Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Más katonák!! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1522)

Andrew 03-09-2007 22:54

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 79158)
Április 1. van ?????? Vagy ezt komolyan gondolod ???

cöcö, lopod Csokibácsi szövegét? :D:D

amúgy ezeket én sem tartom túl jó ötletnek... fölösleges ennyire túlbonyolítani a játékot
az, hogyteljesen más szisztéma szerint éplüjön fel egy egység és az eltartása, sehogysem tetszik

Valezius 03-09-2007 23:16

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 79209)
cöcö, lopod Csokibácsi szövegét? :D:D

amúgy ezeket én sem tartom túl jó ötletnek... fölösleges ennyire túlbonyolítani a játékot
az, hogyteljesen más szisztéma szerint épüljön fel egy egység és az eltartása, sehogysem tetszik

Lehet, hogy ez nem az általam támogatott javaslatnak szólt, de:
Bonyolítás? Igen. De ez szerintem bőven belefér még.
Más szisztéma? Ezt nem is értem: a toli a kocsmában lakik, a varázsló a templomban, akkor miért ne lakhatna külön a védő meg a támadó? Más eltérés nincs.

Dragi 03-10-2007 05:09

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 79160)
Legalább próbálnátok belegondolni, de ti még a fáradságot se veszitek, csak, hát nem is tudom mit mondjak erre.

De belegondoltam hogy ez egy nagy hülyeség :))

Valezius 03-10-2007 09:51

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 79218)
De belegondoltam hogy ez egy nagy hülyeség :))

Hát ilyen érvekre nem lehet mit mondani. :)

csukja 03-10-2007 10:25

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 79210)
Ezt nem is értem: a toli a kocsmában lakik, a varázsló a templomban, akkor miért ne lakhatna külön a védő meg a támadó? Más eltérés nincs.

Azért, mert a toli azért lakik a kocsmába, mert alvilági egység, a varázsló azért lakik templomba, mert mágikus egység, a katona/támadó/védő/elit/ló/íjj pedig azért lakik barakkba mert katonai egység, "Életmódjukból adódóan sem a tolvajok, sem a harcosok nem tûrik meg õket maguk körül, így életüket a templomok falai között élik..."(sugó),ezért laknak külön a tolik/varik stb. annak meg nem lenne semmi értelme, ha még egy új épület lenne amibe laknak a támadók/védők, akkor lakhatnának ott az elitek/lovak/íjjászok mivel katonai egységek.:D :D :D

A másik azért nem lenne értelme megváltoztatni ilyen drasztikusan a támadót/védőt, mert lehet, hogy valakinek jobban fog tetszeni a támadó/védő, mint a ló/íjj/elit és akkor mindenki, vagy legalábbis sokmindenki, fogja átépíteni az oriját, meg ha kiszámolod, akkor meg ha aki jobban belegondol, nem fog támadót/védőt csinálni így se, mert ha több kaja kell nekik akkor több tanya is kell, és az több heki, nehezebb egységpótlás, ez sokkal nehezebb lenne mint az íjjász/ló/elit pótlása, és ezért kapsz egy kicsivel nagyobb támadó/védőerőt, ennek se így se úgy nincs semmi értelme jó úgy ahogy van.
Szerencsére atin úgyse megy át!!!!:D :D

sema034 03-10-2007 10:34

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 79242)
Azért, mert a toli azért lakik a kocsmába, mert alvilági egység, a varázsló azért lakik templomba, mert mágikus egység, a katona/támadó/védő/elit/ló/íjj pedig azért lakik barakkba mert katonai egység, el tudnál képzelni egy hangos helyen varázslót lakni akinek nyugalomra van szüksége??hát én nem!!ezért laknak külön a tolik/varik stb. annak meg nem lenne semmi értelme, ha még egy új épület lenne amibe laknak a támadók/védők, akkor lakhatnának ott az elitek/lovak/íjjászok mivel katonai egységek.:D :D :D

A másik azért nem lenne értelme megváltoztatni ilyen drasztikusan a támadót/védőt, mert lehet, hogy valakinek jobban fog tetszeni a támadó/védő, mint a ló/íjj/elit és akkor mindenki, vagy legalábbis sokmindenki, fogja átépíteni az oriját, meg ha kiszámolod, akkor meg ha aki jobban belegondol, nem fog támadót/védőt csinálni így se, mert ha több kaja kell nekik akkor több tanya is kell, és az több heki, nehezebb egységpótlás, ez sokkal nehezebb lenne mint az íjjász/ló/elit pótlása, és ezért kapsz egy kicsivel nagyobb támadó/védőerőt, ennek se így se úgy nincs semmi értelme jó úgy ahogy van.
Szerencsére atin úgyse megy át!!!!:D :D

éppen ez lenne a lényege hogy nagyobb támadó védő erőt kapnál nagyobb kockázat mellett. Amugy mindig rátapintasz a lényegre: a varázsló azért lakik templomban mert nyugalomra van szüksége pffff:eek:

csukja 03-10-2007 10:56

Quote:

Originally Posted by sema034 (Post 79244)
éppen ez lenne a lényege hogy nagyobb támadó védő erőt kapnál nagyobb kockázat mellett. Amugy mindig rátapintasz a lényegre: a varázsló azért lakik templomban mert nyugalomra van szüksége pffff:eek:

Nem a kockázat a lényeg, több heki is kell, több ez, több az, és már annyi mindenből kell több, hogy jobban megéri gyengébb egységeket tartani mert kevesebb kaja, meg kevesebbet kel pótolni stb. így megint oda jutunk hogy érdektelenek jó úgy ahogy van.:D :D

Valezius 03-10-2007 11:01

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 79248)
Nem a kockázat a lényeg, több heki is kell, több ez, több az, és már annyi mindenből kell több, hogy jobban megéri gyengébb egységeket tartani mert kevesebb kaja, meg kevesebbet kel pótolni stb. így megint oda jutunk hogy érdektelenek jó úgy ahogy van.:D :D

Épp erről szólna a dolog, hogy létre lehet-e hozni ilyen egyszerű módon egy egyensúlyt a különböző egységek között, vagy ez csak leányálom.
Megfogalmazom a te kedvedért máshogy is: ha a változtatás oda vezetne, hogy továbbra is csak a kezdők használnák a támadót, vagy ezentúl csak a kezdők használnák a pacit, akkor nincs értelme bevezetni. Sokak szerint ez a helyzet, de én számok nélkül nem látom tisztán.

Ugyanakkor az is cél, hogy a párbajokon ne változzon semmi. Ha működik, akkor ez a javaslat a megoldás.

Megj: több heki is kell: ezt nem értem, ez nem az a játék, itt a meglévő hekit kell minél jobban belakni.

sema034 03-10-2007 11:04

Igen egyetértek veled. Ki kéne számolni 3-4 értékkel és akkor látnánk hogy mi a helyzet. Ha találnánk olyan megoldást ami nem egyértelmüen jobb mint a jelenlegi de nem is egyértelmüen rosszabb akkor tudnánk adni értelmet a támadónak. pl: támadásban jobb védekezésben rosszabb vagy forditva...

csukja 03-10-2007 11:07

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 79250)
Épp erről szólna a dolog, hogy létre lehet-e hozni ilyen egyszerű módon egy egyensúlyt a különböző egységek között, vagy ez csak leányálom.
Megfogalmazom a te kedvedért máshogy is: ha a változtatás oda vezetne, hogy továbbra is csak a kezdők használnák a támadót, vagy ezentúl csak a kezdők használnák a pacit, akkor nincs értelme bevezetni. Sokak szerint ez a helyzet, de én számok nélkül nem látom tisztán.

Ugyanakkor az is cél, hogy a párbajokon ne változzon semmi. Ha működik, akkor ez a javaslat a megoldás.

Megj: több heki is kell: ezt nem értem, ez nem az a játék, itt a meglévő hekit kell minél jobban belakni.

De nem érted, ÍGY SE LENNE EGYENSÚLY, ugyan úgy maradna minden mer kevesebb támadóerőt/védőerőt adó támadót/védőt lehetne tartani mert több kaja kéne nekik, tehát több tanya, kevesebb heki marad, stb. és ugyanúgy mindenki lovast/elitet/íjjászt fog használni, csak a kezdők használnának védőt/támadót. :p :p :p :p :p :p :p :p :p

All times are GMT +1. The time now is 18:26.