Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   DühöngŐ (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=65)

Von 06-03-2011 22:02

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 288153)
ilyenkor kell elgondolkozni azon, jó úton haladunk Magyarország?

Számold hozzá nyugodtan, hogy mennyit fizet az ország kamatokra (több, mint 800 milliárd forint/év), meg mennyit lopnak el csak simán (olyan emberek is, akik nem tartoznak a politikai elitbe, több százmilliós tartozásokat tudnak felhalmozni "okosan", amit aztán sosem fizetnek be).
Magyarországon az átlagos munkát sújtó adóteher 65-70% között van, mire leszámolod a munkáltató utánad fizetendő terheit, meg az ÁFÁ-t is a járulékokon és a személyi jövedelemadón felül.
Mindezt pedig azért fizeted, hogy az állam kamatterheit (nem kaptak felhatalmazást arra, hogy a mi kontónkra eladósítsák az országot!) és a lopások mellett a többi "szociális vívmány"-nak nevezett pazarlást és eszetlen költekezést tudjuk finanszírozni.
Aki ezt a rendszert kitalálta, az minimum a nemzet ellensége...

Pool 06-04-2011 21:37

Quote:

Originally Posted by Von (Post 288167)
Számold hozzá nyugodtan, hogy mennyit fizet az ország kamatokra (több, mint 800 milliárd forint/év), meg mennyit lopnak el csak simán (olyan emberek is, akik nem tartoznak a politikai elitbe, több százmilliós tartozásokat tudnak felhalmozni "okosan", amit aztán sosem fizetnek be).
Magyarországon az átlagos munkát sújtó adóteher 65-70% között van, mire leszámolod a munkáltató utánad fizetendő terheit, meg az ÁFÁ-t is a járulékokon és a személyi jövedelemadón felül.
Mindezt pedig azért fizeted, hogy az állam kamatterheit (nem kaptak felhatalmazást arra, hogy a mi kontónkra eladósítsák az országot!) és a lopások mellett a többi "szociális vívmány"-nak nevezett pazarlást és eszetlen költekezést tudjuk finanszírozni.
Aki ezt a rendszert kitalálta, az minimum a nemzet ellensége...

és még életben van? :eek:
Kínában ez minimum 1*-es halálbüntetés...

amúgy meg mi lenne, ha nem eccer csak nem fizetnénk a kamatokat?
elvinnék a hitelezők a Parlamentet?

vityu 06-28-2011 20:13

"A küldeményt futárunk a 2011-06-29-n 8.00 és 18.00 óra között az alábbi címre szállítja ki..."

Van-e olyan testileg, lelkileg ép ember 18 és 70 év között, aki szerdán 10 órán keresztül otthon ül, és várja, hogy egyszer beessen a futár???

"Amennyiben a szállítás időpontja nem megfelelő Önnek, kattintással válassza ki a megfelelőt az alábbi lehetőségek közül:
1. 2011.06.30. - Csütörtök
2. 2011.07.01. - Péntek"

Honnan tudjam, hogy éppen jó-e a holnap? Legalább a fele tökéletes, viszont, amikor vitték el a laptopom, egész nap ott voltam, direkt, nem mentem sehova, csak fél órára elugrottam a postára. Természetesen akkor jött.
És kb ugyanígy jó a felajánlott másik két nap is...

Redback 06-28-2011 20:31

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 289541)
"A küldeményt futárunk a 2011-06-29-n 8.00 és 18.00 óra között az alábbi címre szállítja ki..."

Van-e olyan testileg, lelkileg ép ember 18 és 70 év között, aki szerdán 10 órán keresztül otthon ül, és várja, hogy egyszer beessen a futár???

"Amennyiben a szállítás időpontja nem megfelelő Önnek, kattintással válassza ki a megfelelőt az alábbi lehetőségek közül:
2. 2011.07.01. - Péntek"

Honnan tudjam, hogy éppen jó-e a holnap? Legalább a fele tökéletes, viszont, amikor vitték el a laptopom, egész nap ott voltam, direkt, nem mentem sehova, csak fél órára elugrottam a postára. Természetesen akkor jött.

Sógoromék (GLS) úgy csinálják, hogy ha van telefonszám, felhívják, hogy otthon van-e, és ha nincs akkor esetleg odaadhatják-e a szomszédnak stb... Ez melyik cég ha szabad kérdezni?

vityu 06-28-2011 21:15

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 289543)
Sógoromék (GLS) úgy csinálják, hogy ha van telefonszám, felhívják, hogy otthon van-e, és ha nincs akkor esetleg odaadhatják-e a szomszédnak stb... Ez melyik cég ha szabad kérdezni?

DPD, de még az életbe nem hallottam róluk. Nem értem, hogy miért ők szállítanak az Asus-nak debrecenből.

Egyébként azt hiszem, hogy a GLS is megéri a pénzét, vagyis, amikor nekem hozták ki a laptopot (csak 90%-ig vagyok biztos benne, hogy ők voltak), a futár fel sem hívott, még akkor sem, amikor megérkezett, hanem odaadta a portásnéninek. Amit egyébként megengedtem volna, de csak közel 160.000 Ft értékről beszélünk.

Ati 06-28-2011 21:17

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 289541)

2. 2011.07.01. - Péntek"

Örülj neki, hogy kiviszik. :) A UPS "háztól-házig" szállítása úgy nézett ki, hogy felhívtak telefonon, hogy menjek el hozzájuk, mert csomagom jött, adnak róla igazolást, menjek el a vámhivatalba letétet fizetni, aztán vissza hozzájuk a csomagért, majd vigyem el a vámhivatalba vámoltatni, és utána hazavihetem. :)

vityu 06-28-2011 21:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289553)
Örülj neki, hogy kiviszik. :) A UPS "háztól-házig" szállítása úgy nézett ki, hogy felhívtak telefonon, hogy menjek el hozzájuk, mert csomagom jött, adnak róla igazolást, menjek el a vámhivatalba letétet fizetni, aztán vissza hozzájuk a csomagért, majd vigyem el a vámhivatalba vámoltatni, és utána hazavihetem. :)

Ez is elég korrekt :D

Ati 06-28-2011 21:21

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 289554)
Ez is elég korrekt :D

Képzelheted hányszor választottam azóta a UPS-t. :D

vityu 06-28-2011 21:27

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289556)
Képzelheted hányszor választottam azóta a UPS-t. :D

Ja, jó is az, amikor az embernek adnak lehetőséget a választásra. Én jeleztem, hogy szervizre van szükségem, küldték ezt, oszt csókolom.

richardka 07-08-2011 19:19

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 288102)
ne haragudj, de hülyeséget neked sem kellene beszélned, plusz adót nem adnak vissza, azért adó. Max. az igénybe nem vett adójóváírásra lehetsz jogosult.... ha nem értesz az adózáshoz és az szja bevalláshoz, akkor ne szidj már mást

plusz, a beérkezett szja bevallásban lévő visszaigényelhető lóvét, 30. napra fizeti az apeh

.

csak legyintek, amugy a problémám megoldodott, tudom hogy hülye vagyok meg nem értek hozzá, de az én számora pozitivan zárultak a dolgok igy minden happy
örülök hogy nem értek hozzá, igy legalább még számolni tudok:D
Csak amiért boszankodom, hogy rengeteg utánajárás kellett

hosszabat irtam , de inkább csak legyintek és birkatürelemmel mosolygok, mondjuk könnyü nekem, a projektem amit elterveztem tökéletesen müködnek, és még kellemes meglepetések is érnek pl az apeh részről is

Hex 07-08-2011 19:27

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 289962)
igazad van mester, régen voltam itt igy reagálok
hülye vagyok a szeren a turonak szövegelek

csendben megjegyzem
a fizit hamarabb megkaptam mint az elmaradt 3 havi munkanélkülit, igaz ott még borogattam az asztalt mert számolni azt nem tudnak. 30-szor X összeg számologéppel könyen kiszámolható, de egyesek tulkombinálják.
Mindegy kipipálva
És mi van azokkal akiknek nincs tartalékjuk??

és apehnál is megoldottam a problémát azaz visszakaptam a manit
a másik hogy jogtalanul vettem fel az adojováriást tavaly olyan 94-100 ezer körül (nem tudtam hogy hogy számolnak el a munkahelyemen mikor felszámolták a céget), és ugye ezt be kellene fizetni, de mivel a progi nem jol müködött igy kaptam 56 ezret kézbe vissza. Mondjuk a könyvelő is értetlenkedett, sööt behivtak az apehba is ugymond önrevizióra vagy minek mondják és ök se értették, de a manit megkaptam, sööt már el is költöttem gyorsan

Amilyen dühös voltam mikor irtam akkora happy lett a végén:D Erről ennyit
ja nem kell adocsalozni, voltam ellenörzésen igy minden ok
Hivatalos adocsaló vagyok:D

csak legyintek már

Nem tud már felhuzni akik lehülyéznek, mondjuk a mostani munkatársaim már megjegyezték hogy ha a delikvens csak ferdén nézz rám akkor ne mosolyogjak hanem rugdossam meg

könyvelő az egyik szakmám, csak tudom miről beszélek. Nem működött a program :D 5-6 éve (igen már főiskola alatt is) csinálok szja bevallásokat, de sosem volt rossz a program, főleg azért nem, mert én papír alapon csinálom először és a gépen csak ellenőrzés céljából. Azt meg hogy számfejtettek neked, a havi bérpapíron rajta kell hogy legyen. Már a levont szja-ból látszana, hogy az adójóváírást bérszámfejtették-e vagy sem.

szerk.:
mi köze a három havi munkanélkülinek az adójóváíráshoz? megsúgom, az égvilágon semmi. Mivel a munkanélkülit az nem a NAV utalja, az adójóváírás visszatérítését meg a NAV (APEH). Ha meg későn kaptad meg, akkor a könyvelő béna volt és rosszul töltötte ki, netán nem küldött el mindent. A munkaügyi volt a béna, stb.

a lényeg, hogy nem szívtad meg, ez manapság már nagy szó az APehtől :D

Von 07-08-2011 19:50

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 289963)
a lényeg, hogy nem szívtad meg, ez manapság már nagy szó az APehtől :D

Kicsit off, nem tudom ki mennyit szokott levelezni az adóhivatallal, de azt vettem magam részéről észre, hogy egyre kulturáltabban szólnak az emberhez, meg élőben is egyre segítőkészebbek (persze lehet, hogy csak én jártam így... )

Hex 07-08-2011 19:52

Quote:

Originally Posted by Von (Post 289965)
Kicsit off, nem tudom ki mennyit szokott levelezni az adóhivatallal, de azt vettem magam részéről észre, hogy egyre kulturáltabban szólnak az emberhez, meg élőben is egyre segítőkészebbek (persze lehet, hogy csak én jártam így... )

Az Apeh normális, ha megadod ami jár nekik, viszont ha egyszer rád szállnak, akkor véged van.

Egyik cégemnek egy nap csúszás után jön az inkasszó (utalt is + még egyszer be is szedték neki, nem utalta vissza az Apeh)
Másik cégemnek 1 hónap csúszás után jött az inkasszó, amit utána vissza is küldött neki az Apeh (szedett be valamennyi pénzt :D)

szerk.:
Egyik magánszemély ügyfelem megegyezett a NAV-val, részletfizetésről, kezében volt a határozat és ennek ellenére leinkasszózta a NAV.

szóval, azért csak óvatosan a NAV-val

Von 07-08-2011 19:57

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 289966)
Az Apeh normális, ha megadod ami jár nekik, viszont ha egyszer rád szállnak, akkor véged van.

Egyik cégemnek egy nap csúszás után jön az inkasszó (utalt is + még egyszer be is szedték neki, nem utalta vissza az Apeh)
Másik cégemnek 1 hónap csúszás után jött az inkasszó, amit utána vissza is küldött neki az Apeh (szedett be valamennyi pénzt :D)

Mondjuk nem könnyű megadni, ami jár nekik... :o
Az biztos így van, hogy aki egyszer bekerül a látókörbe mint problémás ügyfél, arra nagyon odafigyelnek. Ennek ellenére érdekes módon láttam már nem teljesült több százmilliós beszedéseket meg zárolásokat, na az előzőek fényében arra kíváncsi lennék, hogy oda hogyan jutottak el.

Hex 07-08-2011 20:02

Quote:

Originally Posted by Von (Post 289967)
Mondjuk nem könnyű megadni, ami jár nekik... :o
Az biztos így van, hogy aki egyszer bekerül a látókörbe mint problémás ügyfél, arra nagyon odafigyelnek. Ennek ellenére érdekes módon láttam már nem teljesült több százmilliós beszedéseket meg zárolásokat, na az előzőek fényében arra kíváncsi lennék, hogy oda hogyan jutottak el.

nagyon egyszerű a dolog.
Csinálsz egy céget (mindenképpen jogi személyiséggel rendelkező kell, rt, kft), működteted, majd hagyod bedőlni, kiveszed a pénzt belőle, csinálsz két új céget, működteted, kiveszed a pénzt, bedöltöd. :D

a jelenlegi magyar törvények szerint rt, kft-nél a bevitt vagyon erejéig vagy köteles fizetni a cég tartozását. Régen egy kft alapításához 3 milla kellett, ma 500k elég.

plusz ne felejtsd el, hogy egy-egy inkasszó (mindegy, hogy céges vagy magánszemélyes) egyhuzamban csak 35 napot állhat a számla mögött, ha nem teljesül, a banknak vissza kell küldenie az inkasszót és amig ujra rá nem rakja a nav, addig tudod használni a számlát

Von 07-08-2011 20:14

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 289968)
nagyon egyszerű a dolog.
Csinálsz egy céget (mindenképpen jogi személyiséggel rendelkező kell, rt, kft), működteted, majd hagyod bedőlni, kiveszed a pénzt belőle, csinálsz két új céget, működteted, kiveszed a pénzt, bedöltöd. :D

a jelenlegi magyar törvények szerint rt, kft-nél a bevitt vagyon erejéig vagy köteles fizetni a cég tartozását. Régen egy kft alapításához 3 milla kellett, ma 500k elég.

plusz ne felejtsd el, hogy egy-egy inkasszó (mindegy, hogy céges vagy magánszemélyes) egyhuzamban csak 35 napot állhat a számla mögött, ha nem teljesül, a banknak vissza kell küldenie az inkasszót és amig ujra rá nem rakja a nav, addig tudod használni a számlát

Jaja ezekkel tisztában vagyok, sőt ugye az ügyvezetőnek beveszel valami csövest, mégjobb, ha meg strómanokkal csinálod az egészet, az a legjobb. Ez eddig tiszta is. Amit nem vágok, az az, hogy hogyan tudsz az első hatósági beszedésre már mondjuk 399 milliós tartozást felhalmozni? Sőt ilyet nem csak jogi személyiségűnél fordul elő, hanem magánszemélynél is. A 400 millióval megpattan a tag Thaiföldre vagy Argentínába és onnan vége a NAV részéről a dalnak kb. (Amúgy meg gondolom azzal tisztában vagy, hogy nem kell működtetni sem egy céget ténylegesen, elég egy cégláncolat ÁFA-manipulációhoz, ahol egyiknek sincs semmilyen valós tevékenysége; plusz ha Panamából jön a pénz alapból még jobb - ahol bírósági végzés után férhet csak hozzá az adóhivatal a számlaadatokhoz, a bíróság meg nem korrupt, áh...)

Hex 07-08-2011 20:24

Quote:

Originally Posted by Von (Post 289969)
Jaja ezekkel tisztában vagyok, sőt ugye az ügyvezetőnek beveszel valami csövest, mégjobb, ha meg strómanokkal csinálod az egészet, az a legjobb. Ez eddig tiszta is. Amit nem vágok, az az, hogy hogyan tudsz az első hatósági beszedésre már mondjuk 399 milliós tartozást felhalmozni? Sőt ilyet nem csak jogi személyiségűnél fordul elő, hanem magánszemélynél is. A 400 millióval megpattan a tag Thaiföldre vagy Argentínába és onnan vége a NAV részéről a dalnak kb. (Amúgy meg gondolom azzal tisztában vagy, hogy nem kell működtetni sem egy céget ténylegesen, elég egy cégláncolat ÁFA-manipulációhoz, ahol egyiknek sincs semmilyen valós tevékenysége; plusz ha Panamából jön a pénz alapból még jobb - ahol bírósági végzés után férhet csak hozzá az adóhivatal a számlaadatokhoz, a bíróság meg nem korrupt, áh...)

pontosan :) mondjuk én számlanyitásnál alapból elhajtom azokat, akikről messziről virít, hogy az "ügyvezető" csak stroman. Nem szeretnék banki veszteségleírást csinálni :)

Von 07-08-2011 20:29

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 289970)
pontosan :) mondjuk én számlanyitásnál alapból elhajtom azokat, akikről messziről virít, hogy az "ügyvezető" csak stroman. Nem szeretnék banki veszteségleírást csinálni :)

Na ja, meg az ilyenek banki dokumentumain nem előnyös, ha a te aláírásod virít.
Amúgy arra lennék még kíváncsi, hogy mondjuk az USA-ban vagy Nyugat-Európában hogyan előzik meg az ilyen tök nyilvánvaló csalásokat (amik valszeg itthon nagyon-nagyon sok milliárdos kárt okoznak az államnak - azaz nekünk, adófizetőknek). Azt nem tudom elképzelni, hogy nyugaton is ennyire elterjedt és nyilvánvaló lenne a mindenféle adócsalások egy-egy ember részéről rendszeresen való elkövetése, és mégsem történik ott semmi ez ügyben.

Hex 07-08-2011 20:33

Quote:

Originally Posted by Von (Post 289971)
Na ja, meg az ilyenek banki dokumentumain nem előnyös, ha a te aláírásod virít.
Amúgy arra lennék még kíváncsi, hogy mondjuk az USA-ban vagy Nyugat-Európában hogyan előzik meg az ilyen tök nyilvánvaló csalásokat (amik valszeg itthon nagyon-nagyon sok milliárdos kárt okoznak az államnak - azaz nekünk, adófizetőknek). Azt nem tudom elképzelni, hogy nyugaton is ennyire elterjedt és nyilvánvaló lenne a mindenféle adócsalások egy-egy ember részéről rendszeresen való elkövetése, és mégsem történik ott semmi ez ügyben.

az a baj, hogy mi ehhez kevesek vagyunk

Von 07-08-2011 20:42

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 289972)
az a baj, hogy mi ehhez kevesek vagyunk

Na igen, és pedig valószínűleg létezik a világban megoldás az ilyen problémákra. De sajnos Magyarországon már semmin sem lehet meglepődni, ha már a dühöngőben vagyunk, megemlíteném azt a momentumot ami nem kicsit háborított fel: Valamelyik rendőri szakszervezet vezetője vagy szóvivője azt találta nyilatkozni, hogy a rendőrök azért korruptak, mert sok hiteltartozásuk van és ezért kell nekik a pénz. Komolyan ennyire legalja hely ez hogy fejvesztés terhe nélkül lehet a nyilvánosság előtt ilyet mondani??? Rendőrnek???
Pont mint Bucinál a színészek, hogy mentsék fel, "mert csak". Manapság ezek szerint itt van sok olyan ember, aki ilyenekre hallgat, ami minimum annyit jelent, hogy ezekkel nem szeretnék közösséget vállalni...

Hex 07-08-2011 21:00

Quote:

Originally Posted by Von (Post 289974)
Na igen, és pedig valószínűleg létezik a világban megoldás az ilyen problémákra. De sajnos Magyarországon már semmin sem lehet meglepődni, ha már a dühöngőben vagyunk, megemlíteném azt a momentumot ami nem kicsit háborított fel: Valamelyik rendőri szakszervezet vezetője vagy szóvivője azt találta nyilatkozni, hogy a rendőrök azért korruptak, mert sok hiteltartozásuk van és ezért kell nekik a pénz. Komolyan ennyire legalja hely ez hogy fejvesztés terhe nélkül lehet a nyilvánosság előtt ilyet mondani??? Rendőrnek???
Pont mint Bucinál a színészek, hogy mentsék fel, "mert csak". Manapság ezek szerint itt van sok olyan ember, aki ilyenekre hallgat, ami minimum annyit jelent, hogy ezekkel nem szeretnék közösséget vállalni...

ezzel egyet értek :)

Tsobi 07-23-2011 12:02

Szeretem, mikor valaki azt mondja, hogy a jelentős tartozását nem tudja megadni, miközben vidékre tud menni kikapcsolódni, hétvégente el tud menni szórakozni és még vásárolgatásra is 'fussa' neki. :mad:

Merengő 07-25-2011 10:28

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 290615)
Szeretem, mikor valaki azt mondja, hogy a jelentős tartozását nem tudja megadni, miközben vidékre tud menni kikapcsolódni, hétvégente el tud menni szórakozni és még vásárolgatásra is 'fussa' neki. :mad:

nem kell jelentős kölcsönt adni senkinek papír nélkül ha tudod, hogy nincs befolyásod behajtani rajta :)

Von 07-25-2011 16:15

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 290615)

Márpedig az ország kb fele ezt csinálja. Sőt, bónuszban még hitelből spekulál majd bukó után az állam bácsihoz fordul segítségért. Fritz Tamás, amúgy nem túl nagy formátumú politológus mondta egyszer, hogy Magyarország egy következmények nélküli ország. Szerencsére egyre kevésbé van így, de még mindig borzasztó sokan élnek ennek szellemében.

Amúgy sose adj kölcsön senkinek, hacsak nem vagy felkészülve az érzelmi következményeire. És itt elsősorban nem arra gondolok, hogy bebukod a pénzed, mert azt máshol is be lehet, hanem az ilyen helyzetekből adódó kellemetlenségre, mert ha van is papírod róla, a végrehajtás akkor is emberileg problémás lehet. Ha meg fel vagy rá készülve, akkor van klasszikus kockázatminimalizáló megoldás, az, amikor 1 milliót adsz valakinek, 4ről írsz papírt és a családi házára is bejegyzed a Földhivatalnál a jelzálogot. De ezt nem tőlem hallottad :)

Tsobi 07-26-2011 12:49

Az az igazság, hogy mikor egy közeli hódítós ismerősöm követett el önmaga ellen hasonló merényletet, akkor én is feltettem neki a kérdést, hogy miért nem írtak papírt róla. Ha most olvassa ezt, akkor ezúton megkövetem. Barátok közt csak nem fogok zsidóskodni papírokkal és egyebekkel.. Arra fel voltam készülve, hogy esetleg nem kapom vissza, de az ezzel járó érzelmi hatásokra nem annyira..

Hülye póker, hogy ilyen helyzeteket teremt.. :( :D

Remedy 07-26-2011 12:57

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 290732)
Az az igazság, hogy mikor egy közeli hódítós ismerősöm követett el önmaga ellen hasonló merényletet, akkor én is feltettem neki a kérdést, hogy miért nem írtak papírt róla. Ha most olvassa ezt, akkor ezúton megkövetem. Barátok közt csak nem fogok zsidóskodni papírokkal és egyebekkel.. Arra fel voltam készülve, hogy esetleg nem kapom vissza, de az ezzel járó érzelmi hatásokra nem annyira..

Hülye póker, hogy ilyen helyzeteket teremt.. :( :D

Szerintem nem a pokert kell okolni, hanem a "barat" szot atertekelni ennel a kapcsolatnal.

Princ 07-26-2011 14:34

No igen. Ha már átértékelés, egy szövetségessel való kapcsolatot át kéne gondolnom. Vagy erősen keresni a mentséget arra, ha a klánból frissen kilépett tagunk átadja vkinek az oriját, aki meg azonnal belép a rivális klánba. :mad:

Remedy 07-26-2011 15:01

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 290738)
No igen. Ha már átértékelés, egy szövetségessel való kapcsolatot át kéne gondolnom. Vagy erősen keresni a mentséget arra, ha a klánból frissen kilépett tagunk átadja vkinek az oriját, aki meg azonnal belép a rivális klánba. :mad:

Annak inkabb anarchba kellene lepnie. :)

Pool 07-26-2011 20:42

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 290743)
Annak inkabb anarchba kellene lepnie. :)

Ha olyan kapta meg, aki eddig nem játszott, akkor sztem nem...

Hex 07-26-2011 20:43

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 290764)

szerintem de :)

Remedy 07-26-2011 21:00

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 290764)

De. Normalban az orszagatadas barmilyen formaban tilos.

Pool 07-26-2011 21:08

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 290766)
De. Normalban az orszagatadas barmilyen formaban tilos.

Átadnám a szomszédomnak, honnan tudnád?

kissmyy 07-26-2011 21:16

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 290767)
Átadnám a szomszédomnak, honnan tudnád?

Nem ismerne meg zöldbe,DD

Redback 07-31-2011 17:43

Erre már tényleg nem tudok mit mondani...

Pool 08-01-2011 11:50

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 290932)

Erre már tényleg nem tudok mit mondani...

én mondtam, de Ati törölte :)

Vent 08-17-2011 20:46

Győrött jártunk családommal, így úgy gondoltuk, meglátogatjuk Édesanyám keresztapuját. Mivel nem vagyunk kapcsolatban a rokonaival, nem tudtuk, még kórházban van-e, vagy már újra az Otthonban tölti mindennapjait, így először Győrújbarát felé vettük utunkat a Szent Anna Otthonba.
Ott azt a tájékoztatást kaptuk, hogy kórházban van, ötödik emelet, sebészet, septikus. Irány a kórház, ott az ötödik emeleten a megfelelő osztály. A kedves, és cseppet sem bunkó nővér azt mondta, nincs ilyen betegük, próbáljuk meg a hatodik emeleten vagy a második..
Második emeleten a már kedves nővérkék sajnálkozva közölték, náluk Mészáros Tibor biza nem járt, menjünk az ötödikre, vagy a hatodikra. Hatodikon, a kézsebészetről is elhajtottak, menjünk ide, menjünk oda, vagy ha ott sem találjuk, akkor a betegfelvételen kérdezzük meg.
Így is tettünk, ahol az asszisztens az ötödik emeletre, a sebészetre irányított minket. Gondoltuk miért, még egy próbát megér..
A korábban is bunkó nővér most még inkább kikelt magából, hogy képzeljük, hogy rajta keressük a kedves rokont...
Tehát nincs meg a rokon, azt sem tudjuk, él-e vagy hal..
Amikor szerettem volna a kórház igazgatójával beszélni, csak annyi választ kaptam, nem lehetséges - panaszt tenni sehol nem lehet.

Magyar valóság...

vityu 08-19-2011 17:40

Undorító a magyar autós mentalitás. Most csinálom a jogosítványt, és ma vezettem harmadszor forgalomba. Az elindulás nem megy még úgy, mint annak, aki 5-10 éve vezet, de ez egyértelmű. 2-3mp-cel lassabb vagyok, mint azt elvárják, és a mögöttem állók rendszeresen dudálnak. Ott van a fejem felett egy rohadt T betű... De ők biztos már az anyjukból is kocsival álltak ki...

Ati 08-19-2011 18:56

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 291683)
Undorító a magyar autós mentalitás. Most csinálom a jogosítványt, és ma vezettem harmadszor forgalomba. Az elindulás nem megy még úgy, mint annak, aki 5-10 éve vezet, de ez egyértelmű. 2-3mp-cel lassabb vagyok, mint azt elvárják, és a mögöttem állók rendszeresen dudálnak. Ott van a fejem felett egy rohadt T betű... De ők biztos már az anyjukból is kocsival álltak ki...

Ez valamelyik nagyvárosban?

vityu 08-19-2011 19:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 291685)
Ez valamelyik nagyvárosban?

Debrecen. Lámpákkal tele, feszt meg kell állni. A legviccesebb az egészben, hogy ha rámdudálnak, akkor csak jobban stresszelek, hamarabb el akarok indulni, így nagyobb esélye van a lefulladásnak, akkor meg nem megy át azon a zöldön.

Sami 08-19-2011 19:12

Gondolom Debrecenben.
Vityu, mostanában elég gyakran járok Debrecenben, minden héten. De az utolsó 5-6 évben havonta egyszer minimum. Én mondom, hogy a debreceni autós kultúra egész normális. Legalábbis nincs eddig rossz tapasztalatom. A nyíregyházi elfogadható. Miskolc az katasztrofális, na ott aztán nyomják a dudát ezerrel. Pest ettől is rosszabb.
Na de, gyertek el ide és a szátok tátva marad. Itt tiszta nem normális barmok vezetnek. Mindenki megy összevissza, de az érdekes az, hogy mégis kevés a baleset hála Istennek.

All times are GMT +1. The time now is 15:50.