Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   egy apro tuning hullahoz (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=776)

Penya 09-12-2006 19:07

Sztem kaphatna állandó seregbónuszt, az a pár százalék mit sem ér. 3-as szinten mit számít 20% vagy 30%? Egy gnómnak csak tekiből van 50 (55), plussz még varik, ötös szinten meg ...
Minden szinten kapna 40et korrekt lenne. Lehet az ötös szint alja hemzsegne a hulláktól, de óriásból nincs sok?

aúú 09-13-2006 08:10

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 31097)
Sztem kaphatna állandó seregbónuszt, az a pár százalék mit sem ér. 3-as szinten mit számít 20% vagy 30%? Egy gnómnak csak tekiből van 50 (55), plussz még varik, ötös szinten meg ...
Minden szinten kapna 40et korrekt lenne. Lehet az ötös szint alja hemzsegne a hulláktól, de óriásból nincs sok?

Ha megkapná a 40-et már 5-ös szinten is, akkor el lehetne felejteni sok egyéb fajt... pld ember, törpe és nagy elgondolkodás kéne az orkhoz is...
Mielőtt annyira mindenki akar még tolivédelmet adni a gyújtogatás ellen is a zombinak, gondolkodjunk már el kicsit, hogy mit lehet csinálni most egy zombival és mit a többi fajjal...
AZ óriás kivéve minden fajt ugyanúgy lehet gyújtogatni mint a zombit és ugyanúgy mennek el az egységeik ha nem működnek az épületek, csak a többi fajnál ha sikerül rárakni a vihart (amire a zombi immunis), akkor még dúrvábban megy el a lakosság... a tűzlaszti is ugyanúgy visz mindenkit, kivéve a zombit, akárcsak a többi támadás... tehát gyakorlatilag a zombi ellen van három támadási forma ami teljes értékü és gondot okoz, akárcsak a többi fajnál:
- Tűzlaszti
- gyújtogatás
- sereges harc (itt sem 100% a hatás, mert nincs csata alatti és menetelés közbeni elhullás)

A többi támadási forma vagy nem hat rá, vagy minimális károkat okoz, esetleg könnyedén kiküszöbölhető...

Szerintem ennyi "hátrány" kell neki, hogy ne legyen űbertáp nem bántható faj...

Láma 09-13-2006 09:13

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 31153)
Ha megkapná a 40-et már 5-ös szinten is, akkor el lehetne felejteni sok egyéb fajt... pld ember, törpe és nagy elgondolkodás kéne az orkhoz is...
Mielőtt annyira mindenki akar még tolivédelmet adni a gyújtogatás ellen is a zombinak, gondolkodjunk már el kicsit, hogy mit lehet csinálni most egy zombival és mit a többi fajjal...
AZ óriás kivéve minden fajt ugyanúgy lehet gyújtogatni mint a zombit és ugyanúgy mennek el az egységeik ha nem működnek az épületek, csak a többi fajnál ha sikerül rárakni a vihart (amire a zombi immunis), akkor még dúrvábban megy el a lakosság... a tűzlaszti is ugyanúgy visz mindenkit, kivéve a zombit, akárcsak a többi támadás... tehát gyakorlatilag a zombi ellen van három támadási forma ami teljes értékü és gondot okoz, akárcsak a többi fajnál:
- Tűzlaszti
- gyújtogatás
- sereges harc (itt sem 100% a hatás, mert nincs csata alatti és menetelés közbeni elhullás)

A többi támadási forma vagy nem hat rá, vagy minimális károkat okoz, esetleg könnyedén kiküszöbölhető...

Szerintem ennyi "hátrány" kell neki, hogy ne legyen űbertáp nem bántható faj...

Ja úgyanúgy lehet gyújtogatni őket. Csak azt felejtetted el megemlíteni, hogy a többi faj képes védekezni ellene. Aki olyan fajjal van, amit lehet gyújtani, és nem tolis, azis tartani fog azért némi tolvajt, tehát nem fogja egy szövi összes nem óriás tagja gyújtogatni. Ha a hullára rászállnak csak leshet.

És mivel a hódítót földre játszák, így bizony igen komoly hátrány az a sereges harc probléma, és ne mond már hogy az hogy nincs veszteség segít bármit is azon, hogy 10 sereggel visszakísérheti bárki támadá után.

aúú 09-13-2006 09:27

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 31167)
Ja úgyanúgy lehet gyújtogatni őket. Csak azt felejtetted el megemlíteni, hogy a többi faj képes védekezni ellene. Aki olyan fajjal van, amit lehet gyújtani, és nem tolis, azis tartani fog azért némi tolvajt, tehát nem fogja egy szövi összes nem óriás tagja gyújtogatni. Ha a hullára rászállnak csak leshet.

És mivel a hódítót földre játszák, így bizony igen komoly hátrány az a sereges harc probléma, és ne mond már hogy az hogy nincs veszteség segít bármit is azon, hogy 10 sereggel visszakísérheti bárki támadá után.

Nem felejtettem el, csak én biza hozzá vettem azt is, hogy amit a tolik elleni védekezésre fordít egy ori, az általában barakk, vagy templom helyet vesz el, ezzel sebezhetőbbé téve magát az adott területen, amire a zombinak nem kell oda figyelnie, mert őt pld varikkal nem igazán lehet bántani... amennyiben nem mf a zombi, akkor még dúrvábban jön ki ez a védelem, hisz a szövitársak között lehet tolis és varis is, ami egyből ellensúlyoz jó pár hátrányát és a névetelenül gyújtogatókat is van esélye felderíteni...

Szecsa 09-13-2006 10:40

Na de nezd meg hogy bejon az elohalott lakiteki es egyeb tekercses hianyat...ez szerintem meddő vita :-/

Bogár 09-13-2006 13:53

egyetértek én is aúúval. ennyi hátrány kell a zombinak is.

ha növelnénk a férőhelyek számát, ugyanannyi házba több ember férne el, és a gyújtogatás nem okozna annyira nagy kárt, ami az épületek működését illeti. de tarthat kevesebb házat is, amibe ugyanannyi ember fér el, mint most, és akkor a gyújtással kevesebb égne...

Deni 09-13-2006 14:13

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 31228)

ha növelnénk a férőhelyek számát, ugyanannyi házba több ember férne el, és a gyújtogatás nem okozna annyira nagy kárt, ami az épületek működését illeti. de tarthat kevesebb házat is, amibe ugyanannyi ember fér el, mint most, és akkor a gyújtással kevesebb égne...

most akkor arra gondolsz, hogy a házakban a mostaninál több férőhely legyen??
vagy a jelenlegi feltételek mellett tartson kevesebb házat?
:confused: vagy mire? :confused:
mert nekem így nem tiszta ez a felvetésed..

monro 09-13-2006 16:28

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 31228)

Nem lenne jelentősége a gyujtinál vagy éppen, hogy nagyobb kárt okozna picivel... Ha többen férnek be és felgyullad ugyanannyi akkor nagyobb lesz az emberhiánya is... Igaz kevesebb gyulladna ki mivel nem kell annyi házat tartania. Éppen ezért a lakibónusz a gyujtogatásra nem hozna érdemleges változást viszont a haderejét legalább 20%-al növelné.

Bogár 09-13-2006 16:46

nah jól van, megint számolgatok. úgyis nekem van igazam. :p

Bogár 09-13-2006 17:03

1000 hekire számoltam a hullákat.

mostani állás:
ház: 275 (13750 ember)
foglalkoztatottság: 79%
barakk: 675 (27600 elit + 400 hely)
bank: 50

+20% férőhely házakban és barakkokban:
ház: 275 (16500 ember)
foglalkoztatottság: 66%
barakk: 675 (32000 elit + 400 hely)
bank: 50

égessünk le 100-100 házat. a mostani esetben 9550 ember maradna. +20% férőhellyel maradna 11300 ember (az üres helyeken is van 8-8 ember!). első esetben 100% (-1325), míg a második esetben 96%-os lenne a foglalkoztatottság. érezhető a különbség szerintem.

All times are GMT +1. The time now is 16:37.