Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Klánbalépések csökkentése, klánütések könnyebbé tétele (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2286)

Synkel 02-18-2008 17:21

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 159346)
Es szivesen kidobalod a klanbol az elfek nagy reszet meg a torpet, egy esetleges utes miatt? Valamint ez nem oldja meg az 50es hatar problemajat sem. Kidobod a termelo torpedet, nem eleg, hogy folyamatosan fogy 1%ot a foldje, de egy ido utan mar jatszain sem lehet vele....

Nem tetszik a javaslat. :)

ps: valamint van egy nagyon nagy hatulutolje: nagyban erositii a Synkel fele taktikat, hogy: "kirakom a fel klant, ha rankallt valaki".

Ez epp a klancsatak megtorteneset hatraltatna nagy mertekben. Rankkaltak? Bevernek? Se penz, se egyseg a klanban? Sebaj, kirakok 4-5 embert, majd visszamasznak 1%ert.... :)

Fegya, gondold at... Az ovi meg ilyen konnyites nelkul is belebukott ilyenbe....

Amit rosszul látsz:

Igen, az Ovi egyszer már belebukott ebbe kedvezményes belépés nélkül is. Ugyanakkor nekik is kedvezményes lett volna a kitett orik viszalépése, azaz jóval kisebbet buktak volna ha már akkor is van ilyen.

Termelő törpére született egész elfogadható megoldás. Lentebbi csoportokban szart nem ér, de A-ban főleg topos klánoknak nem észveszejtően drága. Úgyhogy a törpét nem kirakod, hanem bánya helyett barakkot húz, és megy klánháborúzni. Elf szintén.

Igaz, én igazi nagy hatalams klánban sose játszottam még, de mi nem annak alapján válogattuk ki hogy ki lép ki a klánból 1-1 ütéshez, hogy ki üt nagyobbat nálunk, hanem, hogy tudunk a leggazdaságosabbn közelebb kerülni. Megesett, hogy orkot léptettünk ki...

Igazából ti egy olyan megoldást szeretnétek, ami csak rátok vonatkozna, és megakadályozná, hogy ha már egyeszer pénzt és időt nem kímélve ráálltok egy kisebb klánra, annak ne legyen esélye se a menekülésre. Hidd el Remy, mindig lesz. és ha olyan a helyzet amilyennek írod, hogy se pénz, se egység a klánban, akkor ehhez tedd hozzá azt is, hogy választás sincs, menekülni kell, vagy földet ajándékozni. Ha pedig ajándék, legyen a császáré...

Remedy 02-18-2008 18:04

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 159361)
Igazából ti egy olyan megoldást szeretnétek, ami csak rátok vonatkozna, és megakadályozná, hogy ha már egyeszer pénzt és időt nem kímélve ráálltok egy kisebb klánra, annak ne legyen esélye se a menekülésre. Hidd el Remy, mindig lesz. és ha olyan a helyzet amilyennek írod, hogy se pénz, se egység a klánban, akkor ehhez tedd hozzá azt is, hogy választás sincs, menekülni kell, vagy földet ajándékozni. Ha pedig ajándék, legyen a császáré...

Ezt nemtom honnan veszed, ha ez az egesz csak nekunk lenne jo, nem lennenek mellette ilyen sokan, ez igenis jo a kisebb klanoknak is, a szemellenzot most egy picit tedd felre, ha lehet... :)

Igenis gondolj bele, fegya javaslata utan, a(z eszrevett) raallasok legalabb 50%-anal(de lehet, hogy 99%), tuti hogy panikszeruen kiraknak a fel klant, "hiszen csak 1%". Szerinted ez jo?
Ezek utan meg nem is probalkoznanak...
Szerintem ez csak a nyari szks problemara jo, a klanuteseket epphogy gatolna...

Robin 02-19-2008 11:51

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 159382)
Ezt nemtom honnan veszed, ha ez az egesz csak nekunk lenne jo, nem lennenek mellette ilyen sokan, ez igenis jo a kisebb klanoknak is, a szemellenzot most egy picit tedd felre, ha lehet... :)

Igenis gondolj bele, fegya javaslata utan, a(z eszrevett) raallasok legalabb 50%-anal(de lehet, hogy 99%), tuti hogy panikszeruen kiraknak a fel klant, "hiszen csak 1%". Szerinted ez jo?
Ezek utan meg nem is probalkoznanak...
Szerintem ez csak a nyari szks problemara jo, a klanuteseket epphogy gatolna...

Akkor miértnem lesz bevezetve egy olyan opció, hogy csak akkor lenne 1%, ha az anyaklánból való kilépés után x körön belül volt végrehajtott támadás? Így azok akiket csak úgy kiraknak, nem 1% árán mehetnének vissza...

Valezius 02-19-2008 11:55

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 159604)
Akkor miértnem lesz bevezetve egy olyan opció, hogy csak akkor lenne 1%, ha az anyaklánból való kilépés után x körön belül volt végrehajtott támadás? Így azok akiket csak úgy kiraknak, nem 1% árán mehetnének vissza...

Ja kitámadok 1pacival és hello...

Robin 02-19-2008 14:52

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 159606)
Ja kitámadok 1pacival és hello...

ebben lehet valami...

Remedy eredeti javaslatánál azt nehezményezte hogy ráállásnál nyugodtan kitehetnek néhány tagot. Mi lenne ha nem lehetne akkor kitenni tagot klánból amikor megy felé támadás?

Synkel 02-19-2008 15:14

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 159659)
ebben lehet valami...

Remedy eredeti javaslatánál azt nehezményezte hogy ráállásnál nyugodtan kitehetnek néhány tagot. Mi lenne ha nem lehetne akkor kitenni tagot klánból amikor megy felé támadás?

Akkor már nem lehet. Vagyis lehet, de a tag mindenképpen részt vesz a csatában, és csak kv végén lép ki a klánból.

Robin 02-19-2008 15:18

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 159664)
Akkor már nem lehet. Vagyis lehet, de a tag mindenképpen részt vesz a csatában, és csak kv végén lép ki a klánból.

Aham, rémlik hogy egy ideje ígyvan.
De ha a tag mindenképpen résztvesz a csatában ha már megy felé sereg akkor meg mi a gond? Akkor nem azon fog múlni a beütés hogy kirakták-e vagy sem...
Ergó minek raknák ki a fél klánt ha úgyis résztvesznek a csatában?

Vagy csak én értelmezem rosszul? :)

Synkel 02-19-2008 15:24

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 159666)
Aham, rémlik hogy egy ideje ígyvan.
De ha a tag mindenképpen résztvesz a csatában ha már megy felé sereg akkor meg mi a gond? Akkor nem azon fog múlni a beütés hogy kirakták-e vagy sem...

Vagy csak én értelmezem rosszul? :)

Remy arról beszél, hogy A klán rááll B klánra. Még ebben a körben B klán kirak 1-2 vagy akárhány orit, A klán támad, és a következő körben pontlistarendezéskor látja csak, hogy mi történt. Támadni tudnak, mert az adott pillanatban két körösek, de rettentő messziről fentről fognak ütni, és nem visznek szinte semmit.

Robin 02-19-2008 15:32

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 159668)
Remy arról beszél, hogy A klán rááll B klánra. Még ebben a körben B klán kirak 1-2 vagy akárhány orit, A klán támad, és a következő körben pontlistarendezéskor látja csak, hogy mi történt. Támadni tudnak, mert az adott pillanatban két körösek, de rettentő messziről fentről fognak ütni, és nem visznek szinte semmit.

Viszont amit én mondtam az az lenne hogy A klán rááll B klánra. Seregetindítanak és seregindítástól kezdve már B klán nem tudna kitenni tagokat míg a csata le nem zajlik. Vagyis a pontlistán se változnának az értékek max a bontások által.

Ati 02-19-2008 15:36

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 159674)
Viszont amit én mondtam az az lenne hogy A klán rááll B klánra. Seregetindítanak és seregindítástól kezdve már B klán nem tudna kitenni tagokat míg a csata le nem zajlik. Vagyis a pontlistán se változnának az értékek max a bontások által.

Térjünk talán vissza a javaslathoz. Köszönöm.

wand 02-19-2008 17:43

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 159346)
"kirakom a fel klant, ha rankallt valaki".

Egyetértek Remyvel, ha csak a visszalépésre vonatkozik, akkor sokan fogják választani, hogy csak a legkisebb orit hagyják bent a többit kirakják és megússzák 1% leadással.

nekem -még Ati borzonkodásával együtt is- a legjobban tetsző javaslat az volt, hogy a klánban töltött idő függvényében a következő klánbalépésre járjon kedvezmény.

-Fegya- 02-19-2008 18:09

Quote:

Originally Posted by wand (Post 159735)
Egyetértek Remyvel, ha csak a visszalépésre vonatkozik, akkor sokan fogják választani, hogy csak a legkisebb orit hagyják bent a többit kirakják és megússzák 1% leadással.

nekem -még Ati borzonkodásával együtt is- a legjobban tetsző javaslat az volt, hogy a klánban töltött idő függvényében a következő klánbalépésre járjon kedvezmény.

Nekem ez tetszik, de Ati mondta, hogy új számláló nem lesz.

-Fegya- 02-20-2008 13:29

Az eddig felmerült összes javaslat könnyebbé tenné a klántámadást, bármelyik is valósulna meg, hiszen mindegyik arról szól, hogy bizonyos esetben (vagy mindig) kevesebb földleadással járjon a klánbalépés. Akármelyik javaslatot is nézem, úgy érzem, jobb helyzet alakulna ki, mint most. Tulajdonképpen ha választanom kéne, hogy a felmerült javaslatok közül vagy a nekem leginkább nem tetsző javaslat valósul meg vagy nem lesz változás, akkor is a változást választanám.
Utolsó javaslatomat (pici földleadás, ha ugyanoda lép vissza) többen kritizálták amiatt, hogy a védekező fél minimális veszteséggel megúszhatja a klántámadást, ha rájukálláskor sok tagot kitesz.
Nem tudom, ki hogy van vele, de ha észreveszem, hogy klánnal ránkállnak, vagy akár egyéniben valaki támad, akkor
-Először megnézem, hogy tudom-e védeni a támadást.
-Utána megnézem, hogy vissza tudok-e támadni
-Ha védeni sem tudom a támadást és vissza sem tudok támadni, akkor megpróbálom minimalizálni a veszteséget. Lehet, hogy ez nem szép dolog, de ésszerű. Evvel csak azt akarom mondani, hogy Synket a magam részéről nem itélem el azért, hogy klánom ellen így védekezett, hiszen bizonyos esetben én is így tettem volna.
Elismerem, hogy ez a javaslatom könnyíti a tagkitevéses védekezést, de az összes többi javaslat is könnyebbé teszi ezt a védekezési módot. Egyik javaslatban sem szerepel, hogy tagkitevéses védekezés esetén nem jár a kedvezményes klánbalépés.
Sőt, ha a támadó klán úgy áll rá ellenfelére, hogy kiválik egy kis támadó klán, akkor a kis klánba való belépéskor is és az anyaklánba visszalépéskor is a jelenlegi javaslatok szerint összesen legalább 2% földet le kell adnia. A kirakással védekező fél viszont megúszhatja a visszalépést 1% föld leadásával.
Az én utolsó javaslatom szerint a kirakásos védekezést a támadó 1% leadásával és minimális földszerzéssel, a védekező klán pedig 1% földleadással és minimális csatában vesztett földdel ússza meg.
Egyéb javaslatoknál ennél jóval több lehet a támadó vesztesége a kirakásos védekezéssel szemben. Akkor miért az én utolsó javaslatom segíti elő a kirakásos védekezést?

Remedy 02-20-2008 13:36

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 159877)
Egyéb javaslatoknál ennél jóval több lehet a támadó vesztesége a kirakásos védekezéssel szemben. Akkor miért az én utolsó javaslatom segíti elő a kirakásos védekezést?

Mert a tied vegtelenszer 1%-ot ad. (najo, 50-szer) Tobbet kozott. Akarhanyszor kidobalhatok barkit, mindig 1%-ert fog belepni. Mig a topkoros kedvezmenyes rendszerrel ez ugyanugy no belepesenkent 1%-al.
Vmiert ugy erzem, a Te otleted csak a nyari dolog miatt szuletett meg, ami igen specifikus problema....
Esetleg a Te otleted is bekerulhetne, ha ez tenyleg ennyire fontos egyaltalan, nyari szabadsag cimszoval, mondjuk ugy, hogy ha vki ket honapnal tovabb van szkn, 1%-ert lephetne vissza az anyaklanba. (asszem igy erosen meggondolnak a kidobalast....) :)

-Fegya- 02-20-2008 14:11

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 159878)
Vmiert ugy erzem, a Te otleted csak a nyari dolog miatt szuletett meg, ami igen specifikus problema....

Ez egy elég lényegtelen szempont. A fő indokom, hogy nem tetszik, ha egy társaság több klán tagja. Ezért kerestem olyan megoldást, ami nem támogatja a szétválást, de mégis elősegíti a klántámadást.

Remedy 02-20-2008 14:23

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 159883)
Ez egy elég lényegtelen szempont. A fő indokom, hogy nem tetszik, ha egy társaság több klán tagja. Ezért kerestem olyan megoldást, ami nem támogatja a szétválást, de mégis elősegíti a klántámadást.

Ja, ertem. Mint elozo postjaimban irtam, szerintem ez erosen hatraltatja a klantamadast, az elobb leirt taktika eroteljes konnyitese miatt. Szoval ezzel a sikeres klanutesek szamat epphogy csokkentenenk...

-Fegya- 02-20-2008 14:41

A topkörhöz kötött megoldásban a támadó 2000-4000 körönként kap kedvezményt, a kirakással védekező pedig 2000 körönként.
Az én megoldásomban a támadó klán és a kirakással védekező is mindig kap kedvezményt.
Nem győztél meg, hogy nem segíti a javaslatom a klántámadást.

Remedy 02-20-2008 14:56

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 159888)
A topkörhöz kötött megoldásban a támadó 2000-4000 körönként kap kedvezményt, a kirakással védekező pedig 2000 körönként.
Az én megoldásomban a támadó klán és a kirakással védekező is mindig kap kedvezményt.
Nem győztél meg, hogy nem segíti a javaslatom a klántámadást.

Nem is akarlak, ha nem latod, igen nagy gond van. Remelem a gyakorlattal meg nem fogsz szembesulni, mert nem lesz ilyen, amit mondasz. :P

tulip 02-20-2008 15:10

Fegya javaslata annyi változtatással nem lenne jó, hogy nem 1 kör alatt lehetne kitenni valakit a klánból, hanem több kör kellene hozzá? Így ha valakire ráállnak, nem lenne ideje a klánnak tagkitétellel könnyen megúsznia.

wand 02-20-2008 15:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 159340)
Ettől függetlenül mint javaslat feljegyezve, amikor választani kell, akkor ez is szerepel majd a listán.

Nem igazán örülnék ha ez a kérdés szavazással dőlne el..
Ebben a topicban erősen előjön, hogy a legtöbben csak a saját érdekeiket nézik.
ha szavaznak 20-an és abból 7-8 ember egy csak a számukra kedvező javaslatra szavaz, az a játéknak egyáltalán nem tenne jót.
Jó volna ha egy ilyen kérdést az önös érdekek helyett az ész érvek döntenének el.

lacqa 02-20-2008 20:35

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 159878)
Mert a tied vegtelenszer 1%-ot ad. (najo, 50-szer) Tobbet kozott. Akarhanyszor kidobalhatok barkit, mindig 1%-ert fog belepni. Mig a topkoros kedvezmenyes rendszerrel ez ugyanugy no belepesenkent 1%-al.
Esetleg a Te otleted is bekerulhetne, ha ez tenyleg ennyire fontos egyaltalan, nyari szabadsag cimszoval, mondjuk ugy, hogy ha vki ket honapnal tovabb van szkn, 1%-ert lephetne vissza az anyaklanba. (asszem igy erosen meggondolnak a kidobalast....) :)

többször ad lehetőséget "menekülésre", és többször ad lehetőséget támadásra is. nekem jobban tetszik mint a sokezer körönként járó kedvezmény.

/a másik szempont (hosszú szabi) pedig szerintem azért nem marginális probléma/

-Fegya- 02-21-2008 10:29

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 159894)
Fegya javaslata annyi változtatással nem lenne jó, hogy nem 1 kör alatt lehetne kitenni valakit a klánból, hanem több kör kellene hozzá? Így ha valakire ráállnak, nem lenne ideje a klánnak tagkitétellel könnyen megúsznia.

Valami ilyesmi segítene a jelenlegi helyzeten és az ebben a topicban lévő összes javaslaton.
Nekem jobban tetszene, ha ténylegesen kilépni körváltáskor lehetne (előtte csak előjegyzés), de nem kerül ki a tag, ha kláncsata lesz abban vagy a következő körben.

Synkel 02-21-2008 11:31

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 160074)
Valami ilyesmi segítene a jelenlegi helyzeten és az ebben a topicban lévő összes javaslaton.
Nekem jobban tetszene, ha ténylegesen kilépni körváltáskor lehetne (előtte csak előjegyzés), de nem kerül ki a tag, ha kláncsata lesz abban vagy a következő körben.

Már bocs, de a következő körben milyen alapon? És a következő hány körben? Elindítok egy egy lovas klánsereget a pannonra, onnan meg fél évig nem léphet ki senki? Esetleg akkor vegyük ide azt is, hogy akit támadnak nem léphet szintet, és akkor még lefordulás se fogja zavarni a klánütéseket?

collateral 02-21-2008 11:38

sztem a jelenlegi rendszerjo az A-ban. Ami a gond az, hoyg az elso helyre utni nehez, meg az elso tizben levo oriknak is. Gondolom emiatt szeretnenek modositani a szabalyokon is. Viszont egyszerubb es igazsagosabb lenne ugy megoldani a dolgot, hogy aki az A eslo helyen eltoltott pl. 10k kort, annak fordulnia kelljen. Igy masoknak is lesz eselye az elso helyre kerulni, es a kisebbeket sem eri e miatt katrany.

Ati 02-21-2008 11:51

Quote:

Originally Posted by collateral (Post 160077)
Viszont egyszerubb es igazsagosabb lenne ugy megoldani a dolgot, hogy aki az A eslo helyen eltoltott pl. 10k kort, annak fordulnia kelljen.

Eddig kb nyolcezerszer lett megmondva, hogy ilyen nem lesz.

-Fegya- 02-21-2008 11:52

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 160075)
Már bocs, de a következő körben milyen alapon? És a következő hány körben? Elindítok egy egy lovas klánsereget a pannonra, onnan meg fél évig nem léphet ki senki? Esetleg akkor vegyük ide azt is, hogy akit támadnak nem léphet szintet, és akkor még lefordulás se fogja zavarni a klánütéseket?

A következő kör az a következő kör. Nem a következő második kör és nem is a következő harmadik kör. Ha pedig minden körben elküldsz a Pannonra 3000 körre 1 lovast, akkor majd mások játékának tönkretétele miatt lehetsz kizárva.

[HTPA]GeeForce 02-21-2008 11:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 160080)

És ne is legyen.
Teljesen jó, hogy a legfelső szinteken nincs fordulási kényszer.

Úgyegyébként Fegyával meg egyetértek.

collateral 02-21-2008 11:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 160080)

azert el lehetne gondolkodni azon, ha valamit 8000x felvetnek annak lehet, hogy van alapja.

[HTPA]GeeForce 02-21-2008 12:18

Quote:

Originally Posted by collateral (Post 160084)
azert el lehetne gondolkodni azon, ha valamit 8000x felvetnek annak lehet, hogy van alapja.

Nincs neki. 8000x-en vetettek fel hülyeséget azért, hogy előnyhöz jussanak.

Ennek a játéknak a csúcsa az 1/A illetve a 2/D csoportok.

Nem kényszeríthetsz valakit arra, hogy onnan elmenjen.

Ez olyan lenne, mintha futóversenyen lennél, és megnyernéd. majd jövőre is megnyernéd, és így tovább... Majd a futó szövetség közli, hogy már 5x nyertél, ezért kizárnak a további versenyekről, mert nem nyerhetsz 6x, elégedj meg 5-tel akkor is, ha te tudnál sokkal többször nyerni....

Szóval ezt a forduláskényszert ne erőltesd. Úgysem fog Ati belemenni. És többeknek nem tetszene, mint akiknek igen.

Rebellis 02-21-2008 12:23

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 160091)

Ez olyan lenne, mintha futóversenyen lennél, és megnyernéd. majd jövőre is megnyernéd, és így tovább... Majd a futó szövetség közli, hogy már 5x nyertél, ezért kizárnak a további versenyekről, mert nem nyerhetsz 6x, elégedj meg 5-tel akkor is, ha te tudnál sokkal többször nyerni....

Szóval ezt a forduláskényszert ne erőltesd. Úgysem fog Ati belemenni. És többeknek nem tetszene, mint akiknek igen.

Nagyon jó a hasonlat:-)
Már jó lenne látni,hogy valaki 5* éri el az A csoport top 1. helyét:-)

collateral 02-21-2008 12:29

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 160091)

Ez most nagyon OFF, de azert nem hagyhatom szo nelkul a hasonlatot :D

A futo az evekkel oregszik es a teljesitmenye gyongul. Termeszetes modon atveszi egy mas futo a helyet. Itt viszont az ido mulasaval gazdagabb es gazdagabb lesz, ergo masnak nem lesz eselye felvenni vele a versenyt.

meg egy OFF:
a sok osszekotetlen ori is ennek az eredmenye. Ha tisztessegesen at lehetne venni az elso helyet az A-ban, akkor kevesebb lenne a hamiskartyas!

Synkel 02-21-2008 12:30

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 160082)
A következő kör az a következő kör. Nem a következő második kör és nem is a következő harmadik kör. Ha pedig minden körben elküldsz a Pannonra 3000 körre 1 lovast, akkor majd mások játékának tönkretétele miatt lehetsz kizárva.

Jó érv, elfogadom:)
Szal akkor legyen az, hogy ha egy klánban nincs elég sereg, és nincs elég pénz sem harcolni- csóróbb klánoknál mindkettő meg szok történni- akkor ráadásul még a kezüket-lábukat is kössük össze?

collateral 02-21-2008 12:31

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 160093)
Nagyon jó a hasonlat:-)
Már jó lenne látni,hogy valaki 5* éri el az A csoport top 1. helyét:-)

:D

azert nem fordulnak onnan, mert tudjak,hoyg soha nem jutnak oda vissza :D

Rebellis 02-21-2008 12:32

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 160097)
Szal akkor legyen az, hogy ha egy klánban nincs elég sereg, és nincs elég pénz sem harcolni- csóróbb klánoknál mindkettő meg szok történni- akkor ráadásul még a kezüket-lábukat is kössük össze?

Lenti csopikban erre azt szoktuk mondani lufi orik:-)

Rebellis 02-21-2008 12:33

Quote:

Originally Posted by collateral (Post 160098)
:D

azert nem fordulnak onnan, mert tudjak,hoyg soha nem jutnak oda vissza :D

Tisztelet a kivételnek!!:rolleyes:

collateral 02-21-2008 12:36

Quote:

Originally Posted by Rebellis (Post 160101)
Tisztelet a kivételnek!!:rolleyes:

hat en egyedul Monro-rol tudok, de ha van mas is, attol elnezest kerek. :ú

Rebellis 02-21-2008 12:38

Quote:

Originally Posted by collateral (Post 160102)
hat en egyedul Monro-rol tudok, de ha van mas is, attol elnezest kerek. :ú

Van:-)
Itt az orrom előtt épp:-)

Ati 02-21-2008 15:03

A sorozatos offolásokkal collateral elsőként érte el, hogy a fórumról kitiltásra kerüljön. Más lehetőleg ne kövesse, úhgyhogy térjünk vissza az eredeti témához, ami nem az, hogy ki tud visszakerülni a topba, hanem az, hogy a klánbalépéskor csökkentve legyen-e a leadandó föld mennyisége, és ha igen, akkor milyen módon.

Köszönöm.

-Fegya- 02-21-2008 22:40

Van egy rossz érzésem az ebben a topikban szereplő javaslatokkal kapcsolatban. Elősegítjük a javaslatokkal a klántámadást. Ez mindenképpen pozitívum. Hogyan segítjük elő? Úgy, hogy a klánbelépéskor leadandó földet bizonyos esetekben csökkentjük. Így kilépésekkel vagy kisebb klánokba való szétválással megközelíthetőek a kiszemelt ellenfelek.
Ilyen módon egy nagyobb pontszámú klán tud megközelíteni egy kisebbet. Itt most nem a "csúnya, gonosz" topklánokról beszélek. Ez minden klánra igaz. Tehát a nagyobb klánból kivált kisebb klán vagy a nagyobb klánból kizárás után maradt kisebb klán lehet a támadás kezdeményezője. Természetesen a védekező klán kivédheti a támadást, sikeresen ellentámadhat, megnyerheti az összecsapást. De a kisebb klán sohasem lehet a támadás kezdeményezője, mert nem tudja megközelíteni a nagyobb klánt. Ez így valahogy nem igazságos. Ha X klán megközelítheti támadás céljából Y klánt, akkor Y klánnak is valahogy lehetőséget kéne adni, hogy ő kezdeményezhessen támadást X ellen.

Megint oda jutok, hogy Monro részklános javaslata jobb lenne, mert ezt a problémát is megoldaná. A részklános javaslattal meg az a bajom, hogy túl nagy változás és nem tudom, hogy milyen negatívumai lennének.

Kutyuleee 02-21-2008 22:46

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 160097)

Ezzel teljesen egyetértek.emellett ha egy klán rátud állni úgy egy klánra,hogy kirak 2 tagot, akkor a másik klán miért ne mozoghatna ugyanezzel a teknikával a pontlistában??? max ha mindenki számára elérhető infó lenne, hogy ki fog lépni a tag, így számolhatnának a pontenciális célpont klánok ezzel, de ezt amúgy ugyanúgy badarságnak tartanám. csapatjátékról szól az 1/A ezzel egyet is értek, de azért ne kelljen senkinek se kényszerből 1klánban maradnia fentebb.
csak 1példa, ha egy klán nagy része inaktivá érdektelenné válik, mert feladják az emberek az üldőzést,vagy csak nincs nagy játék kedvük mostanság, akkor maradjak ott tamagocsizni és várjam a sült galambot, vagy menjek szk-ra és reménykedjek,hogy újra éled a játékkedv a tagokban?

All times are GMT +1. The time now is 06:24.