Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tippek törpe országoknak... Stratégiák törpékkel... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=167)

Jaky 10-27-2010 12:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 266554)
:confused:

Ezt mire mondod? (Tényleg annyi, csak nem értem hogy jön ez ide.)

Te Ati en mar nem is tom :))

Ildee 11-15-2010 15:54

Lehet h ezt nem ide kene, de jobb helyet nem talaltam es amugy is torpe vagyok :D

Szoval, nerm talaltam sehol a valaszt arra hogy tolvajokkal torteno katonagyilok kb hanyszazalekhatasfoku?

Princ 11-15-2010 16:08

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 270936)
Lehet h ezt nem ide kene, de jobb helyet nem talaltam es amugy is torpe vagyok :D

Szoval, nerm talaltam sehol a valaszt arra hogy tolvajokkal torteno katonagyilok kb hanyszazalekhatasfoku?

Ildi, az ilyen típusú apróságokat annyira könnyű kipróbálni anarchban 2 saját orival, hogy azt el sem tudom mondani. :)
Nagyságrendileg amolyan 1% lehet, és rohamosan csökken az autovédelem felléptével.

Ildee 11-15-2010 16:09

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 270939)
Ildi, az ilyen típusú apróságokat annyira könnyű kipróbálni anarchban 2 saját orival, hogy azt el sem tudom mondani. :)
Nagyságrendileg amolyan 1% lehet, és rohamosan csökken az autovédelem felléptével.

koszonom szepen :)

Ildee 11-15-2010 16:12

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 270936)

The Following 2 Users Say NO Thank You to Ildee For This Un-useful Post:
Dragi, vityu

neketek meg mi nem tetszik? valahol kerdezni is kell az ilyen bena kis kezdoknek mint en

Hex 11-15-2010 16:14

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 270941)
Dragi, vityu

neketek meg mi nem tetszik? valahol kerdezni is kell az ilyen bena kis kezdoknek mint en

nem a katonagyiloktól lett a törpédnek 68% a katmorálja :D mindig hülyeséget kérdezel :D kérdezted volna meg inkább azt, hogy hogy építs fel egy normális mf törpét :D

Pumi 11-15-2010 16:21

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 270942)
nem a katonagyiloktól lett a törpédnek 68% a katmorálja :D mindig hülyeséget kérdezel :D kérdezted volna meg inkább azt, hogy hogy építs fel egy normális mf törpét :D

Mert van olyan felépítésű mf törpe aminek egy szövi nem tudja leverni a morálját?

Dragi 11-15-2010 16:39

Quote:

Dragi, vityu

a béna kezdőknek akkor még mindig nem kéne gyors csopiba regelni :)

Ildee 11-15-2010 16:40

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 270942)

szerintem te vagy a butuska, ha nem fogod fel a kerdesemnek ertelmet, szerinted az lbeli orimra gondoltam?
a,ugyis mintha arrol lett volna szo hogy Dragi szovijei nem szolnak ebbe bele, meg ugysem hogy segitest kuldenek, hat nem igy tortent, ennyit a fair jatakrol amit muveltek

Ati 11-15-2010 16:42

Ne kezdjétek megint, ne kezdjétek megint, ne kezdjétek megint légyszi... Ildi basszus, Te is öntöd az olajat a tűzre. Hogy szóljak rá valakire, hogy ne bénázzon le, ha Te így hívod magad? :-/

Dragi 11-15-2010 16:43

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 270945)
szerintem te vagy a hulye, ha nem fogod fel a kerdesemnek ertelmet, szerinted az lbeli orimra gondoltam?
a,ugyis mintha arrol lett volna szo hogy Dragi szovijei nem szolnak ebbe bele, meg ugysem hogy segitest kuldenek, hat nem igy tortent, ennyit a fair jatakrol amit muveltek

fair játék ?:) Semmi nem volt lebeszélve mikor te elkezdtél gyújtogatni meg varit ölni :) aztán kijöttél 1 sereggel :) Te támadtál először nem voltál a védtelen ártatlan kis mf-ecske akit a szövi kezdett el bántani :)

Jah és amúgy senki nem szólt bele az első ütésváltásba onnantól meg semmi ellenreakciód nem volt. Hexnek meg úgy tartotta kedve hogy megütöget téged egy kicsikét :)

Ati 11-15-2010 16:43

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 270945)
szerintem te vagy a hulye

No ezt meg végképp nem kellene... Mások ne piszkáljanak, de Te simán osztod másoknak azt, amit ők Veled ne tegyenek...

Ildee 11-15-2010 18:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 270948)
No ezt meg végképp nem kellene... Mások ne piszkáljanak, de Te simán osztod másoknak azt, amit ők Veled ne tegyenek...

nem en kezdtem, az orijaimba is kaptam par uzit hasonlo szavakkal, erdekes hogy azert nem jar semmi bunti

Ildee 11-15-2010 18:09

es zsived joga kitiltani, bar atirtam enyhebbre, de akkor bizom benne h nem kivetelezel, es velem egyutt azokat is tiltod akik hasznaltak ezt a ronda szot

Dragi 11-15-2010 18:10

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 270949)
nem en kezdtem, az orijaimba is kaptam par uzit hasonlo szavakkal, erdekes hogy azert nem jar semmi bunti

nem unod még? mer én már nagyon. Olyan nyugodalmas az a pár nap amikor eltűnsz nem akarsz egyszer úgy eltűnni hogy vissza se jössz ?

Ati 11-15-2010 18:26

Quote:

Azokat nem gondoltad bántónak, vagy sértőnek, így nyilván nem kell értük a büntetés. Itt viszont az ilyen személyeskedéseket most már tényleg kéretik mellőzni. Köszönöm.

Dew 11-15-2010 19:25

Quote:

gondolom Atinak van jobb dolga is, mint egész nap üzeneteket bújni... nem dísznek van ott a "Nem elfogadható hangnem jelentése a supportnak" felirat, ha úgy érzed bánt, akkor kattints rá a végén az "itt" szócskára.

Dew 11-15-2010 19:31

Quote:

Dragi, vityu

talán a sereggyilkolásos tolvajakció nem kifejezetten törpe stratégia... ez lehet az ok amiért többeknek nem tetszik, hogy ide írtál... hiába vagy "amúgy is törpe"... ha én óriás vagyok az 1/A-ban attól még nem az óriás startégiák topicban fogom megkérdezni, hogy hogy kell klánütést indítani, vagy mennyibe kerül a rakát x. szintjének a fenntartása....

Hex 11-15-2010 19:35

Quote:

egy: nem hülyéztelek le
kettő: azt írtam, hogy hagyj már békén a hülyeségeiddel amikor elkezdtél nagy mellénnyel írogatni, hogy tanuljak meg számolni :D
három: magamra nézve sértőnek éreztem volna, hogy egy kv előtt 5mp-el indított sereghez ne küldjek helpet (kv előtt 5mp-el sosem szoktam távolt nézni, belőled kinéztem, hogy nem tudsz indítani)
négy: tudtommal nem szabálytalan egy szövinek mf-et ütni
öt: nem volt lebeszélve semmi, ez is sántít
hat: ne hazudozz

Szitakötő :) (#593880) országának küldött üzenetek:
persze-persze, arról vagy híres
2010-11-15 16:25:22

no mi van előmerészkedtél? :D na ugye hogy jól számoltam :D
2010-11-15 14:34:32

Mielőtt nagy arccal írogatnál valakinek, számolj utána :D mindenképpen bementem volna. XD nagy mellényed van, de tudás nincs mögötte
2010-11-10 14:20:27

fejezd már be a hülyeségedet. Örültem, hogy mhelyről indítani tudtam, amúgy meg törődj magaddal. na pá. két körös voltál, valszeg készültél Dragi ellen, megelőző csapás. Ennyi

ha tiltás jár érte elfogadom, bár szerintem nincs olyan benne

Ati 11-15-2010 19:44

Térjünk vissza a törpékhez. :)

Hex 11-15-2010 19:47

Quote:

Originally Posted by Pumi (Post 270943)
Mert van olyan felépítésű mf törpe aminek egy szövi nem tudja leverni a morálját?

nem úgy, ahogy neki :D

Remedy 11-15-2010 21:21

Quote:

Van olyan mf torpe, amihez lehet talalni olyan szovit, ami nem veri le a katmoraljat. :)

Merengő 11-15-2010 21:24

Quote:

a szabis mf törpe :) vagy SZK-s törpe :) látod én rögtön 2 is találtam neked :)

Ildee 11-16-2010 07:23

hat te ne hazudozzal hex, azt elfelejtetted ideirni amit Draginak is megirtam hogy eppe egy olyan gepnel ultem amin a net lassu, es nem akartam kockaztatni, egyebkent meg mindig 59kor inditok normalis keretek kozott, ezt tudja nekeded tanusitani Arwyl, Csempe és Vik is.
Érdekes hogy az ilyen sertegetesekert bezzeg nem jar tiltas, mert azert a v
butuska szonal a hazug szerintem 1000szer durvabb, de mindegy.

Ati 11-16-2010 07:36

Ha ilyen ütemben haladunk, hamarosan nem lesz személyeskedés. Már csak egy üzenet kell, és eléred a tiltáshoz szükséges pontmennyiséget.

Remedy 11-16-2010 08:58

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 271003)
hat te ne hazudozzal hex, azt elfelejtetted ideirni amit Draginak is megirtam hogy eppe egy olyan gepnel ultem amin a net lassu, es nem akartam kockaztatni, egyebkent meg mindig 59kor inditok normalis keretek kozott, ezt tudja nekeded tanusitani Arwyl, Csempe és Vik is.

Ha durvabb, miert hasznalod? Legalabb a sajat normaidnak megfelelhetnel...

Ati 11-16-2010 09:02

ISMÉT visszatérve a törpékhez.................

Hex 11-16-2010 15:47

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 271003)

most én arról nem tehetek, hogy azt sem tudod, hogy miről beszélsz :D
Azt, hogy mit írsz másoknak én nem fogom kirakosgatni, már ha egyáltalán tudtam is róla. Azt Dragival beszélted, nekem nem írtad. Legalább a kimenő üzijeidet elolvashatnád. Tsobinak rémlik valami, nekem nem. Szóval nekem tuti nem mondtad

Ati 11-16-2010 15:55

Hanyadszor is térünk vissza a törpékhez, ha már a téma arról szól?!

track 12-28-2010 14:41

Röpke 4 év szünet után visszatértem a Hódító világába, azt hiszem akkor azért hagytam abba mert szépen rám szálltak, tekiket kifosztották földjeimet elorozták és most 513 hekin állok. Majdnem 4. legalján állok és most erősen figyelem a piacot, de ahogy nézem nem túl aktív sőt a játékos társak se túl aktívak. Nézegetem a teljes krónikát de csak huszon körökkel felettem zajlanak hábik, és arra gondoltam, hogy lent a szabis ori között meghúzom magam felhalmozok egy jókora tartalékot és teljes gőzzel nekilátok utánna felfele mászni. A környékem elég csendes egy két hulla van meg még egy két inaktív de nem szabis ori. 513 hekin így néz ki az ép listám:
Ház 16%
Barrak 29%
Kovi 1%
Tanya 15%
Könyvtár 7%
Raki 4%
Bányák 4%(fa 5db, kő 6db, fém 3db, agyag 6, drága 3)
Torony 4%
kocsma 5%
templom 8%
bank 1%
és van 6% üres telkem még.
A tervem az lenne, hogy minden bányából 5 db legyen. Esetleg a kocsmát még felhúzom 10%-ra, de idelent elég sok szabis ori van. de ha megvan a megfelelő tartalékom akkor átépülök hadira és íj/ló felállásban elindulok felfele. 2 kör távolságban van egy-két könnyű falat, így tőlük tudok földet szerezni.
Várom a véleményeket.

Princ 12-28-2010 21:52

Quote:

Originally Posted by track (Post 274346)
Röpke 4 év szünet után visszatértem a Hódító világába, azt hiszem akkor azért hagytam abba mert szépen rám szálltak, tekiket kifosztották földjeimet elorozták és most 513 hekin állok.

Ha úgy alakul hogy most is fognak lopni tekire, és ütni földre, megint el fogják venni a kedved? Vannak ellenállóbb fajok, amik könnyebben megállnak mf-ként is.

vityu 12-28-2010 22:37

Quote:

Originally Posted by track (Post 274346)
Röpke 4 év szünet után visszatértem a Hódító világába, azt hiszem akkor azért hagytam abba mert szépen rám szálltak, tekiket kifosztották földjeimet elorozták és most 513 hekin állok. Majdnem 4. legalján állok és most erősen figyelem a piacot, de ahogy nézem nem túl aktív sőt a játékos társak se túl aktívak. Nézegetem a teljes krónikát de csak huszon körökkel felettem zajlanak hábik, és arra gondoltam, hogy lent a szabis ori között meghúzom magam felhalmozok egy jókora tartalékot és teljes gőzzel nekilátok utánna felfele mászni. A környékem elég csendes egy két hulla van meg még egy két inaktív de nem szabis ori. 513 hekin így néz ki az ép listám:
Ház 16%
Barrak 29%
Kovi 1%
Tanya 15%
Könyvtár 7%
Raki 4%
Bányák 4%(fa 5db, kő 6db, fém 3db, agyag 6, drága 3)
Torony 4%
kocsma 5%
templom 8%
bank 1%
és van 6% üres telkem még.
A tervem az lenne, hogy minden bányából 5 db legyen. Esetleg a kocsmát még felhúzom 10%-ra, de idelent elég sok szabis ori van. de ha megvan a megfelelő tartalékom akkor átépülök hadira és íj/ló felállásban elindulok felfele. 2 kör távolságban van egy-két könnyű falat, így tőlük tudok földet szerezni.
Várom a véleményeket.

Szerintem szörnyű az éplistád :)

Törpe ország vagy, vagyis gondolom abból, hogy ide írtad :D Miért nem azt csinálod, amiben jó vagy?

7% könyvtár?
Inkább legyen 10% tornyod, mert így te vagy könnyű falat.

Én ilyesmit szoktam törpével csinálni:

Ház 16%
Barakk 30-35%
Kovácsműhely 2-5%
Tanya 10-12%
bányák összesen 4-5%
Őrtorony 10-12%
Kocsma 10-15%
Templom 7%

plusz bank és raktár úgy, hogy jó legyen.

Attól függően, hogy éppen melyik időszak van, úgy módosul az éplista. De ne feledd, hogy jó szövetségesek nélkül a törpe keveset ér.

Ja, még valami. Ha nagyon drága a kaja, akkor több tanya kell, mert ezzel egész minuszos, de amúgy általában megéri a kaját lopni vagy venni.
Ennyi kocsmával valszeg nem tekercseznek majd le, ha mégis, meg a kopást pótold a piacról.

track 12-29-2010 01:25

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 274407)
Ha úgy alakul hogy most is fognak lopni tekire, és ütni földre, megint el fogják venni a kedved? Vannak ellenállóbb fajok, amik könnyebben megállnak mf-ként is.

Akkor sem vették el a kedvem, csak úgy gondoltam, hogy ez egy menekülési út lehet ha egy-két hétre elmegyek szabira, aztán lett belőle 4 év és most úgy gondoltam, hogy van időm és folytatom, ahol abba hagytam.

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 274411)
Szerintem szörnyű az éplistád :)

Tisztába vagyok vele, de mint mondtam romokban hagytam itt az orimat, és szerintem nem 2 nap míg rendbe tudom hozni. Mindenesetre köszi az ép listát, nagy hasznát fogom venni.

depth. 01-04-2011 23:40

törpe, gazdálkodó, szövetségben. magas gabona és nyers árak mellett.

700 hektár
ház 16% 113db - 100%os foglalkoztatottság
barakk 22% 155db - 9672 hely (6368 íj, 3304 ló)
kovács 1% 10db - 90 fegyver/kör
tanya 16% 111db - 589 bála túltermelés
raktár 2% 15db
bányák 4% 31db (150 agyag, 300 fa, 390 kő, 90 fém /kör)
őrtorony 10% 70db
kocsma 19% 130db - 8112 toli
templom 9% 65db - 10140 vari

fél-elfek ígyis úgyis lelopnak, viszont más törpék - orkok tökéletes célpontok meg a szövifelmérés és éplista is az én dolgom lenne. vélemény?

Remedy 01-04-2011 23:48

Quote:

Originally Posted by depth. (Post 275016)
törpe, gazdálkodó, szövetségben. magas gabona és nyers árak mellett.

700 hektár
ház 16% 113db - 100%os foglalkoztatottság
barakk 22% 155db - 9672 hely (6368 íj, 3304 ló)
kovács 1% 10db - 90 fegyver/kör
tanya 16% 111db - 589 bála túltermelés
raktár 2% 15db
bányák 4% 31db (150 agyag, 300 fa, 390 kő, 90 fém /kör)
őrtorony 10% 70db
kocsma 19% 130db - 8112 toli
templom 9% 65db - 10140 vari

fél-elfek ígyis úgyis lelopnak, viszont más törpék - orkok tökéletes célpontok meg a szövifelmérés és éplista is az én dolgom lenne. vélemény?

sok a tanya, keves a bánya, tul sok a kocsma, es nagyon keves a barakk.

vajon mit csinalsz ha az a tokeletes ork celpont bever? :)

vityu 01-04-2011 23:59

A tökéletes ork célpont így is úgy is beverni, node nem mindegy, hogy mennyivel.
30%barakk mindenképpen. A nyert te adod a szövetségeseknek, gondolom, akkor átvehetnek a kajáltatásból egy részesedést. Nem kell mindent neked termelni.

Remedy 01-05-2011 00:28

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 275018)
A tökéletes ork célpont így is úgy is beverni

Akkor talan ne az enyemet idezd be, mert sehol sem irtam, hogy nem veri be. Koszi. :)

vityu 01-05-2011 00:29

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 275020)
Akkor talan ne az enyemet idezd be, mert sehol sem irtam, hogy nem veri be. Koszi. :)

Legyen a kívánságod szerint, bár NEKED válaszoltam....

Remedy 01-05-2011 00:30

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 275021)
Legyen a kívánságod szerint, bár NEKED válaszoltam....

De en nem kerdeztem semmit... Valamint mintha amugy sem nekem szolna, plane a masodik fele.

A valaszod meg kb az enyem reszhalmaza... Szal nem vagom. :)

depth. 01-05-2011 00:37

a tanyákkal a piacra gondoltam termelni, de akkor helyettük kellene több bánya. és kocsmákból mennyit hagyjak meg? barakkot írtatok, de nem lenne jobb, ha a 15% toronyra mennék akkormár rá? vagy legyen látszólag több sereg 10% toronnyal?

All times are GMT +1. The time now is 14:44.