![]() |
|
Asimov robotnovellák
A terv az volt, hogy csak a kétévszázados embert olvasom el újra, hátha mégis kiderül, hogy jobb, mint a film, de hát szerintem nagyon nem az. Aztán ha már ott volt, az a vastag kötet bele-bele olvasgattam, többek között a kedvencem: Az eltűnt robot Volt olyan, amire nem is emlékeztem, pedig fontos: Rabszolga. Na szóval a vége az lett, hogy kivégeztem a novellákat :) Érdekes volt, hogy össze-vissza olvasgattam őket, először amire emlékeztem, hogy jó. vagy azt, ami rövid volt, és ahhoz volt kedvem. Jó kis kötet, először csodálod a robotokat, majd elkezdesz félni tőlük, végül ócskavasé vernéd az összeset. Különösen ezután: ...hogy engedelmességgel tartozol neki És visszatérve az elejére ezután jött csak a Két évszázados ember, amit ezek az előzmények teljesen más megvilágításba helyeznek. Olvassa el mindenki. |
Molnár Ferenc: Pál utcai fiúk
Napoleon Hill: Gondolkozz és gazdagodj J. K. Rowling: Harry Potter és a halál ereklyéi |
Quote:
Avagy plágiumról lenne szó? :) |
Quote:
|
Michael Conelly: Echo park
A Conelly krimi sorozat 12. darabja. Egy Los Angeles-i nyomozó lezárt-megoldatlan ügyeket göngyölít fel. Nem vagyok krimi párti, de az Ő írási tetszenek. |
Anne Rice: Interjú a Vámpírral
|
Néhány részlet a nyári olvasmányokból. Mindenképp felírtam volna valahova, emlékeztetőül, talán itt nem zavar senkit, esetleg még kedvet is hozhat.
Quote:
Quote:
Quote:
|
Christopher Paolini - Brisingr (Eragon harmadik kötete)
|
Quote:
|
Quote:
ööööö a könyv után volt pocsék a film :) szerintem így jó a gondolat :) volt szerencsém előtte olvasni a könyvet, a filmről majdnem kijöttem |
Quote:
Utolsó eset volt hogy egy regénynek először a filmesített változatát nézem meg, és csak utána olvasom el. |
Quote:
|
A világirodalom remekei: Híres család történetek:
Balzac: Két otthon Beöthy: Elsőszülött Csehov: Modeszt Alexszejics Annái |
Emily Brontë: Üvöltő szelek
|
Quote:
Kb 3-4 éve olvastam, dyslexia miatt már szinte semmire se emlékszem belőle de egy olyan érzés megmaradt hogy elég nyomasztó könyv. |
Quote:
Én sem nyomasztónak, sem elvontnak nem tudnám nevezni - de még szerelmes regénynek sem megy el szerintem. Kicsit meseszerű, de számomra élvezhető volt. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
most: Rejtő Jenő Legény a talpán |
Quote:
Általában a könyv alapján készült filmek nekem csalódást okoznak.. |
Quote:
amúgy én is csak hétvége óta tudom, hogy készült belőle film :D |
Sven Hassel - A kárhozottak légiója
Sven Hassel - Lánctalpak Sven Hassel - Bajtársak Sven Hassel - Gyalogoshadosztály Sven Hassel - SS Tábornok Sven Hassel - Gestapo Sven Hassel - Pokoljárás Sven Hassel - Fagyhalál Sven Hassel - A Komisszár Így ebben a sorrendben. Negyedszer veselkedek neki. Ezeket a könyveket egyszerűen nem lehet letenni... Reggel felkelek, fogmosás, zuhany, öltözés, irány meló. A buszon felszállástól egészen a melóhelyig olvasom. Meló után azonnal a kezembe kerül, buszon hazafelé olvasom. Ha megtehetem, délután itthon olvasom, és lefekvés előtt is olvasom. Tulajdonképpen van, hogy még a gép előtt ülve is... :D Elképesztő, hogy mennyire bozrasztóak, mégis emberiek, nyomasztóak, de mégis megnyugtatóak... Csak ajánlani tudom mindenkinek! |
Quote:
De volt egy film illetve BBC-s mini sorozat ami jobb volt mint a könyv az pedig a Büszkeség és Balítélet. Az általam valaha látott legrosszabb adaptációt pedig szerintem a Quo Vadis-ból csinálták. Az vmi borzasztó lett filmen. |
Quote:
|
Jack London - Az éneklő kutya
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
viszont amikor Rejtőtől olvastam Az ellopott századot, nagyot nevettem, amikor kiderült, hogy tényleg ellopták, és milyen leleményesen. :D az a Péter gyerek ügyes legény volt. :) |
Szabó Magda: Régimódi történet.
A filmet már láttam, nagyon megfogott. A könyv más, de ez is rabulejtett, szeretnék abban a korban élni. |
Mikszáth Kálmán: A németke
... így ment üres szalmába fáradságom, hiába volt minden rendelet, mindenféle pesztonka, a gyerek magyar maradt, mint ahogy fehér tolla nő a hattyúnak, ha fekete lúdnak nevelik is. De a költségem nem veszett mégsem kárba, mert ha Ő elfelejtett, amit megtanult, én újra megtanultam, amit már elfelejteni kezdék: hogy van külön magyar vér és talán van egy külön Isten is. egy csodálatos mag a lélekben, amely sem puha nem lesz, sem össze nem zúzza semmi erő, mely kicsírázik, előbújik, szántás nélkül borona nélkül, esőben, fagyban, szárazságban, még ha sziklát is hempergetnek rá. Magyarok! Minden összeomolhat, átváltozhat, de ti világvégig megmaradtok. elég sokan talán egyszer se lesztek, de végképp soha el nem fogyhattok. |
Ladislav Fuks: Utazás az ígéret földjére
... az embereket szüntelenül bántja az ellenség. Egyszer az egyiptomiak, máskor a babilonaiak, aztán a rómaiak, aztán a barbárok, aztán a törökök, aztán a máshitűek, aztán a német fasiszták. És hol a szegények az áldozatok, hol a gazdagok, hol a kisebbség, hol azok, akik nem értenek egyet a csalárd politikával, hol azok, akik nem értenek egyet a tanítással, hol a zsidók. Szüntelenül üldöz valaki valakit és nem engedi szabadon élni, szüntelenül vádol és hajszol valaki valakit és az életére tör. szüntelenül elnyom valaki valakit az igazság nevében, és szüntelenül pusztít valaki valakit a jog nevében. És mindig új meg új ellenség támad és nyugtalanságot kelt, félelmet ébreszt, leselkedik, hallgatózik, fenyeget, egyszer tábornoki egyenruhában, máskor őrmesteri mundérban, harmadszor civilben, negyedszer bíborpalástban, ötödször koldusrongyokban, hatodszor talán meztelenül. mindig akad valaki, aki valakit nem enged enni, lakni, aludni, boldogságot keresni, élni. És a zsidók ősidők óta a legtöbbet szenvedtek ettől. Azért köszönnek salomot, békét, békét annak, aki messze van és békét annak, aki közel, békét a világnak, békét mindenkinek. |
Lucz Lóránd
A diszkrét és folytonos Sparre-Andersen modell összehasonlítása |
Allan Pease - Testbeszéd (avagy gondolatolvasás gesztusokból ;))
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
mostanában pedig Paul R. Scheele Villámolvasás című könyvét olvasgatom - bár tanfolyam izgalmasabb lenne. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 03:25. |