Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Filmek, sorozatok, TV (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Csillagkapu (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=83)

Kutyuleee 10-25-2009 20:02

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 225323)
Tanultak az Atlantis legnagyobb hibájából. A teljesen összefüggéstelen epizódok (na jó, nem teljesen, a szereplők ugyanazok voltak) megölték a sorozatot. Alapjában véve nem voltak rosszak, de majdnem mindegyik rész egy külön történet volt, semmi sem késztette az átlag, nem SG fan tévénézőt arra, hogy egy hét múlva újra leüljön és megnézze a következő epizódot.

sztem is tévedsz, pontosan ettől lett olyan sikeres az eredeti SG-1 mert alapvetően nem a Goauldok elleni harcra épült, mégha az is volt a főszáll, hanem a minden részben új világ, új létforma koncepció volt az erősebb, és nagyon kreativ volt. ráadásul nem volt az a hatása,hogy ha esetleg kihagysz egy részt akkor már full nem is értheted a sorozatot, pontosan ezért szerették sokan, ahogy én is... a főellenségesdi, lőjük szét minden idegen seggét sci-fikből tele van a polc,viszont mászkálos új világos SG-ből csak egy volt, ettől lett kultusz, és egyedi.

szamóka 10-26-2009 01:18

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 226455)
a főellenségesdi, lőjük szét minden idegen seggét sci-fikből tele van a polc,viszont mászkálos új világos SG-ből csak egy volt, ettől lett kultusz, és egyedi.

Bizony, csak egy volt. Az Atlantis jól indult, de a végére rókabőr szagú lett. A nézettségisten megunta, a készítők tudomásul vették és az 5.évad közepén határoztak úgy, hogy nem lesz hatodik. Valszeg az SGU épp ezért lett annyira más.

Ati 10-26-2009 07:54

Történetileg nekem a SGU leginkább a StarTrekre hasonlít. Megy a hajó az űrben, ahol ember még nem járt, és a közeli bolygókra ellátogatnak. Transzporter helyett csillagkapuval jutnak a bolygóra, ennyi az egyetlen különbség. Bár ez kis túlzás, mert az első 4 részben egyetlen bolygóra látogattak el, de ha feltételezem, hogy később el fognak látogatni máshova is... :)

-Fegya- 11-21-2009 21:25

Azt hallottam, hogy a 10. rész után fél év szünet lesz... :(

szamóka 11-21-2009 21:41

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 229915)
Azt hallottam, hogy a 10. rész után fél év szünet lesz... :(

Elvileg csak négy hónap. De sebaj, a Caprica is ígéretesnek tűnik, a pilot nekem tetszett.

Tsobi 11-21-2009 21:58

Én most elkezdtem a Stargate Atlantis-t, az első évad első pár része egyelőre tetszik. :) Azt mondjuk sajnálom,hogy Daniel Jackson és O'neil nem kapott több szerepet. :(

Von 11-22-2009 01:01

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 229918)
Én most elkezdtem a Stargate Atlantis-t, az első évad első pár része egyelőre tetszik. :) Azt mondjuk sajnálom,hogy Daniel Jackson és O'neil nem kapott több szerepet. :(

Le vagy kicsit maradva... Spin off-ban nem a másik sorozatok szereplői szoktak játszani, de ettől még elég jó lesz összességében :)

Tsobi 11-22-2009 01:50

Quote:

Originally Posted by Von (Post 229921)
Le vagy kicsit maradva... Spin off-ban nem a másik sorozatok szereplői szoktak játszani, de ettől még elég jó lesz összességében :)

Oóó, én nem követem szorosan kronológiailag,épp csak hobbiból :)

Blacky 11-28-2009 07:59

Ezen is túlvagyok SGU 1-9. rész
Pár dolog
A leszbikus dolog a 9. részben Minek bele ?, ez nem a született feleségek vagy a melrose place vagy akármilyen barátok közt meg mit tudomén milyen nyálfolyam már most félek hogy mi lesz ha kiderül hogy valamelyik pasi meleg a hajón, kibéreli a földi katona - nemtom mi a neve és nem is nagyon érdekel - testét és megcsináltatja magát, ezzel majd ő is rájön hogy jobb nem más nőjét meghúzni, és jobban fáj mint az orrbaverés . Egyébként támogatom a melegeket, sőt a házasságukat is ( tudják meg ők is mi az igazi szenvedés ).

De ez egy Sci-fi, nem pedig egy Esmeralda, Rosalinda, Isaura, BSG, Teresa Orlowski-dugok hogy teljen az idő, keverék.

Legdrágább SG. Ezen gondolkodom az eleje óta. Mi ebben a sorozatban a drága? Mert látványban, helyszínekben, cselekményben messze alulmúlja azt amiért a rajongók SG-t néznek .

A művészi értéke is csekély számomra, és rájöttem hogy a BSG sem engedte meg magának hogy ennyire leüljön, visszanéztem pár epizódot és rájöttem bőven volt benne akció, az SGU hoz képest. A BSG nyomába sem érhet ez a sorozat, rajongók nagy százalékát bukja el világszerte, biztosan akadnak új rajongói a sorozatnak de úgy tűnik hogy ők kevesen vannak ahhoz hogy ezt életben tudják tartani, pár évadon keresztül. Így is olyanok tartják életben a sorozatot akik már csak a neve miatt nézik.

Pokoli nehéz, végignéznem azt hogy mi lett a kedvenc sorozatomból. Reménykedem abban hogy az SGA-t mivel "igazából" nem lett lezárva, előveszik , leporolják, és folytatják ahol abbahagyták.

A sorozat egyre gyengébb, a karakterek számomra egyáltalán nem szerethetők, csak lézengenek a vásznon, remélem hamar kipusztulnak a képernyőről.

Sajnálom de én ezt csak "tekerős" Sorozatnak hivom 50 perc 5 perc alatt lemegy ...igazi Szomszédok feeling

Ami felháborít az egészben, hogy emiatt a gyenge Universe miatt kellett cancel-t kapnia az Atlantisnak , hogy ez valami új lesz, amire majd rákap a fiatal generáció. SGU megkapta az esélyt, de hogy ennyi részen át ne történjen semmi érdekes, csak az unszimpatikus szereplők téblábolnak erre/arra és szenvednek egy sötét nyomasztó lehangoló kaszniba zárva, az már túlzás.
SGA nézettsége felmenő ágban volt, az 5. évad szuper volt, Robert Picardo remek volt Atlantis vezetőnek, erre cancel és ezt kapjuk.

Az egészhez egy kis adalék a külföldi oldalakról

"If you read the notes on Joseph Mallozzi's blog (producer and writer of SGU), he has admitted more than once that the show does not aim to be science fiction. "

Azaz a producernek nem is az a célja ,hogy scifit csináljon sokkal inkább egy drámát akar ami ilyen egzotikus környezetbe zajlik. Szóval aki reménykedik hogy lesz ez jobb is az ne tegye, full tudatos a részükről hogy ők drámázni akarnak... Ez az SG teljes megalázása szerintem részükről... De hát megvan írva az összes rész akármilyen a véleményünk ezek már így lemennek semmi ráhatása nincs a ténynek hogy csomó sg fan kiábrándult.

tdomo 11-28-2009 09:32

Én akkor mondtam le végleg erről a sorozatról, amikor a "Water" című részt harmadik nekifutásra sem bírtam végignézni, pedig mindig onnan folytattam, ahol abbahagytam. :(

Von 11-28-2009 09:35

Sajnos igazad van Blacky...
Engem is egyre jobban idegesít, hogy eltelt 9 rész és még nem történt SEMMI. Szó szerint semmi. Nem tudnék említésre méltó dologra visszaemlékezni.
Viszont ha már hoztad a BSG-s példát: BSG sokkal sötétebb környezetben játszódik, drámának ezerszer jobb már maga az alapvetés is. Ellenben az SGU egyáltalán nem frusztráló környezetben van ehhez képest, és az, hogy némelyik idiótánál elszakad a cérna 1 hónap hajókázás után, hát szerintem az egyáltalán nem drámai. Nem arra, gondolok, hogy "ú szegény tényleg nehéz lehet neki", hanem sokkal inkább, hogy "dögölnél meg inkább ahelyett hogy a rinyálásod kell hallgani". Persze csak a karaktere és elnézést az erős, de szemléltető kifejezésért.
Eddig csapnivaló az egész, hatalmas csalódás, és ha dráma lesz, annak szar is fog maradni. Eszméletlenül nem tud meghatni, hogy eleve idegen bolygón dolgozó emberek kinnragad egy random hajón és sírnak mintha muszáj lenne. Hasonló szeméttel tele a padlás, itt csak a környezet más, ami meg szerintem elég irreleváns.
Ez eddig gyász. Kíváncsi leszek a mai részre

szamóka 11-28-2009 11:24

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 230679)
SGA nézettsége felmenő ágban volt, az 5. évad szuper volt, Robert Picardo remek volt Atlantis vezetőnek, erre cancel és ezt kapjuk.

Az Atlantist évad közben lőtték le, mert a nézettsége a béka hátsója alatt volt, utána kezdett emelkedni. Az SGU akkor is indult volna, ha az Atlantist nem dobják ki a kukába. Én spec örülök neki, hogy nem húztak le még egy bőrt ugyanarról a rókáról, még akkor is, ha ez így nem az igazi.

Tsobi 11-28-2009 11:34

Én most fejeztem be a SG Atlantis 3. évadját, így ömlesztve nekem tetszett. :)

szamóka 11-28-2009 13:47

Quote:

Originally Posted by Von (Post 230687)
Kíváncsi leszek a mai részre

Na, azt várhatod, ezen a héten nincs SGU.

Von 11-28-2009 13:50

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 230711)
Na, azt várhatod, ezen a héten nincs SGU.

Lassan kezdett feltűnni :D Vártam már, hogy mikor bírom elkezdeni tölteni, de csak nem akart megjelenni :)

Blacky 11-28-2009 17:42

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 230702)
Az Atlantist évad közben lőtték le, mert a nézettsége a béka hátsója alatt volt, utána kezdett emelkedni. Az SGU akkor is indult volna, ha az Atlantist nem dobják ki a kukába. Én spec örülök neki, hogy nem húztak le még egy bőrt ugyanarról a rókáról, még akkor is, ha ez így nem az igazi.

Szerintem meg nyugodtan lehetett volna ezt a szálat úgy is csinálni , hogy mondjuk itt teremnek az Ös ürhajón szépen felefedezik, megpróbálják a rendszereket életre kelteni, azt azért a 9. részre uram bocsá tudják irányítani azt a nyavajás Ős-űrhajót :D

legalább idáig eljutottak volna vagy valami...DE semmi csak a Dög unalom ezerrel..Vagy legalább ha már vissza vissza térnek a földre más agyával akkor legalább a Földi tudósok csináltak volna már valamit hiszen azért csak maradt valami Atlantiszról, mert azt már egy kicsit felfedezték nem ???? vagy valami ..mert azt aláírom , hogy nekik nincs energiájuk, DE ha már a kövekkel mászkálnak a földre akkor a doki csak el tudná mondani vagy a kis srác a hajó csillagkapujának a koordinátáit nem ???:D:D:D

Azt csak tudnák azt tárcsázni akár az ATLANtiszról vagy mittudomén csak legyen már valami..:D:D

most 4 hónapig semmi remélem átgondolják az írók a továbbiakat...

mert kb így tünt el a süllyesztöbe a babylon 5 folytatása is egy évad után a Crusader is....sajna..

Von 11-28-2009 21:08

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 230704)
Én most fejeztem be a SG Atlantis 3. évadját, így ömlesztve nekem tetszett. :)

Az jó is, nincs gond egy szál sem vele :)
Csak az új CSK-t sikerült rossz sínre rátenni, legalábbis az eddigiek alapján.

szamóka 11-28-2009 22:49

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 230791)
DE ha már a kövekkel mászkálnak a földre akkor a doki csak el tudná mondani vagy a kis srác a hajó csillagkapujának a koordinátáit nem ???:D:D:D

Azt csak tudnák azt tárcsázni akár az ATLANtiszról vagy mittudomén csak legyen már valami..:D:D

Tudják a koordinátákat, de csak az Icarus bázisról lehetett betárcsázni, az meg már nincs.

Quote:

Originally Posted by Von (Post 230807)
Csak az új CSK-t sikerült rossz sínre rátenni, legalábbis az eddigiek alapján.

Szóltak előre, hogy más lesz, minden rajongó készüljön fel. Én nem vártam semmit a sorozattól, így eddig nem okozott csalódást.

Von 11-28-2009 22:52

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 230813)
Szóltak előre, hogy más lesz, minden rajongó készüljön fel. Én nem vártam semmit a sorozattól, így eddig nem okozott csalódást.

Na ja, ez az előre szólás hozzám nem jutott el :D Nem figyeltem eléggé. De, valójában nem az a baj, hogy más, hanem, hogy semmilyen... Ez gond viszont...

Kutyuleee 11-28-2009 23:12

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 230791)
Szerintem meg nyugodtan lehetett volna ezt a szálat úgy is csinálni , hogy mondjuk itt teremnek az Ös ürhajón szépen felefedezik, megpróbálják a rendszereket életre kelteni, azt azért a 9. részre uram bocsá tudják irányítani azt a nyavajás Ős-űrhajót :D

legalább idáig eljutottak volna vagy valami...DE semmi csak a Dög unalom ezerrel..Vagy legalább ha már vissza vissza térnek a földre más agyával akkor legalább a Földi tudósok csináltak volna már valamit hiszen azért csak maradt valami Atlantiszról, mert azt már egy kicsit felfedezték nem ???? vagy valami ..mert azt aláírom , hogy nekik nincs energiájuk, DE ha már a kövekkel mászkálnak a földre akkor a doki csak el tudná mondani vagy a kis srác a hajó csillagkapujának a koordinátáit nem ???:D:D:D

most 4 hónapig semmi remélem átgondolják az írók a továbbiakat...

mert kb így tünt el a süllyesztöbe a babylon 5 folytatása is egy évad után a Crusader is....sajna..

Legalább értsd meg mit nézel:) a tejútban és a pegazusban 1-etlen 1 olyan bolygót találtak ami rendelkezett azzal a felépitéssel, amiből kitudtak nyerni akkora,viszonylag stabil, energiát, amivel tárcsázható egy hajó, ami több 1000x messzebb van mint atlantis volt... innen indult az egész, de ez sajnálatos módon felrobbant, szal a föld nem tudja tárcsázni a Destiny-t amig nincs ilyen energia forrásuk. a 9ékzárat pedig tudják, de nem kell semmit megtudniuk... Furcsa is lett volna,ha egy nem erre kiképzett kutató csapat 2-3rész alatt átveszi a hajó felett az uralmat:) arról nem beszélve, hogy egy kód védi a főbb rendszereket, ami sztem teljesen logikus, egy olyan hajónál, ami legénység nélkül indult el... Nekem pl még mindig tetszik, bár néhány jelenet tényleg túlzás volt. Sőt teljes respect a flogging molly számért a rész elején. Nekem az is tetszik, hogy több hangsúlyt kapnak a karakterek,mint egy nagy főszáll. végre nem az a roham tempó. Nem csak abból egy sci-fi sorozat, hogy minden részben az ellenséget gyapjuk. minden rész vmi történetet mesél el, és folyamatosan fedezik fel a hajót.

Ha az lett volna hogy 2-3rész után ide-oda repdesnek a hajóval, akkor tuti nem nézném:) így hogy a hajó irányitja őket, sokkal nagyobb szerepet kap a Csillagkapu. és sztem az évad második felében sokkal több bolygójárás lesz, amit ezzel elakartak érni,hogy fokozatosan bemutatják és felépitik a karaktereket, sztem sikerült.

Blacky 11-30-2009 14:12

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 230816)
Legalább értsd meg mit nézel:)

Megértettem hidd el , hogy ez nem a STARGATE .Kinek a pap kinek a paplan, van akinek tetszik ez a barátok közt feeling és van akinek arra a névre , hogy Csillagkapu nem az fog az eszébe jutni, hogy " figyi emlékszel amikor Dr.Rush személyisége milyen fejlödésen ment át míg nagynehezen kinyögi, hogy lila dunsztja sincs az egészhez és nem is akar visszamenni ???,meg emlékszel arra , hogy amikor a csajszi hazament a másik Nö személyébe bújva azt mekkorát szeretkezett a két nö ?,Öh Milyen megható volt, hogy a halálos beteg szenátor feláldozta Magát a többiekért teljesen elérzékenyültem..El is ment pár tucat zsepi..Óhh Milyen drámai is ez a SG-U Istenem miért nem csináltak még több ilyen filmet.."
Szerintem nagyon sok sok rajongónak akinek ha bemutatnád ezt a Filmet Cím nélkül nem hiszem, hogy elsöre a Csillagkapu jutna eszébe, de nem vitatkozom ezen veled Neked tetszik , Én tiszteletben tartom más ember Ízlését....Nekem meg nem tetszik

Csak az a baj, hogy ezt a sorozatot Nem lett volna szabad STARGATE néven kiadni.i lehetett volna akármi a neve csak nem STARGATE...

Reni 11-30-2009 14:15

Melyik csatornán megy az új Csillagkapu?

Von 11-30-2009 14:17

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 231013)

Hát, szerintem leginkább torrenten. Meg Sci-Fi Channel-en, de magyaron nemhiszem, na meg az nem is lenne az igazi, amilyen fordításokat meg szinkronhangokat csinálnak manapság...

Reni 11-30-2009 14:22

Quote:

Originally Posted by Von (Post 231014)
Hát, szerintem leginkább torrenten. Meg Sci-Fi Channel-en, de magyaron nemhiszem, na meg az nem is lenne az igazi, amilyen fordításokat meg szinkronhangokat csinálnak manapság...

Kár :( Remélem eljut azért hozzánk is. Még az Atlantiszt sem tudtam megnézni teljesen, képtelen vagyok kiböngészni mikor játszák hol és melyik részét.
AXN-en hétvégén szokott lenni egy --egy rész szombaton és vasárnap valamint az AXN SCIFI-on kedden és csütörtökön este, de sosem tudommelyik részt adják le

Blacky 11-30-2009 14:23

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 231013)

Magyarországon még sehol USA -ban a SyFY adó adta de most 4 hónap szünet van...
Itt nálunk meg a nagyobb torrenteken meg lehet találni...

a Régi Csillagkapukat meg adja az AXN és az AXN SCI-FI

tdomo 11-30-2009 14:32

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 231012)
" figyi emlékszel amikor Dr.Rush személyisége milyen fejlödésen ment át míg nagynehezen kinyögi, hogy lila dunsztja sincs az egészhez és nem is akar visszamenni ???,meg emlékszel arra ...

Kérlek légy tekintettel azokra, akik még nem látták, de szeretnék megnézni és élvezni is a sorozatot. Bár én is unalmasnak találom, de még nem tettem le teljesen arról, hogy megnézem. Nem elolvasom Tőled, hanem megnézem. ;)

Valezius 11-30-2009 16:17

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 231018)
Kár :( Remélem eljut azért hozzánk is. Még az Atlantiszt sem tudtam megnézni teljesen, képtelen vagyok kiböngészni mikor játszák hol és melyik részét.
AXN-en hétvégén szokott lenni egy --egy rész szombaton és vasárnap valamint az AXN SCIFI-on kedden és csütörtökön este, de sosem tudommelyik részt adják le

A neten van epizódlista, abból rá lehet jönni, hogy hol tart a dolog. Persze nem árt, ha az újság is közli a címeket...
Szóval most az AXN-en hétvégén az SGA 5. (utolsó) évada megy. A port.hu-n fen van, hogy melyik nap hányadik rész. (legalábbis úgy látom az egyelőre stimmel)
Sci-fi sajnos nálunk nincs, így arról nem tudok infót adni.
Vagy eljut vagy nem :) Látok rá némi esélyt, hogy úgy fog járni, mint a Terminátor sorozat. Pár részt leadnak nálunk aztán huss...

Kutyuleee 11-30-2009 23:36

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 231012)
Megértettem hidd el , hogy ez nem a STARGATE .Kinek a pap kinek a paplan, van akinek tetszik ez a barátok közt feeling és van akinek arra a névre , hogy Csillagkapu nem az fog az eszébe jutni, hogy " figyi emlékszel amikor Dr.Rush személyisége milyen fejlödésen ment át míg nagynehezen kinyögi, hogy lila dunsztja sincs az egészhez és nem is akar visszamenni ???,meg emlékszel arra , hogy amikor a csajszi hazament a másik Nö személyébe bújva azt mekkorát szeretkezett a két nö ?,Öh Milyen megható volt, hogy a halálos beteg szenátor feláldozta Magát a többiekért teljesen elérzékenyültem..El is ment pár tucat zsepi..Óhh Milyen drámai is ez a SG-U Istenem miért nem csináltak még több ilyen filmet.."
Szerintem nagyon sok sok rajongónak akinek ha bemutatnád ezt a Filmet Cím nélkül nem hiszem, hogy elsöre a Csillagkapu jutna eszébe, de nem vitatkozom ezen veled Neked tetszik , Én tiszteletben tartom más ember Ízlését....Nekem meg nem tetszik

Csak az a baj, hogy ezt a sorozatot Nem lett volna szabad STARGATE néven kiadni.i lehetett volna akármi a neve csak nem STARGATE...

Ahogy nézem akkor neked az eredeti stargate SG-1 sem techetet nagyon az első pár évadban... mert ott sem volt jellemző egy állandó összefüggő fő szál. kb az epizód nyitó és záró részekben meg évközben 1-2rész még ezzel foglalkozott, de a 20részből 15 karakter épitő,bolygó felfedezős rész volt,új létformákkal, goauld mentesen... Nekem sem tetszik pl az hogy behozták a leszbikus szálat meg ilyenek, de az alap vonalvezetés tetszik,hogy végre nem egy olyan sci-fi sorozat ahol minden csak arra megy rá,hogy minél látványosabban minél több ellent gyapjunk le. Ha jól látom a sorozat felépitését, akkor az évad második felében, sokkal több bolygóra fognak elmenni mint eddig, és ha ez tényleg így lesz, akkor sokkal jobban hasonlit az eredetei sorozat kezdetére, mint mondjuk az Atlantis, vagy a IV. évad utáni SG-1. én is elfogadom,hogy neked az tetszik, de azon vitatkoznék,hogy kinek mi az igazi Stargate feeling. nekem inkább a bolygómászkálos, különálló viszonylag főszáll mentes részek. és ha vki nem csak akcióra megy rá, akkor látja,hogy nagyon sok minden történt ahogy kezdik felfedezni a hajót. A lövöldözös minden részben feszitett tempójú sci-fi-ből tele van a polc, ha olyat akarsz, legalább 8különfélét tudsz leszedni a netről amit még nem láttál:) (mint mondottam,sok olyan jelenet volt, amit én is túlzásnak meg hülyeségnek tartottam,de 40percből 1perc alapján még nem itélek el egy részt...)

Tsobi 11-30-2009 23:38

Kicsit bosszantó, hogy a SGA 4. évadot sehol nem találom, míg az 5.-et részenként igen... Valaki tudna ezügyben segíteni?

Kutyuleee 11-30-2009 23:44

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 231082)
Kicsit bosszantó, hogy a SGA 4. évadot sehol nem találom, míg az 5.-et részenként igen... Valaki tudna ezügyben segíteni?

Hát, ha most átugranál 1-2DVD-vel akkor éppenséggel tudnék segiteni:)

Tsobi 11-30-2009 23:47

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 231085)
Hát, ha most átugranál 1-2DVD-vel akkor éppenséggel tudnék segiteni:)

Csábító ajánlat ez így éjnek évadján, de nagyon késő van. Viszont nagyon megköszönném, ha reggelre az ajtóm előtt lenne díszcsomagolásban :D

Kutyuleee 11-30-2009 23:51

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 231086)
Csábító ajánlat ez így éjnek évadján, de nagyon késő van. Viszont nagyon megköszönném, ha reggelre az ajtóm előtt lenne díszcsomagolásban :D

Amúgy most nézem,hogy nekem is hiányos a 4.évad, 3rész nincs is itt meg a gépen, hanem csak anyámnál... őt nem fogom most felébreszteni ezért, úgyhogy sajnos késik a díszcsomagolás. :) mikor is lesz szülinapod???:D:D:D

Blacky 12-04-2009 09:46

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 231081)
Ahogy nézem akkor neked az eredeti stargate SG-1 sem techetet nagyon az első pár évadban... mert ott sem volt jellemző egy állandó összefüggő fő szál. kb az epizód nyitó és záró részekben meg évközben 1-2rész még ezzel foglalkozott, de a 20részből 15 karakter épitő,bolygó felfedezős rész volt,új létformákkal, goauld mentesen...

De Nekem az eddigi ÖSSZES rész tetszett ..Söt voltam olyan gyarló és egy ismimmel aki kinnt él az USA ban a DVD-ket is megvetettem itthon meg egy másik haver "rászerkesztette" a magyar szinkront, mert ugye itthon ezt megent nem lehet kapni..de ez az SG-U Ez egy ilyen sorozat.... "Más"
És ez nem is fog változni....sajnos.
Lehet mondani, hogy "nem kell nézni, ha nem tetszik", de ez egy kicsit "egyszerű" hozzáálás lenne , hiszen miután megnéztem tudom eldönteni, hogy tetszett-e.
És én azért nézem, mert SG-fan vagyok (de ez nem SG sorozat)
Akár jó is lehetne, ha nem azt várnám tőle, amit egy SG-től vár az ember, de én már csak ilyen gyarló vagyok.
Ha "indiános" filmet nézek; lovakat, prérit, bölényeket, csúnya,rossz fehér embereket, igazszívű indiánokat, hosszú hajakban tollakat akarok látni!...

Nikotinmentes cigi, alkoholmentes sör, cukormentes csoki, laktózmentes tej, gólnélküli döntetlen, ("biztonságos" sex)
Ez a sorozat is valami ilyen lett.
Csak az nincs benne, (a sava-borsa) ami miatt szeretjük(nénk). és emiatt a sok "rinyálás".
Úgyhogy azt kívánom, hogy legközelebb. mikor beleharapsz egy milka csokiba legyen kolbászos pizza íze (amit egyébként akár szerethetsz is), majd akkor talán el tudod képzelni, hogy ez a sorozat nézésekor mit érezhetek :D:D:D

Nem lelöve a poént az alaptörténetet elolvasva ami egyébként ez:/ az ABYDOS GATE oldalról másolva /

" Az idegen bolygón lévõ Icarus Kutatóbázison Dr. Nicholas Rush csapata a Csillagkapuk 9. ékzárán dolgozik, méghozzá Everett Young ezredes ideiglenes parancsoksága alatt. Mikor a Csillagkapu Program Nemzetközi Felügyelete (rövidítve IOA) Armstrong szenátor vezetésével vizsgálóbizottságot küld a bázisra, a bolygót megtámadja egy idegen faj, és az egyetlen menekülési útvonal a Csillagkapun keresztül vezet, amely azonban nem a Földre viszi vissza õket, hanem a 9. ékzárral a Destiny-re, a Kapuépítõk õsi csillaghajójára. A Destiny automatikusan elindul és folytatja soha véget nem érõ küldetését az univerzum legmélyének felderítésére.

A Stargate Universe gyakorlatilag a franchise újraformálása lesz, amely az eddigi mitológiára építi a történetét, de fiatalosabb, friss felhanggal, ráadásul ez lesz az eddigi legdrágább Csillagkapu produktum. Míg az Atlantisz sorozat az SG-1 egyik mellékágának volt tekinthetõ (történet szempontjából mindenképpen), addig a Universe a saját lábain fog állni. A régi csillagkapus elemekbõl megmarad a jelenkorban játszódó történet, a felderítés a Csillagkapukon keresztül, illetve az elamaradhatatlan humor, de Stargate Universe-ben több lesz az ûrhajós elem, mint elõdeiben és a sorozat maga is karakterközpontúbb lesz."

Nos Én ezen elözetes alapján szerintem Joggal gondolhattam, és még rajtam kívül nagyon nagyon sokan , hoyg ez lesz minden idök legjobb legelementárisabb legelsöpröbb SG sorozata pazar látvánnyal megtámogatva ha már 2009-et írunk meg ha már a legdrágább sorozat..ezzel szemben meg kaptuk azt amit látunk lehet nekem voltak, meg a soezer rajongónak magasak az elvárásai, hogy egy pörgös sorozatot szeretnék sok akcióval, és mégtöbb ÖS technológiával ?, Ha már felmenetek arra az Ös hajóra ????

Továbbra sem lelöve a poént hiszen a sorozat elsö Évadjának a tartalma már Réges rég fennt van a neten de Én a 14. epizódot már remegve várom

"Dr. Rush arra használja fel a Destiny számítógépes rendszerét, hogy újraélje élete kulcsfontosságú időszakát: amikor felvették a Csillagkapu Programba és szörnyű veszteség érte." No comment....

Nem fikázni akarom a sorozatot de a véleményem továbbra is az hogy ezt nem lett volna szabad Stargate Néven bemutatni..Legalább is az elsö 9 epizód alapján..Lehet ha megéri a második Évadot / amit ezen részek alapján erösen kétlek, de ne legyen igazam :) / lehet kibontakozik valami, ezért is várom mindig a köv részeket hogy hátha majd "berobban " az SG feeling..:D:D

Azért ezt a cikket érdemes még elolvasni, hogy lehet nem egyedül vagyok ezzel a véleménnyel sajnos
http://www.sg.hu/cikkek/71236/lekeru...rgate_universe

szamóka 12-04-2009 11:50

A spoilereket légyszíves töröld, vagy háttér közeli színnel írd, előre is köszi.

Valezius 12-04-2009 12:50

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 231081)
Ahogy nézem akkor neked az eredeti stargate SG-1 sem techetet nagyon az első pár évadban... mert ott sem volt jellemző egy állandó összefüggő fő szál. kb az epizód nyitó és záró részekben meg évközben 1-2rész még ezzel foglalkozott, de a 20részből 15 karakter épitő,bolygó felfedezős rész volt,új létformákkal, goauld mentesen...

Én 5 rész után abbahagytam az SGU-t, de hasonlóságot nem fedeztem fel az SG1-hez képest.
SGU 3.rész:
45 percen át mennek a sivatagban.
AZ SG1-ben hol volt ilyen rész? Hál' istennek sehol.
Mi értelme volt ilyen környezetbe helyezni ezt a részt? Gondolom az, hogy így lehetett még egy felesleges rész a víz megszerzéséről.

4. rész:
Elmegy az áram, aztán a maradék időben csak ülnek a sötétben.
Na jó néhol csinálnak is valamit, főleg Eli. De miért nem lehetett úgy ráfókuszálni a többi karakterre, hogy a háttérben a kemény munka látszata folyjon?
5. rész
Tovább ülnek a sötétben, és várják a csodát...
Erről a részről olvastam egy kritikát, amivel mélyen egyetértek, nem tudom hogy gondolták, hogy ennek izgalmas lesz a vége.
SG1-ben is sokszor lehetett tudni, hogy mi lesz a vége a résznek, de nem ilyen szánalmasan adták elő.
Például van az a rész, amikor Jacket elkapja Baal, és Daniel felemelkedettként segíteni akar neki. Tudjuk, hogy a végén úgyis hazatér, de az a rész meg van csinálva.
Igazából annyira nem is nézhetetlen a számomra ez az egész, de a 6. rész tartalma alapján pont ugyanazt lehetett várni, ami addig is volt, arra annyira meg már nem voltam kíváncsi.

-Fegya- 12-05-2009 20:22

Nekem a 10. rész tetszett. Végre történik valami...

Ati 03-28-2010 14:59

Season 1, Episode 11: Space

Original Air Date—2 April 2010

A várva várt folytatás. :)

Blacky 04-18-2010 16:10

Akit még érdekel a Stargate Universe már a 13. epizódot is leadták, és egyre "izgalmasabb " lesz..egyszerüen aki kihagyja az élete baklövését követi el...Elérkezettt az a pilanat az SG sorozatok történetében, hogy az lesz egy epizód legizgalmasabb része , hogy egy orvosi tisztet teherbe ejtenek...Ez aztán az izgalom igen...Most már kíváncsian várom, hogy a gyerek apja vajon most mit csinál?? elmondja-e a kövek segítségével a földön lévö feleségének vagy nem??? mert ennél nagyobb izgalomra szerintem nem lehet várni..egyszerüen hihetetlen, hogy a kommunikációs kövekkel már mindenkit a hajóra hoztak, még egy mütétet is elkezdtek, de hogy egy 4 milliardos Földön ne találjanak egy nyamvadt tudóst aki segíteni tudna Nekik ez egyszerüemn hihetetlen..10 évad SG -1 és 5 Évad Atlantis után azért kicsit többet várna az alkotógárdától az ember....:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Ati 04-18-2010 20:47

Nem láttam még az új részeket, az elsők nem annyira jöttek be nekem. A "félévad" végére egész izgalmas lett, abból akár sokmindent ki is lehet hozni, de ezek szerint inkább nem hiztak ki belőle semmi izgalmasat. :( Pedig az alap sztori alapvetően igéretes lehetne.

Valezius 04-18-2010 20:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 246590)
Season 1, Episode 11: Space

Original Air Date—2 April 2010

A várva várt folytatás. :)

Akkor mégse vártad annyira :p

Ha felpörög, akkor lehet visszatérek a sorihoz, de egyelőre még kibírom nélküle :)

All times are GMT +1. The time now is 11:35.