 15:50

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 212674)
http://www.kepfeltoltes.hu/view/0905...toltes.hu_.jpg

ez az amit tegnap este is említettem mikor csapatban voltunk

Köszi, elméletileg ez javítva. Tesztelendő.

Ati 05-27-2009 15:58

Frissítés...

Ami változott:

1. Eddig ha otthagytál egy akciót valahol (pl favágás, toborzás), majd lésőbb visszamentél, akkor az akció folytatódott. Most változás, hogy ha egy hétig nem mész vissza oda, akkor az akció, és az addig elért eredménye törlésre kerül.
  2. Duplahalál javítása? Tesztelendő, mert szerintem ez nem okozhatott ilyet, amit most "javítottam". :)
  3. Saját magad, illetve más játékos hirtelen bekerült a célpontok közé. Elvileg ez most már nem lehetséges. Régen volt egy ilyen jelenség, amit azóta se sikerült megismételni. Az ok azonos lehetett, most már elméletileg nem csinál ilyet. Tesztelendő.
  4. Néhány mob erősségén állítottam. Akiket eddig fizikai fegyverrel nem lehetett megütni, azokat ezután már lehet.
  5. A küldetések szövege, illetve egyéb játékbeli infók megjelenése egy kicsit megváltozott.
  6. Az azonosítás varázslat (+pergamen) kiír egy plusz sort a tárgyról, ami tárgyspecifikus, például maximális sebzőképesség, védelem, tápérték, ...
  7. Klánmedálok. A klánranglista szerint minden éjfélkor (plusz most egyszer próbaként) kiosztásra kerül 3 féle klánmedál: arany, ezüst és bronz. Ezek viselve 150, 100, valamint 50 plusz életerőt, varázspontot és fizikai erőt adnak. A medálok minden éjfélkor (UTC) elpusztulnak, és az új klánsorrend szerint új medálok kerülnek kiosztásra. A klánhoz aznap csatlakozók a medálokat nem kapják meg, csakis az éjfélkor már elfogadott klántagok. A medálok másnak át nem adhatók, a feláldozott medálok csak a következő nap kerülnek pótlásra, feltéve hogy ismét kap a klánod. Tesztelendő.
Tesztelendő: minden. :)

Köszi.

Ati 05-27-2009 16:00

Azt sajnos máris cáfolom, hogy nem kerülhetsz be saját magad a célpontok közé... Ehh...

Ati 05-27-2009 16:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 212704)
Azt sajnos máris cáfolom, hogy nem kerülhetsz be saját magad a célpontok közé... Ehh...

Újabb javítás ezügyben, tesztelhető. Első futott körömben nem jött elő a jelenség.

Phoenix 05-27-2009 17:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 212690)
Ha nincs alapanyagod (liszted a kenyérhez), akkor leáll.

Volt hozzá alapanyagom :)

Ati 05-27-2009 18:12

Változás...

Kedvenc mobjaiddal harcolva feltűnhet, hogy furcsán kevés tapasztalati pontot kapsz. Ennek oka, hogy 100ezer tapasztalati pont fölött életbelép egy olyan változás, ami a kapott pontokat csökkenti annak fényében, hogy milyen mobokat milyen arányban győzöl le. Akikkel túl sokat foglalkozol, azok egyre kevesebb pontot fognak adni. Ha elmész harcolni másfele, akkor az arány változik, és ismét egyre többet fognak adni a kedvenceid.

Ennek a változásnak a célja, hogy ne mindig mindenki ugyanazokat a mobokat ölje. Ha találsz egy "aranybányát", akkor az idővel ne érje meg annyira, és mielőtt újra visszatérnél, másfele is el kelljen kalandoznod.

Ati 05-27-2009 21:05

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 212720)
Volt hozzá alapanyagom :)

Ööö, szerintem nem volt, mert az első után törölte mindet... :o

Ati 05-27-2009 21:07

Változás...

1. A folyamatos akciók némelyike javítva, hogy ne használja fel az összes alapanyagodat egyszerre......... :)
  2. Toborzás, katonaképzés, elitképzés, matrózképzés is beállítva, hogy folyamatosan működjön, egészen addig, amíg tud. Amikor már nincs fegyvered, vagy katonád, akkor ezek leállnak.
Tesztelendő mindkettő.

Köszi.

Ildee 05-27-2009 21:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 212737)

1. Toborzás, katonaképzés, elitképzés, matrózképzés is beállítva, hogy folyamatosan működjön, egészen addig, amíg tud. Amikor már nincs fegyvered, vagy katonád, akkor ezek leállnak.

Tesztelve, működik :)

Ati 05-27-2009 21:39

Függőben, és tesztelendő:

1. Saját Magaddal tudsz-e harcba keveredni. Szerintem most már nem... :) Vag ybárki olyannal, akivel igazából nem harcolsz.
  2. Meg tudsz-e halni 2x egymás után? Ez még esélyes lehet... Ha igen, akkor légyszi minden részletet róla, hogy kivel harcoltál, mikor, hogy, hol, csapatban vagy egyedül, az ellen hányan volt, ki kezdte a csatát, ...
  3. Ki mit gondol a mostani mennyiségű csataeseményről? Akár egyéni harc esetén, akár csapatharc esetén?
Köszi.

Phoenix 05-28-2009 09:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 212703)
Frissítés...

Ami változott:

[*]Klánmedálok. A klánranglista szerint minden éjfélkor (plusz most egyszer próbaként) kiosztásra kerül 3 féle klánmedál: arany, ezüst és bronz. Ezek viselve 150, 100, valamint 50 plusz életerőt, varázspontot és fizikai erőt adnak. A medálok minden éjfélkor (UTC) elpusztulnak, és az új klánsorrend szerint új medálok kerülnek kiosztásra. A klánhoz aznap csatlakozók a medálokat nem kapják meg, csakis az éjfélkor már elfogadott klántagok. A medálok másnak át nem adhatók, a feláldozott medálok csak a következő nap kerülnek pótlásra, feltéve hogy ismét kap a klánod. Tesztelendő.

Tesztelendő: minden. :)

Köszi.

Jelentem, eddig karakteremnél sem működik :) Mindnek megvan az ezüst, de semmit sem adnak.

Ja és az online folyamatos kenyérsütés nem megy, pedig van alapanyag.

Ati 05-28-2009 09:34

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 212759)
Jelentem, eddig karakteremnél sem működik :) Mindnek megvan az ezüst, de semmit sem adnak.

Mert nem viseled őket. :) Viseld őket, és megkapják a bónuszokat. :)

Dus 05-28-2009 13:46

:D:D

Amúgy lehetne, hogy nem a maximumját növeli, hanem ténylegese ad 100-at?? :)
Mert így felvétel után várhatok, hogy betöltődjön az ép és vp...

Toto 05-28-2009 16:35

"...Ha megbocsátunk neki, csak viseljük a talizmánt."
Ezt én mindenféle összefüggésben megvizsgáltam, de nem értem. :)
Valószínűleg azért, mert így nincs is értelme. :D

Ati 05-28-2009 16:36

Quote:

Originally Posted by Toto (Post 212783)

Miből gondolod, hogy jó talizmán van Nálad? :)

Ildee 05-28-2009 16:40

Quote:

Originally Posted by Toto (Post 212783)

Majd megértjük ha lesz talizmán :)

Klánmedál nem azonos a talizmánnal.

Ati 05-28-2009 16:42

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 212786)
Klánmedál nem azonos a talizmánnal.

Ja tényleg, még ráadásul ez is. :D

Toto 05-28-2009 16:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 212784)
Miből gondolod, hogy jó talizmán van Nálad? :)

ööö, nekem nincs talizmánom, de a hangzása nem jó. De lehet fáradt vagyok :D
"Ha megbocsátunk neki, akkor viseljük a talizmánt." Nekem a Ha és a csak nem jön össze sehogy :)

Ildee 05-28-2009 16:44

Quote:

Originally Posted by Toto (Post 212788)
ööö, nekem nincs talizmánom, de a hangzása nem jó. De lehet fáradt vagyok :D

Nekem teszik a szövege, titokzatos... :D:D:D

Ati 05-28-2009 18:46

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 212759)
Ja és az online folyamatos kenyérsütés nem megy, pedig van alapanyag.

Köszi, következő frissítéskor megy fel a javítása. (Hú, ma este rengetegminden lesz...)

Toto 05-28-2009 18:58

Alternatív javaslat a levélre, ami kijavítja az első mondatokban fellelhető időzavart, és az ominózus mondatot. :)

Üzenetben elküldöm Atinak megfontolásra. Ha még érdekel valakit szóljon és küldöm.

Dus 05-28-2009 19:02

Disznóvágáskor nem segítenek a segítk... (munkások!)...Ez normális?? :)

Toto, ne írd már ki plz, mert így nem meglepi esetleg a játék néhány része a jövőbeli részvevőknek :)

Toto 05-28-2009 19:03

2. alternatíva: "Ha megbocsátunk neki, csak viselnünk kell a talizmánt."

Swiss 05-28-2009 19:03

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 212826)

Toto, ne írd már ki plz, mert így nem meglepi esetleg a játék néhány része a jövőbeli részvevőknek :)

Ahogy borkészítésnél, a kovácsnál, lisztőrlésnél, kenyérkészítésnél sem.

;)

Dus 05-28-2009 19:04

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 212828)
Ahogy borkészítésnél, a kovácsnál, lisztőrlésnél, kenyérkészítésnél sem.

;)

De segítsenek! Mi az hogy én szenvedek ők meg nézik és röhögnek?? :eek: :D

Toto 05-28-2009 19:05

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 212826)

Hát sztem nincs benne semmi olyan ami meglepi lenne. (Hol található a pergamen, hol a talizmán, mi is az a talizmán stb.)

ui.: ha mégis úgy gondoljátok, akkor kitörlöm...

Dus 05-28-2009 19:06

Quote:

Originally Posted by Toto (Post 212831)
Hát sztem nincs benne semmi olyan ami meglepi lenne. (Hol található a pergamen, hol a talizmán, mi is az a talizmán stb.)

Végül is csak a játék főszála van részben leírva :D

De amúgy semmi :rolleyes: ;)

Swiss 05-28-2009 19:24

Sikerült belefutni egy banditába:

Megvágtad a banditát. 7 életerőt vesztett.
Megvágtad a banditát. 5 életerőt vesztett.
Segítőid 5 életerővesztést okoztak.
Megvágtad a banditát. 4 életerőt vesztett.
Megvágtad a banditát. 3 életerőt vesztett.
Segítőid 4 életerővesztést okoztak.
Segítőid 1 életerővesztést okoztak.
Megvágtad a banditát. 6 életerőt vesztett.
Segítőid 6 életerővesztést okoztak.
Nem sikerült megvágni a banditát.
Megvágtad a banditát. 5 életerőt vesztett.
Segítőid 5 életerővesztést okoztak.
Segítőid 1 életerővesztést okoztak.
Segítőid 4 életerővesztést okoztak.
Harcolsz. Most ne akarj mindenfele elmászkálni.
Bandita megtámadott.

A csatának minden további nélkül vége szakadt.

Ati 05-28-2009 19:47

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 212835)
A csatának minden további nélkül vége szakadt.

Bandita maradt élve? El tudtál menni onnan? Folytatódott a csata magától egy picivel később? Mi történt ezután?

Swiss 05-28-2009 20:07

Tápértékek

Szeretném kikérni a véleményeket a fenti témában.

Jelenleg:

Kenyér: 50
Hús: 5
Hal: 10
Sülthal: 25
Gyümölcs: a fekete ló ne tegyél rá ;) (Ati, ezzel lesz valami?)

Ezek a játékban jelenleg elérhető kaják tápértékei.

Ha megvizsgáljuk, hogy mit kell tanulni hozzájuk és mennyi az eredmény akkor nagyon nagy differenciákat találunk.

A legjobban kenyeret éri meg termelni, mivel itt tízet kapunk és aratni őrölni kenyeret sütni kell tanulni (a klánban adottnak veszem az épületeket hosszú távon).

A második a sült hal melyhez a halászaton - némi mp-n - a keresésen - némi mp megint - a tűzrakáson kívül nem kell mást tudni és épület sem kell hozzá.

A vesztes (a gyümölcs körüli mizériát hagyjuk most) vitathatatlanul az állattartással és hús készítéssel előállított 5 kőkemény tápérték (a húst sütni sem lehet mint a halat és kell az épületeken keresztül közvetve a klántagság is).

Tudom, hogy a kenyér mennyiségében az "ingyen kenyér" korszakának végezetével változtatás történt.

Javaslom, hogy vizsgáljuk felül az előállított kaják tápértékeit, kapott mennyiségeit, az előállításukhoz szükséges idő és tanulási igény függvényében.

Személyes vélemény, hogy közelíteni kéne a valósághoz, mert nem túl reális, hogy egy egész malacból kevesebb tápérték jön ki mint egy zsák gabonából.

Ati 05-28-2009 20:09

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 212841)
egy egész malacból kevesebb tápérték jön ki mint egy zsák gabonából.

Szegény malac......... :D

Ildee 05-28-2009 20:10

Ahogy az sem túl reális hogy a gyümölcs nem ehető.

Swiss 05-28-2009 20:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 212838)
Bandita maradt élve? El tudtál menni onnan? Folytatódott a csata magától egy picivel később? Mi történt ezután?

A csata "vége" előtt a banditának 20 ép körül lehetett amikor jégszilánkot akartam rá varázsolni viszont a bandita egyszerűen mér nem volt a négyzeten.

A csata "végén" simán elsétáltam annyira meglepődtem, viszont ezzel kiléptem a csata ablakból.
Buzgóságomban egyszerre rohantam egy városba, hogy vissza tudjam hozni a csata eseményes ablakot egy egér gyilokkal.

Nem találtam vissza a banditához ezután.

Ati 05-28-2009 20:14

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 212844)
A csata "vége" előtt a banditának 20 ép körül lehetett amikor jégszilánkot akartam rá varázsolni viszont a bandita egyszerűen mér nem volt a négyzeten.

A csata "végén" simán elsétáltam annyira meglepődtem, viszont ezzel kiléptem a csata ablakból.
Buzgóságomban egyszerre rohantam egy városba, hogy vissza tudjam hozni a csata eseményes ablakot egy egér gyilokkal.

Nem találtam vissza a banditához ezután.

Más banditát sikerül legyőznöd, vagy minden banditás harc így ér véget?

Swiss 05-28-2009 20:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 212845)
Más banditát sikerül legyőznöd, vagy minden banditás harc így ér véget?

Az incidens után visszamentem a régi klánvárosomba és gyilkoltam banditát mely simán ment ha akarod bemásolhatom az egészet mivel nem volt más csatám.

Ati 05-28-2009 20:21

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 212846)
Az incidens után visszamentem a régi klánvárosomba és gyilkoltam banditát mely simán ment ha akarod bemásolhatom az egészet mivel nem volt más csatám.

Ha simán ment, akkor nem érdekes. Oké, akkor következő kérdés: azzal a karakterrel előzőleg öltél már banditát?

All times are GMT +1. The time now is 02:16.