![]() |
Mi játszottunk, játszunk többé-kevésbé a Dark Ages alapján Vampire-t az Ókorban, de ez az auraérték dolog valahogy még nem jött elő... :confused:
(Miért fontos, hogy a középkori könyvről van szó, a másikban nem emlegetik az auraértéket? Egyáltalán mi az, és miért emlegetik vagy miért nem? :confused: Bocsi, ezen a téren nem vagyok valami hú de tájékozott... :o Lehet sürgősen korrepetálni kellene magamat néhány szabálykönyv elolvasásával... :D) |
szerintem az aura a emberséggel lehet párhuzamba.
Ösvények lényege, hogy nem a szokványos emberség értékrend szerint szervezed életet, hanem szigorú, az ösvény adta szabályok szerint éled. Gondolom ennek a mértéke, az aura pont, de elég régen olvastam Dark Ages-t, és akkor sem érdekelt túl mélyen. |
Quote:
|
Nem akarok hülyeséget írni, majd megnézem, ha tudom, de mintha a DA-vampba több ösvényt is lehetne járni ezért kell az aura.
A jelen vampba csak egy ösvényed lehet. De kár találgatni, meg köll vizuálni :) |
Quote:
Ez a vizuálós mondás meg nagyon tetszik, asszem felvésem az idézetek közé :D |
igen, nem teljesen konformábilis a két könyv.
Pl a gyorsaság dipónál is jelentős különbségek vannak. |
Egyenesen a könyvből idézve:
Minden úthoz tartozik saját aura, egy érzés vagy benyomás, amely a káinitát kíséri. Minél magasabb az út értéke, annál erősebb az aura. Így például a királyok útját követőit fenség lerngi körül, az emberség útjának hívei pedig átlagosnak tűnnek, s nem a sötétség teremtményeinek. A vámpír aurájának többnyire alig van közvetlen hatása, csupán halvány benyomás. A nagyon magas vagy alacsony pontérték azonban bonusz vagy büntetést adhatnak a karakter aurájához kapcsolódó szociális dobásokra. Ezek a módosítók a diszciplínákhoz szükséges szociális dobásokra is érvényesek. Út érték / Aura mód 10 -2 célszám 9-8 -1 célszám 7-4 nincs mód 3-2 +1 célszám 1 +2 célszám |
Köszi a felhomályosítást! :)
|
Quote:
Quote:
középkor feeling: dnd (bármej világ) jelen: Cult és/vagy Cthulhu jövő: bármi (ritkán jáccok - evvel mindig elvesződik a játékkedvem:() A vampot a játékosok kérték, énmagam meg próbálok elegett tenni. Ha már megvan a könyv miért ne... csak kevésbé ismerem a szabályok, s néha lemarad valami :D Quote:
|
Quote:
Középkor: DnD, MAGUS jelen, jövő: nah ezekre nem tudok mit mondani (az SR hova tartozik? :confused:) Quote:
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 10:01. |