Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kérdezz! Felelünk? :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=209)

Bogár 05-19-2006 13:04

Quote:

Originally Posted by aúú
Persze...:)
Csak nem nagyon van értelme...:)

mint ahogy ennek a beszélgetésnek sem a segítség kezdőknek fórumban. :D

Kisbér 05-19-2006 13:29

Quote:

Originally Posted by csunyabogar
mint ahogy ennek a beszélgetésnek sem a segítség kezdőknek fórumban. :D

Tudják csak meg, hogy 4-5 év megfeszített játék után milyen hatalmas problémákkal kell szembesülniük :D

Bogár 05-19-2006 23:10

a Hódító fő problémája... hány byte-on ábrázoljuk a számokat? :D

Senki 05-20-2006 10:14

hát valahol ez már súlyos gondokat szül... páldául már elég sokan beleütköztek a 4MRDs határba... ami persze nem baj :D

Ati 05-20-2006 10:17

Quote:

Originally Posted by Senki
hát valahol ez már súlyos gondokat szül... páldául már elég sokan beleütköztek a 4MRDs határba... ami persze nem baj :D

Éppen ezért nem véletlenül nincsen ez emelve. :) Valami korlátja legyen a pénzfelhalmozásnak, akinek alsóbb szinteken ennyi pénze van, az sem normális.

ruud10 05-20-2006 10:23

akkor most írok ide is :D
oké hogy azért lopnak sok tekit tőlem, mert sokat tartok benn, de ha kevesebbet tartok akkor abból visznek, és akkor lemegy a százalék, és az gondot jelent
akkora feleslegem meg nincs hogy piacon forgassam
mit tudok tenni?

Penya 05-20-2006 10:44

Mivel óriás vagy ilyen problémád nem lehet, ha felrakod a sziesztát.

Bogár 05-20-2006 10:51

Quote:

Originally Posted by Ati
Éppen ezért nem véletlenül nincsen ez emelve. :) Valami korlátja legyen a pénzfelhalmozásnak, akinek alsóbb szinteken ennyi pénze van, az sem normális.

aham... a gyakorlati megoldás nem lenne nehéz (a 100k ország csupán néhány 100 kB-tal foglalna több helyet :D), de úgy még több pénz forogna a játékban, ami a jelenleginél még durvább dolgokhoz vezethet.

Senki 05-20-2006 10:59

az azért nincs emelve... kíváncsi leszek anarchban mikor ütköznek bele a legnagyobb heki és épületszám problémájába :D :eek: :D

Ati 05-20-2006 11:11

Quote:

Originally Posted by Senki
az azért nincs emelve... kíváncsi leszek anarchban mikor ütköznek bele a legnagyobb heki és épületszám problémájába :D :eek: :D

Anarchban túl könnyű eljutni odáig, úgyhogy nekik külön puzzle, hogy a limitek ellenére hogy hozzák össze azt a kb 10 milla hektárt. ;)

Milán™ 05-20-2006 17:09

A-ban a legnaygobb szöviaraktárba mennyi pénz fér?

director 05-20-2006 19:04

Quote:

Originally Posted by Milán™

szerintem ezt nem fogják megmondani.. de ha érdekel, az én egyfős klánomnak 6os raktára van:DD félelmetes ütőerőt képviselek ám!! :P

Ati 05-20-2006 19:08

Quote:

Logikusan végigkövetve a meglevő limiteket, 4,2 milliárd.

ruud10 05-20-2006 19:58

az hogy lehet h én loptam egy oritól és amikor mégegyszer akartam, akkor az írta ki h még védelem alatt áll :confused:

vonos82 05-20-2006 20:01

Egyszerre léptetek szintet.

:D

Bogár 05-20-2006 20:33

Quote:

Originally Posted by ruud10
az hogy lehet h én loptam egy oritól és amikor mégegyszer akartam, akkor az írta ki h még védelem alatt áll :confused:

lehet, hogy pont akkor indult újra a szinten...

Josh 05-21-2006 09:03

hali, sziasztok, meg miegymás

kíváncsiságból indítottam egy orit gnóm fajjal, mit ne mondjak nagyon tetszik, gyorsan gazdagodik :) viszont a súgó olyat írt, ír, hogy: "tudománytekercseket csak gnómtól lophat." próbáltam lopni tekit, szigorúan gnómoktól, de egyszer sem jött semmi, miért? ha a másik gnóm, akit lopok felteszi a könyvtárkulcs varázslatot, akkor én, mint gnóm hiába lopom? igaz van egy ilyen is a súgóban: "A varázslat hatóideje alatt a tekercslopási kíséletek nem járnak eredménnyel (csak a tekercslopási kísérletek!): le ugyan nem feltétlen bukik az ellenfél, de tekercset nem tud zsákmányolni." - ha ez igaz a gnóm tolikra is, akkor hogy tudok gnómtól tekit lopni?:confused: :confused:

vonos82 05-21-2006 10:07

Szóról szóra így van, hiába csak gnómtól lophatsz, ha rajta van a Kulcs, akkor tőle sem!

Josh 05-21-2006 10:33

kár :(
nem kéne ezt egy kicsit módosítani? a gnóm akkor is tudjón gnómot lopni, ha fennvan a könyvtárkulcs...

vonos82 05-21-2006 10:40

Quote:

Originally Posted by Josh
nem kéne ezt egy kicsit módosítani? a gnóm akkor is tudjón gnómot lopni, ha fennvan a könyvtárkulcs...

Még csak az hiányozna!

Egyébként attól hgogy valaki gnóm, lehet tőle tekiket lopni, ne keseredj el!

director 05-21-2006 10:44

Quote:

Originally Posted by Josh

jól van ez így ahogy van.. éppen ez a gnóm erőssége:)

Remedy 05-21-2006 11:12

Quote:

Originally Posted by Ati

Naaa, most azt mondod hogy nem vagyok normalis?! :)

Iceman 05-21-2006 15:52

Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulnék felétek, hogy óriás harcos felállásban érdemes e tolvajt tartani,elit és varázsló mellé gondoltam,hogy ne tudják gyilkolászni a varázslókat.KB. 250 hektáron 3500 elit és 4200 varim volt és elkezdték gyilkolni a varázslókat,de nem tudtam védekezni ellene.
Tanácsaitokat is előre köszönöm.

Senki 05-21-2006 15:58

valamennyit mindig kell tartani, de mire az én varisomról leöltek 3000 tolit 450 hekin, addig eltelt 4 nap.... igaz közbe képeztem vissza meg STB, de annyira nem nagy veszteség még egy óriásnak. amúgy meg annyi tolit nem is érdemes tartani ami megvéd már, mert nem jó semmire azon túl, hogy véd, mivel óriás vagy... csak csökkenti a többiből az erődet.

Iceman 05-21-2006 21:00

Sziasztok!

Cyrano 05-21-2006 21:21

Sziasztok,
Hallottam, hogy létezik valamilyen számláló, amivel kitudom kalkulálni pontosan a csapatok erősségét. Valaki tudja hól érhető el. Linux alatt is használható?
Köszi

Bogár 05-22-2006 00:26

Quote:

Originally Posted by Cyrano
Sziasztok,
Hallottam, hogy létezik valamilyen számláló, amivel kitudom kalkulálni pontosan a csapatok erősségét. Valaki tudja hól érhető el. Linux alatt is használható?
Köszi

http://archer.hu/letoltes/h5tool.zip
sztem használható Linux alatt is.

director 05-22-2006 01:34

Quote:

Originally Posted by csunyabogar
http://archer.hu/letoltes/h5tool.zip
sztem használható Linux alatt is.

egész biztos, hogy linux alatt nem használható:) bár ott a wine, meg egyebek

Bogár 05-22-2006 09:34

szóval akkor mégis futtatható. ;) :p

Ati 05-22-2006 09:54

Ami Linux alatt egész biztosan használható, az a "calc" nevű számológép progi például. :)

DearCody 05-22-2006 10:16

Több orihoz 1x-re belépni

Sziasztok!
Már egy jó ideje hódítózok, de még egyszerre nem volt több orim. A kérdés az lenne, h be lehet-e lépni egyszerre több saját országhoz is, vagy csak külön külön? Ja és ha nem lehet akkor miért nem?
Előre is kösz a válaszokat!!!

aúú 05-22-2006 10:34

Quote:

Originally Posted by DearCody
Sziasztok!
Már egy jó ideje hódítózok, de még egyszerre nem volt több orim. A kérdés az lenne, h be lehet-e lépni egyszerre több saját országhoz is, vagy csak külön külön? Ja és ha nem lehet akkor miért nem?
Előre is kösz a válaszokat!!!

Amennyiben szabályosan tartod őket, azaz rendesen összekötve és figyelemben tartva, hogy az 5. szinteken összesen 1 orid lehet csak (anarchot kivéve), akkor igen, bent lehetsz ugyanúgy több oridban, mint ahogy belépsz egybe (egymás után lépkedsz be, vagy több ablakban, ez rád van bízva, ha szabályosan játszol)...

DearCody 05-22-2006 10:41

Quote:

Originally Posted by aúú
Amennyiben szabályosan tartod őket, azaz rendesen összekötve és figyelemben tartva, hogy az 5. szinteken összesen 1 orid lehet csak (anarchot kivéve), akkor igen, bent lehetsz ugyanúgy több oridban, mint ahogy belépsz egybe (egymás után lépkedsz be, vagy több ablakban, ez rád van bízva, ha szabályosan játszol)...

Természetesen a szabályosság nálam is egyértelmű volt! Köszönöm a választ!

Kisbér 05-22-2006 14:31

Quote:

Originally Posted by aúú

Én azt vettem észre, ha több orival lépek be a hódba, vagy az angol hódba, akkor azok egy idő után összekeverednek... Mármint ugyanazt az orit hozza mind2 ablak...
Erről nincs valami tapasztalatotok?

Ati 05-22-2006 14:33

Quote:

Originally Posted by Kisbér
Én azt vettem észre, ha több orival lépek be a hódba, vagy az angol hódba, akkor azok egy idő után összekeverednek... Mármint ugyanazt az orit hozza mind2 ablak...
Erről nincs valami tapasztalatotok?

Külön böngészőt kell neki indítani. Nem új ablak, és belépni, hanem böngésző újra elindít, és úgy belép.

A kettő teljesen egyformán fog kinézni, ugyanúgy fogja az XP összecsoportodsítani is az ablakokat, mégis teljesen más a működésük.

Hogy miért... Azt a Microsoft-tól kérdezd. :)

Kisbér 05-22-2006 14:36

Quote:

Originally Posted by Ati
Külön böngészőt kell neki indítani. Nem új ablak, és belépni, hanem böngésző újra elindít, és úgy belép.

A kettő teljesen egyformán fog kinézni, ugyanúgy fogja az XP összecsoportodsítani is az ablakokat, mégis teljesen más a működésük.

Hogy miért... Azt a Microsoft-tól kérdezd. :)

Nah, mingyááá lecsekkolom :d

Milán™ 05-22-2006 14:38

Interet Explorer-nél nem keveri össze Mozilla-nal, Operanal stb.. összekeveri:)

Kisbér 05-22-2006 14:41

Quote:

Interet Explorer-nél nem keveri össze Mozilla-nal, Operanal stb.. összekeveri:)

Lehet én a múltkor Mozilla-val próbáltam... :D
Nah, mind1, most úgy néz ki echte microsoftos iexplorerrel megy :D
Microsoft rlz :D

Xeper 05-22-2006 15:31

én netcaptorral netezek, és ez nem engedi hogy több captor menjen, csak új ablakot lehet benne nyitni... az országaim miatt inkább feltettem 4 különböző böngészőt :D

Ati 05-22-2006 15:33

Quote:

Originally Posted by Xeper
én netcaptorral netezek, és ez nem engedi hogy több captor menjen, csak új ablakot lehet benne nyitni... az országaim miatt inkább feltettem 4 különbözõ böngészõt :D

A kevésbé "elvetemülteknek" :D az IE megteszi, abban lehet egyszerre több ország nyitva. :)

All times are GMT +1. The time now is 22:42.