![]() |
Quote:
Itt folytattam a monológomat erről a témáról. :) |
Quote:
Ha van legalább 512MB memóriád: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management Itt a DisablePagingExecutive és a LargeSystemCache értékét érdemes 1-re változtatni. Ugyanitt be tudod állítani a processzorod L2 cache méretét is a SecondLevelDataCache értékének átírásával. pl: 256kb esetén 256-ot kell megadni, decimálisan (hexában 100), értelemszerűen 512-512, 1024-1024. Szövegbuborékok kikapcsolása (ez nem gyorsít, de engem rohadtul idegesít, mindig kikapcsolom): HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/Advanced ide kell létrehozni egy új bejegyzést, típusa DWORD (duplaszó), a neve EnableBalloonTips értéke pedig 0. Ez csak pár dolog, kezdeti bűvészkedésnek megteszi. Szervizek állítgatása: futtatás -> services.msc Letiltott szervizek nálam: -Automatikus frissítések -Cserélhető tárolók -Elosztott tranzakciók koord. -Hálózati figyelés (NLA) -Hibajelentési szolgáltatás -Hordozható adathordzó sorozatsz. -IMAPI CD égető szolg. -Intelligens kártya + a segitője -Internetkapcsolat tűzfala/Internetkapcsolat megosztás -Kompatibilitás a gyors felhasználóváltáshoz -Konfigurációmentes vezeték nélküli hálózat -Külső kezelőeszközök hozzáférése -Netmeeting távoli asztalmegosztás -Nyomtatásisor kezelő -Szünetmentes táp -Távoli asztal súgó munkamenetének kezelője -Távoli rendszerleíró adatbázis -Teljesítménynaplók, risztások -Telnet -Útválasztás és távelérés -Üzenetkezelő -Webclient -Windows Image Acquisition (WIA) -MS Software Shadow Copy Provider -NT LM biztonsági támogatás szolgáltatója -QoS RSVP -Rendszer-helyreállító szolgáltatás -Indexelő szolgáltatás -Hálózati bejelentkezés -Súgó és támogatás |
"Szövegbuborékok kikapcsolása (ez nem gyorsít, de engem rohadtul idegesít, mindig kikapcsolom): HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/Advanced
ide kell létrehozni egy új bejegyzést, típusa DWORD (duplaszó), a neve EnableBalloonTips értéke pedig 0." Jaah engem meg az idegesit hogy a hangja meg megmarad, es folyton odanezek... oszt nincs ott semmi!!! :D :D :D En egyebkent egy altalam okos embernek tartott programozo altal megbuheralt win oprendszert tesztelek... eddig bevallt! 2.1 GB a merete, es beleintegralt rengeteg programot amik nem kernek semilyen torest , meg hasonlo dolgot, es ezeket telepites soran checkboxxal valaszthatod hogy kell vagy nem. Ami nem kell az nincs benne, ami meg jol jon az benne van es igazan szep design-t csinalt az egesznek! |
mini XP
Testvérem barátja lebutította a windowst rendesen...
mindössze pár Mb-os lett, és csak a nagyon alapvető, fontos programokat tatalmazza! akár pen drive-ról is lehet futtatni ezt a mini XP-t... :-] mivel nagyon kevés dolgot tartalmaz, ezért nagyon nehezen szarik be... filmet nézni, lemezt írni, képet, szöveget szerkeztgetni lehet benne... és még 1-2 fontosabb dolgot... 1 db hátteret tartalmaz, amit nem is lehet megváltoztatni, és szerkeztett hozzá egy egyedi tálcát, ami linuxosra sikeredett :-] én csak 1X használtam, de ha valakit érdekel, beteszem a lemezt és utánajárok a pontos adatainak... |
All times are GMT +1. The time now is 13:56. |