![]() |
Quote:
Amit rosszul látsz: Igen, az Ovi egyszer már belebukott ebbe kedvezményes belépés nélkül is. Ugyanakkor nekik is kedvezményes lett volna a kitett orik viszalépése, azaz jóval kisebbet buktak volna ha már akkor is van ilyen. Termelő törpére született egész elfogadható megoldás. Lentebbi csoportokban szart nem ér, de A-ban főleg topos klánoknak nem észveszejtően drága. Úgyhogy a törpét nem kirakod, hanem bánya helyett barakkot húz, és megy klánháborúzni. Elf szintén. Igaz, én igazi nagy hatalams klánban sose játszottam még, de mi nem annak alapján válogattuk ki hogy ki lép ki a klánból 1-1 ütéshez, hogy ki üt nagyobbat nálunk, hanem, hogy tudunk a leggazdaságosabbn közelebb kerülni. Megesett, hogy orkot léptettünk ki... Igazából ti egy olyan megoldást szeretnétek, ami csak rátok vonatkozna, és megakadályozná, hogy ha már egyeszer pénzt és időt nem kímélve ráálltok egy kisebb klánra, annak ne legyen esélye se a menekülésre. Hidd el Remy, mindig lesz. és ha olyan a helyzet amilyennek írod, hogy se pénz, se egység a klánban, akkor ehhez tedd hozzá azt is, hogy választás sincs, menekülni kell, vagy földet ajándékozni. Ha pedig ajándék, legyen a császáré... |
Quote:
Igenis gondolj bele, fegya javaslata utan, a(z eszrevett) raallasok legalabb 50%-anal(de lehet, hogy 99%), tuti hogy panikszeruen kiraknak a fel klant, "hiszen csak 1%". Szerinted ez jo? Ezek utan meg nem is probalkoznanak... Szerintem ez csak a nyari szks problemara jo, a klanuteseket epphogy gatolna... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Remedy eredeti javaslatánál azt nehezményezte hogy ráállásnál nyugodtan kitehetnek néhány tagot. Mi lenne ha nem lehetne akkor kitenni tagot klánból amikor megy felé támadás? |
Quote:
Akkor már nem lehet. Vagyis lehet, de a tag mindenképpen részt vesz a csatában, és csak kv végén lép ki a klánból. |
Quote:
De ha a tag mindenképpen résztvesz a csatában ha már megy felé sereg akkor meg mi a gond? Akkor nem azon fog múlni a beütés hogy kirakták-e vagy sem... Ergó minek raknák ki a fél klánt ha úgyis résztvesznek a csatában? Vagy csak én értelmezem rosszul? :) |
Quote:
Remy arról beszél, hogy A klán rááll B klánra. Még ebben a körben B klán kirak 1-2 vagy akárhány orit, A klán támad, és a következő körben pontlistarendezéskor látja csak, hogy mi történt. Támadni tudnak, mert az adott pillanatban két körösek, de rettentő messziről fentről fognak ütni, és nem visznek szinte semmit. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
nekem -még Ati borzonkodásával együtt is- a legjobban tetsző javaslat az volt, hogy a klánban töltött idő függvényében a következő klánbalépésre járjon kedvezmény. |
Quote:
|
Az eddig felmerült összes javaslat könnyebbé tenné a klántámadást, bármelyik is valósulna meg, hiszen mindegyik arról szól, hogy bizonyos esetben (vagy mindig) kevesebb földleadással járjon a klánbalépés. Akármelyik javaslatot is nézem, úgy érzem, jobb helyzet alakulna ki, mint most. Tulajdonképpen ha választanom kéne, hogy a felmerült javaslatok közül vagy a nekem leginkább nem tetsző javaslat valósul meg vagy nem lesz változás, akkor is a változást választanám.
Utolsó javaslatomat (pici földleadás, ha ugyanoda lép vissza) többen kritizálták amiatt, hogy a védekező fél minimális veszteséggel megúszhatja a klántámadást, ha rájukálláskor sok tagot kitesz. Nem tudom, ki hogy van vele, de ha észreveszem, hogy klánnal ránkállnak, vagy akár egyéniben valaki támad, akkor -Először megnézem, hogy tudom-e védeni a támadást. -Utána megnézem, hogy vissza tudok-e támadni -Ha védeni sem tudom a támadást és vissza sem tudok támadni, akkor megpróbálom minimalizálni a veszteséget. Lehet, hogy ez nem szép dolog, de ésszerű. Evvel csak azt akarom mondani, hogy Synket a magam részéről nem itélem el azért, hogy klánom ellen így védekezett, hiszen bizonyos esetben én is így tettem volna. Elismerem, hogy ez a javaslatom könnyíti a tagkitevéses védekezést, de az összes többi javaslat is könnyebbé teszi ezt a védekezési módot. Egyik javaslatban sem szerepel, hogy tagkitevéses védekezés esetén nem jár a kedvezményes klánbalépés. Sőt, ha a támadó klán úgy áll rá ellenfelére, hogy kiválik egy kis támadó klán, akkor a kis klánba való belépéskor is és az anyaklánba visszalépéskor is a jelenlegi javaslatok szerint összesen legalább 2% földet le kell adnia. A kirakással védekező fél viszont megúszhatja a visszalépést 1% föld leadásával. Az én utolsó javaslatom szerint a kirakásos védekezést a támadó 1% leadásával és minimális földszerzéssel, a védekező klán pedig 1% földleadással és minimális csatában vesztett földdel ússza meg. Egyéb javaslatoknál ennél jóval több lehet a támadó vesztesége a kirakásos védekezéssel szemben. Akkor miért az én utolsó javaslatom segíti elő a kirakásos védekezést? |
Quote:
Vmiert ugy erzem, a Te otleted csak a nyari dolog miatt szuletett meg, ami igen specifikus problema.... Esetleg a Te otleted is bekerulhetne, ha ez tenyleg ennyire fontos egyaltalan, nyari szabadsag cimszoval, mondjuk ugy, hogy ha vki ket honapnal tovabb van szkn, 1%-ert lephetne vissza az anyaklanba. (asszem igy erosen meggondolnak a kidobalast....) :) |
Quote:
|
Quote:
|
A topkörhöz kötött megoldásban a támadó 2000-4000 körönként kap kedvezményt, a kirakással védekező pedig 2000 körönként.
Az én megoldásomban a támadó klán és a kirakással védekező is mindig kap kedvezményt. Nem győztél meg, hogy nem segíti a javaslatom a klántámadást. |
Quote:
|
Fegya javaslata annyi változtatással nem lenne jó, hogy nem 1 kör alatt lehetne kitenni valakit a klánból, hanem több kör kellene hozzá? Így ha valakire ráállnak, nem lenne ideje a klánnak tagkitétellel könnyen megúsznia.
|
Quote:
Ebben a topicban erősen előjön, hogy a legtöbben csak a saját érdekeiket nézik. ha szavaznak 20-an és abból 7-8 ember egy csak a számukra kedvező javaslatra szavaz, az a játéknak egyáltalán nem tenne jót. Jó volna ha egy ilyen kérdést az önös érdekek helyett az ész érvek döntenének el. |
Quote:
/a másik szempont (hosszú szabi) pedig szerintem azért nem marginális probléma/ |
Quote:
Nekem jobban tetszene, ha ténylegesen kilépni körváltáskor lehetne (előtte csak előjegyzés), de nem kerül ki a tag, ha kláncsata lesz abban vagy a következő körben. |
Quote:
Már bocs, de a következő körben milyen alapon? És a következő hány körben? Elindítok egy egy lovas klánsereget a pannonra, onnan meg fél évig nem léphet ki senki? Esetleg akkor vegyük ide azt is, hogy akit támadnak nem léphet szintet, és akkor még lefordulás se fogja zavarni a klánütéseket? |
sztem a jelenlegi rendszerjo az A-ban. Ami a gond az, hoyg az elso helyre utni nehez, meg az elso tizben levo oriknak is. Gondolom emiatt szeretnenek modositani a szabalyokon is. Viszont egyszerubb es igazsagosabb lenne ugy megoldani a dolgot, hogy aki az A eslo helyen eltoltott pl. 10k kort, annak fordulnia kelljen. Igy masoknak is lesz eselye az elso helyre kerulni, es a kisebbeket sem eri e miatt katrany.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Teljesen jó, hogy a legfelső szinteken nincs fordulási kényszer. Úgyegyébként Fegyával meg egyetértek. |
Quote:
|
Quote:
Ennek a játéknak a csúcsa az 1/A illetve a 2/D csoportok. Nem kényszeríthetsz valakit arra, hogy onnan elmenjen. Ez olyan lenne, mintha futóversenyen lennél, és megnyernéd. majd jövőre is megnyernéd, és így tovább... Majd a futó szövetség közli, hogy már 5x nyertél, ezért kizárnak a további versenyekről, mert nem nyerhetsz 6x, elégedj meg 5-tel akkor is, ha te tudnál sokkal többször nyerni.... Szóval ezt a forduláskényszert ne erőltesd. Úgysem fog Ati belemenni. És többeknek nem tetszene, mint akiknek igen. |
Quote:
Már jó lenne látni,hogy valaki 5* éri el az A csoport top 1. helyét:-) |
Quote:
A futo az evekkel oregszik es a teljesitmenye gyongul. Termeszetes modon atveszi egy mas futo a helyet. Itt viszont az ido mulasaval gazdagabb es gazdagabb lesz, ergo masnak nem lesz eselye felvenni vele a versenyt. meg egy OFF: a sok osszekotetlen ori is ennek az eredmenye. Ha tisztessegesen at lehetne venni az elso helyet az A-ban, akkor kevesebb lenne a hamiskartyas! |
Quote:
Szal akkor legyen az, hogy ha egy klánban nincs elég sereg, és nincs elég pénz sem harcolni- csóróbb klánoknál mindkettő meg szok történni- akkor ráadásul még a kezüket-lábukat is kössük össze? |
Quote:
azert nem fordulnak onnan, mert tudjak,hoyg soha nem jutnak oda vissza :D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Itt az orrom előtt épp:-) |
A sorozatos offolásokkal collateral elsőként érte el, hogy a fórumról kitiltásra kerüljön. Más lehetőleg ne kövesse, úhgyhogy térjünk vissza az eredeti témához, ami nem az, hogy ki tud visszakerülni a topba, hanem az, hogy a klánbalépéskor csökkentve legyen-e a leadandó föld mennyisége, és ha igen, akkor milyen módon.
Köszönöm. |
Van egy rossz érzésem az ebben a topikban szereplő javaslatokkal kapcsolatban. Elősegítjük a javaslatokkal a klántámadást. Ez mindenképpen pozitívum. Hogyan segítjük elő? Úgy, hogy a klánbelépéskor leadandó földet bizonyos esetekben csökkentjük. Így kilépésekkel vagy kisebb klánokba való szétválással megközelíthetőek a kiszemelt ellenfelek.
Ilyen módon egy nagyobb pontszámú klán tud megközelíteni egy kisebbet. Itt most nem a "csúnya, gonosz" topklánokról beszélek. Ez minden klánra igaz. Tehát a nagyobb klánból kivált kisebb klán vagy a nagyobb klánból kizárás után maradt kisebb klán lehet a támadás kezdeményezője. Természetesen a védekező klán kivédheti a támadást, sikeresen ellentámadhat, megnyerheti az összecsapást. De a kisebb klán sohasem lehet a támadás kezdeményezője, mert nem tudja megközelíteni a nagyobb klánt. Ez így valahogy nem igazságos. Ha X klán megközelítheti támadás céljából Y klánt, akkor Y klánnak is valahogy lehetőséget kéne adni, hogy ő kezdeményezhessen támadást X ellen. Megint oda jutok, hogy Monro részklános javaslata jobb lenne, mert ezt a problémát is megoldaná. A részklános javaslattal meg az a bajom, hogy túl nagy változás és nem tudom, hogy milyen negatívumai lennének. |
Quote:
csak 1példa, ha egy klán nagy része inaktivá érdektelenné válik, mert feladják az emberek az üldőzést,vagy csak nincs nagy játék kedvük mostanság, akkor maradjak ott tamagocsizni és várjam a sült galambot, vagy menjek szk-ra és reménykedjek,hogy újra éled a játékkedv a tagokban? |
All times are GMT +1. The time now is 06:24. |