Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   újraindulás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=656)

Grabi 05-04-2007 19:45

hmmm leutalják egyszer és ha van esze annyiszor újrázza le amennyiszer nem szégyelli/van újrája (kék számosok előnyben). akkor melyik a rosszabb?

Kutyuleee 05-06-2007 00:55

1120 bank hoz 4,2mrd kpt 500kör alatt általában ez annyi kp mint 1 újrázás... melyikből is van a több??? akik pénzért újráznak, vagy akik 1120 bank felett tartanak??? nah meg a leutalásokból is újrázás lesz és úgy még inkább szaporodik a vagyon (ráadásul újrázásnál ez csak a kp, és nincs benne az esetleges mrdos teki tartalék amitől simán szerezhet 7-8mrdot is vagy még többet... ugyan új kp nem kerül a tekivel a játékba viszont szép kis plussz jövedelm azért hogy lenyomnak egy gombot 500körönként... )

Synkel 05-06-2007 07:45

Ez mindentől nem függve egy másik topic témája...

NorB 05-08-2007 20:41

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 92663)
hmmm leutalják egyszer és ha van esze annyiszor újrázza le amennyiszer nem szégyelli/van újrája (kék számosok előnyben). akkor melyik a rosszabb?

1. előbb van a termelés, utána az újrázás, ez világos logikai sorrend
ha nem tudja megtermelni, nem tudja újrázgatni sem

2. a kék számosok többször újrázgathatnának, viszont erről szívesen néznék egy statisztikát, és azt gondolom, hogy nem teszik

én továbbra is azt mondom, hogy a csalásokat nem az újrázás oldaláról kell megfogni

Szecsa 05-09-2007 06:06

Viszont azert ne felejtsuk el, hogy sokan tenyleg azert ujraznak, hogy kisebb vagyonukat kicsit megszaporitsak...gondolok itt par szazezer tekercsre, es 1/A-ra, hogy megtamogassak a klanukat, mert lehet, hogy az elso nekifutas nem sikerult a legjobban.

kg-- 05-26-2007 18:38

Mire való az újrázás?

Felmerült bennem, hogy egyesek másképp értelmezik az újraindulás célját, mint mások. A súgóból mintha kimaradt volna, ezért innen nincs hivatalos támpont.

Csak kiragadott idézet, nem belekötni akarok:
Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 91499)
... de az újraindulásnak mi is a rendeltetése??? Én úgy tudom hogy az , ha fentebbi szinteken szétvernek, hogy már nem tudsz felállni, vagy már nem érdemes azzal vesződni, akkor újra kezdheted onnan ahonnan felléptél...
...
Nekem ettől még megvan az az aggályom, hogy úgyan sokan használják pénzszerzésre is az újrát, de még mindig többen újráznak "kényszerből", persze sokan csak lusták helyrehozni a károkat amiket meglehetne csinálni...

Én pl. egy kicsit másképpen, illetve egységesebben értelmezem az újrázás célját.

Először is a Hódítót csapatjátéknak tekintem, tehát feltételezem, hogy egy ország általában akkor újrázik, ha a szövetségének az a jobb.
A szövetség játékon belüli erőforrásai (pillanatnyi energiája) pedig az országok pozíciói, felépítései, és vagyona (tartalékok). Ezek bizonyos korlátok között egymásba alakíthatóak. (Pl. a tudás, tapasztalat, idő a játékon kívüli erőforrások.)

Szerintem tehát az újrázás célja az, hogy ha a szövetség olyan szituációba kerül, hogy az erőforrásai segítségével a problémáját nem tudja megoldani, vagy úgy ítéli meg, hogy egy (v. több) újrázással könnyebben (hatékonyabban) küzdheti le az akadályt, akkor valaki újrázni fog. Nyilván azért, mert az újrázással +erőforrást hoz a szövetségnek az aktuális helyzethez képest: pozíciót, felépítést, vagyont. Pont erre való, pont így működik, pont erre használja mindenki.

Wand javaslata alapján az újrázás ritkulna, így ezáltal minden erőforrás újrázása nehezedik. Tehát ha valakit leütnek a csopi aljára, egyre inkább arra szorul, hogy összeszedje magát, és újrázás nélkül küzdje vissza magát (akár szövisegítséggel). Amivel csak annyi a baj, hogy aki harcolni szeret, annak nagyon elrontja a játékát a "kényszerű" várakozás.
Értem, hogy sokak szemét szúrja a vagyon újrázása, egyrészt, mert azt legálisan le lehet adni a szövinek újrázás előtt, másrészt mert 8-10Mrd újrázható vagyon többet ér, mint 1-2 ezer heki (pozíció).

Ha így van (és nem értettem félre a többséget), elég lenne az újrázható vagyont (teki+kp) csökkenteni 500 körönként. Pl. kibővíthetnénk Wand javaslatát így:
1. újrázás 500 kör után lehet, teljes kp+teki újrázik.
2. újrázás 500 kör után lehet ismét, de a kp+teki 50% jön csak meg (500 körnél), viszont minél közelebb újrázik az 1000 körhöz, annál nagyobb % jönne meg. Tehát 500 kör után 50%, 1000 után 100%, 750 kör után 75%, lineárisan.
3. újrázás ismét 500 kör után lehet, de akkor csak 30% jön vissza, a 100% pl. 1500 kör után jönne, közte lineárisan ismét.
4. újra 500-nál 25%, 2000-nél 100%
stb. (A teki alsó határa lenne pl. 20000 fajtánként, hogy a sokadik újrázás után ne teki nélkül kezdje a szintet a szerencsétlen. Kp-ra is lehetne egy egészséges min., mondjuk 10M, hogy zsoldra jusson mindenképp pár körig. )

Így nem vagyonért továbbra is a megszokott módon tudna bárki újrázni, vagyonért viszont egyre nehezebb lenne, így egyre kevésbé lenne ez a gazdaságos alternatíva a harccal szemben.

kg-- 05-26-2007 18:45

Másrészről.

Másrészt viszont sokak szerint az A-ban pl. vagyon kell a harchoz. Ha csökken a vagyonosodás lehetősége (mindenkinek!), nem lehet, hogy ritkábban lesznek ütések?
Akik az A-ban vagytok, kérlek, gondoljátok át ezt is, mert lehet, hogy az újrázás bármilyen korlátozása csökkenteni fogja a játékélményt.

wand 05-27-2007 22:06

Quote:

Originally Posted by kg-- (Post 98868)
Akik az A-ban vagytok, kérlek, gondoljátok át ezt is, mert lehet, hogy az újrázás bármilyen korlátozása csökkenteni fogja a játékélményt.

A-ban az újrázós orik jól feltötlve lépnek fel, gyakorlatilag kizárólag az újrázás céljából.
gondolj bele milyen "játékélménye" van annak az orinak aki 500 körönként újraindul mondjuk 5x?

Quote:

1. újrázás 500 kör után lehet, teljes kp+teki újrázik.
2. újrázás 500 kör után lehet ismét, de a kp+teki 50% jön csak meg (500 körnél), viszont minél közelebb újrázik az 1000 körhöz, annál nagyobb % jönne meg. Tehát 500 kör után 50%, 1000 után 100%, 750 kör után 75%, lineárisan.
3. újrázás ismét 500 kör után lehet, de akkor csak 30% jön vissza, a 100% pl. 1500 kör után jönne, közte lineárisan ismét.
4. újra 500-nál 25%, 2000-nél 100%
stb. (A teki alsó határa lenne pl. 20000 fajtánként, hogy a sokadik újrázás után ne teki nélkül kezdje a szintet a szerencsétlen. Kp-ra is lehetne egy egészséges min., mondjuk 10M, hogy zsoldra jusson mindenképp pár körig. )
ezt akár támogathatnám is csak:
1. a többség túl bonyolultnak tartaná
2. azokat viszont ténylegesen büntetné akik nem vagyont akarnak újrázni.. gonolj bele, pl egy gnónmak kai épp csak 13k tekivel fellép és a 2. újrázása után maradna 6k tekije.. ez inkább büntetés neki mint segítség

kg-- 05-28-2007 08:11

Quote:

Originally Posted by wand (Post 99158)
...gondolj bele milyen "játékélménye" van annak az orinak aki 500 körönként újraindul mondjuk 5x?
...
ezt akár támogathatnám is csak:
1. a többség túl bonyolultnak tartaná
2. azokat viszont ténylegesen büntetné akik nem vagyont akarnak újrázni.. gonolj bele, pl egy gnónmak kai épp csak 13k tekivel fellép és a 2. újrázása után maradna 6k tekije.. ez inkább büntetés neki mint segítség

Nem az újrázós játékélményére gondoltam. Ő csak az üzemanyag, aki vállalja, hogy a klánjába új erőforrást hoz. A játékra gondoltam, úgy általában. Ha egyre több pénz kell egy sikeres klánütéshez, de csökkentjük a pénz keletkezését, lassulni fog a játék (kevesebb ütés lesz). De tényleg nem tudom, hogy az újrázók a teljes vagyonkeletkezés hány %-át hozzák. Ha ez elenyésző, akkor inkább nem szóltam.

1. Szerintem nem lenne bonyolultabb annál, mint az, hogy hány % tudományhoz hány teki kell. Ráadásul jóval kevesebben és ritkábban használnák. De lehetne segíteni egy olyasmi képernyővel, mint a feljutást. Pl. "Még 128 kör van hátra a 2. újraindulási lehetőségedig. Tekercseid és készpénzed 50%-át kapod meg, ha ekkor indulsz újra. A 100%-ot 628 kör utáni újrainduláskor kapnád meg." Vagy ilyesmi.
2. Erre írtam, hogy fajtánként minimum 20e teki újrázódna, ha volt annyija, és kp-re is lehetne egy minimum. A lényeg az lenne, hogy pl. egy átlagos gnóm mondjuk 15e tekikkel mindig ugyanúgy újrázódna.

És egyébként innentől kezdve egy taktikai elem lehetne, hogy valaki gyorsan újrázik, hogy mielőbb játékban legyen, vagy többet vár, hogy pénzt hozzon a klánnak.

(U.i. Talán érdekes szempont, hogy az A-s játékot csak A-ban lehet kipróbálni, nem lehet oda regelni. Tehát aki kipróbálna több taktikát, több fajt, annak kézenfekvő lehetőség az újrázás.)

Kutyuleee 05-30-2007 11:56

Quote:

Originally Posted by kg-- (Post 99192)
(U.i. Talán érdekes szempont, hogy az A-s játékot csak A-ban lehet kipróbálni, nem lehet oda regelni. Tehát aki kipróbálna több taktikát, több fajt, annak kézenfekvő lehetőség az újrázás.)

Ez egy másik ok ami miatt nem támogatom, az újrázás számának korlátozását.
amúgy meg jogos volt hogy sehol sincs benne a súgóban semmi az újrázásról, de sztem elég feltünő helyen van leirva a szöveg:
"...Ezt a lehetőséget csak akkor használd, ha teljesen szétesett az országod, és egyszerűbb egy újat kezdeni, mint a mostanival talpraállni. Csak akkor indíthatod újra az országot, ha már legalább 500 kör játékidőt eltöltöttél ezen a szinten!"

ez közvetlen ott van a menüpontban ahol újrázhatsz!

Szal szósincs semmi erőforrás többszörözésről meg ilyesmiről, és az fekete pénz, mert nem küzdött érte, nem fosztott le senkit, nem irt tekit hónapokig, nem talált piacon egy balféket aki egy 0val kevesebbért rakott volna ki valamit , tehát még a kisujját se mozditotta érte! ettől függetlenül sztem még mindig jobb hogy újrázzák a pénzüket páran, és 10x annyian tudják helyrehozni a szétesett orijukat, minthogy ez utobbiak szenvedjenek emiatt. Én is inkább a másik oldalánál fognám meg a problémát, és azoknak neheziteném a helyzetét akik termelgetnek és ezt leutalgatják.

All times are GMT +1. The time now is 00:58.