Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Jáj! :S (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2469)

Xeper 03-15-2009 20:41

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 205575)
Ez a hosszabb verzió.
Annyiban különbözik csak, hogy a köztük eltelt időt is fölvettem.

Valami Realtek hangkártya... Vagy a telepítőprogramnak ez a neve...
Ace mega codecs pack van még fönn, legfeljebb fél éves verzió.
Lehet ezeknek bármi közük hozzá? Főleg a codecnek... Nem tudom összeegyeztetni az msn-től való függésével.

A kollégiumunkban sokszor hívnak segítségül mindenféléket beállítani, és ma 2 gépnél is hallottam ugyanezt a hangot. A tulajoknak fogalma sem volt róla, hogy mi is ez... (és nem is érdekelte őket :) )
Tehát nem egyedi problémáról van szó. Mindenkinél az új MSN-t konfigolgattam. Valami azzal kapcsolatos mindenképpen.

Andrew 03-15-2009 20:56

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 205583)
A kollégiumunkban sokszor hívnak segítségül mindenféléket beállítani, és ma 2 gépnél is hallottam ugyanezt a hangot. A tulajoknak fogalma sem volt róla, hogy mi is ez... (és nem is érdekelte őket :) )
Tehát nem egyedi problémáról van szó. Mindenkinél az új MSN-t konfigolgattam. Valami azzal kapcsolatos mindenképpen.

Akkor jól sejtettem, hogy az msn-nel van a gond.
Viszont köszi, hogy szóltál, hogy nem csak nálam van ez a probléma.
Én meg nem tehetek róla, hogy érdekel... Engem mindig is a megismerés vágya hajtott :D

Xeper 03-15-2009 21:10

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 205584)
Akkor jól sejtettem, hogy az msn-nel van a gond.
Viszont köszi, hogy szóltál, hogy nem csak nálam van ez a probléma.
Én meg nem tehetek róla, hogy érdekel... Engem mindig is a megismerés vágya hajtott :D

Csodálkoztam is, hogy az ittenieket nem érdekelte a dolog... 'jaaa, igen, ad ki ilyen hangokat -ééés?' :)
Engem is hajt a megismerési vágy, ezért tanulok ott, ahol :)

Tsyl 03-16-2009 11:55

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 205561)
Az az érdekes, hogy most megint ugyanezt a hangot adja ki, de semmi különöset nem csináltam, csak egy videót néztem, amikor elkezdte.
Minden esetre most fölvettem előle egy hosszabb verziót is. Nagyjából 12,05 másodpercenként követik egymást...

http://kepfeltoltes.hu/090316/Captur...toltes.hu_.jpg

Bevallom hősiesen én is csak találgatni tudok. Az ismétlődés egész pontosan 11.05 másodperc. 50% alá lassítva olyan hangzása van, mint a mikrofon zajnak. Legalábbis nekem ez jött be róla legelőször. Esetleg a hangkártya vezérlőfelületén meglehetne lesni, hogy nem-e ott van valami feleslegesen bekapcsolva és az okozza a gerjedést, vagy ha opcióban adott, a 3D hangzást lekapcsolni a teszt erejéig...
Amúgy érdekessége még ennek a zörejnek, hogy visszafelé lejátszva is szinte ugyan az a hangzása.

Andrew 03-16-2009 12:07

Quote:

Originally Posted by Tsyl (Post 205606)
[IMG]Kép az előző post-ban/IMG]

Bevallom hősiesen én is csak találgatni tudok. Az ismétlődés egész pontosan 11.05 másodperc. 50% alá lassítva olyan hangzása van, mint a mikrofon zajnak. Legalábbis nekem ez jött be róla legelőször. Esetleg a hangkártya vezérlőfelületén meglehetne lesni, hogy nem-e ott van valami feleslegesen bekapcsolva és az okozza a gerjedést, vagy ha opcióban adott, a 3D hangzást lekapcsolni a teszt erejéig...
Amúgy érdekessége még ennek a zörejnek, hogy visszafelé lejátszva is szinte ugyan az a hangzása.

Nem írtad el? Egészen biztos, hogy 12 másodperces a nagyságrend. (Az is lehet, hogy csak a köztes időt mérted, magát a zajt nem, pedig egy periódusba az is beletartozik.)
Mondjuk a mikrofon zaj jó ötlet, legközelebb ha lesz ilyen, kihúzom a mikorofont, aztán hátha :D Bár attól is lehet, hogy mikrofonnal vettem föl :p
Az a legérdekesebb, hogy semmi szokatlant nem csináltam a géppel, mikor előjött - mi több, először akkor hallottam, miután fél órára magára hagytam a gépet és visszajöttem.

Esetleg ha valaki megmondaná, hogy melyik programmal vehetem föl a számítógép által kiadott hangokat (nem a hangfalon keresztül mikrofonnal), annak örülnék, és így egy tisztább felvételt is tudnék készíteni.

Tsyl 03-16-2009 14:58

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 205607)
Esetleg ha valaki megmondaná, hogy melyik programmal vehetem föl a számítógép által kiadott hangokat (nem a hangfalon keresztül mikrofonnal), annak örülnék, és így egy tisztább felvételt is tudnék készíteni.

Én pld. nagyon szépen tudok rögzíteni a Nero Wave Editor-al vagy a hangkártyámhoz adott Sound Record-al. De használható e célra a All Sound Recorder XP szoftver is.

Andrew 03-16-2009 15:02

Quote:

Originally Posted by Tsyl (Post 205609)
Én pld. nagyon szépen tudok rögzíteni a Nero Wave Editor-al vagy a hangkártyámhoz adott Sound Record-al. De használható e célra a All Sound Recorder XP szoftver is.

Ha legközelebb jön a HAANG, majd jól fölveszem ezzel is, aztán lesz mit analizálgatni :D:D

rak_loo 03-16-2009 19:23

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 205561)
Az az érdekes, hogy most megint ugyanezt a hangot adja ki, de semmi különöset nem csináltam, csak egy videót néztem, amikor elkezdte.
Minden esetre most fölvettem előle egy hosszabb verziót is. Nagyjából 12,05 másodpercenként követik egymást...

Mi van rákötve a hangkártyára(erősítő,fülhallgató)?

Phoenix 03-16-2009 19:27

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 205610)
Ha legközelebb jön a HAANG, majd jól fölveszem ezzel is, aztán lesz mit analizálgatni :D:D

Meghallgattam...sztem az msn okozza a gondot a hangkártyával, valszeg erősíteni próbálja és attól gerjed be...talán (amikor az asszony is hallotta, akkor mondta, hogy kapcsoljam ki, mert tisztára mint az ufók próbálnának meg kapcsolatot létrehozni :D :D)

Andrew 03-16-2009 19:29

Quote:

Originally Posted by rak_loo (Post 205616)
Mi van rákötve a hangkártyára(erősítő,fülhallgató)?

Hangfal és egy mikrofonos fülhallgató.

Andrew 03-18-2009 17:52

Most kaptam egy jó tippet, valószínűleg egy msn-es focis hirdetés adja ki magából ezt a csodás hangot, a drukkoló tömeget szimbolizálva.

Redback 03-22-2009 09:01

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 205744)
Most kaptam egy jó tippet, valószínűleg egy msn-es focis hirdetés adja ki magából ezt a csodás hangot, a drukkoló tömeget szimbolizálva.

Nos igen, ezt már én is biztosíthatom...Ma reggel meghallottam a hangot, mondom hehe, ez tudom mi :D

Szerk:
http://apatch.org/downloads.php Ha idegesít a hang, szedd ezt le, és le tudod tiltani a reklámokat :)

Redback 03-27-2009 21:10

Ki milyen linuxot ajánl nekem, mint mezei felhasználónak?

mellette szeretném ha lenne fent egy Xp is, ezt hogy tudom megoldani?

rak_loo 03-28-2009 21:34

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 206235)
Ki milyen linuxot ajánl nekem, mint mezei felhasználónak?

mellette szeretném ha lenne fent egy Xp is, ezt hogy tudom megoldani?

Linux alatt ,hogy fogsz velem codozni?:D

Xeper 03-28-2009 22:05

Quote:

Originally Posted by rak_loo (Post 206301)
Linux alatt ,hogy fogsz velem codozni?:D

Valamilyen virtuális géppel.

Redback 03-28-2009 22:14

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 206302)
Valamilyen virtuális géppel.

Én úgy gondoltam, hogy 2 op rendszerem lenne.Egy xp játékra, meg egy linux a többire.Csak nem tudom milyet szedjek le :(

rak_loo 03-29-2009 00:14

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 206303)
Én úgy gondoltam, hogy 2 op rendszerem lenne.Egy xp játékra, meg egy linux a többire.Csak nem tudom milyet szedjek le :(

A linux ingyenes?Ha nem az akkor én nem nagyon reklámoznám,hogy szedem :D

Remedy 03-29-2009 00:36

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 206303)

Ubuntut. Postaznak Neked ingyen cdt, ha irsz nekik emailt. Legalabbis regebben ezt tettek. :)

Redback 03-29-2009 00:46

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 206307)
Ubuntut. Postaznak Neked ingyen cdt, ha irsz nekik emailt. Legalabbis regebben ezt tettek. :)

Simán le lehet szedni az ubuntu.hu ról, de én Xubuntut raktam fel, mert annak kisebb a gépigénye.Eddig hogy is mondjam....Érdekes :)

Remedy 03-29-2009 06:30

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 206308)
Simán le lehet szedni az ubuntu.hu ról, de én Xubuntut raktam fel, mert annak kisebb a gépigénye.Eddig hogy is mondjam....Érdekes :)

Persze hogy le lehet. Na de milyen jopofa dolog mar, hogy csak ugy ingyen postazgatnak cd-t barkinek... :)

Redback 03-29-2009 11:51

Nos áttértem Xubunturól ubuntura.Aki használt már ubuntut, és normális msn programot talált az légyszi vegyen fel msn-re, vagy aki ért az ubuntuhoz az is felvehetne :)

Redback 03-30-2009 15:55

Grubot használt már valaki?Én nem tudom bállítani :(

rak_loo 03-30-2009 22:24

Nem tudnátok segíteni,hogy hol tudnék olcsón (70-80ezer forint) laptopot(akárhasználtat is csak megkímélt állapotban) ami jó is és néha még játszani is tudnék rajta?Asztali számítógépemet szándékozom lecserélni.

Xeper 03-30-2009 23:08

Quote:

Originally Posted by rak_loo (Post 206418)
Nem tudnátok segíteni,hogy hol tudnék olcsón (70-80ezer forint) laptopot(akárhasználtat is csak megkímélt állapotban) ami jó is és néha még játszani is tudnék rajta?Asztali számítógépemet szándékozom lecserélni.

Vatera/Tesz-vesz oldalain szétnézve lehet jó használt cuccokat találni.
Én tavaly 55.000-ért vettem egy IBM T40-es gépet jó aksival, 32MB-os Ati 7500-as videókártyával -webezéshez, szövegszerkesztéshez, és egy kis játékhoz tökéletesen elég. Ennél már érezhetően jobb gépet lehet 70-80.000-ért idén találni. Vigyázz, hogy ne celeronos gép legyen, akkor nem érhet nagy meglepetés :)

rak_loo 03-30-2009 23:28

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 206420)
Vatera/Tesz-vesz oldalain szétnézve lehet jó használt cuccokat találni.
Én tavaly 55.000-ért vettem egy IBM T40-es gépet jó aksival, 32MB-os Ati 7500-as videókártyával -webezéshez, szövegszerkesztéshez, és egy kis játékhoz tökéletesen elég. Ennél már érezhetően jobb gépet lehet 70-80.000-ért idén találni. Vigyázz, hogy ne celeronos gép legyen, akkor nem érhet nagy meglepetés :)

Most nézelődtem és láttam az EEE pc-t...szerinted?Amúgy www.ipon.hu és ott volt valami eee pc 900 csak most nem jön be ....Azt hiszem 80ezer.És tetszik Apró termete :)

Xeper 03-30-2009 23:33

Quote:

Originally Posted by rak_loo (Post 206422)
Most nézelődtem és láttam az EEE pc-t...szerinted?Amúgy www.ipon.hu és ott volt valami eee pc 900 csak most nem jön be ....Azt hiszem 80ezer.És tetszik Apró termete :)

Ha az apró kijelzője is tetszik, akkor vegyél olyat :)
Vétel előtt mindenképpen nézd meg, hogy mekkora. Képen még szép, de nálam azonnal megbukott, mikor kézbe vettem egyet (huzamosabb ideig képtelenség vele dolgozni, annyira pici)

Egyébként a vetera és a tesz-vesz aukciós helyek, jobbára használt cuccokat lehet kapni, az Ipon meg egy bót. :)
Akkor már nézd meg a depo.hu -t, ott több árlista összesítése található.

rak_loo 03-31-2009 00:02

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 206423)
Ha az apró kijelzője is tetszik, akkor vegyél olyat :)
Vétel előtt mindenképpen nézd meg, hogy mekkora. Képen még szép, de nálam azonnal megbukott, mikor kézbe vettem egyet (huzamosabb ideig képtelenség vele dolgozni, annyira pici)

Egyébként a vetera és a tesz-vesz aukciós helyek, jobbára használt cuccokat lehet kapni, az Ipon meg egy bót. :)
Akkor már nézd meg a depo.hu -t, ott több árlista összesítése található.

Neked a laptop mellet van asztali gép is?

Nekem huzamosabb idpre kellesz mert az asztalit akarom cserélni,de most,hogy így utánnanéztem a kijelzője nem nagyobb mint 1 hordozható dvd lejátszónak. :(

www.depo.hu nem rossz ötlet :)

Andrew 03-31-2009 00:19

Quote:

Originally Posted by rak_loo (Post 206424)
Neked a laptop mellet van asztali gép is?

Nekem huzamosabb idpre kellesz mert az asztalit akarom cserélni,de most,hogy így utánnanéztem a kijelzője nem nagyobb mint 1 hordozható dvd lejátszónak. :(

www.depo.hu nem rossz ötlet :)

Pont ez benne a pláne, elférne a kabátom zsebében :D

Laptopról jut eszembe, nem tudjátok hol lehet kapni jó áron kifejezetten játékra való laptopot? Esetleg valami külföldi oldal, ahonnan olcsón lehet rendelni? :D
(Mondjuk a teherautóról leesett modellek is érdekelnek :p)

rak_loo 03-31-2009 06:01

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 206425)
Pont ez benne a pláne, elférne a kabátom zsebében :D

Laptopról jut eszembe, nem tudjátok hol lehet kapni jó áron kifejezetten játékra való laptopot? Esetleg valami külföldi oldal, ahonnan olcsón lehet rendelni? :D

Én nézelődtem ilyen után,ami játékra már elég jó de az 190E környékén kezdődik(boltban,magyarországon) :(De amúgy engem is érdekelne :)

Andrew 03-31-2009 10:54

Quote:

Originally Posted by rak_loo (Post 206427)
Én nézelődtem ilyen után,ami játékra már elég jó de az 190E környékén kezdődik(boltban,magyarországon) :(De amúgy engem is érdekelne :)

Bátyámnak szerencséje volt, tavaly ősszel tudott venni boltban 175-ért egy G szériás MSI laptopot... most 240-be kerül :D

tdomo 03-31-2009 13:01

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 206370)
Grubot használt már valaki?Én nem tudom bállítani :(

Mit szeretnél rajta beállítani?

rak_loo 03-31-2009 14:24

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 206440)
Bátyámnak szerencséje volt, tavaly ősszel tudott venni boltban 175-ért egy G szériás MSI laptopot... most 240-be kerül :D

Talán tudok szerezni 80ezret a gépemből :) Nemhiszem, hogy lehetne 90ézer felett gondolkodnom :)

Redback 03-31-2009 17:06

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 206442)
Mit szeretnél rajta beállítani?

Infotanárom azt mondta, hogy lehet vele grafikus boot menüt varázsolni.Azt szeretném megcsinálni :)

tdomo 03-31-2009 18:18

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 206448)
Infotanárom azt mondta, hogy lehet vele grafikus boot menüt varázsolni.Azt szeretném megcsinálni :)

Ebben sajnos nem tudok segíteni. Egyébként nem tudom mi értelme van, de pl. a suse alatt alapból grafikus. Két dolgot tudok ajánlani, kérdezed meg a tanárodat (és utána persze ide is írd le a választ :) ), és/vagy a google nagyon jó barátod...

Redback 03-31-2009 20:26

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 206450)
Ebben sajnos nem tudok segíteni. Egyébként nem tudom mi értelme van, de pl. a suse alatt alapból grafikus. Két dolgot tudok ajánlani, kérdezed meg a tanárodat (és utána persze ide is írd le a választ :) ), és/vagy a google nagyon jó barátod...

google jó barátom tudom, wiki meg a barátnőm, de ők se mondják mindik a legjobbat :(

Szerk:
amúgy nem létfontosság, csak ahogy felraktam, és hiába eltávolítom csomagkezelőben, mindig bekavar valamit az ubuntu bootjánál :( Ha esetleg annyit tudnál segíteni, hogy simán megcsinálni a grub használhatóra, vagy akár leszedni, az is megfelel :)

tdomo 03-31-2009 20:57

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 206468)
google jó barátom tudom, wiki meg a barátnőm, de ők se mondják mindik a legjobbat :(

Szerk:
amúgy nem létfontosság, csak ahogy felraktam, és hiába eltávolítom csomagkezelőben, mindig bekavar valamit az ubuntu bootjánál :( Ha esetleg annyit tudnál segíteni, hogy simán megcsinálni a grub használhatóra, vagy akár leszedni, az is megfelel :)

leszedni úgy tudsz bármit, hogy nyitsz egy egy terminált rootként és:
apt-get remove "csomag neve" (itt grub)
feltelepíteni: apt-get install
keresni a csomagok között: apt-cache search

innen nehéz megmondani, hogy mi a baj vele, de a /boot könyvtárban van a grub ott esetleg tudsz valamit alkotni. Szerintem ez a legjobb boot menedzser, én nem szedném le, ha van másik kernel, vagy oprendszer felrakva. Egyébként tudom, hogy ez banális, de azzal tanulsz a legtöbbet a linuxról, hogy megpróbálod helyrerakni az ilyen problémákat.

rak_loo 03-31-2009 22:05

Hát csak rászántam magam és meghirdettem a gépem :)

Redback 03-31-2009 22:09

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 206470)
leszedni úgy tudsz bármit, hogy nyitsz egy egy terminált rootként és:
apt-get remove "csomag neve" (itt grub)
feltelepíteni: apt-get install
keresni a csomagok között: apt-cache search

innen nehéz megmondani, hogy mi a baj vele, de a /boot könyvtárban van a grub ott esetleg tudsz valamit alkotni. Szerintem ez a legjobb boot menedzser, én nem szedném le, ha van másik kernel, vagy oprendszer felrakva. Egyébként tudom, hogy ez banális, de azzal tanulsz a legtöbbet a linuxról, hogy megpróbálod helyrerakni az ilyen problémákat.

Egyszer már megoldottam, mert nem találta a kerneleket, de annyi volt a problem, hogy egy /boot ot kellett az elérési út elé írni :)Ma megint volt valami gondja, megnézem hogy sikerült-e megcsinálni :)

Phoenix 04-01-2009 19:48

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 206425)

Nézz szét az angol eBay-en. Kb 4ed annyiba kerül egy noti itt mint Mo-on (Asszony öccsének vettünk gépet kb 120.000ft-ért (400font) amikor otthoni oldalakon kerestem utánna, minimum 350.000ft volt. Egy Hp G60-as volt, keress utánna, az is pofás kis gép :) ). Amit ajánlani tudok, az a Hp Pavilion széria, igaz megkérik az árát, de erőmű teljesítménye van. Nekem is egy ilyen van tervben :)

tdomo 04-01-2009 22:37

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 206529)
Nézz szét az angol eBay-en. Kb 4ed annyiba kerül egy noti itt mint Mo-on (Asszony öccsének vettünk gépet kb 120.000ft-ért (400font) amikor otthoni oldalakon kerestem utánna, minimum 350.000ft volt. Egy Hp G60-as volt, keress utánna, az is pofás kis gép :) ). Amit ajánlani tudok, az a Hp Pavilion széria, igaz megkérik az árát, de erőmű teljesítménye van. Nekem is egy ilyen van tervben :)

Jó lehet még a Dell Studio-XPS sorozata is. (http://www1.euro.dell.com/content/pr...hs1&l=de&s=dhs)

All times are GMT +1. The time now is 14:16.