Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Hód kalkulátor (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1934)

Valezius 05-06-2008 09:38

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 173223)
Egy reggel és egy este készült gömb közötti körváltások számát kéne kiszámolnia.

Na megcsináltam, ha küldesz priviben egy email címet, akkor átküldöm.
De leírhatom ide is a lényegét:
1. szét vágni a dátumot: percre, órára, napra.
2. Az előbbileg átalakított 2dátumot átírni a következő kv időpontjára.
3. Kivonna a 2kv-t egymásból

Úgy nézem jól működik, de azért garanciát nem vállalok rá :)

Darkmaster 05-06-2008 09:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 173270)
Jó dolog az excel, de sajnos a nagyon összetett elemzésekre még nem könnyen vehető rá.

Régebben én is majd' mindent Excellben akartam megcsinálni, de aztán rájöttem, ha sok adatot kell csoportosítani, kazért kézenfekvőbb valami adatbáziskezelő, mert az Excell abban azért elég fapados. Engem is az idegesített, hogy rakhattam tele különböző segédoszlopokal, akkor ezeket e kellett rejteni, megvédeni, hgy a kedves felhasználó nem barmolja el.

Valezius 05-06-2008 09:48

Quote:

Originally Posted by Darkmaster (Post 173275)
Régebben én is majd' mindent Excellben akartam megcsinálni, de aztán rájöttem, ha sok adatot kell csoportosítani, kazért kézenfekvőbb valami adatbáziskezelő, mert az Excell abban azért elég fapados. Engem is az idegesített, hogy rakhattam tele különböző segédoszlopokal, akkor ezeket e kellett rejteni, megvédeni, hgy a kedves felhasználó nem barmolja el.

Hehe, én csak magamnak csinálok excel táblát, úgyhogy nem kell félnem, hogy mások elbarmolják :)

KPeti999 05-06-2008 13:25

Köszi mindenkinek a segitségeket!:)
Eddig az volt a baj hogy a dátumot ha számra alakitottam akkor a napok számát adta ki eredményül 1900.0.0.0.0.-tol.
Most odáig eljutottam hogy kivonom a két dátumot egymásbol, számmá alakitom és megszorzom 1440-nel igy a két dátum különbségét kapom percbe, ezt meg már eltudom osztani 60-nal és igy orára meg percre szét bontani külön cellákba.

Viszont igy még mindig nem jo, mert a körváltás nem egész orakor van, és ugy akarom hogy ne kézzel kelljen átirogatni az időt kv utáni egy percre. Ha már irok egy progit akkor a minimum hogy elvégezze helyettem a piszkos munkát:cool:

Valezius 05-06-2008 13:27

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 173272)
Na megcsináltam, ha küldesz priviben egy email címet, akkor átküldöm.
De leírhatom ide is a lényegét:
1. szét vágni a dátumot: percre, órára, napra.
2. Az előbbileg átalakított 2dátumot átírni a következő kv időpontjára.
3. Kivonna a 2kv-t egymásból

Úgy nézem jól működik, de azért garanciát nem vállalok rá :)

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 173322)
Köszi mindenkinek a segitségeket!:)
Eddig az volt a baj hogy a dátumot ha számra alakitottam akkor a napok számát adta ki eredményül 1900.0.0.0.0.-tol.
Most odáig eljutottam hogy kivonom a két dátumot egymásbol, számmá alakitom és megszorzom 1440-nel igy a két dátum különbségét kapom percbe, ezt meg már eltudom osztani 60-nal és igy orára meg percre szét bontani külön cellákba.

Viszont igy még mindig nem jo, mert a körváltás nem egész orakor van, és ugy akarom hogy ne kézzel kelljen átirogatni az időt kv utáni egy percre. Ha már irok egy progit akkor a minimum hogy elvégezze helyettem a piszkos munkát:cool:

Az enyém egy számot ad ki...
Elvileg, ami neked kell :)

[HTPA]GeeForce 05-06-2008 13:37

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 173257)
gee szerintem nem beírni akarja az időt, hanem bemásolni a gömböt, az excel táblába :)

Természetesen.
Viszont ha gyorsan kell neki valami infó, akkor amit írtam, könnyen megteheti, begépelni 3-4 karaktert 0,5 másodperc.
A javaslatom nem konstruktív, mivel épp melóba indultam, amikor ideültem a géphez. :D

Valezius 05-06-2008 13:49

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 173326)
Természetesen.
Viszont ha gyorsan kell neki valami infó, akkor amit írtam, könnyen megteheti, begépelni 3-4 karaktert 0,5 másodperc.
A javaslatom nem konstruktív, mivel épp melóba indultam, amikor ideültem a géphez. :D

Nem tagadom rövid távú megoldásnak elmegy :)

[HTPA]GeeForce 05-06-2008 13:51

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 173333)
Nem tagadom rövid távú megoldásnak elmegy :)

Köszönöm. :D
Most, miután hazaértem melóból, és lezuhanyoztam, indulok vissza suliba... :D
Este gondolkodom egy jobb megoldáson. (Ha el nem ájulok a fáradtságtól...:D)

Valezius 05-06-2008 13:52

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 173335)
Köszönöm. :D
Most, miután hazaértem melóból, és lezuhanyoztam, indulok vissza suliba... :D
Este gondolkodom egy jobb megoldáson. (Ha el nem ájulok a fáradtságtól...:D)

Fölösleges az enyémnél jobbat úgyse fogsz találni :D

KPeti999 05-06-2008 13:52

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 173326)
Természetesen.

Az jó ötlet lenne hogy a perceket manuálisan irjam át kv utáni egy percre, de ugy próbálom megcsinálni hogy ezt magától átalakítsa, mert a progi nem csak 2 gömböt használna, az csak példa volt, kb 5-10 gömbbel is kéne tudnia dolgoznia, úgy pedig már nem valami szorakoztató perceket kvt követö percre átirni.

All times are GMT +1. The time now is 08:13.