Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Elf hibajavítás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1722)

Artúr 04-24-2007 18:15

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 90149)
hiba?
nézhetjük hogy a programban van hiba de lehet súgó elírás is...

na mind1 demagóg nem akarok lenni

Bocs, Goldy de ez nem jó érv. A játék programozásakor nyilván a +30% volt a szándék nem a 20% tehát nem a súgó lett elírva. (különben az régen kiderült volna).

Bogár 04-24-2007 18:16

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 90134)
Pont az A?

Az ártó nem okoz nagy kárt?
frankó orkként 2 hétig non-stop szárazviharral gyújtogatás mellett 2 fős klánban nyomulni mert az unatkozó elfeknek nincs mire elnyomni a készültséget...
az ártót leszedni se lehet max 3 körrel 4. próbálkozásra...

fordulni akar békésen? forduljon de ne ártózgasson már a bunkerből
ha meg ártózik had üthessem már el magam mellől...

én itt most nem arról beszéltem, hogy elf ártóz orkot! elf ártóz elfet. az elf védelméről volt szó.
más: én pl ok nélkül nem szoktam gyújtogatni meg szárazvihart tenni az orkokra, mert csak megtehetem. amúgy remélem egyetértesz te is, hogy az ork nem olyan faj, amivel egy két fős klánban boldogulni lehet hosszabb ideig. az elf viszont olyan lenne.

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 90135)
orkkal szembeni ellenállás?
hogy több barakk kell neki, mint egy védekezőnek és ez zavar? hogy a támadó 3 körig teljesen védtelen, míg a deffelő elf csak van és nézi a távolt? esetleg szembe kell menni, ha beüt? jaaaaj szegény elfecske, nem lehet vele tamagocsizni? csak ezért a -10% miatt nem? ja, hogy eddig a további kék számok megnehezítése zajlott, erre ez az érv, hogy nem lehet forogni az elfel?
abszurd!

így is az egyik legerősebb faj az elf, bőven elég neki a 20%. ott a toronybónusz meg a 8as íjj, ha deffelni akarsz, bőven elég + védelem

és milyen frankó, amikor az ork tiszta véletlenül éjjel jön, amikor én éppen alszom. akkor hogy lehet kísérni? felhív a klántárs telón? ez azt hiszem, hogy bőven mehet már a fanatizmus kategóriába.
miért kell feltétlenül úgy gondolkozni, hogy lehet kísérni?

én személy szerint kösz, de nem kérek a 100% fanatizmusból.

Ati 04-24-2007 18:19

Quote:

Originally Posted by Artúr (Post 90158)
Bocs, Goldy de ez nem jó érv. A játék programozásakor nyilván a +30% volt a szándék nem a 20% tehát nem a súgó lett elírva. (különben az régen kiderült volna).

Erre mit mondjak? Ha a 20% komoly probléma lett volna, akkor már rég kibukott volna. A játékegyensúly a mostani TÉNYEK alapján állt be, nem a szándékok alapján.

Artúr 04-24-2007 18:23

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 90160)
Erre mit mondjak? Ha a 20% komoly probléma lett volna, akkor már rég kibukott volna. A játékegyensúly a mostani TÉNYEK alapján állt be, nem a szándékok alapján.

Ez már jobb érv, de ezeket a tényeket a súgóban leír szabályok alakították ki. Márpedig a súgót mindenki etalonnak veszi ha kalkulál a játékban.

Fransisco 04-24-2007 18:26

Természetesen a súgót igazítsátok a valós tényekhez. :)
Arról nem is beszélve h az elf így is nagyon jól védekezik, sztem nem kell neki még 10%.

Valezius 04-24-2007 18:42

Quote:

Ezt nagyon nem hiszem, ha mindenki azt hiszi, hogy 30%, akkor aszerint fog beállni az egyensúly. A tényeknek ehhez nincs sok köze. ;)

Xeper 04-24-2007 18:45

Quote:

A játékegyensúly az alapján állt be, hogy mindenki 30%-kal számol a fantomsereg szerint. Azok a tények, amit mindenki annak hisz. A fantomsereg miatt a 30% volt tény, miért tűnt volna fel egy jó támadónak hogy az elfnek csak 20% védelme volt? Egy elfre vakon csak nagyon nagy sereggel megy ki az ember, vagy éplista ismeretében kiszámolja a 30% véderős verziót -és BEVERI! Mert ne mondja nekem senki hogy nem lehet beverni, nem egy elfet vertünk mi is be.

A bankos verzióval ne mállítanám párhuzamba:
egyrészt mert ott tapasztaltad, hogy mennyi pénzt loptak tőled egy-egy alkalommal, és ha sokalltad, építettél még bankot (úgy érzem hogy a többség a bankokat nem tervezett lefogásra építette, hanem pusztán érzésre). Az évek során igen sokan tapasztalták mennyit visznek tőle/mennyit sikerül lopni, és senki nem furcsállta a dolgot
másrészt ott az ország védelme szempontjából egy erősítést jelentett a változtatás (a súgóhoz képest)

Tehát ha most 20%-ra lenne "módosítva", akkor ez lenne a módosítás, hiszen mint már korábban többen említettétek: elhanyagolhatóan kevesen tudták, hogy 20%-kal kell számolni és nem 30-cal.
Így jóval több csata kimenetele módosulna, mintha megkapná a köztudott 30%-ot: mindenki akinek van információja az elfről, érezhetően kevesebb sereget kell hogy küldjön.

Ha javítva lenne 30%-ra, akkor egyetlen dolog változna a jelenlegi helyzethez képest: akik eddig vakon mentek ki egy elfre relatív kis sereggel (a 20% és 30% résbe esők), azok már nem járnak sikerrel.

Felmerült bennem a kérdés: eddig miért volt jó a 30% védelmi bónusz a többségnek?

Andrew 04-24-2007 18:53

ha jól emlékszem én is ilyesmit emlegettem, csak rám senki sem figyelt:o :D

hapi-hapi 04-24-2007 18:57

Amúgy, ha eddíg olyan kegyetlenül, irreálisan sok volt az a 30%, akkor miért nem írt ki senki hamarabb szavazást,h legyen kevesebb?
Ha volt ilyen, akkor meghunyászkodva kérek elnézést... bár akkor gondolom ezt elfogadták, ha volt...

Reaktor 04-24-2007 18:58

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 90141)
Megint félreértetek

felőlem üthetetlen is lehet ha ezért megfelelő malusz kap
és eddig is 20% volt a védelme mitől ütném könnyebben ha ugyanúgy 20 marad?

Eddig ha elfet támadtunk akkor a sugó szerint tervezett számolt a támadó, azaz ha nem tudta a számok alapján beverni akkor az esetek döntő részében nem támadott.

All times are GMT +1. The time now is 06:50.