![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Sorry nem vers, hanem dalszöveg, de sztem nagyon jó (persze a témája a halál így nem hazudtolom meg magam)
Kronos : In memoriam Fényes csillag ragyog, nyugodt tó vizén, Nem hullámzik már, nem fújja a szél. Sejtelmes sötétben suttognak a fák, Eltűnt valaki érzi a világ. Sötét fátylat vet az ég, az éj szomorú, Gyémántcseppek hullnak alá. Kifakult a jelen, csak a múlt eleven, Vérzik a szívünk,sohasem feledünk, Emléked örökké él. Emlékedet őrzi, mind ki hű barát, Elrabolt az ár, élted hajnalán. Fájdalmas szívünkből egy dallam kiált: Mért vitt téged el, ez a rút világ? Sötét fátylat vet az ég, az éj szomorú, Gyémántcseppek hullnak alá. Kifakult a jelen, csak a múlt eleven, Vérzik a szívünk,sohasem feledünk, Emléked örökké él. Tenger a végtelen, porszemnyi életed, Téged is elvitt az ár. Emberi értelem felfogni képtelen, Téged is elvitt az ár. Sötét fátylat vet az ég, az éj szomorú, Íme csendben, hullnak alá. Kifakult a jelen, csak a múlt eleven, Vérzik a szívünk,sohasem feledünk, Emléked örökké él. Ha valakit érdekelne akkor innen letölthető: http://www.mindenkilapja.hu/users/kr...InMemoriam.MP3 sztem érdemes! :) |
Szintén nem vers, de tőlem már megszokott a dalszöveg.Ma eddig cirka egész nap ez szólt.:)
Zanzibár : Véget ért A végső pillanat ma eljött hozzám. Csak lenne még egy percem! Csak lenne még egy órám! Megtartanám, minthogy elveszítsem. Későn jött a tervem, Légvár lett minden kincsem. A jéghegy csúcsán érzem, elsüllyedek, Még egy utolsó jóslat, s felébredek. Nincs bánat, nincs miért, Nincs könny a semmiért, Csak emlék minden év, Már halvány a kép. Nincs bánat, nincs miért, Nincs könny a semmiért, Csak emlék minden év, Úgy megkapaszkodnék! Lehült víztömegben süllyedek most lassan, Még egyszer látom a partot, Szívem utolsót dobban. A tengert nem így néztem gyerekként a képen: Az embert nagynak hittem, Hittem, hogy járhat a vízen. A jéghegy csúcsán érzem, elsüllyedek, Még egy utolsó jóslat, s felébredek. Nincs bánat, nincs miért... |
nem unalmas mikor már hatszázhuszonötödjére hallgatod meg?:D:D:D
|
Quote:
|
Quote:
ON |
Találtam egy verset :)
Nekem nagyon tetszik és őszintén bízom benne, hogy nem lessz Hódítós igaztörténet :p Petőfi Sándor: Három szív története 1 Volt egy lovag, kinek nem volt hazája, Mert rajtütének ellenséges népek, És pusztulás lett, mit hozának rája Komor fényében a csaták tüzének. Komor fényében a csaták tüzének Piroslott a lovag hõs arca szinte S piroslott vére, melyet bõven önte Megmentésére a hon életének. De hasztalan folyt a lovagnak vére; Õ megmaradt és honja véget ére. S a hontalan lett fának eltört ága, Mit a fáról a fergeteg törött le, S mit ez most kerget a széles világba. Midõn a felhõ ott szállott fölötte, Ahol volt a ledöntött hon határa, Megállott és letérdepelt hantjára, Hogy könnyeit végsõ cseppig kisírja A földre, mely holt nemzetének sírja; Mert könnye volt egyetlen kincse, melyet Elvesztett mindenébõl még megtarta: S ezt tékozolni másra nem akarta. - Megindult és ment tompa búja mellett, Mely árny képében õt folyvást kisérte. Midõn kifáradt már a bujdosásban: Csöndes vidékbe megpihenni tére Egy idegen nép távol országában. És gondolá azt is, hogy õt halála, Ha egy helyen lesz, hamarabb találja; S ha ráhull a halál fehér virága, Beteljesûlve minden kívánsága. Ezt várta õ a csendes zárt vidéken, Hová fáradtan megpihenni tére, S hol élt egy lyányka olyan ifjuszépen, Hogy a vidéknek vált bámult diszére. De õ a lyányka szépségét nem látta, Semmit sem látott, csak romját honának; Nem látta, hogy rá gyakran szállt a lyányka Tekintetének csillagos világa, S tekintetei mi lángolók valának! Igy a leányka napjai folyának, S arcára halvány liljomot föstének Gyötrelmei a szólni nem merésnek; Mert mit mondhatna a fényes lovagnak, Mit mondhat õ, ki, bár eléggé gazdag, De pórszülõknek egyszerû magzatja? - És a vidéket még egy ifju lakja; Szegény fiú, a legszegényebb szolga, Tengõdve éli nyomorú világát, Kit tán megölne sok fárasztó dolga, Ha nem láthatná néha a leánykát; A titkon bámult lyányka láthatása Fogyó erõje meghozó varázsa. Fél rágondolni, hogy kérjen szerelmet A pór, de gazdag szülõk gyermekétõl, Õ, akinek ha jut száraz kenyérbõl Egy-két nagyobb falat, sorsán örülhet. S õ mégis boldog, és azzal beéri, Hogy a leánykát messzirõl kiséri. 2 És a lovagnak kondult a nagy óra, Mely e világból õt egy másba vitte, Ahol bitor kény mennykövit nem szórja Az ártatlanság népének fölötte. Letették õt az anyaföld ölébe; Követ nem tettek a halom fölébe, Mely pajzsa lett az élet búja ellen... Miért is volna kõ? a lyányka szíve, Halála által kõ lett, érzéketlen; S ha nincsen érzés a szív birtokában, Az ember mit keressen a világban? Nem volt a lyányka sem sokáig földi. Lefekvék, honnan senki fel nem költi. És a szegény, az árva, árva szolga, Tüntén egyetlen gyönyörûségének, Az élet terhét hogy viselte volna? Végét vetette terhes életének. 3 Az éjszakának sírnyitó felében Fölkél a szolga, és a helyre mégyen, Hová temették a kedves leánykát; Akarja látni élte szép bálványát. De a leánnyal nincs találkozása, Mert a leány a sírból szinte eljár, Hogy a lovagnak szellemét meglássa, S ott vár, ott vár, de szinte hasztalan vár; Mert a lovag száll messze, messze tájra, Elszáll megnézni: rab-e még hazája? Pest, 1845. szeptember 10-24. között |
Ez valóban egy jó vers, tetszik!
|
Annyiszor kézbe vettél, Istenem,
mint ritka követ a mágusok. Vizsgálgattál: megtartsál vagy eldobj, egyedül Te... Te tudtad, mi vagyok. Egyedül Te... Te tudtad, Istenem, mit rejt a kő, a horpadás, a nyom. Érdemes valamit tenni velem, vagy porrá zúzz, és elfújd a porom. Engem ahányszor csak kézbe vettél, mindig éreztem: a Tied vagyok. Úgy nyomott, sebzett kezed fogása, azt hittem olykor: széjjel szakadok. Hozzám fájdalom közt közeledtél, a megformálás kínját adtad át, De a kő, por tündöklött kezedben, visszaverte gyötrött sugarát. Annyiszor kézbe vettél, Istenem, Már el sem hiszem, hogy messze dobsz. Mint ritka követ hasogatsz, formálsz, hogy gyűrű legyek a kisujjadon. |
Mécs László: A királyfi három bánata
Amikor születtem, nem jeleztek nagyot messiás-mutató különös csillagok, csak az anyám tudta, hogy királyfi vagyok. A többiek láttak egy siró porontyot, de anyám úgy rakta rám a pólyarongyot, mintha babusgatná a szép napkorongot. Maga adta nékem édessége teljét, úgy ajándékozta anyasága tejét, hogy egyszer földnek bennem kedve teljék. Isten tudja, honnan, palástot keritett, aranyos palástot vállamra teritett, fejem fölé égszin mosolygást deritett. Ma is úgy foltozza ingemet, ruhámat, ma is úgy szolgál ki, főzi vacsorámat, mint királyi ember királyi urának. Amerre én jártam, kövek énekeltek, mert az édesanyám izent a köveknek, szive ment előttem előre követnek. Amig ő van, vigan élném a világom, nem hiányzik nekem semmi a világon, három bánat teszi boldogtalanságom. Az egyik bánatom: mért nem tudja látni egymást a sok ember, a sok-sok királyfi, úgy, ahogy az anyjuk tudja őket látni? A másik bánatom: hogyha ő majd holtan fekszik a föld alatt virággá foszoltan, senki se tudja majd, hogy királyfi voltam. Hogyha minden csillag csupa gyémánt volna, minden tavaszi rügy legtisztább gyöngy volna: kamatnak is kevés, nagyon kevés volna. Hogyha minden folyó lelkemen átfolyna s ezer hála-malom csak zsoltárt mormolna, az én köszönetem igy is kevés volna. Hogyha a föld minden szinmézét átadom, az o édességét meg nem hálálhatom, ez az én bánatom, harmadik bánatom. |
És egy újabb dalszöveg.... ez nagyon betalált.:o
Ákos - Az utolsó levél Ez egy utolsó levél; álmok között Szülték bennem a csillagok. A remény belőlem elköltözött, Nem is jöhetnek jobb napok. Ez egy utolsó levél, egy meg nem írt, Egy befelé kiáltó pillanat. Nem szántja toll a jó papírt, Szememben lángok vallanak. Szép vagy, és nem csak fénytelen, Sugártalan büszkeség, De másnak jele van testeden, Megijednél, ha értenéd. Várj! Tudod, hogy hiába menekülsz, Hiszen akármerre is mennél, Mindig utolér az utolsó levél. Ez egy utolsó levél és vége van. Éreztem valamit, azt hiszem, Szégyellni kéne most magam, Árnyékot vetsz a szívemen. Várj! Tudod, hogy hiába menekülsz, Hiszen akármerre is mennél, Mindig utolér az utolsó levél. |
A ma éjszaka szőrnyszülötte, íme:
Feladom... Nem költök, nem szólok, Hang nem hagyja már el kiszáradt torkomat. Nem mondok semmit, mert minden szóval, Csak nő bennem a bűntudat. Hangatan, némán fogadom el Azt, min változtatni szóval már nem lehet. Csendben, könnyekkel fogadom, A lassan szívembe költöző, hideg telet. |
Tandori Dezső: A damaszkuszi út
Most, mikor ugyanúgy, mint mindig, legfőbb ideje, hogy. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Az az igazán jó, ami csak úgy jön... Nekem tetszik, nagyon szép! |
Quote:
|
Quote:
Köszönöm, hogy "átvetted a lantot", amíg én halgatok és a szavaidat, de ez már egy másik történet...:o |
Quote:
http://www.terebess.hu/haiku/tandorid.html |
Lassan, tünődve
Az ember végül homokos, szomorú, vizes síkra ér, szétnéz merengve és okos fejével biccent, nem remél. Én is így próbálok csalás nélkül szétnézni könnyedén. Ezüstös fejszesuhanás játszik a nyárfa levelén. A semmi ágán ül szivem, kis teste hangtalan vacog, köréje gyűlnek szeliden s nézik, nézik a csillagok. |
Quote:
|
Eszmélet
1
Földtől eloldja az eget a hajnal s tiszta, lágy szavára a bogarak, a gyerekek kipörögnek a napvilágra; a levegőben semmi pára, a csilló könnyűség lebeg! Az éjjel rászálltak a fákra, mint kis lepkék, a levelek. 2 Kék, piros, sárga, összekent képeket láttam álmaimban és úgy éreztem, ez a rend - egy szálló porszem el nem hibbant. Most homályként száll tagjaimban álmom s a vas világ a rend. Nappal hold kél bennem s ha kinn van az éj - egy nap süt idebent. 3 Sovány vagyok, csak kenyeret eszem néha, e léha, locska lelkek közt ingyen keresek bizonyosabbat, mint a kocka. Nem dörgölődzik sült lapocka számhoz s szívemhez kisgyerek - ügyeskedhet, nem fog a macska egyszerre kint s bent egeret. 4 Akár egy halom hasított fa, hever egymáson a világ, szorítja, nyomja, összefogja egyik dolog a másikát s így mindenik determinált. Csak ami nincs, annak van bokra, csak ami lesz, az a virág, ami van, széthull darabokra. 5 A teherpályaudvaron úgy lapultam a fa tövéhez, mint egy darab csönd; szürke gyom ért számhoz, nyers, különös-édes. Holtan lestem az őrt, mit érez, s a hallgatag vagónokon árnyát, mely ráugrott a fényes, harmatos szénre konokon. 6 Im itt a szenvedés belül, ám ott kívül a magyarázat. Sebed a világ - ég, hevül s te lelkedet érzed, a lázat. Rab vagy, amíg a szíved lázad - úgy szabadulsz, ha kényedül nem raksz magadnak olyan házat, melybe háziúr települ. 7 Én fölnéztem az est alól az egek fogaskerekére - csilló véletlen szálaiból törvényt szőtt a mult szövőszéke és megint fölnéztem az égre álmaim gőzei alól s láttam, a törvény szövedéke mindíg fölfeslik valahol. 8 Fülelt a csend - egyet ütött. Fölkereshetnéd ifjúságod; nyirkos cementfalak között képzelhetsz egy kis szabadságot - gondoltam. S hát amint fölállok, a csillagok, a Göncölök úgy fénylenek fönt, mint a rácsok a hallgatag cella fölött. 9 Hallottam sírni a vasat, hallottam az esőt nevetni. Láttam, hogy a mult meghasadt s csak képzetet lehet feledni; s hogy nem tudok mást, mint szeretni, görnyedve terheim alatt - minek is kell fegyvert veretni belőled, arany öntudat! 10 Az meglett ember, akinek szívében nincs se anyja, apja, ki tudja, hogy az életet halálra ráadásul kapja s mint talált tárgyat visszaadja bármikor - ezért őrzi meg, ki nem istene és nem papja se magának, sem senkinek. 11 Láttam a boldogságot én, lágy volt, szőke és másfél mázsa. Az udvar szigorú gyöpén imbolygott göndör mosolygása. Ledőlt a puha, langy tócsába, hunyorgott, röffent még felém - ma is látom, mily tétovázva babrált pihéi közt a fény. 12 Vasútnál lakom. Erre sok vonat jön-megy és el-elnézem, hogy’ szállnak fényes ablakok a lengedező szösz-sötétben. Igy iramlanak örök éjben kivilágított nappalok s én állok minden fülke-fényben, én könyöklök és hallgatok. |
Quote:
|
a versenyben meg gratulálok a nyerteseknek, remélem nagy adag önbizalmat nyertek és továbbra is publikálnak ide is :)
|
Rendben odaírom, de szerintem látszik ezenek hogy nem én írtam, nekem nincs érzékem ilyenhez :)
Egyébként József Attila írta |
sztem ide nem kell feltétlenül odaírni, hiszen legalább az iskolában tanulta mindenki:)
|
Quote:
|
alapvetőan azért másoltam be ezt a verset, hogy aki ide beleolvas annak eszébe jusson ez a vers és hogy mennyi jó dolgot tartalmaz, meg sztem szép. Mint mondottam én nem írok verset, és van egy olyan érzésem h nem is fogok, ha majd másolok be újabb verset akkor odaírom az íróját akármilyen egyértelmű is, vagy ha többeket zavar akkor nem is teszek be ide több verset, megtartom magamnak :)
|
Nem saját versek
Hogy eldöntsem a vitát. Ezt annó én magam kértem mindenkitől és időről időre újra bemásolom, hogy ne vesszen feledésbe.:)
"Kérnék mindenkit, hogy, ha nem saját verset írtok be a topikba, akkor tüntessétek feltétlenül föl az eredeti szerzőt, a szerzői jogok védelmének, illetve a fórum készítői és fenntartói védelmének érdekében! Köszönöm!" Tény, hogy József Attila versére rá lehetett ismerni, de egyszerübb odavésni egy plusz nevet, mint utána azon vitázni ki is írta, legyen az író élő vagy holt. Ennyi tisztelet minden írónak, költőnek és szerzőnek kijár.:) |
Vettem, jegyeztem :)
|
Quote:
|
Egy dalszöveg, de nekem nagyon tetszik...
Ossian : Magányos Angyal Túl gyorsan és túl korán talált rá az élet, Adott, amit adhatott kevés jót és szépet. Szürke volt a hétköznap, szürke volt az ünnep, Hosszú évek múltak így, gyakran rá sem néztek. A hajnalok már vártak rá, kibontott kócos hajjal, El nem mondott szavakkal, sok-sok rejtett vággyal. Tudta jól, nem értették, soha nem szerették, Szíve mélyén vak remény, de ha elment, nem keresték. Mint amikor a gyermekek sírnak, Ha éjjel rossz álmot látnak, Belül úgy izzik a bánat. Az emlékek csendben fájnak, Mint amikor sebektől vérzel, De irgalmat nem kérsz mégsem. Belül úgy hordod a múltat, Bármi volt nem tagadtad, Törött és tépett szárnnyal, magányos angyal. Egy téli reggel indult el, hívták a messzi fények, Nem hagyott itt semmi mást, csak néhány rossz fényképet. Más világ most, ahol él, más a szó és más a fény, Tavasz, ősz, nyár és tél nélküle fúj itt a szél. Mint amikor a gyermekek sírnak, Ha éjjel rossz álmot látnak, Belül úgy izzik a bánat. Az emlékek csendben fájnak, Mint amikor sebektől vérzel, De irgalmat nem kérsz mégsem. Belül úgy hordod a múltat, Bármi volt nem tagadtad, Törött és tépett szárnnyal, magányos angyal. |
(szabad haikut rimmel próbálni?) évszakok
tél:
fagyos és hideg de legalább megedzi tüdőd és szived tavasz: virágok nyilnak megújuló életben szerelmek hivnak nyár: rekkenő hőség kiszáradó helyeken érik a bőség ősz: langy eső áztat felkészül megpihenni aki megfáradt |
Reggali csipás vers /plágium/
Szól a harang bimm-bamm,
hova lett a bam-bim. :D |
Na ezt hogy sikerült megcsinálni? :eek: :D :cool:
|
Quote:
|
Quote:
Elemeznéd az utókor számára?! :D :D :D |
"..........
szinte itt állsz előttem ahogy írom e sorokat, gyermeknek érzem magam ki csákót hajtogat. ábránd vagy, egy gondolat, egy álomkép csupán, mégis... mintha jelen lennél... lelkemben tábort bont a magány... látod..? én így is szeretlek! pedig nem is létezel... még csak most teremtlek... ............ közelebb lépsz... gyengéden karcolod körmöddel szívemen a jeget. sok kis apró rianás roppan ahogy lassan átmelegedek... őrült vagyok mondhatod, s tudod mit? legyek! igenis visszavárom azt az álmot melyben öleltelek! .............. a kipontozott sorok jelzik hogy ez nem a teljes versike, de a többit nem akarom publikálni:) igazából ha rányomok a válasz elküldésére gyanítom hogy már ezt is bánni fogom:) |
All times are GMT +1. The time now is 00:14. |