![]() |
nVidia-val egyetértek...
|
Quote:
|
Quote:
Azt irtam van mindkettő nekem. És egyik se jobb mint a másik, mindkettő stabil, gyors és semmi bajom nincs velük:)) igazábol az a kérdés kinek mennyi pénze van mennyit szeretne rá szánni:)) ha valakinek kevés a pénze akkor vagy lesz gép vagy vesz mondjuk Ájemdét:) Én még Intel procit nem láttam leégni:)) pedig iszonatos mennyiség ment át a kezem között. Megjegyzem AMD-t se:)) Igazábol az sütne le a mondanivalombol. Tökmindegy hogy AMD vagy Intel, Ati vagy Nvidia. A lényeg te meg legyél a saját gépeddel elégedve, és akkor Happy modositok egy kicsit. A tunning nem érdekel, lehet hogy lehet az otthonit is, de nem teszem, mert nem játszom a géppel |
Pakolj rájuk vízhűtést, és emeld meg az órajelet 50%-kal. Majd hasonlítsd össze az élettartamokat. :D:D
Nem mondtam, hgoy minden Intel proci ócska. Csak azt, hogy ugyanazt a konstrukciót ki lehet hozni olcsóbban, ha AMD-t veszel. Illetve ha ugyanannyit költessz, akkor az AMD-ből jobbat tudsz vásárolni. Ez kb olyan, mintha valaki imádja a kukoricakenyeret, és bemegy a boltba, és van egymás mellett két teljesen ugyanolyan szép vekni kukoricakenyér, és az egyik 399 Ft-ba, a másik 449 Ft-ba kerül. Miért vennéd le a polcról a 449 Ft-osat? ;) És a tapasztalataim alapján a régi Intelek valóban sérülékenyebbek voltak, mint ahogy írtam is, nálam szenesedtek. :) Az írásod lejött valamennyire, mert nagyjából közös nevezőn vagyunk, hiszen mint írtam is, én meggyőzni senkit nem akarok. Mindenki azt vesz, amit csak akar. Én csak leírtam a saját, személyes tapasztalataimat. :) Én AMD-t veszek. És ettől vagyok Happy. :D:D:D:p |
Quote:
Intelt még én sem láttam elfüstölni, azt sem, amit magam húztam a gyári sebesség duplájára, ellenben AMD-t többet is (pedig azok nem is voltak túlhajtva), mésgem helyezem egyiket a másik elé. VGA helyzet dettó. |
VGA kárgya eldurrantási tipp:
Végy egy ATI Radeon 9600 PRo-t. (Így kell írni? Radeon? Mindegy. Értitek.:D) Forrasztgasd meg picit (sávszélesség duplázás céljából). Dugd be a gépbe. Majd telepíts rá egy ATI Radeon 9800 Pro szoftvert. (Catalyst? Vagy mi volt... Bocs, de sose volt ATI kártyám az otthoni gépben.:D) Majd indítsd újra. Voi'la, van egy 9800 Pro-d, csak spóroltál a vásárláskor kb 30ezer forintot. (Akkoriban, amikor csúcskártyák voltak.) Szépen üzemel az új 9800-asod, mintha valóban azt vettél volna. Vágj filmet, szerkessz képet, digitaliálj, játsz. Használd. Egy idő után nem fogja bírni, kevés lesz a feszültség szint. Indítsd újra a gépet. Lépj be BIOS-ba. Emeld meg a feszültséget úgy 50%-kal. Kapcsold vissza a gépet. Kezdj el digitalizálni. Vedd le a gép oldalát. Nézd meg, ahogy az ellenállások eldeformálódnak, a GPU lenyomja magáról a hűtést, mert felpuffad, majd a végén ki is pukkad. :D:D:D:D Végy egy új processzort, új memóriát, és új VGA kártyát. Mielőtt az új berendezést beteszed, állítsd vissza a BIOS-ban a felszültségszintet normálisra. És lehetőleg 10%-nál jobban ne módosítsd az alap beállítást. Ha átrendeződik a kristályszerkezet a prociban, (márpedig át fog), és ezt huzamosabb ideig csinálod, az úgy is marad. Abban az a ciki, hogy ha nem akarod, hogy a géped élettartama a 10-edére csökkenjen, akkor mit teszel? Visszaállítod a feszültséget alapra. Na itt kezdődik a bibi. A tununghoz szokott processzornak 'elvonási tünetei' elsznek. Olyan instabil lesz, hogy élvezhetetlen a használata. Szóval állítsd vissza a tuninfeszültséget, majd 2 év múlva vegyél kompletten egy új gépet. :D |
Én is egy új gépet szeretnék venni, ami gyorsabb és szebb is mint a mostani.
Minden segítséget és könyöradományt elfogadok. A számlaszámom zöldben:) Csofika erőművére gyűjtünk címmel futhat a dolog. |
Ne haragudjatok, de egy kicsit héber nekem amit itt nyomtok a forrasztgatásról, meg ilyenekről, de lehet belőle tanulni.
Én max leportalanítom a monitort, meg benyomom az indító gombot, ha nem indul, hát újra benyomom, csak akkor már idegi alapon. |
Quote:
|
Kedves Remedy! Lehet, hogy számodra hülyeség amit írtam, de én véresen komolyan gondoltam.
|
All times are GMT +1. The time now is 08:49. |