![]() |
Quote:
Pontkülönbség, helyezéskülönbség (létszámmal), körtávolság |
Quote:
|
Vélemény
Szerintem egy megbeszélésnek nem az a lényege, hogy mindenáron keresztülvigyük az eredetileg kigondolt javaslatot.
A lényege az, hogy felvessünk egy problémát, és ehhez egy megoldási javaslatot, amely vagy elfogadásra, vagy átdolgozásra vagy elutasításra fog kerülni a megbeszélés folyamán. Végig úgy gondoltam, hogy a készültség csökkenés helyett a zsákmánycsökkenésben kell gondolkozni, ehhez volt is egy elfogadható javaslat az elején, ahol a zsákmánycsökkenést nem a pontszám, hanem a körszám határozta volna meg. Miért jobb ez a vonal? Mert ha a tolis full készültséggel lop 5körre, akkor mindkét megoldás szerint kb ugyannannyi a zsákmány a másik oldalon a kár. Viszont ha csak mondjuk 3-szor lop messzire, akkor több készültsége marad. Szóval konkrét példákat szeretnék látni, ami azt bizonyítja, hogy az általam felvetett elv nem oldja meg a megfogalmazott problémát. |
Quote:
Ha óriás az ember, akkor viselje a következményeit. Ha nem az, 10-15% kocsmát lehet építeni. Vagy ki lehet pakolni a tekercset a piacra, vagy vannak más módszerek is. Egyébként nem hiszem, hogy ez a 8-9körön lopkodás feljebb túl jelentős lenne, mivel a tolisnak az az érdeke, hogy minél több zsákmányt hozzon, ezért nem fog 9körre lopni, ha 5-re is ugyanúgy tud. |
Quote:
és gnóm hadissal 15% kocsmát építeni az nonszensz - mondjuk jelen esetben 11% is megfogná, az én 7%-ommal ellentétben :o |
Quote:
(amúgy az a 3-as határozottan kevés!!! sztem kéne legalább egy 5-ös, Mert azzal a 3assal nem hogy nehezited a tolik lopkodását távolra könnyited is. G-ben most: 98hely különbség (1590fő), 6kör,7024 pontkülönbség, nekem van 57955 pontom. a védelmi bónusz: 23,3%. mostani eredményessége 30%, az ötleteddel: 63,6% lenne, majd duplája az eddiginek!!! ha 5ös szorzó lenne akkor 39,4% lenne, ami már elfogadható itt is.) De ettől még mindig megvan az ötletednek a problémája. 10%-al kisebb országot 30% (50%) eredményességel lopnak ez szép és jó, de mondjuk egy 500k-s értékü ori, 50k ponton belül elég eredményesen tolizik és ez minimum 10-12kör!!! szvsz ezzel nem megoldanád a problémát, hanem áthelyeznéd a másik véglethez. kis hekiről nagy hekire. |
Quote:
|
Quote:
|
Ráadásul erről jut eszembe mint kisebbségi ombucman. az ötlet másik nagy problémája, hogy nem egyforma oda vissza az eredményesség!!!
pl van 2 ori, egy 60k-s és egy 75k-s ori. a 60k-s 25% eredményességel lop, a 75k-s pedig 40%-al. tehát nem hogy több tolija lehet a nagyobbnak, még eredményesebben is lophat!!! |
Quote:
Jogos a kritikam annak ellenére is, hogy 500K-sok problémája nem hiszem, hogy túl jelentős lenne, tekintve, hogy anarchon kívül vagy 20db van belőle A-ban. |
Quote:
|
Quote:
amúgy 2 kitétellel támogatom tovább az ötletet: 1, 5-ös szorzóval 2, a képlet úgy módosul, hogy pontkülönbség*5/a kisebb ország pontja így egységesitve az oda-vissza útat |
Quote:
|
Quote:
aztmondja 50% maluszt hol érné el akkor, hogy számokkal igazoljuk: 10k ponton +-1k lenne az 50% határ és +-2k az eredményesség határ 50k ponton +-5k ponton és +-10k-ig lehetne lopkodni 100k ponton +-10kponton és +-20k ig lehetne lopkodni |
Ráadásul amit akartok az benne van a játékba csak máskép ha vari felrak 36kör vihart az 10kör meszire is 36kör vihar viszont jobban csökken a készie. A toli is szankcionálva van
"Ha sikerült bejutni az ellenfél országába, akkor az eredményességet (mennyi zsákmányt hoznak el stb.) az értékbeli különbség befolyásolja. Minden 100 pont különbség 1%-ot csökkent az eredményességen. (10.000 pont különbség fölött tehát már eredménytelenek lesznek ezek az akciók, hiába jutsz be sikeresen.)" Szal nem a készije csökken csak 5ször kell menni ugyan azért a zyákmányért. AMi rosszabb tehát oké legyen hogy csökken neki is a készie de akkor meg ezt töröljük el. Ja és még egy kis kedvenc hogy nem csak roszabb a tolik büntetése mint a variké de a tolik a hadik büntijét is meg kapták mint az auto védelmet a többseregnél. Igy szól: "Néhány akció (varázslók meggyilkolása, emberrablás, gyújtogatás, katonák gyilkolása, tűzgolyó, földrengés, tolvajok mérgezése) automatikus védelmet eredményez, ami annyit jelent, hogy minél több ilyen támadásnak van egy ország kitéve, annál kevésbé lesznek ezek eredményesek. A védelem mértéke minden támadáskor az okozott kár függvényében emelkedik, és körönként csökken. Erre a tényezőre nincsen rálátásod, így ezen akciók eredményességének számításakor ezt a bizonytalansági tényezőt is kalkuláld be." Erre miért nem reagál senki ? Mert mélyen tisztelt Skynel is inkább csak a körítésbe kötött bele de az érdemi részre nem reagált. |
Lesz erről valami szavazás is, vagy csak úgy eldöntöttétek, hogy változnia kell. Nekem spec jó így ahogy van.
|
Quote:
|
Quote:
Méghozzá, hogy a pontlista a statisztika nyelvén szólva jobbra ferde. (Bár ha a másik oldalról nézzük, akkor balra ferde, de ez most mindegy :D) Szóval lefelé jóval sűrűbb a mezőny, mint fölfelé, és ez mindegy egyes csoportban így van. Így lefelé még ötös szorzóval is lehetne kényelmesen lopkodni. A kérdés az, hogy ez mekkora gond? Ha lefelé lopkod a toli, akkor föl lehet menni hozzá, ha fölfelé, akkor meg elég jó kis maluszok járnak, illetve 1-2ütéssel jó messzire lehet kerülni. De persze lehet azt csinálni, hogy lefelé máshogy legyen, de az csak fölösleges bonyolítás lenne, úgyhogy aki mindenképp változtatni akar, annak itt van egy régebbi javaslat is, hogy legyen min töprengeni. Quote:
|
Quote:
most nem az lényeg hogy lehet-e lopkodni. a Mostani rendszerre sokan mondják így is hogy jó!!! ez az ötlet megoldana 2 problémát. 1, megszüntetné az alacsony hekin 8-10körökre lopkodást, 2, feljebb kevésbé lennének ellehetetlenitve a tolik, mert ahogy csökken felfele a mezöny sürüsége, úgy nő a tolik hatótávolsága. |
Quote:
Viszont felvetősött benne mégegy ötlet: malusz=pontkülönbség/(kisebb ori pontszáma)*(körtávolság-1) persze max 100% :D |
Quote:
Amúgy így mégjobban tetszik az ötlet!!!:D:D |
Quote:
én reagálok: HEEE??? ezt a varisok is ugyan úgy megkapják, úgyhogy nem értem mi a problémád :) amúgy milyen autovédelem van több seregnél? :) |
Quote:
FONTOS! Minden hosszabb ideig tartó varázslatból csak egy lehet egyszerre országodon. (Vagyis nem lehet egyszerre például egy 10 körös vihar, és egy 15 körös vihar is.) Vihar 4% Szárazság 4% Tolvajok felfedése 3% Tűzgolyó 8% Tolvajok mérgezése 6% Földrengés 10% Más ország elleni varázslatkor a távolság függvényében a fenti alap csökkenéseken túl további csökkenésekkel kell számolnod: a 3 körnél távolabb levő országok esetén minden kör távolság +1%, a 10 körnél messzebb levő országok esetén 10 körön felül minden kör további +1% készültséget igényel. Ha több körön át tartó varázslatot szeretnél ellenfeledre varázsolni (vihar, szárazság), akkor minden egyes körrel ellenfeled védőereje 2%-ot növekszik. (Ezeket nem összeadni, hanem összeszorozni kell!) Ha egy 10 körös varázslatot szeretnél, és ellenfelednek 100 varázslója van, akkor a 10 kör miatt a varázslók védőértéke 100-ról 121,89-re növekszik. A Te országod, és az ellenfél országa közötti értékkülönbség is növeli ellenfeled védelmét. Minden 200 pontnyi értékkülönbség után 1%-kal emelkedik a védelme, ezek az értékek összeadandók. 3000 pont különbség már 15%-kal emeli ellenfeled országoddal szembeni mágikus védelmét. És persze van az autovédelem. Kedves Laziga kolega, légyszi most mondd, hogy a varik nincsenek hátrányban a tolikkal szemben... A toli 20 körről lelop 17x. A varinak egy tolimérgezés 33% készülijébe van, és jó eséllyel szinte semmit nem fog ölni vele... És 20 kör alacsony hekin nem is olyan nagy távolság ám. |
Synkel, Valezius ötletéről is nyilatkozz már vmit, végülis te inditottad a témát:D
|
Valezius ötletéről elmondtam már a véleményem, hogy szerintem bonyolultabb sokkal, mint egyszerűen a variktól átvenni a 3 körnél messzebbre dolgozás készülirontó malusát.
Egyébként tetszik az is a maga módján, főleg ha nálam matematikailag képzettebbek kiszámolják mit jelent a képlet élőben, és elém tárják úgy, hogy meg is értsem:) ( Alapvetően továbbra is a magam verzióját támogatnám, nem mert az enyém, hanem mert jó:) ) |
Val tudnál olyan példákat elénk tárni amiből könnyebben megértjük?
Valami olyanra gondoltam mint a fogyókurás reklámokban, hogy ilyen volt és ilyen lett. |
Quote:
Viszont erre a fórumra nem lehet értelmes táblázatot szerkeszteni :o |
Mi a baj Synkel ötletével:
1, egyszerűsítés: abban az értelemben, hogy a toli maluszokat olyanokká akarja tenni, mint a vari maluszok. 2, a dolog rossz oldalát fogja meg: ugyanazt az eredményt lehet elérni készültség és hatékonységcsökkentéssel, és az utóbbi a humánusabb. 3, Ugyan egyszerűnek látszik, de a bevezetés előtt, még arról is meg kell győzni Atit, hogy legyenek infószerző toliakciók. Ez felveti a kérdést is, hogy tk nyitás maradhat-e támadóakció. 2kiragadott példát mutatnék csak az egyik a G-s orim (106/1595) a másik az U-s (221/398) A malusz egyszerű behelyettesítéssel számolható a, most b, pontkülönbség/kisebb_ori_pontszáma*5 c, pontkülönbség/kisebb_ori_pontszáma*(körtáv-1) d, pontkülönbség/kisebb_ori_pontszáma*körtáv e, pontkülönbség/kisebb_ori_pontszáma*(körtáv+1) A legtávolabbi emberek maluszai, akik x körre vannak még: (G) 6kör_____99______91_____91______109_______128 5kör_____84______77_____62______77________92 4kör_____67______62_____37______49________62 3kör_____48______44_____18______26________35 2kör_____39______36_____7_______14________21 ---- 2kör_____29______29_____6_______12________17 3kör_____39______39_____16______23________31 4kör_____48______49_____29______39________49 5kör_____54______55_____44______55________66 6kör_____60______61_____61______74________86 7kör_____66______69_____83______97________111 8kör_____70______73_____103_____118_______132 táblázat II. (U) 9kör_____29______134____215_____242______268 8kör_____25______114____159_____182______204 7kör_____19______88_____105_____123______140 6kör_____15______69_____69______83_______96 5kör_____12______56_____45______56_______67 4kör_____10______48_____29______39_______48 3kör_____9_______42_____17______25_______34 2kör_____5_______26_____11______16_______21 ---- 2kör_____5______24______5_______10_______15 3kör_____7______35______14______21_______28 4kör_____10_____52______31______42_______52 5kör_____12_____65______52______65_______78 6kör_____12_____67______67______81_______94 7kör_____13_____68______82______95_______111 8kör_____13_____70______98______112______127 Megjegyzés: a 100fölötti számok illusztrációk. Megcsináltam más csoportokra is, de asszem ez a kettő is elég ide. (A pontlista 400eleme egy excel táblába került, a képletek beírása és a tábla feltöltése max 5percet vesz igénybe, bárki képes megcsinálni, szóval megnézhetitek más csoportokra is) Mint látható, lent ahol a probléma fennáll elég nagy a különbség a mostani, és bármelyik másik rendszer között. Följebb (G top 10%) ez a különbség már kisebb. Nekem az összes javaslat megfelel, beleértve a mostanit is! És arra sincs szükség, hogy létre kelljen hozni az információ szerző toliakciókat. |
Quote:
Annyival egésziteném ki , hogy lentebb látványos különbség van, olyan 1,5k heki körül érné el a mostani különbséget. és fentebb meg már a toliknak kedvezne... így ott ahol már egyre inkább elvannak lehetetlenitve a tolik a távok miatt, ott nőne a hatósugaruk |
Quote:
|
Vari vs Toli infószerzés.
Viszonylag új vagyok a fórum téren, így előre elnézést,
ha OFFnak tűnik a dolog, de azt hiszem, valahol mégiscsak ide tartozik, érdekel a téma, s sajna nem áll módomban új topicot nyitni.. Szóval: Kedvenc orim egy MF-Ember-Toli-Vándor... ( tudom, már sokan nem szeretnek emiatt :P ) s mint ilyen, nem a varijaival szerzi meg a szükséges infókat... Direkt INFÓról beszélek, s nem lopásról, mert az egy másik téma. Szóval vagyok én, aki kaput nyit, bemegy, felmér és dönt mit tegyen. Kezdő koromban viszont soxor előfordult (pl. tegnapelőtt :D ) hogy bebuktam, már az infószerzésnél, s áldozattá vált egy rakás tolim. Ez több szempontból is veszteség.... de ez tatktikai probléma :P Viszont! Ha egy Varis nyom egy gömböt, ( vagy bármilyen más varázslatot ) és nem sikerül, akkor ennyi, kész, tudomásul veszi, és bizonyos számok arányai alapján az ellen vagy értesül róla, vagy nem... Soha egyeten varázsló sem pusztul el... pedig hát, egy elrontott varázslat sem veszélytelen az egészségre, normál esetben.... Namost a javaslatom! Vagy legyen külön infószerző toli akció, ( hurrá, mégsem OFF a hozzászólásom!!! ) amely sikertelenség esetén sem jár veszteséggel, vagy igenis haljanak a varik is, ha besül a varázslat! Tolvajaid sikertelenül jártak, a kért információ nélkül tértek haza! vagy A Varázslat balul sült el, 34 varázslód kámforrá változott! :) Ennyire 1szerű, szerintem nem kell túlbonyolítani a dolgot ;) |
Quote:
Csak akkor nem értesül róla, ha 2x annyi varim van minimum. De ha már 2x annyi varim van minimum, akkor mi a valószínűsége, hogy lebukok egy kristálygömbbel? (Tudom. Van rá esély. De valljuk be, brutálisan kevés, vagy nagyon 'kifacsart' helyzet kell hozzá.) |
Quote:
az esetek többségében könnyebb beazonosítani! |
ha ember vagy és leöldösnek nálad egy halom tolit egy sikertelen infószerzés után, akkor ott valamit nagyon elrontottál :)
egyébiránt ember minek vándor? :D:D |
Quote:
|
Hisz a védővarik által generált mágikus védőmező erősebb,mint a támadóvarik varázsereje .. így max akkor halhatnak ilyen esetben varik .. ha a 10. sikertelen infoszerzés után is erőlteted őket .. így végelgyengülésben ottmarad pár :)
|
Quote:
|
Quote:
Pontosan :) |
Quote:
persze, neked nem :p de azért 900 - 1000 toli pótlása egy véletlen kiszúrt elffel szemben egy szövi-, vagy éplista miatt, kicsit soknak tűnik, míg egy sikertelen gömb ( valjuk be, az is be-be csúszik...) semmi retorziót nem von maga után :( Mondom, nem lopásról beszélek, hanem infószerzésről! |
Quote:
Nem is kevéssel. :p |
All times are GMT +1. The time now is 00:13. |