Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Felfedezés javaslat (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=852)

wand 10-21-2006 18:47

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 36606)
Köszi! :)
A legfőbb problémák közé még idevenném az újrázás szigorítását is. Azt hiszem, Monronak volt rá egy egész jó javaslata.

akkor vegyük ide :)
bár az nem csak az 1/A problémája, de arra is ott a legtöbbek által támogatott szintenkénti egyszeri újrázási javaslat, szerintem azt már csak megvalósítani kell, úgy rémlik mér ki is van vesézve :)

Ati 10-21-2006 18:56

Quote:

Originally Posted by wand (Post 36608)
akkor vegyük ide :)
bár az nem csak az 1/A problémája, de arra is ott a legtöbbek által támogatott szintenkénti egyszeri újrázási javaslat, szerintem azt már csak megvalósítani kell, úgy rémlik mér ki is van vesézve :)

Egyszerre egy dologgal foglalkozzunk, ez jelenleg a felfedezés. :)

Peter 10-21-2006 19:03

Sziasztok! :)

Sajnos nem érzem magam eléggé hozzáértőnek, hogy komolyabban hozzászólhassak a témához, de lenne egy kérdésem. (lehet már volt róla szó, de én nem találtam meg, pedig egy ideje folyamatosan követem a fejleményeket... :o )
Szóval azt szeretném tudni, hogy ez a fedezős újítás anarchban is be lesz-e vezetve, vagy esetleg csak A-ra, netán a teljes normálra vonatkozik?

Ati 10-21-2006 19:06

Quote:

Originally Posted by Peter (Post 36621)
Sziasztok! :)

Sajnos nem érzem magam eléggé hozzáértőnek, hogy komolyabban hozzászólhassak a témához, de lenne egy kérdésem. (lehet már volt róla szó, de én nem találtam meg, pedig egy ideje folyamatosan követem a fejleményeket... :o )
Szóval azt szeretném tudni, hogy ez a fedezős újítás anarchban is be lesz-e vezetve, vagy esetleg csak A-ra, netán a teljes normálra vonatkozik?

Minden csoportra.

wand 10-21-2006 19:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 36614)
Egyszerre egy dologgal foglalkozzunk, ez jelenleg a felfedezés. :)

oks, én többet már nem tudok a felfedezéshez mit mondani:)

egyetlen megoldatlan probléma a százalék csökkentése miatti ide-oda ütések.
de lévén van minimum katona mennyiség talán nem lesz annyira jellemző, ha mégis akkor ez az eseménylistából elég egyértelműen kiderül, ezesetben pedig Atinak kellene beavatkozni.

Peter 10-21-2006 19:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 36625)
Minden csoportra.

Értem, tehát akkor nemcsak A-ra, hanem a többi normálos csopira is? :)

wand 10-21-2006 19:24

Quote:

Originally Posted by Peter (Post 36635)

Nem, a 4/C-re szerintem nem... :D :D

amúgy nem értem, hogyha az van írva, hogy "Minden csoportra." akkor mi a kérdés?? :confused:

Láma 10-21-2006 19:24

Quote:

Originally Posted by Peter (Post 36635)

És anarchra is...

Peter 10-21-2006 19:26

Quote:

Originally Posted by wand (Post 36639)
Nem, a 4/C-re szerintem nem... :D :D

amúgy nem értem, hogyha az van írva, hogy "Minden csoportra." akkor mi a kérdés?? :confused:

huu, akkor 4Cbe fog regelni mindenki :D
(sokdolga lesz a regisztrációs központunknak :cool: )

nem volt számomra egyértelmü Ati válasza :(
lehet én tettem fel rosszul a kérdésem, és azért, de nekem nem derült ki belőle, hogy a "minden csoport" az az An kivüli többi normálos csoportot jelöli, vagy a Hódító összes csoportját :)

Peter 10-21-2006 19:28

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 36640)
És anarchra is...

ok, értem
köszi a gyors választ! :)

Ati 10-21-2006 19:34

Quote:

Originally Posted by Peter (Post 36641)
nem volt számomra egyértelmü Ati válasza :(
lehet én tettem fel rosszul a kérdésem, és azért, de nekem nem derült ki belőle, hogy a "minden csoport" az az An kivüli többi normálos csoportot jelöli, vagy a Hódító összes csoportját :)

A Hódító összes csoportját.

Ez a normál csoportokat csak abban az esetben érinti, ha valaki extrém mennyiségű területet szeretne, ez esetben ugye nem rendeltetésszerűen használja a játékot, így a nehezítés kifejezetten jó.

Anarch kapcsán nem győztetek meg arról, hogy miért is jó az, ha csak felfedezget mindenki, itt is olyan extrém országokat hoztok létre, amik nem a játék céljainak megfelelőek, és nincs egy szem háború se, szóval oda is rendesen bekerül.

Off: Egyetlen kivétel a szabis országokat érintő változás, ami anarchba nem kerül be -- megjegyzem ez, hogy nem kerül be, plusz erőforrásokat igényel, így minden ilyen "ide ne, csak oda" jellegű változásnak alapvetően ellene vagyok.

Peter 10-21-2006 19:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 36645)
A Hódító összes csoportját.

Ez a normál csoportokat csak abban az esetben érinti, ha valaki extrém mennyiségű területet szeretne, ez esetben ugye nem rendeltetésszerűen használja a játékot, így a nehezítés kifejezetten jó.

Anarch kapcsán nem győztetek meg arról, hogy miért is jó az, ha csak felfedezget mindenki, itt is olyan extrém országokat hoztok létre, amik nem a játék céljainak megfelelőek, és nincs egy szem háború se, szóval oda is rendesen bekerül.

Off: Egyetlen kivétel a szabis országokat érintő változás, ami anarchba nem kerül be -- megjegyzem ez, hogy nem kerül be, plusz erőforrásokat igényel, így minden ilyen "ide ne, csak oda" jellegű változásnak alapvetően ellene vagyok.

a nincs egy szem háború sem-mel nem értek egyet, ez csak egy eléggé elszigetelt csoportra vonatkozik, vagyis vonatkozott, ugyanis ha jól tudom, novembertől ott is lesz háború bőven (a többség, veled egyetemben ezt szavazta meg ;))
az erőforrásokkal nem vagyok tisztában, de akkor köszi, hogy legalább azt nem vezeted be ott is :)

vereslaszlo 10-21-2006 22:20

Azok az általános szabályok jók, amelyek nem csoport és szint függőek.

A felfedezés szabályozása meg általános szabály.

Peter 10-21-2006 22:24

Quote:

Originally Posted by vereslaszlo (Post 36683)
Azok az általános szabályok jók, amelyek nem csoport és szint függőek.

A felfedezés szabályozása meg általános szabály.

igen, ez igy van...
de sztem a normál és az anarch nem ugyanaz, nincs átjárhatóság közöttük (vagyis van, de a csalókkal ne foglakozzunk most :p), így senki nem szenvedne hátrányt, ha ott nem ilyen feltételek lennének

vereslaszlo 10-21-2006 22:42

Ez igy van, de a rendszer strukturáját érinti, ha egy korábban általános szabályt ugy modosítunk, hogy több egymástól független szabályá illetve kivételek halmazává alakítunk át.
A tesztelése is nehezebb.
A játékosokkal való megértetése is problématikus,...

Never 10-21-2006 22:59

Én simán megérteném :)
Amúgy sztem anarchban is be kell vezetni.

Életfa#2 10-21-2006 23:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 36508)
A többi javaslatot félretéve, a többség szimpátiája alapján itt tartunk most:
Quote:

Originally Posted by wand
szal ha már úgyis számoljuk a felfedzett területet, szerintem jobb lenne ez az elv:

5000 heki mimimum 500 katona
10000 heki mimimum 1000 katona
15000 heki mimimum 2000 katona
20000 heki mimimum 3000 katona

és ez felszorozva, az országodhoz képestz eddig felfedeztt terület százalákának a duplájával.

ha ez elsőre túl bonyolult akkot számokkal:

ha a területed 10%-át fedezted eddig fel, akkor 20% al növekszik a szökséges katonaigény
ha 50%-át fedezted akkor 100%-al több katona kell
ha 80% át fedezted, akkor 160% al lesz több a katonaigény.

Csak katonaigényekről beszéltünk, nyilván a pénzigénynek is hasonlóan kell változnia. Nézzük a számokat!

És mennyibe kerül a felfedezés egy 4.999 hekin álló orinak? 225, mert nem éri el az 5k-t? :p És fentebb, mi a helyzet egy 250k-s orival? Neki is 3.000 fő az alap? Az idézetben szereplő számok eléggé hasnak tűnnek, ami önmagában még nem baj, csak nincs mögöttük képlet, ami két érték között áthidalhatná a távolságot. Pedig az már bebizonyosodott, hogy nem jó, ha ugyanannyiba kerül... A fenti javaslatot elég jól fedi a terület/10 fős igény (1000 heki fölött), a javaslat második részét jelentő extra katonaigényt meg csak a top30% fölötti területekre javasolnám, az alacsonyabb csoportok védelme érdekében azonban legalább 1000 hekitől. Igen, ebben, az álltalam már korábban felvetett javaslatban emlegettem az 1000 hekit, amit valaki innentől vett nehezítésnek vett, pedig inkább ide vezérelt könnyebbítés lenne azokban a csoportokban, ahol a top30% ez alatt kezdődik...

monro 10-22-2006 10:11

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 36693)
És mennyibe kerül a felfedezés egy 4.999 hekin álló orinak? 225, mert nem éri el az 5k-t? :p És fentebb, mi a helyzet egy 250k-s orival? Neki is 3.000 fő az alap? Az idézetben szereplő számok eléggé hasnak tűnnek, ami önmagában még nem baj, csak nincs mögöttük képlet, ami két érték között áthidalhatná a távolságot. Pedig az már bebizonyosodott, hogy nem jó, ha ugyanannyiba kerül...

1. Ilyenkor sztem ugy kéne működnie, hogy 1 heki 225 kattincs a többi meg a következő lépcső.

2. Az idézet számok nem "has" számok (kivétel az 5000 hekis mérték)
5000 hekinként nő a katonaigény 1000 katonával.

monro 10-22-2006 10:40

Quote:

Originally Posted by wand (Post 36628)
oks, én többet már nem tudok a felfedezéshez mit mondani:)

egyetlen megoldatlan probléma a százalék csökkentése miatti ide-oda ütések.
de lévén van minimum katona mennyiség talán nem lesz annyira jellemző, ha mégis akkor ez az eseménylistából elég egyértelműen kiderül, ezesetben pedig Atinak kellene beavatkozni.

Sajnos nekem sem jut most más eszembe, mint amit korábban javasoltam erre az esetre... Ha lenne egy "gyüjtő" amibe bekerül a "levert föld" felfedezéssel szerzett része és ebből a "gyüjtőből" is lehetne felfedezést indítani akkor nem lenne lehetősége sem az ide-oda veregetéses "okosságnak".

Sztem nem lesz ettől bonyolultabb a játék. Ezentúl a felfedezés menü nem 1 x-elhető sort tartalmazna, hanem 2-őt.

1. "Célzott felfedezés. Ha ezt a jelölőnégyzetet bejelölöd, akkor embereid addig kutakodnak, amíg legalább 50%-ban lelőhelyet nem találnak. Ezt persze meg is kell fizetned, és 1 hektár felfedezése így xxxxx aranyba kerül."

2. "Utad során a felfedezések terén szerzett tapasztalataid 100 hektár terület olcsóbb felfedezésére adnak lehetőséget. Szeretnéd most felhasználni ezt?"

Mondjuk valami ilyesmire gondolok...

Lali 10-22-2006 10:47

ceterum censeo de egyébként ezen túlmenően , lenne más javaslatom a felfedezés szigorítására:

az a-ba fellépő ori hekiszámának x százalékáig fedezhessen fel összesen ( 30-40, 15 mindegy ezt rábíznám a matematikusokra )
ezután minden új ütéssel, klánütéssel megszerzett föld x százalékáig megint fedezhessen. többet ne.
ezzel elérnénk, hogy a b-ben mindenki és ne csak a kék számmal rendelkezők legyenek érdekeltek abban, hogy minél magasabb földet szerezzenek. hatása, hogy az a-ba is magasabb értékű orik kerülnek fel.
ütéskényszer lesz egy idő után, ha nem tud felfedezni már.
támadóbb jellegű klánok lesznek, nem lesz 5 elf egy klánban, de egy támadóklánban az elf is kap földet és fedezhet is.
a felfedezési kati igényt és költséget nem változtatnám.
a cél az akciók növelése és ezt ezzel elérnénk szerintem.

( hm... az a csopin filóztam, de talán ez ráhúzható mindegyikre )

ellenkező esetben amiről eddig szó volt megint a nagyklánoknak kedvez. nagyklán csinál napi 1 milla katit, átadja a feltörekvő tagjainak oszt annyi, megint nincs meg a kívánt hatás, max lelassul a hektárszámnövekedés kicsit, de ettől nem lesz több ütés. ellenben azzal, amit most írtam.

Láma 10-22-2006 10:49

Quote:

Originally Posted by monro (Post 36729)
Sajnos nekem sem jut most más eszembe, mint amit korábban javasoltam erre az esetre... Ha lenne egy "gyüjtő" amibe bekerül a "levert föld" felfedezéssel szerzett része és ebből a "gyüjtőből" is lehetne felfedezést indítani akkor nem lenne lehetősége sem az ide-oda veregetéses "okosságnak".

Sztem nem lesz ettől bonyolultabb a játék. Ezentúl a felfedezés menü nem 1 x-elhető sort tartalmazna, hanem 2-őt.

1. "Célzott felfedezés. Ha ezt a jelölőnégyzetet bejelölöd, akkor embereid addig kutakodnak, amíg legalább 50%-ban lelőhelyet nem találnak. Ezt persze meg is kell fizetned, és 1 hektár felfedezése így xxxxx aranyba kerül."

2. "Utad során a felfedezések terén szerzett tapasztalataid 100 hektár terület olcsóbb felfedezésére adnak lehetőséget. Szeretnéd most felhasználni ezt?"

Mondjuk valami ilyesmire gondolok...

Ez szerintem emészthető lenne:)

monro 10-22-2006 10:57

Quote:

Originally Posted by Lali (Post 36731)
az a-ba fellépő ori hekiszámának x százalékáig fedezhessen fel összesen ( 30-40, 15 mindegy ezt rábíznám a matematikusokra )
ezután minden új ütéssel, klánütéssel megszerzett föld x százalékáig megint fedezhessen. többet ne.

Annyi, de annyi deffenzív játékos van, hogy egy ilyen jellegű drasztikus megoldásnagyon felkorbácsolná a kedélyeket sztem.

Ennek ellenére egyébként a magam részéről támogatnám ezt a megoldást is. Sőt lehethogy tényleg hatásosabb lenne, bár itt is felmerülne gondként a megbeszélt ütések problémája és a varis orik vagy termelő törpe orik előrejutásának komoly gátja...

Lali 10-22-2006 11:16

Quote:

Originally Posted by monro (Post 36735)
Annyi, de annyi deffenzív játékos van, hogy egy ilyen jellegű drasztikus megoldásnagyon felkorbácsolná a kedélyeket sztem.

Ennek ellenére egyébként a magam részéről támogatnám ezt a megoldást is. Sőt lehethogy tényleg hatásosabb lenne, bár itt is felmerülne gondként a megbeszélt ütések problémája és a varis orik vagy termelő törpe orik előrejutásának komoly gátja...

az a-csopit kivéve ez nem probléma a szöviütések miatt, illetve a termelő törpe probléma igazán nem merül fel. az a-ban viszont ha van egy termelő törpe nulla támadási lehetőséggel, ott a klánnak kellene ütnie, vagy a törpe nem megy felfelé, amíg termel. játszania kell, ha haladni akar. az a-ban meg a varis ori problémája nem jelentős szerintem.
abban igazad van , hogy az mf lét nehezebb lenne, betonelfek és full ijjasok nem nyernek a dologgal.
de kellene ?
éppen a deffenzív felfedezős orikat akarjuk aktív játékra bírni.

Életfa#2 10-22-2006 12:45

Quote:

Originally Posted by Lali (Post 36740)
az a-csopit kivéve ez nem probléma a szöviütések miatt, illetve a termelő törpe probléma igazán nem merül fel. az a-ban viszont ha van egy termelő törpe nulla támadási lehetőséggel, ott a klánnak kellene ütnie, vagy a törpe nem megy felfelé, amíg termel. játszania kell, ha haladni akar. az a-ban meg a varis ori problémája nem jelentős szerintem.
abban igazad van , hogy az mf lét nehezebb lenne, betonelfek és full ijjasok nem nyernek a dologgal.
de kellene ?
éppen a deffenzív felfedezős orikat akarjuk aktív játékra bírni.

Annyira azért ez nem egyszerű... Szövisegítségnél a csatát indító ori a zsákmányból négyszer annyi részt kap, mint azok, akiket bejelölt segítségkérésnek. Ez azt jelenti, hogy két hadiori mellett a háttérori optimális esetben feleannyi földhöz jut, mint a hadiorik, azaz legalább annyit még fedeznie kell, mint amennyit neki ütöttek. Klántámadás esetén a klán minden tagja ugyanannyit kap, így, ha a klán egyetlen tagja sem indít egyéni akciót, akkor annak a termelő orinak egyetlen deka földet nem kell fedeznie, hogy együtt maradhasson a klántársaival! Másrészt... honnan lehet tudni, hogy kinek mennyi földet kell szereznie a továbbjutáshoz? Pl. aki lassúból lép a 2/B-be, az akár 900 hekivel is megteheti, ugyanakkor tuti 1200 heki alatt teszi meg jelenleg. Miközben vannak, akik a B-be 1700 hekin érkeznek... eleve a top10%-ba! Emlékeim szerint a top30% határa valahol 1200 és 1300 heki között volt, mikor legutóbb ott voltam. A lényeg, hogy vannak helyzetek, mikor a fenti aránynak 10% is megteszi, míg vannak orik, akiknek 100% is kevés... Főleg az A-ban! A fenti helyzetvázolásom ellenére is, mert ez nem áll az egyfős klánban lévőkre...

Mephisto 10-24-2006 06:58

Quote:

Originally Posted by monro (Post 36723)
1. Ilyenkor sztem ugy kéne működnie, hogy 1 heki 225 kattincs a többi meg a következő lépcső.

2. Az idézet számok nem "has" számok (kivétel az 5000 hekis mérték)
5000 hekinként nő a katonaigény 1000 katonával.

Na olvasva megint a hozzászólásokat, felül kell bíráljam önmagam. Nálam a múlt alkalommal ott gurult el a gyógyszer, hogy valaki 1000 hekin már be akarta vezetni a fefedezési nehezítéseket, amivel továbbra sem értek egyet.
Most olvasva a dolgokat, azt kell mondjam, hogy így már rendben a dolog. 5000 hekin vagy alatta/felette pár hekivel már mehet ez a dolog, és támogatom, mert így már látom értelmét. Azt hiszem így már meg tud majd maradni egy elf vagy egy törpe is A-ban, max kicsit nehezebben, és tényleg nem az lesz, hogy 1000 kör alatt pörögnek az emberek, amit én sem bírok. Tehát lesz időnk beleerősödni a cipőbe, és Monro is elégedett lesz, hogy mindenki a megfelelő méretű cipőt hordja :)

monro 10-24-2006 08:27

Quote:

Originally Posted by Mephisto (Post 37078)
Na olvasva megint a hozzászólásokat, felül kell bíráljam önmagam. Nálam a múlt alkalommal ott gurult el a gyógyszer, hogy valaki 1000 hekin már be akarta vezetni a fefedezési nehezítéseket, amivel továbbra sem értek egyet.

Az alapjavaslat is úgy szól, hogy 2000 hektár felfedezése mindenkinek egységesen annyi marad mint most, csak akkor lép be a nehezítés ha valaki ezen a "szabadkereten" túl van már. Így gyakorlatilag lehetetlen, hogy 2001 hektár alatti oriknál ez a nehezítés létrejöhet.

Gyakorlatban ez a nehezítés leghamarabb 4000 heki környékén léphet be, ha a 2B-ből a top30 aljáról lép fel valaki és az 1A-ban hozzáfedez 2000 hekit gyorsan. Sztem az 1000 hekit valami más topicban olvastad :D

Ja és picit OFF, de nem hiszem, h miattam vagy az én megelégedésem miatt tárgyaljuk ezt a problémát.

Mephisto 10-24-2006 08:54

Quote:

Originally Posted by monro (Post 37085)

Ja és picit OFF, de nem hiszem, h miattam vagy az én megelégedésem miatt tárgyaljuk ezt a problémát.

Szintén OFF. Tudom, hogy nem a te megelégedésed miatt tárgyaljuk ezt, de a cipős hasonlat nálam nagyon bejött:)

Életfa#2 10-24-2006 15:56

Quote:

Originally Posted by monro (Post 37085)
Az alapjavaslat is úgy szól, hogy 2000 hektár felfedezése mindenkinek egységesen annyi marad mint most, csak akkor lép be a nehezítés ha valaki ezen a "szabadkereten" túl van már. Így gyakorlatilag lehetetlen, hogy 2001 hektár alatti oriknál ez a nehezítés létrejöhet.

Gyakorlatban ez a nehezítés leghamarabb 4000 heki környékén léphet be, ha a 2B-ből a top30 aljáról lép fel valaki és az 1A-ban hozzáfedez 2000 hekit gyorsan. Sztem az 1000 hekit valami más topicban olvastad :D

Aha, és akkor pl. 2000, és 4000 heki között konzerválod a jelenlegi helyzetet, miközben a jelenleg 5k és 10k között lévő oriknál pedig fenntartod. Amúgy megjegyezném, hogy most szeptember első napjaiban a 2/B top15%-a úgy 1500 hekin volt! Tudom, mert akkor kb. onnan léptem. És valamikor 1200 ha környékén léptem be a top30%-ba.

Az 1000 hekit meg én írtam, és ebben a topicban, de ha valaki venné végre a fáradságot, és utánnaszámolna a javaslatomnak, akkor észrevehetné, hogy helyzettől, és az ország felfedezési gyakorlatától függően ez 1000-től 1400-2.250 hekiig könnyítés lenne, nem nehezítés!

Ati 10-24-2006 15:58

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 37224)
Az 1000 hekit meg én írtam, és ebben a topicban, de ha valaki venné végre a fáradságot, és utánnaszámolna a javaslatomnak, akkor észrevehetné, hogy helyzettől, és az ország felfedezési gyakorlatától függően ez 1000-től 1400-2.250 hekiig könnyítés lenne, nem nehezítés!

Abban, hogy "nem változik semmi", nem látom, hogy mi lenne a könnyítés.

Életfa#2 10-24-2006 16:08

Ati, az én javaslatom szerint 1000 heki felett a felfedezés alap költsége terület/10 fő. Szerintem ez azért messze van a semmi változástól! :)
Viszont kezdek arra gondolni, hogy azt a javaslatomat még senki nem olvasta végig... Eddig csak az az 1000 heki került elő belőlle, de még csak azt se tudja senki, hogy honnan... :(

Ati 10-24-2006 16:16

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 37232)
Ati, az én javaslatom szerint 1000 heki felett a felfedezés alap költsége terület/10 fő. Szerintem ez azért messze van a semmi változástól! :)

Ööö, oké, de nem az a javaslat lett elfogadva.

Szecsa 10-24-2006 16:33

Életfa, ez mondjuk tényleg 2000-6000 közötti A-s fordulni, fedezni akaro orikat szivatja.
Viszont szerintem, hogy egy 20.000 hekis ori 2k katiért fedezzen, azt pedig kicsit tul kevesnek tunik pl. wand javaslatahoz kepest.

Életfa#2 10-24-2006 16:47

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 37259)
Életfa, ez mondjuk tényleg 2000-6000 közötti A-s fordulni, fedezni akaro orikat szivatja.
Viszont szerintem, hogy egy 20.000 hekis ori 2k katiért fedezzen, azt pedig kicsit tul kevesnek tunik pl. wand javaslatahoz kepest.

Aha. Viszont, ha ezt kizárólag fedezve szerezte, és mellé veszem a jelenlegi top30%-os területet, ami úgy 3.400 heki, akkor az illetőnek nem 2k, hanem 5.320 katona kell! : ) Csak annak 2k, aki még nem fedezett semmit. A 2k ugyanúgy csak alap, mint Wand esetében, a 3k-val más baj van: állandó utánigazítást igényel majd, ugyanis a jelenlegi helyzethez lehet, hogy jó, de vajon jó lesz akár csak egy év múlva is? Az alapszámokat abszolút értékhez kötni egyáltalán nem jó!

Életfa#2 10-24-2006 16:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 37241)
Ööö, oké, de nem az a javaslat lett elfogadva.

Az a bajom, hogy elvetve sem. Közvetlenül a javaslatom után 2 oldalon keresztül offolt két ember, így egyszerűen senki nem foglalkozott vele. Amikor meg újra beidéztem, már mindenki úgy vette, hogy egyszer már el lett vetve...

A javaslatom lényege igazándiból az, hogyan lehetne Wand javaslatát kiterjeszteni minden szintre! Wand javaslata ebben a formában kizárólag az A-ra, és a D-re van hatással.

wand 10-24-2006 17:50

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 37271)
Wand javaslata ebben a formában kizárólag az A-ra, és a D-re van hatással.

leginkább azért mert normálban szerintem kizárólag az A-ban gond a mostani felfedezés..

az Anarchistát nem ismerem, így arról nem nyilatkozom.

Láma 10-24-2006 18:53

Most nem ott tartunk, hogy el van fogadva Wand javaslata, csak számszerűsíteni kellene?

Ati 10-24-2006 19:08

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 37314)
Most nem ott tartunk, hogy el van fogadva Wand javaslata, csak számszerűsíteni kellene?

Itt tartunk most, illetve ami azóta történt. Sok volt az offtopic, de a téma, amivel foglalkozunk, az az, ami ebben az üzenetben van:

http://forum.queosia.com/showpost.ph...&postcount=388

Láma 10-24-2006 19:19

5000 heki alatt akkor most számít az addig felfedezett föld, vagy csak 5000 hekinél kezd el drágulni a felfedezett föld arányával?

wand 10-24-2006 20:04

szerintem 5000 hekiig, ugyanúgy megmarad a max 225 katona.
viszont a felfedezett föld már számolódik, azaz ha 2000 hekivel léptél majd felfedeztél 3000et, és így jutottál el 5000re akkor ott százalékod 60% lesz

Életfa#2 10-24-2006 20:47

Wand javaslatával: (A verzió: ütéssel jutott oda, B verzió: felfedezéssel)
A: 225 kati
B: 495 kati (+ kétszer 60%!)
Én javaslatommal (top30% 3.400 heki):
A: 500 kati
B: 820 kati (+2* (5.000-3.400) heki)

Wand javaslatával az a bajom, hogy hatalmas lépcsőket hagy meg, elég nagyokat ahhoz, hogy ezeken belül létrejöhessen egy külön kis ori-nagy ori ellentét. Ezen kívül, mintha a célja csak annyi lenne, hogy áthidalja a jelenlegi különbséget kisebb, és a nagyobb orik között azzal, hogy megfogja a nagyorikat. Pontosabban, bizonyos pontokon durván nehezíti a felfedezést, azaz közvetlenül alattuk gyorsabban haladhat egy önerőből felfedező, így akár az is előfordulhat, hogy ezen pontok alatt lyuk képződik!

All times are GMT +1. The time now is 02:15.