![]() |
Az egész topic arról szólt hogy adjunk a drágakönek nagyobb értéket mert túró ami most van neki... hát most lesz nagyobb értéke reméljük. így talán könnyebben húz ki a túrósból mint a semmi... nem?
|
Quote:
|
Azért az elején sztem néha jól jön az a kis kavics:P
|
Quote:
|
De pl. ez sztem jó ötlet lenne:
a paicon kintlévő össz nyersanyagár átlagára körüli :) Ez mindig változik és elfogathato irányba:) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Változtani jó lenne. De ne annyira hogy erre ráálva eltartson egy gazdaságot. Nem kell túlzásokba esni. Nézzétek a piacot, az olcsóbb nyersanyagokból is van kint a piacon. Valaki az olcsósága ellenére is piacra termeli. Ha úgy veszed kőbányád sincsen ha kiélezted az országodat, pedig annak elég "magas" az ára általában. De mégis más felállást választunk...
Vegyük az drágakő árát 500 nak. 10 bányával egy nap alatt 840k termelés (bányateki, faji bónusz nélkül). Alós szinten egy kezdőnek hatalmas pénz, viszont fentebb már nem sokat ér. Szerintem 200-300 as ár kürül jó lenne. Alsó szinten még megérné tartani. De nagy hekin csak akkor tartanánk ha sokkal drágább lenne. Mert ha netán beártanak valamelyik oldalról drágább a helyrehozatal mint a haszna amit hoz. Másrészt úgye azonnali pénzhez jutás. Hírtelen kell a pénz, beváltasz drágakővet. Valószínüleg azért kell a pénz mert támadást akarsz védeni, elhullott egységeket pótolni,lelopott tekit... Szóval sok pénz kell (adott hekin értendő a sok, más hekin más a sok). Vagyis a kő értéke amit beváltasz az is sok. Mivel sok az értéke valószínűleg meg is kisérlik majd lopni. Ergó a raktár lopás is jobban megéri, pláne ha termelő törp az ori. Az elidegeníthetetlensége szerintem rossz ötlet. Marad a piacon tárolás, de ha meg a piacon van akkor megint nem azonali pénzhez jutás. Ha a piaci túlköltekezést 2-3 körig ki akarod húzni akkor arra meg ott a segély keret. Igaz szükös keret, de ne költekezz túl sokszor:) |
Mindannyian arról beszéltek, hogy jó lenne értelmet adni a
drágakőbányának a játékban. A vita iránya egyértelmeűen egy magasabb ár fele mutat. Csak abban nem értetek egyet, hogy mennyi legyen. Sokszor iszonyú bonyolult formulák kerülnek terítékre. Ha megvalósulna az elképzelésetek, mindezzel csak annyit érnétek el, hogy a drágakőbánya egy lenne a sok bánya közül, amit szintén tartanának néhányan, miközben oldalakat szánhatnának a súgóban a szabály leírásának. Lényeges szerep nem jutna neki. Egyszer már írtam a véleményem, de lényegében senki nem reagált rá. Legalább annyit írhatnátok a nagy viták közepette, hogy miért nem tetszik? A leírás alapján a drágaköveket a császár veszi a palotájának szépítésére... Miért ne lehetne olyan típusú többlet szerepen gondolkodni, hogy szintlépéshez szükség legyen bizonyos számú drágakőre. Mert a császárt el kell halmozni nem közönséges ajándékkal, hogy engedjen tovább jutni... És hogy ne egy piacon kapható vacakkal bizsuval szurjuk ki a szemét, a piacról ki is lehetne venni. Ennek rengeteg következménye lenne a játékban. Ezeken kellene elgondolkodni. Pl. szintlépés előtt célszerű lenne növelni a raktárak számát, vagy kissé tolvajossá kellene alakítani az országokat, stb, hogy a megfelelő számú, de a piacon be nem szerezhető "drágakőadónkat" lerójuk. Ezáltal változatosabbá válna a játék! Mert a szintek tetején jó erős hadi szaporodtak el, míg a tolvajok nem tudnak lopni, mert alig tartanak raktárat, csökken a szerepük. Ezzel a kis változtatással viszont a szintek tetején is érdemes lenne tolvajjal játszani. Egyfajta egyensúlyt teremthetne. Örülnék, ha megírnátok a véleményetek erről a gondolatról, még ha nem is tartjátok jó ötletnek... |
All times are GMT +1. The time now is 01:18. |