Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Elf faj faji sajátosságainak változása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1779)

Andrew 05-09-2007 08:59

Quote:

Originally Posted by Artúr (Post 94690)
Nekem is tetszene a javaslatod, de van egy másik oldala is. Ha le akarnám vinni a maluszt akkor a nem csökkentett erejű toliakciókkal addig provokálom a célpontot míg tesz ellenem valamit. Nem is kell valós kárt okozni, van akit már egy gömbkisérletre is elkap a hév. Tehát visszaélésekre ad lehetőséget.
Ezt hogyan küszöbölnéd ki? Naplózná a rendszer az eseményeket és döntene ki kezdte? :confused:
A másik ami bonyolultá teszi: Ha elfel játszom békésen, de támadnak, állandóan számolgatnom kell, hogy ki ellen épp mennyi most a maluszom. Ráadásul ezt néha az ellenfél is szeretné tudni ezért őt is plussz számolgatásra késztetnénk. Picit macerásnak tűnik.

aki olyan hebrencs, hogy 4 felgyújtott házért nekiugrik az elfnek, akkor hajrá
de ha beveri földre, utána jó eséllyel kikerül a 10k ponton
játékstílusban persze ez is jelentős változás, de még mindig enyhébb
ha meg arra utazik, hogy beverhesse földre, mert kitámadt, akkor a kezdeti piszkálódása nem olyan vészes, hogy kötelező legyen rámenni

az ideiglenes maluszgyengulést pedig akkor simán lehetne kötni 12 vagy 24 óráig, ahogy Ákos is mondta

mivel most elutazom pár napra, ezért nem tudok témát nyitni
de ha valaki, arra érdemes (:D) nyitna neki egyet a megbeszélések között, kifogástalan helyesírással (!!!!!), annak megköszönném egy zölddel ;)

lacqa 05-09-2007 09:12

Quote:

Originally Posted by Pöci (Post 94699)
De akkor az még mindig nincs megoldva, ha az elf szöviben van és a szövijét támadják meg, és esetleg gyújtani kéne nála hogy ne kerüljön messzire.

Erre is be lehetne tenni olyat hogy a maluszra hat a szövik elleni hadi cselekmény is?

ez volt nekem is a következő gondolatom, de már késő volt hogy képernyőre vessem :)

valamilyen módon ki kéne terjeszteni szövetségre is, igen.

Pöci 05-09-2007 09:28

Igen csak ezzel tényleg az a baj amit Deni is írt hogy nem nagyon lesz kiszámítható.
és ha csak hadi cselekményre terjesztik ki, és mondjuk a szövid egy törp és már nagoyn unod hogy őt lopják folyamat akkor nem tudod gyújtani az illetőt vagy a varijait csökkenteni mert csak hadira van kiterjesztve.
Bár persze erre jönnek majd a nagyhangú hadisok hogy akkor kell menni a tolvajra mészárolni:)

Artúr 05-09-2007 09:28

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 94709)
...mivel most elutazom pár napra, ezért nem tudok témát nyitni
de ha valaki, arra érdemes (:D) nyitna neki egyet a megbeszélések között, kifogástalan helyesírással (!!!!!), annak megköszönném egy zölddel ;)

Ezzel a témanyitással ráérünk még. Most úgy is csak szétoffolnák a rávetődő vitázók. Várjuk meg amíg lehiggadnak a népek. 2 hét múlva kb. :D

Még egy észrevétel a javaslatodhoz: 1/A ban nem nagyon válna be.
Példa: 2 körre van egymástól egy sereges ország meg egy védekező elf, kb azonos pontértéken. A támadó kiküldi a sereget. Elf látja hogy jön, de még nem érte támadás. Még a nagyobb malusza van, ártani alig tud. A sikeres beütés pillanatában pedig simán 10k pont fölé megy a pontérték-különbség kettejük között. Ehez nem kell sok. 100-120 hekis ütésnél simán megvan ami nem is olyan nagy ütés A-ban. (GY.K egyiknél csökken másiknál nő a pontérték :D) Ekkor már az elf alacsonyabb malusszal sem tud ártani az értékkülönbség miatt.
Ha a támadó esetleg pattan akkor persze mehet az ártás.

Szóval mindenképp valami olyan javaslat kellene ami minden csopiban használható.

lacqa 05-09-2007 10:44

Quote:

Originally Posted by Pöci (Post 94713)
Igen csak ezzel tényleg az a baj amit Deni is írt hogy nem nagyon lesz kiszámítható.
és ha csak hadi cselekményre terjesztik ki, és mondjuk a szövid egy törp és már nagoyn unod hogy őt lopják folyamat akkor nem tudod gyújtani az illetőt vagy a varijait csökkenteni mert csak hadira van kiterjesztve.
Bár persze erre jönnek majd a nagyhangú hadisok hogy akkor kell menni a tolvajra mészárolni:)

Deni SZVSZ Artúr javaslatára gondolt (ami az összefoglalómban utolsóként szerepelt), erre írtuk többen is, hogy nem túl kiszámítható

az adaptív maluszos javaslat teljesen kiszámítható: ha ismered a szövijeit, és tudod hogy elf, akkor tudod hogy ha a szövit támadod, akkor az elffel is számolnod kell, ha nem ismered, akkor tulajdonképpen teljesen mindegy :)

vulpi 05-09-2007 10:57

Szerintem kezd értelmetlenné válni a beszélgetés ebben a témában.
El kell fogadni ami van.. El kell fogadni , hogy valaki hibázott... A hibát kijavította , de ezért a javításért azok szenvednek akik észrevették a hibát!
Felesleges malusz csökkentésen törni a fejünket! Úgyse lesz... ezt bevezették, nekik ez a jó! A többiek meg nem számítanak!
Egy többtolvajos szöviben még ugyanúgy jól használható az elf... igaz csak tekit tud lopni, de olykor az is elég! A másik 2-3 toli meg rendezi a maradék feladatot!

Ati 05-09-2007 10:58

Quote:

Originally Posted by vulpi (Post 94743)
Szerintem kezd értelmetlenné válni a beszélgetés ebben a témában.
El kell fogadni ami van.. El kell fogadni , hogy valaki hibázott... A hibát kijavította , de ezért a javításért azok szenvednek akik észrevették a hibát!
Felesleges malusz csökkentésen törni a fejünket! Úgyse lesz... ezt bevezették, nekik ez a jó! A többiek meg nem számítanak!
Egy többtolvajos szöviben még ugyanúgy jól használható az elf... igaz csak tekit tud lopni, de olykor az is elég! A másik 2-3 toli meg rendezi a maradék feladatot!

Újfent örömmel veszem észre, hogy még bőven van fejlődnivalód olvasási képesség terén. :)

vulpi 05-09-2007 11:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 94744)
Újfent örömmel veszem észre, hogy még bőven van fejlődnivalód olvasási képesség terén. :)

Inkább úgy mondanám , lusta vagyok végigolvasni azt a mennyiségű hozzászólást, ami azóta született, hogy utoljára itt jártam :-)
Viszont jómodorból neked sem jutott sok , amikor osztották ezek szerint :-)

Ati 05-09-2007 11:09

Quote:

Originally Posted by vulpi (Post 94747)
Inkább úgy mondanám , lusta vagyok végigolvasni azt a mennyiségű hozzászólást, ami azóta született, hogy utoljára itt jártam :-)
Viszont jómodorból neked sem jutott sok , amikor osztották ezek szerint :-)

Bocs, hogy elvárom, hogy ha valamihez hozzászólsz, legalább előtte végigolvasd. ;) Micsoda bunkóság már megint a részemről. ;)

De tudom, bizonyos emberek esetében túl sokat várok. :)

vulpi 05-09-2007 11:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 94749)
Bocs, hogy elvárom, hogy ha valamihez hozzászólsz, legalább előtte végigolvasd. ;) Micsoda bunkóság már megint a részemről. ;)

De tudom, bizonyos emberek esetében túl sokat várok. :)

Na a kedvedért végigolvastam :P Igaz csak a tegnap délutántól ezidáig elhangzottakat :-)
1., Amit észrevettem, hogy egyszer beírtad azt ( nagy vonalakban idézek ) , hogy amíg nincs nyugalom , addig nem tereled érdemi útra a témát... azóta továbbra is csak a javaslatok repkednek ide-oda...
2., amit én írtam az nagyjából arról szólt , hogy törődjünk bele a dolgokba... és egy meglátást írtam arra, hogyan lehet továbbra is játszani egy elf tolival... nemde???
3., ahelyett , hogy esetleg kijavítanál egy olyannal, hogy : "Bocs de volt erről szó " TE fogod magad és becsmérled az olvasási képességeimet!
Javíts ki ha tévedek! ( Ja és bocs, de még hozzáfűztem egy kis saját véleményt... elvégre szabad országban élünk )

De azért köszi a kioktatást :-)

All times are GMT +1. The time now is 16:58.