![]() |
Quote:
|
Csak csendben hozzáteszem, hogy 12.000 elit hulla esetében kereken 300 barakk kell hozzá, és ha ehhez hozzátesszük a bányákat, raktárakat, házakat, meg Isten tudja mit, feltételezhetően nem volt 500 alatt lépéskor. :) de mindegy is. :)
|
sziasztok
így késön hozzászólva a topickhoz,olvasgattam az üziket, és csak annyit tudok elmondani a hulláról ( van nekem is) 2/B-be:D és nem az emberrablással van baj , mert az semmikárt nemtud okozni ha rendesen van felépítve az orid,károkat gyujtogatással leeht elérni meg földrengéssel, bár gyujtogatást is kileeht küszöbölni jelenesetben kicsit lepusztítottak így rengetekhekim üresen van és kevés házam van így gyujtani nemtudnak , földrengéssel annyi h barakkokat viszi megyel a sereg csökken az amúgyis gyenge haderö, nekem csak pacim van mfként, ugye 40%mf 30% szint 30%vérsz. 10%ha felfelé támadok plusz még a tábik adnak de csak akkor megyek be vaalkihez ha szerencsém van. Feljebb jutni vele szenvedés,de szórakozni jó:D azért ajánlom a kereskedö személyiséget mégha minimális bankod is van mert nagyvalószínüséggel töbszöris leütnek(nagyon siralmas helyzetbe) így ha két hétig is tart de legalább tudsz építeni 5 épületet annyit tudsz csinálni h mész ki folyamatosan földre és nemis építesz semmit:D de ezse vezet sehova csak szórakozás |
Üdv!
Egy kérdésem lenne a hozzáértők felé. 5/Q -ban játszom, meggömböztem valakit, előhalott, csak elittel, 30 millányi pénzzel (és némi gabonával). Nyitottam rá egy térkaput és tolvajokkal behatoltam. Se pénzt se semmit (gabonát és embert sem) nem tudtam lopni tőle, kapott (ezek után a kiváncsiság kedvéért) tűzgolyót, ezzel pontosan 0 embert sikerült megölnöm. Most jött a pláne, ugyebár nincs varázslója (mert élőhalottnak minek) úgyhogy nem tudhatja, hogy ki akarta kifosztani, de valamit tuti csinált, ellopott tőlem (csak egyszer, de akkoris érdekes) 100.000+ aranyat. Kérdem én HOGYAN??? Élőhalottal, szövi nélkül tud varázsolni és lopni, de tőle senki semmit? Jöhetne a válasz, hogy más volt, de nem! Egy térkapu volt csak nyitva, az is általam és felé. Ergo: más nem tudott lopni tőlem. De feltételezzük, hogy hülye vagyok és nem vettem észre, hogy 10 körig nyitva volt rám egy térkapu (persze naponta csinálok térkapu-felderítést és az ugye az 5/Q -ban bőven elég, mert a 10 körös térkapu 30 órával egyenlő), de a tolvajlás elleni védelmet hogy oldotta meg? Ha van rá valami módszer, akkor arra kiváncsi lennék! A válaszokat előre is köszönöm! |
Quote:
csin egy gömböt, h nem lépett e azóta szövibe v tényleg volt rád kapu, esetleg a szövijeidre, ha vannak... |
Quote:
|
Quote:
válaszokat meg már leírták. De a bank csak akkor nullázhatja, ha a zsákmány 1arany alá csökkenne. Tűzgolyóval is az a helyzet, hogy minél messzebb vagy annál kisebb a kár. (De ebben korántsem vagyok biztos) Ha tippelnem kéne azt mondanám, hogy szövibe lépett, és azok találtak meg téged. Attól még, hogy egy gömbön mfnek láttad, nem biztos, hogy most is az. |
Quote:
- hová lett a srác? - hogy hívják? - hol a hozzászólásom? - miért nem tudtam meglopni? - ezt most álmodom? |
Quote:
Azt nem értem, miért a szövetségi fórumba keresel ilyeneket és miért nem az eseményeknél. Ez megint nem ide tartozik. De a szövifórum beírásai is törlődnek egy idő után. A miért nem tudtad meglopni kérdésre pedig már megkaptad a választ 10K pontnál messzebb nem lehet lopni. (Vagy elvileg lehet, hogy nagyon sok bankja volt, és 0,01 aranyat loptál volna, ami már 0., vagy ilyesmi) ja igen persze az is hülyeség, hogy nem látja. Ugyanúgy kiírja a hullának, hogy sikerült ellopni 0aranyat. És akkor a szövije megkezdhetik a keresésedet. |
Quote:
gyújtásnál, tekilopásnál, aranylopásnál, emberlopásnál, rúnalopásnál ha 0át viszel a távolság vagy egy varázslat miatt, akkor nem látja az áldozat. pl: gnómnál ha lopni akarnak tekit de nem tudnak, mert aktív a varázslat akkor nem írja neked ki hogy elloptak 0 tekercset!... amiket felsoroltam azokhoz detto ugyanez, a többiről nem tudok. viszont, ha pl tegyük fel nyersit szeretnél lopni vkitől, de 10körnél messzebb van, akkor azt írja ki neked hogy sikerült ellopni 0gabonát, 0 agyagot, 0 fát, és így tovább... viszont ha tekilopásnál, gyújtogatásnál, aranylopásnál, emberlopásnál, templomlopásnál nem hozol semmit a távolság miatt akkor ezt írja ki: sikerült bejutni az ellenséghez, de tolvajaink nem tudtak egyetlen tekercset sem ellopni! viszont ha amiatt nem hozol tekit mert nincs neki, akkor azt kiírja neki: elloptak 0 ipari, 0 gazdasági, stb tekercset... remélem mindenki számára érthető :p egy kis melléklet: Embereidnek sikerült megszerezni 0 bála ételt, 0 tábla agyagot, 0 öl fát, 0 mázsa követ, 0 fémrögöt, 0 fegyvert és 0 drágakövet. (neki kiírja) Silerült bejutni az ellenséghez, de embereid nem tudtak ellopni egyetlen rúnát sem. (nem írja ki az ellenségnél) Sikerült bejutni az ellenséghez, de embereid nem tudtak aranyat lopni. (-||-) Sikerült bejutni az ellenséghez, de embereid nem tudtak semmit ellopni! (-||-) ha vmit elrontottam volna légyszi figyelmeztessetek! :) javítás: nem akarom kitörölni amiket eddig írtam mert hátha vki meg szeretné nézni a gyenge próbálkozásaimat, de tudom hogy nem jól írtam, csak gondolom mi lehet a dologban, de megfogalmazni nem :) |
Hát ez érdekes.
Na ez se ide tartozik, de mitől más, ha üres raktárat rabolok ki, mintha üres templomot? |
Quote:
szal mondhatjuk azt hogy ha neked azt írja ki hogy 0át loptál azt látja az ellenséged mint fontos esemény, de ha azt írja ki hogy nem sikerült ellopni egyetlen ......-t sem akkor azt az áldozat nem látja... akik konyítanak ehez vmit azok írjanak légyszi, mert csak remélem hogy jól gondolom, tudom. :S |
Változott mostanában ezzel kapcsolatban valami? Mert amikor legutoljára termeltem, akkor ha tőlem a világ végéről loptak nyersire hírnév miatt, akkor rendre kiírta, hogy 0-t loptak mindenből - kicsit bosszantott is. Én eddig úgy tudtam, hogy csak gnómnál nem írja ki a tekercslopást, hogy ha fönt van a kulcs :o
|
Quote:
mint mondtam ha nyersiből lopnak 0át, azt te is látod... :) |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Lehet, hogy elvi zavarokban vagyok és ezért nem tudom, hogy az élőhalott mekkora egy isten faj, de ha ez így van, akkor ez a topic mégiscsak erről szól, valaki mondja már meg, hogy "már hogy???" !!! |
Quote:
Ha te nyitsz egy térkaput X-re. Akkor a te összes szövid tudja lopni X-et. És X összes szövije tud lopni téged. tehát ha X hulla, akkor az egyik szövije megteheti, hoyga apontlistában sorban elkezd lopni mindenkit. Ugye akinél nincs térkapu, ott azt írja ki. Akitől sikerül lopni vagy bebukik az nyitotta a kaput. |
Quote:
|
Hogyismondjam...
Van aki képes így végigkockulni egy napot, hogy megtaláljon egy tolvajt? Unatkozni tuti nem fog, mert az élőhalottakat szeretik meglopni. És nem is tuti, hogy beválik. Volt valaki, akinek frisebb volt a regje, mint nekem (pontosabban nagyobb volt az ország ID-je) és pont láttam a 200-as pontlistánál a legtetején. Nem is véletlenül, mert 2x annyi hektáron volt, viszont 1/10-szer annyi sem volt a hadserege. Pénzzel és nyersanyaggal jól állt, hát ki az a hülye, aki nem lopja meg (nem a hírnév miatt, kellett a forrás)?! Így én is megtettem - ugyan ő nem élőhalott volt, ami más tészta, de ez most közömbös - el tudod képzelni, hogy + és - 200 helyig tőle megtalálnak? Eleve nem tud annyit regenerálódni, hogy sikerüljön. Azért köszönöm, az elv tényleg helyes - és nem is gondoltam rá - de nem sok esélyt látok arra, hogy - akármilyen komoly a szövetségesi rendszer - ez a módszer hosszútávon 1. kifizetődő lenne, 2. bárki is vállalná, de az alapvető kérdés természetesen nem ez volt, így a választ köszönöm! |
Quote:
Na kicsit messze kanyarodtunk a témától... |
Quote:
Max a türelmed fogy mire megtalálod... |
Quote:
Off Egyébként én ezt akkor használtam, amikor egy toli lopott minket, és éplistázni nem tudtuk. Meg kellett találni az egyik szövijét, hogy tudjuk kikkel is állunk szemben :) 400ori soknak tűnhet. De azért nem lehetetlen ;) |
Jogos, lányos zavar...
(Nem is értem, hogy ez hogy jött...) |
Quote:
amugy meg ha oriassal vagy, maris elegendo 5k pontkulonbseg is, nem kell 10k. Quote:
a mindenki hullat lop tema meg akkor nem igaz pl., ha a hullanak se banyaja, se raktara nincsen, de van 50 bankja. |
Quote:
Quote:
A másodikra, hogy mivel nincs tolvajok ellen védelme, ezért a "távolság miatti védelem" sokkal alacsonyabb, mint egy nem élőhalott esetén. Quote:
1) ha pontosan elolvastad az első üzenetet, akkor kiderülhetett számodra, hogy a tűzgolyó azért ment, mert nem értettem, hogy miért nem tudtam lopni tőle és ezért - hangsúlyozom - kiváncsiságból kapta. Mivel nem okoztam neki veszteségeket, ezért pedig pláne nem érhet semmi támadás. Hogy etikus volt-e? Talán nem, de az meg nem normális, hogy nem lehet vele mit kezdeni. 2) ok nélkül? -haszonszerzés, -ellenfél gyengítése, -esetemben a kiváncsiság, -stb... ennél több ok nem is kell... 3) a döntéseket neked nem értékelni kell tudod, hanem érteni. Az sokkal szánalmasabb, amikor kérlek ne bánts üzenetet kapsz egy élőhalottól, hogy "légyszi hagyj békén, ez nem fair, én nem tudok varázsolni". Már meg ne haragudj, de a pofámról leszakad a bőr! Akkor minek lett élőhalott??? Ez olyan, mintha én elkezdenék sírni, hogy az ember mennyire rossz, mert fogyaszt gabonát, míg az élőhalott nem, így ez sem fair! |
?
hehe.. egy ideje pang ez a topic, de megosztom agyszulemenyem a nagyokkal es majd ravezettek a gyengeire :)
az MF hulla ahogy megy felfele harmat, szovi nelkul elkepzelhetetlen. Tehat mit szoltok egy hulla+ tolivaris+2 izom hadis (ork, netan orias) felallashoz? a hulla teljes mertekben support, 55% barakk - 15% toronnyal csak ijaszokat tart azokat pedig vezenyszora kuldi ki/tartja szoviknel. ugyebar hullanak nincsenek vesztesegei kikuldott seregekre, ezert csucsulhetnek napestig a szoviknel a zombi ijak mig a hadisok kitamadnak. miert elonyos ez.. legyen egy klasszikus szovi csetepate, kitamad az orkallat, hulla bekuldi ijakat vedeni szovikhez. Ellen eszbekap, gomboket keszit, szovit mer, s lass csodat kiszurjak a hullat. A kerdes mi fog tortenni? Megy valaki lefoldelni a hullat es bevallal minimum 16-20 kv pestist? korhazat sem akar senki felhuzni, haboru kozben senki nem fog ennyi hekit bebontani. eltavolodni se lehet a hullabol, van eleg ij tartalekban ahhoz toli-vari szovik ne ferjenek be, szovitarsat meg nem hagyunk hatra :D ki fog gyujtani/rengetni/golyozni hullara? miert pazarolna barki is ra a keszulit? akkor mar inkabb a fenevad hadisra megy az arto. tobbe kevesbe a hulla vedve lenne. ami kar eri, azt szovitartalekbol megfinanszirozzak neki. lenyeg hogy az ijasza akkor er legtobbet ha a szoviknel tartja :) ha pedig szovi van, akkor pici seregcsere is belefer idokozonkent hullanak hogy megdobja a tamadast. kb ennyi. talan ilyen szovi eletkepes(ebb) lenne 1k heki felett is. ez sem nyeri meg az 5os lottot, de van benne egyediseg, fantazia, csapatmunka.. na mi kell meg?:p:D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
de tegyuk fel valaki leveri a hullat. marad a szovi 3 orija bennuk a hulla ijaszaval, az ellen oldalan meg szinten 3 ori meg egy vegetalo hadi. viharral pestissel mar igencsak sokba kerul a befokozas, ha pedig netan hullara kitamadas kozben az egesz szovi lefoldene, nem latom be hogy tudna feltapaszkodni :D az en otletem arra a logikara alapult hogy "miert bantanal egy vedekezo akciokeptelen hullat mikor ennyi sereggel befersz a hadikhoz/varihoz?". nem hiszem a hullara csak ugy zaporoznanak az utesek :D na ez csak egy otlet :) hogy vigyunk a hullaba egy kis "fenyt" :p |
Quote:
|
Quote:
(bocsi, h a tiédet idéztem be, de a Bakkáéba jobban bele tudnék kötni... :o |
senki nem mondta vilagmegvaltasra torekszek.. azt nem hullaval tennem :D
ezt csak az "MF hulla" meg "3hulla 1vari" felallasnal egy fokkal eletkepesebb felallas :) nem tudom mar kinel lattam a profilejaban "az elet szar, de szarbol lehet varat epiteni".. ez a hulla feeling :D OFF: elnezest a plagizalasert :o |
Quote:
|
Véleményem szerint Csubi (ugye hívhatlak Csubinak?) te túl sokat hiszel egy betegségről...egyik ismim 4 napig volt beteg, és nem azért, mert nem volt kórháza, hanem mert ment támadni (1k-600 heki nagyságú orival..konkrétat nem mondok)
szóval én nem hiszem, hogy ez akárkit is visszatartana, akinek van lóvéja, hogy túlélje.aztán a betegség egy fél nap alatt lemegy...szóval nem valami nagy vasziszdasz, úgyhogy sztem ott a hiba a tervedben, hogy erre építesz. |
Quote:
Ha valakinek van jobb otlete hullara szoviben szivesen vennem :) Nem eros, topban eletkepes szovik.. csak ami egy hullaval kihozhato.. :D |
Quote:
|
Chewbacca túlértékeled a betegség fontosságát.
|
Quote:
|
Quote:
Nekem mindig simán megy a hullával haladás. Van egy bevált módszerem. Szeretem ezt a fajt. Egyszerű és jól hasznosítható. Azért tudni kell játszani, hogy ne bántsák :D:D sen K.I. |
All times are GMT +1. The time now is 12:06. |