Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Hogyan butítsuk a Windows-t használhatóvá :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=270)

Ati 03-06-2006 12:06

Quote:

Originally Posted by Phoenix
csak tood nem mindenki olyan pénzes...először is...kb 4 éve nicns gépem, mert nincs lóvém hogy vegyek, nemhogy még anynit adjak ki egy oprendszerre, de a linuxot is elhasználgatnám, de mivel ahhoz egyenlőre baromi hülye vagyok, emiatt nem használom (nincs is min) szval érted, hogy miért nem veszem meg??? de sztem ezt inkább hagyjuk, nem éppen a témába illik

http://forum.queosia.com/showthread.php?t=65&page=10

Itt folytattam a monológomat erről a témáról. :)

Csokibácsi 03-06-2006 17:06

Quote:

Originally Posted by track
ha adnál pár tippet mi jót lehet tenni a regeditben úgy hogy jobb legyen a gép akkor megköszönném! Egyébként nekem nincs kimondott kivánságom, de minden érdekesség ami jó a gépemnek szívesen veszek!!!

Szóval futtatás, regedit.
Ha van legalább 512MB memóriád:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management

Itt a DisablePagingExecutive és a LargeSystemCache értékét érdemes 1-re változtatni.

Ugyanitt be tudod állítani a processzorod L2 cache méretét is a SecondLevelDataCache értékének átírásával.
pl: 256kb esetén 256-ot kell megadni, decimálisan (hexában 100), értelemszerűen 512-512, 1024-1024.

Szövegbuborékok kikapcsolása (ez nem gyorsít, de engem rohadtul idegesít, mindig kikapcsolom): HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/Advanced
ide kell létrehozni egy új bejegyzést, típusa DWORD (duplaszó), a neve EnableBalloonTips értéke pedig 0.

Ez csak pár dolog, kezdeti bűvészkedésnek megteszi.

Szervizek állítgatása: futtatás -> services.msc
Letiltott szervizek nálam:
-Automatikus frissítések
-Cserélhető tárolók
-Elosztott tranzakciók koord.
-Hálózati figyelés (NLA)
-Hibajelentési szolgáltatás
-Hordozható adathordzó sorozatsz.
-IMAPI CD égető szolg.
-Intelligens kártya + a segitője
-Internetkapcsolat tűzfala/Internetkapcsolat megosztás
-Kompatibilitás a gyors felhasználóváltáshoz
-Konfigurációmentes vezeték nélküli hálózat
-Külső kezelőeszközök hozzáférése
-Netmeeting távoli asztalmegosztás
-Nyomtatásisor kezelő
-Szünetmentes táp
-Távoli asztal súgó munkamenetének kezelője
-Távoli rendszerleíró adatbázis
-Teljesítménynaplók, risztások
-Telnet
-Útválasztás és távelérés
-Üzenetkezelő
-Webclient
-Windows Image Acquisition (WIA)
-MS Software Shadow Copy Provider
-NT LM biztonsági támogatás szolgáltatója
-QoS RSVP
-Rendszer-helyreállító szolgáltatás
-Indexelő szolgáltatás
-Hálózati bejelentkezés
-Súgó és támogatás

Wanax 03-22-2006 18:31

"Szövegbuborékok kikapcsolása (ez nem gyorsít, de engem rohadtul idegesít, mindig kikapcsolom): HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/Advanced
ide kell létrehozni egy új bejegyzést, típusa DWORD (duplaszó), a neve EnableBalloonTips értéke pedig 0."

Jaah engem meg az idegesit hogy a hangja meg megmarad, es folyton odanezek... oszt nincs ott semmi!!!
:D :D :D
En egyebkent egy altalam okos embernek tartott programozo altal megbuheralt win oprendszert tesztelek... eddig bevallt!
2.1 GB a merete, es beleintegralt rengeteg programot amik nem kernek semilyen torest , meg hasonlo dolgot, es ezeket telepites soran checkboxxal valaszthatod hogy kell vagy nem. Ami nem kell az nincs benne, ami meg jol jon az benne van es igazan szep design-t csinalt az egesznek!

rihi 06-21-2006 07:52

mini XP

Testvérem barátja lebutította a windowst rendesen...
mindössze pár Mb-os lett, és csak a nagyon alapvető, fontos programokat tatalmazza! akár pen drive-ról is lehet futtatni ezt a mini XP-t... :-]
mivel nagyon kevés dolgot tartalmaz, ezért nagyon nehezen szarik be...
filmet nézni, lemezt írni, képet, szöveget szerkeztgetni lehet benne...
és még 1-2 fontosabb dolgot...
1 db hátteret tartalmaz, amit nem is lehet megváltoztatni, és szerkeztett hozzá
egy egyedi tálcát, ami linuxosra sikeredett :-]
én csak 1X használtam, de ha valakit érdekel, beteszem a lemezt és utánajárok a pontos adatainak...

All times are GMT +1. The time now is 13:56.