Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Védőerő kiszámítása. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=595)

Ati 10-30-2006 14:53

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 39184)
Na ha be van állítva, hogy <1 kör esetén rakja fel 6körre, a körváltás után, és mindig sikerül, akkor van olyan időszak, amikor nincs fenn a védelem? :confused:

Ez mindent megmagyarázna :(

Van. A "<1 kör" azt jelenti, hogy akkor tegye fel, ha kevesebb, mint 1 kör van belőle, vagyis nulla kör: épp nincs fent a varázslat.

A varázslatok a körváltás csata előtti részében lecsökkennek, ha valami 1 körös volt, akkor mire csatára kerül a sor, már nulla körös lesz.

A "körváltás után tegye fel" azt jelenti, hogy akkor tegye fel, amikor a csaták már lezajlottak.

Ezzel a felállással 6 körönként van 1-1 köröd, amikor a csaták alatt nincs fent a varázslatod.

Jalaslat: a varázslatot tedd át körváltás ELEJÉRE, és a biztonság kedvéért 2-3 kornél kevesebb hátralévő esetén már tegye fel. Ha nincs sok készültséged, nincs sok rúnád, de sokszor gépnél vagy, akkor akár ezt ki is hagyhatod, és csak akkor teszed fel kézzel, amikor látod, hogy mennek az ország ellen.

Valezius 10-30-2006 14:56

Na ezt nagyon elnéztem akkor, bár kicsit furcsának tűnik de majd átgondolom :-/

Hát most már tényleg minden világos, mekkora szerencséje volt, hogy pont 1:37-re ért oda, hihetetlen.

Valezius 04-20-2007 08:27

A másik topicban olvastam, hogy ha egy üres 600hekis orin fenn van a védelem, akkor 780-at véd. Ez igaz? Mert én nem így gondolnám.

Grabi 04-20-2007 08:46

én úgy tudom butaság.

vagy tök ües ori alapvédelme, ami jelen esetben 600 vagy egységek+védelem+.... ha az egységek+védelem+teki+minden más nagyobb a 600-nál az lép életbe

Valezius 04-20-2007 08:48

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 88963)
én úgy tudom butaság.

vagy tök ües ori alapvédelme, ami jelen esetben 600 vagy egységek+védelem+.... ha az egységek+védelem+teki+minden más nagyobb a 600-nál az lép életbe

Ja én is így gondolom, de a másik topicban nem cáfolta meg senki a beírást.

invisible 04-20-2007 09:03

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 88965)
Ja én is így gondolom, de a másik topicban nem cáfolta meg senki a beírást.

Ha ilyen számolási gondotok van miért nem használjátok a hódító kalkullátort?
Én azt használom és eddig tökéletesen bejött:)
Akinek kell, az megleli a weblapomon a linket;)

Grabi 04-20-2007 09:10

jobb saját kézzel számolni szerintem minden támadást

Valezius 04-20-2007 09:10

Quote:

Originally Posted by invisible (Post 88966)
Ha ilyen számolási gondotok van miért nem használjátok a hódító kalkullátort?
Én azt használom és eddig tökéletesen bejött:)
Akinek kell, az megleli a weblapomon a linket;)

Ez nem számolási gond, hanem elvi kérdés. ;)
Honnan tudod, hogy a kalkulátor jól működik, ha még itt sem ért egyet mindenki, hogy mennyi is egy 600hektáros üres ország védőértéke, amin fenn van a védelem.

invisible 04-20-2007 09:15

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 88968)
Ez nem számolási gond, hanem elvi kérdés. ;)
Honnan tudod, hogy a kalkulátor jól működik, ha még itt sem ért egyet mindenki, hogy mennyi is egy 600hektáros üres ország védőértéke, amin fenn van a védelem.

A kalkulátort már sokszor volt lehetőségem tesztelni és 95%-ban bejött.:)

Toti 04-20-2007 14:10

és a maradék 5%? bizonytalansági tényező? általában számológéppel számolom ki a védőerőt. de a progival is meg szoktam nézni hogy jól működik e. :) de legtöbb esetben jól működik.:)

All times are GMT +1. The time now is 14:37.