Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Könyvek, avagy ki mit olvas éppen... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=102)

Xeper 03-13-2009 12:58

Zenét olvasok :D

Valezius 03-21-2009 20:03

Asimov robotnovellák

A terv az volt, hogy csak a kétévszázados embert olvasom el újra, hátha mégis kiderül, hogy jobb, mint a film, de hát szerintem nagyon nem az.

Aztán ha már ott volt, az a vastag kötet bele-bele olvasgattam, többek között a kedvencem: Az eltűnt robot
Volt olyan, amire nem is emlékeztem, pedig fontos: Rabszolga.

Na szóval a vége az lett, hogy kivégeztem a novellákat :)
Érdekes volt, hogy össze-vissza olvasgattam őket, először amire emlékeztem, hogy jó. vagy azt, ami rövid volt, és ahhoz volt kedvem.

Jó kis kötet, először csodálod a robotokat, majd elkezdesz félni tőlük, végül ócskavasé vernéd az összeset.
Különösen ezután: ...hogy engedelmességgel tartozol neki

És visszatérve az elejére ezután jött csak a Két évszázados ember, amit ezek az előzmények teljesen más megvilágításba helyeznek.

Olvassa el mindenki.

Pepa 03-21-2009 20:28

Molnár Ferenc: Pál utcai fiúk
Napoleon Hill: Gondolkozz és gazdagodj
J. K. Rowling: Harry Potter és a halál ereklyéi

Croissant 03-21-2009 20:37

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 205905)
Móra Ferenc: Pál utcai fiúk

Ez egy eddig kiadatlan műve az írónak? :)
Avagy plágiumról lenne szó? :)

Pepa 03-21-2009 21:14

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 205907)
Ez egy eddig kiadatlan műve az írónak? :)
Avagy plágiumról lenne szó? :)

Én nézte el.

Pepa 06-27-2009 16:25

Michael Conelly: Echo park

A Conelly krimi sorozat 12. darabja.

Egy Los Angeles-i nyomozó lezárt-megoldatlan ügyeket göngyölít fel. Nem vagyok krimi párti, de az Ő írási tetszenek.

Pali papa 06-28-2009 14:01

Anne Rice: Interjú a Vámpírral

Princ 08-04-2009 22:16

Néhány részlet a nyári olvasmányokból. Mindenképp felírtam volna valahova, emlékeztetőül, talán itt nem zavar senkit, esetleg még kedvet is hozhat.
Quote:

Originally Posted by Vámos Miklós: Félnóta
Következett a polbít fesztivál, négy dallal jutottatok a döntőbe. Igaz, főleg rock zenekarok indultak, összecsapott számokkal, az utolsó pillanatban a zsűri - Némethy Gyula javaslatára - két kategóriát csinált, különválasztva az elektromos zenekarokat a szóló- és kisegyüttesektől, rajtatok kívül három főiskolás Veszprémből, akik az atomhalál ellen énekeltek kánonban, aztán a sehonnét sem hiányzó, másfél mázsás Dicsay Dezső, akinek a dala arról szólt, hogy a maszekok sokat keresnek, ő viszont inkább marad becsületes és szegény, végül egy csimbókos hajú, nyurga srác, a zenei gimnáziumból, szépen klasszikusgitározott, s azt dünnyögte hozzá a mikrofonba, hogy mit tehetne ő, a Rítör, ha az utcára került, évek óta munkanélküli, templomba se jár csak iszik és várja a segélyt. ..... Most Kanadában él, méghozzá fényesen, orvosi műszerekkel kereskedik. Szóval nem a segélyre vár.

Quote:

Originally Posted by Vladimir Féderovski: Az Orient expressz regénye
(Részlet a II. Rudolfról szóló részből)
Az óvatos Rudolf rajta tartotta a szemét ezeken a varázslókon. Állandóan laboratóriumként funkcionáló házukban kellett tartózkodniuk, és szüntelenül az átalakulásokat figyelniük. Egy alabárddal felszerelkezett őr éjjel-nappal az utcát járta. Egy nap a csodatévők közül néhány azt kérte, hadd sétálhasson a Szarvasok kertjében, melynek elkerítő fala szomszédos volt az ő területükkel. De a nemesek éppen vadászatot tartottak, így szó sem eshetett arról, hogy ily pórnép, mint e vulgáris alkimisták, az előkelő társasággal érintkezzen. Az elutasítás ellen tiltakozva levágatták a szakállukat és sztrájkba fogtak. A feldühödött Rudolf vasketrecekbe zárta őkat, amelyeket felhúzatott fenyőfákra. Az alkimisták ezekben haltak éhen.

Quote:

Originally Posted by Bernard Schlink: A felolvasó
Időközben tíz esztendő telt el. Hanna halála után az első években a régi kérdések gyötörtek: megtagadtam-e, elárultam-e őt, adósa maradtam-e valamiben, adósa lettem-e, miközben szerettem őt, és vajon én szakítottam-e vele, és hogyan kellett volna elválnunk. Némelykor az a kérdés is fölvetődött bennem, felelős vagyok-e a haláláért. És néha dühös voltam rá és arra is, amit tett velem. Mígnem a harag erőtlenné és a kérdések jelentéktelenné váltak. Mindaz, amit tettem és nem tettem, és amit velem tett - nos, része lett az életemnek.

Hex 08-04-2009 22:27

Christopher Paolini - Brisingr (Eragon harmadik kötete)

laci 08-04-2009 22:30

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 220909)
Christopher Paolini - Brisingr (Eragon harmadik kötete)

Hűűű, aki szereti a fantasyt, az olvassa ezeket el... a pocsék film után azt hittem hogy pocsék lesz a könyv is, de meggyőztek hogy olvassak bele és ihaj!

Hex 08-04-2009 22:32

Quote:

Originally Posted by laci (Post 220910)
Hűűű, aki szereti a fantasyt, az olvassa ezeket el... a film után azt hittem hogy pocsék lesz a könyv, de meggyőztek hogy olvassak bele és ihaj!

ööööö a könyv után volt pocsék a film :) szerintem így jó a gondolat :) volt szerencsém előtte olvasni a könyvet, a filmről majdnem kijöttem

laci 08-04-2009 22:34

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 220912)
ööööö a könyv után volt pocsék a film :) szerintem így jó a gondolat :) volt szerencsém előtte olvasni a könyvet, a filmről majdnem kijöttem

Igen, de én fordított sorrendben ismertem meg a művet, és a film az baromi nagy ellenreklám a könyvnek :o

Utolsó eset volt hogy egy regénynek először a filmesített változatát nézem meg, és csak utána olvasom el.

Pepa 08-04-2009 23:00

Quote:

Originally Posted by laci (Post 220910)
Hűűű, aki szereti a fantasyt, az olvassa ezeket el... a pocsék film után azt hittem hogy pocsék lesz a könyv is, de meggyőztek hogy olvassak bele és ihaj!

Én az elsőt láttam filmen a második pedig már olvastam. De azt is fogom.

Pepa 08-04-2009 23:02

A világirodalom remekei: Híres család történetek:
Balzac: Két otthon
Beöthy: Elsőszülött
Csehov: Modeszt Alexszejics Annái

Vent 08-05-2009 07:57

Emily Brontë: Üvöltő szelek

Goldy 08-05-2009 07:59

Quote:

Originally Posted by Vent (Post 220934)
Emily Brontë: Üvöltő szelek

Neked tetszik?
Kb 3-4 éve olvastam, dyslexia miatt már szinte semmire se emlékszem belőle de egy olyan érzés megmaradt hogy elég nyomasztó könyv.

Vent 08-05-2009 09:28

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 220935)
Neked tetszik?
Kb 3-4 éve olvastam, dyslexia miatt már szinte semmire se emlékszem belőle de egy olyan érzés megmaradt hogy elég nyomasztó könyv.

Az elején azt gondoltam, hogy a férfi, aki mesélni kezdett, homokos. Nem nagyon tetszett, aztán ahogy egyre több minden kiderült a történetből, nem bírtam letenni - néhány óra alatt kiolvastam.
Én sem nyomasztónak, sem elvontnak nem tudnám nevezni - de még szerelmes regénynek sem megy el szerintem.
Kicsit meseszerű, de számomra élvezhető volt.

Andrew 08-05-2009 10:38

Quote:

Neked tetszik?

Nekünk angolul kellett elolvasni, kötelező jelleggel... Maga volt a lassú halál, valami elmondhatatlan borzalom volt :p

Rheia 08-05-2009 12:19

Quote:

Neked tetszik?

Nekem is tetszett, szerintem érdekes a története. De inkább az az egyszer elolvasós fajta. :)

Vent 08-05-2009 12:23

Quote:

Originally Posted by Rheia (Post 220950)
Nekem is tetszett, szerintem érdekes a története. De inkább az az egyszer elolvasós fajta. :)

én már csak a filmet akarom beszerezni, kíváncsi vagyok, hogyan csinálták meg, mennyire maradtak hűek a könyvhöz.

most: Rejtő Jenő Legény a talpán

Rheia 08-05-2009 12:27

Quote:

Originally Posted by Vent (Post 220951)
én már csak a filmet akarom beszerezni, kíváncsi vagyok, hogyan csinálták meg, mennyire maradtak hűek a könyvhöz.

Nem láttam a filmet, mondjuk azt sem tudtam, hogy van..:o
Általában a könyv alapján készült filmek nekem csalódást okoznak..

Vent 08-05-2009 12:33

Quote:

Originally Posted by Rheia (Post 220952)
Nem láttam a filmet, mondjuk azt sem tudtam, hogy van..:o
Általában a könyv alapján készült filmek nekem csalódást okoznak..

én is így voltam A Pál utcai fiúkkal, a Harry Potterrel, Agatha Christie filmekkel, ennek ellenére mégis érdekel, mit hoztak össze (kivétel volt a Gyűrűk Ura, könyvben vontatottnak éreztem, filmben viszont már lendületesebb volt).
amúgy én is csak hétvége óta tudom, hogy készült belőle film :D

[HTPA]GeeForce 08-05-2009 16:01

Sven Hassel - A kárhozottak légiója
Sven Hassel - Lánctalpak
Sven Hassel - Bajtársak
Sven Hassel - Gyalogoshadosztály
Sven Hassel - SS Tábornok
Sven Hassel - Gestapo
Sven Hassel - Pokoljárás
Sven Hassel - Fagyhalál
Sven Hassel - A Komisszár

Így ebben a sorrendben.
Negyedszer veselkedek neki.
Ezeket a könyveket egyszerűen nem lehet letenni... Reggel felkelek, fogmosás, zuhany, öltözés, irány meló. A buszon felszállástól egészen a melóhelyig olvasom. Meló után azonnal a kezembe kerül, buszon hazafelé olvasom. Ha megtehetem, délután itthon olvasom, és lefekvés előtt is olvasom.
Tulajdonképpen van, hogy még a gép előtt ülve is... :D
Elképesztő, hogy mennyire bozrasztóak, mégis emberiek, nyomasztóak, de mégis megnyugtatóak...
Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Goldy 08-05-2009 16:04

Quote:

Originally Posted by Vent (Post 220955)
én is így voltam A Pál utcai fiúkkal, a Harry Potterrel, Agatha Christie filmekkel, ennek ellenére mégis érdekel, mit hoztak össze (kivétel volt a Gyűrűk Ura, könyvben vontatottnak éreztem, filmben viszont már lendületesebb volt).
amúgy én is csak hétvége óta tudom, hogy készült belőle film :D

A Gyűrűk Uráról tudnánk vitatkozni hogy melyik volt a jobb. Szerinte a film áthozta a könyv hangulatát de színvonalban meg se közelíti az pedig bosszantó hogy kihagytak ziccer poénokat és hogy a második részt totál átírták a kedvenc karakteremből meg egy impotens idiótát csináltak :)

De volt egy film illetve BBC-s mini sorozat ami jobb volt mint a könyv az pedig a Büszkeség és Balítélet.

Az általam valaha látott legrosszabb adaptációt pedig szerintem a Quo Vadis-ból csinálták. Az vmi borzasztó lett filmen.

Rheia 08-05-2009 19:07

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 220967)
A Gyűrűk Uráról tudnánk vitatkozni hogy melyik volt a jobb. Szerinte a film áthozta a könyv hangulatát de színvonalban meg se közelíti az pedig bosszantó hogy kihagytak ziccer poénokat és hogy a második részt totál átírták a kedvenc karakteremből meg egy impotens idiótát csináltak :)
.

Egyet értek. A Gyűrűk ura is könyvben volt jobb, és tényleg sok minden kimaradt a filmből, aminek pedig volt jelentősége..

Dragi 08-05-2009 19:39

Jack London - Az éneklő kutya

Pepa 08-05-2009 19:43

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 220984)
Jack London - Az éneklő kutya

Az egy jó könyv. Beire de mer (vagy hogyan írják:))

Dragi 08-05-2009 20:04

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 220985)
Az egy jó könyv. Beire de mer (vagy hogyan írják:))

Nekem is nagyon tetszik :) már nem is először olvastam el :)

Vent 08-06-2009 06:42

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 220967)

De volt egy film illetve BBC-s mini sorozat ami jobb volt mint a könyv az pedig a Büszkeség és Balítélet.

Az általam valaha látott legrosszabb adaptációt pedig szerintem a Quo Vadis-ból csinálták. Az vmi borzasztó lett filmen.

ízlések és pofonok, nekem tetszett.

viszont amikor Rejtőtől olvastam Az ellopott századot, nagyot nevettem, amikor kiderült, hogy tényleg ellopták, és milyen leleményesen. :D az a Péter gyerek ügyes legény volt. :)

Topsy 08-06-2009 15:01

Szabó Magda: Régimódi történet.

A filmet már láttam, nagyon megfogott. A könyv más, de ez is rabulejtett, szeretnék abban a korban élni.

Pepa 09-17-2009 14:53

Mikszáth Kálmán: A németke

... így ment üres szalmába fáradságom, hiába volt minden rendelet, mindenféle pesztonka, a gyerek magyar maradt, mint ahogy fehér tolla nő a hattyúnak, ha fekete lúdnak nevelik is. De a költségem nem veszett mégsem kárba, mert ha Ő elfelejtett, amit megtanult, én újra megtanultam, amit már elfelejteni kezdék: hogy van külön magyar vér és talán van egy külön Isten is. egy csodálatos mag a lélekben, amely sem puha nem lesz, sem össze nem zúzza semmi erő, mely kicsírázik, előbújik, szántás nélkül borona nélkül, esőben, fagyban, szárazságban, még ha sziklát is hempergetnek rá. Magyarok! Minden összeomolhat, átváltozhat, de ti világvégig megmaradtok. elég sokan talán egyszer se lesztek, de végképp soha el nem fogyhattok.

Pepa 09-17-2009 15:04

Ladislav Fuks: Utazás az ígéret földjére

... az embereket szüntelenül bántja az ellenség. Egyszer az egyiptomiak, máskor a babilonaiak, aztán a rómaiak, aztán a barbárok, aztán a törökök, aztán a máshitűek, aztán a német fasiszták. És hol a szegények az áldozatok, hol a gazdagok, hol a kisebbség, hol azok, akik nem értenek egyet a csalárd politikával, hol azok, akik nem értenek egyet a tanítással, hol a zsidók. Szüntelenül üldöz valaki valakit és nem engedi szabadon élni, szüntelenül vádol és hajszol valaki valakit és az életére tör. szüntelenül elnyom valaki valakit az igazság nevében, és szüntelenül pusztít valaki valakit a jog nevében. És mindig új meg új ellenség támad és nyugtalanságot kelt, félelmet ébreszt, leselkedik, hallgatózik, fenyeget, egyszer tábornoki egyenruhában, máskor őrmesteri mundérban, harmadszor civilben, negyedszer bíborpalástban, ötödször koldusrongyokban, hatodszor talán meztelenül. mindig akad valaki, aki valakit nem enged enni, lakni, aludni, boldogságot keresni, élni. És a zsidók ősidők óta a legtöbbet szenvedtek ettől. Azért köszönnek salomot, békét, békét annak, aki messze van és békét annak, aki közel, békét a világnak, békét mindenkinek.

Vent 10-02-2009 14:39

Lucz Lóránd
A diszkrét és folytonos Sparre-Andersen modell összehasonlítása

Tsobi 10-02-2009 15:05

Allan Pease - Testbeszéd (avagy gondolatolvasás gesztusokból ;))

Vent 10-02-2009 15:07

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 224396)
Allan Pease - Testbeszéd (avagy gondolatolvasás gesztusokból ;))

ezt én is olvastam, remek kis könyv

Tsobi 10-02-2009 15:13

Quote:

Originally Posted by Vent (Post 224397)
ezt én is olvastam, remek kis könyv

Még csak az elején járok,nemrég kezdtem.. pár lefutott nyilvánvaló kör után kezd egyre érdekesebb lenni. :)

Vent 10-02-2009 15:19

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 224398)
Még csak az elején járok,nemrég kezdtem.. pár lefutott nyilvánvaló kör után kezd egyre érdekesebb lenni. :)

nekem csak a könyv minőségével volt bajom: lapoztam, és sorban hullottak ki a lapok :(

mostanában pedig Paul R. Scheele Villámolvasás című könyvét olvasgatom - bár tanfolyam izgalmasabb lenne.

Tsobi 10-02-2009 15:21

Quote:

Originally Posted by Vent (Post 224400)
nekem csak a könyv minőségével volt bajom: lapoztam, és sorban hullottak ki a lapok :(

Ugyanez nálam is a gond. Lehet ugyanazt a kiadást olvassuk? :)

Vent 10-02-2009 15:24

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 224402)
Ugyanez nálam is a gond. Lehet ugyanazt a kiadást olvassuk? :)

ezek szerint igen, de nekem kellemetlen volt, mert mutterom barátnőjétől kaptam kölcsön... olyan állapotban meg visszaadni?! nem illik..

Tsobi 10-02-2009 15:35

Quote:

Originally Posted by Vent (Post 224403)
ezek szerint igen, de nekem kellemetlen volt, mert mutterom barátnőjétől kaptam kölcsön... olyan állapotban meg visszaadni?! nem illik..

Én már így kaptam,úgyhogy nincs ilyesmi lelkifurkám :D

All times are GMT +1. The time now is 03:25.