![]() |
Quote:
Magyarországon az átlagos munkát sújtó adóteher 65-70% között van, mire leszámolod a munkáltató utánad fizetendő terheit, meg az ÁFÁ-t is a járulékokon és a személyi jövedelemadón felül. Mindezt pedig azért fizeted, hogy az állam kamatterheit (nem kaptak felhatalmazást arra, hogy a mi kontónkra eladósítsák az országot!) és a lopások mellett a többi "szociális vívmány"-nak nevezett pazarlást és eszetlen költekezést tudjuk finanszírozni. Aki ezt a rendszert kitalálta, az minimum a nemzet ellensége... |
Quote:
Kínában ez minimum 1*-es halálbüntetés... amúgy meg mi lenne, ha nem eccer csak nem fizetnénk a kamatokat? elvinnék a hitelezők a Parlamentet? |
"A küldeményt futárunk a 2011-06-29-n 8.00 és 18.00 óra között az alábbi címre szállítja ki..."
Van-e olyan testileg, lelkileg ép ember 18 és 70 év között, aki szerdán 10 órán keresztül otthon ül, és várja, hogy egyszer beessen a futár??? "Amennyiben a szállítás időpontja nem megfelelő Önnek, kattintással válassza ki a megfelelőt az alábbi lehetőségek közül: 1. 2011.06.30. - Csütörtök 2. 2011.07.01. - Péntek" Honnan tudjam, hogy éppen jó-e a holnap? Legalább a fele tökéletes, viszont, amikor vitték el a laptopom, egész nap ott voltam, direkt, nem mentem sehova, csak fél órára elugrottam a postára. Természetesen akkor jött. És kb ugyanígy jó a felajánlott másik két nap is... |
Quote:
|
Quote:
Egyébként azt hiszem, hogy a GLS is megéri a pénzét, vagyis, amikor nekem hozták ki a laptopot (csak 90%-ig vagyok biztos benne, hogy ők voltak), a futár fel sem hívott, még akkor sem, amikor megérkezett, hanem odaadta a portásnéninek. Amit egyébként megengedtem volna, de csak közel 160.000 Ft értékről beszélünk. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
örülök hogy nem értek hozzá, igy legalább még számolni tudok:D Csak amiért boszankodom, hogy rengeteg utánajárás kellett hosszabat irtam , de inkább csak legyintek és birkatürelemmel mosolygok, mondjuk könnyü nekem, a projektem amit elterveztem tökéletesen müködnek, és még kellemes meglepetések is érnek pl az apeh részről is |
Quote:
szerk.: mi köze a három havi munkanélkülinek az adójóváíráshoz? megsúgom, az égvilágon semmi. Mivel a munkanélkülit az nem a NAV utalja, az adójóváírás visszatérítését meg a NAV (APEH). Ha meg későn kaptad meg, akkor a könyvelő béna volt és rosszul töltötte ki, netán nem küldött el mindent. A munkaügyi volt a béna, stb. a lényeg, hogy nem szívtad meg, ez manapság már nagy szó az APehtől :D |
Quote:
|
Quote:
Egyik cégemnek egy nap csúszás után jön az inkasszó (utalt is + még egyszer be is szedték neki, nem utalta vissza az Apeh) Másik cégemnek 1 hónap csúszás után jött az inkasszó, amit utána vissza is küldött neki az Apeh (szedett be valamennyi pénzt :D) szerk.: Egyik magánszemély ügyfelem megegyezett a NAV-val, részletfizetésről, kezében volt a határozat és ennek ellenére leinkasszózta a NAV. szóval, azért csak óvatosan a NAV-val |
Quote:
Az biztos így van, hogy aki egyszer bekerül a látókörbe mint problémás ügyfél, arra nagyon odafigyelnek. Ennek ellenére érdekes módon láttam már nem teljesült több százmilliós beszedéseket meg zárolásokat, na az előzőek fényében arra kíváncsi lennék, hogy oda hogyan jutottak el. |
Quote:
Csinálsz egy céget (mindenképpen jogi személyiséggel rendelkező kell, rt, kft), működteted, majd hagyod bedőlni, kiveszed a pénzt belőle, csinálsz két új céget, működteted, kiveszed a pénzt, bedöltöd. :D a jelenlegi magyar törvények szerint rt, kft-nél a bevitt vagyon erejéig vagy köteles fizetni a cég tartozását. Régen egy kft alapításához 3 milla kellett, ma 500k elég. plusz ne felejtsd el, hogy egy-egy inkasszó (mindegy, hogy céges vagy magánszemélyes) egyhuzamban csak 35 napot állhat a számla mögött, ha nem teljesül, a banknak vissza kell küldenie az inkasszót és amig ujra rá nem rakja a nav, addig tudod használni a számlát |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Amúgy arra lennék még kíváncsi, hogy mondjuk az USA-ban vagy Nyugat-Európában hogyan előzik meg az ilyen tök nyilvánvaló csalásokat (amik valszeg itthon nagyon-nagyon sok milliárdos kárt okoznak az államnak - azaz nekünk, adófizetőknek). Azt nem tudom elképzelni, hogy nyugaton is ennyire elterjedt és nyilvánvaló lenne a mindenféle adócsalások egy-egy ember részéről rendszeresen való elkövetése, és mégsem történik ott semmi ez ügyben. |
Quote:
|
Quote:
Pont mint Bucinál a színészek, hogy mentsék fel, "mert csak". Manapság ezek szerint itt van sok olyan ember, aki ilyenekre hallgat, ami minimum annyit jelent, hogy ezekkel nem szeretnék közösséget vállalni... |
Quote:
|
Szeretem, mikor valaki azt mondja, hogy a jelentős tartozását nem tudja megadni, miközben vidékre tud menni kikapcsolódni, hétvégente el tud menni szórakozni és még vásárolgatásra is 'fussa' neki. :mad:
|
Quote:
|
Quote:
Amúgy sose adj kölcsön senkinek, hacsak nem vagy felkészülve az érzelmi következményeire. És itt elsősorban nem arra gondolok, hogy bebukod a pénzed, mert azt máshol is be lehet, hanem az ilyen helyzetekből adódó kellemetlenségre, mert ha van is papírod róla, a végrehajtás akkor is emberileg problémás lehet. Ha meg fel vagy rá készülve, akkor van klasszikus kockázatminimalizáló megoldás, az, amikor 1 milliót adsz valakinek, 4ről írsz papírt és a családi házára is bejegyzed a Földhivatalnál a jelzálogot. De ezt nem tőlem hallottad :) |
Az az igazság, hogy mikor egy közeli hódítós ismerősöm követett el önmaga ellen hasonló merényletet, akkor én is feltettem neki a kérdést, hogy miért nem írtak papírt róla. Ha most olvassa ezt, akkor ezúton megkövetem. Barátok közt csak nem fogok zsidóskodni papírokkal és egyebekkel.. Arra fel voltam készülve, hogy esetleg nem kapom vissza, de az ezzel járó érzelmi hatásokra nem annyira..
Hülye póker, hogy ilyen helyzeteket teremt.. :( :D |
Quote:
|
No igen. Ha már átértékelés, egy szövetségessel való kapcsolatot át kéne gondolnom. Vagy erősen keresni a mentséget arra, ha a klánból frissen kilépett tagunk átadja vkinek az oriját, aki meg azonnal belép a rivális klánba. :mad:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Erre már tényleg nem tudok mit mondani... |
Quote:
|
Győrött jártunk családommal, így úgy gondoltuk, meglátogatjuk Édesanyám keresztapuját. Mivel nem vagyunk kapcsolatban a rokonaival, nem tudtuk, még kórházban van-e, vagy már újra az Otthonban tölti mindennapjait, így először Győrújbarát felé vettük utunkat a Szent Anna Otthonba.
Ott azt a tájékoztatást kaptuk, hogy kórházban van, ötödik emelet, sebészet, septikus. Irány a kórház, ott az ötödik emeleten a megfelelő osztály. A kedves, és cseppet sem bunkó nővér azt mondta, nincs ilyen betegük, próbáljuk meg a hatodik emeleten vagy a második.. Második emeleten a már kedves nővérkék sajnálkozva közölték, náluk Mészáros Tibor biza nem járt, menjünk az ötödikre, vagy a hatodikra. Hatodikon, a kézsebészetről is elhajtottak, menjünk ide, menjünk oda, vagy ha ott sem találjuk, akkor a betegfelvételen kérdezzük meg. Így is tettünk, ahol az asszisztens az ötödik emeletre, a sebészetre irányított minket. Gondoltuk miért, még egy próbát megér.. A korábban is bunkó nővér most még inkább kikelt magából, hogy képzeljük, hogy rajta keressük a kedves rokont... Tehát nincs meg a rokon, azt sem tudjuk, él-e vagy hal.. Amikor szerettem volna a kórház igazgatójával beszélni, csak annyi választ kaptam, nem lehetséges - panaszt tenni sehol nem lehet. Magyar valóság... |
Undorító a magyar autós mentalitás. Most csinálom a jogosítványt, és ma vezettem harmadszor forgalomba. Az elindulás nem megy még úgy, mint annak, aki 5-10 éve vezet, de ez egyértelmű. 2-3mp-cel lassabb vagyok, mint azt elvárják, és a mögöttem állók rendszeresen dudálnak. Ott van a fejem felett egy rohadt T betű... De ők biztos már az anyjukból is kocsival álltak ki...
|
Quote:
|
Quote:
|
Gondolom Debrecenben.
Vityu, mostanában elég gyakran járok Debrecenben, minden héten. De az utolsó 5-6 évben havonta egyszer minimum. Én mondom, hogy a debreceni autós kultúra egész normális. Legalábbis nincs eddig rossz tapasztalatom. A nyíregyházi elfogadható. Miskolc az katasztrofális, na ott aztán nyomják a dudát ezerrel. Pest ettől is rosszabb. Na de, gyertek el ide és a szátok tátva marad. Itt tiszta nem normális barmok vezetnek. Mindenki megy összevissza, de az érdekes az, hogy mégis kevés a baleset hála Istennek. |
All times are GMT +1. The time now is 15:50. |